Verbinding met ons

corona

Ooreenkoms word verwag oor die eenvoudige verkeersligbenadering om deur die EU te reis

DEEL:

Gepubliseer

on

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, kondig 'n nuwe en - hopelik - meer gekoördineerde benadering tot vrye beweging binne die EU aan. Die voorstel van die Kommissie is onderhewig aan die ooreenkoms van ministers wat môre (13 Oktober) se Raad vir Algemene Sake bywoon. Sedert die begin van die pandemie het nasionale regerings reisbeperkings op 'n lukraak en ongekoördineerde manier ingestel, wat hul burgers dikwels gestrand of verward laat. Verskillende reëls vir toetsing en kwarantyn, met verskillende kriteria en kleurkodes, beteken dat burgers nie weet waar en wanneer hulle kan reis nie, asook watter reëls by hul terugkeer van toepassing is. Die voorstel van die Kommissie bevat 'n gemeenskaplike kleurkode, gebaseer op ooreengekome kriteria. Dit sal alle streke in die Europese Unie definieer op grond van die risikovlak. 'N Verkeersligstelsel - rooi, oranje, groen - word op een enkele kaart vir die hele EU vertoon. Almal sal aanlyn kan kyk via die Heropen-webwerf (https://reopen.europa.eu/en/

). Daar is geen beperkings as u van 'n 'groen' streek reis nie. Wanneer u van 'n "oranje" of 'n "rooi" streek reis, kan die nasionale regerings u vra om getoets te word of 'n kwarantyn te ondergaan. Anders as gedurende die somer, is regerings bedoel om daartoe in staat te wees om duidelike en tydige inligting te verskaf voordat maatreëls ingestel word. Daar sal van lande soos Frankryk, wat verskillende rooi vlakke gekies het om hoër risikovlakke aan te dui, aan die eenvoudiger benadering voldoen. EU-burgers wat om "noodsaaklike" redes reis, soos vervoerwerkers, of diegene wat om belangrike gesinsredes reis, hoef nie kwarantyn te ondergaan nie.

TOON MINDER

Deel hierdie artikel:

Neigings