Verbinding met ons

Sigarette

Britse elektroniese sigaret maatskappy uitdagings formeel Tabak Richtlijn Produkte

DEEL:

Gepubliseer

on

elektroniese sigaretheeltemal Wicked, Die Verenigde Koninkryk se voorste vervaardiger van elektroniese sigaret het 'n wettige uitdaging om onlangs aangeneem Tabak richtlijn van die Europese Unie Produkte van stapel gestuur op grond daarvan dat artikel 20 van die richtlijn oortredings gestig EU-wetgewing.

Spesifiek, dat artikel 20 verteenwoordig 'n oneweredige hindernis vir die vrye beweging van goedere en die vrye Dienste, plaas elektroniese sigarette op 'n ongeregverdigde mededingende nadeel om tabakprodukte, versuim om te voldoen aan die algemene EU beginsel van gelykheid en verbreek die fundamentele regte van elektroniese sigaret vervaardigers.

Totally Wicked het toestemming van die UK se administratiewe hof verkry om 'n geregtelike hersieningsaksie in te stel wat bogenoemde betwis, na aanleiding van 'n bevel van justisie Supperstone op 31 Julie 2014. Toestemming is verkry na die uitreiking van 'n hofverrigtinge teen die minister van gesondheid, wat die Britse hof om die wettigheid van artikel 20 te verwys vir 'n "voorlopige beslissing" deur die Hof van Justisie van die EU (CJEU) in Luxemburg.

Dit is belangrik dat die Staatssekretaris van Gesondheid, nadat hy die eis van Totally Wicked en die bewyse daarvan oorweeg het, aanvaar het dat dit gepas sou wees dat die kwessies wat deur Totally Wicked geopper is, na die CJEU verwys word vir uitspraak. Terwyl hy beweer dat artikel 20 wettig is, het die staatsekretaris nie daarteen beswaar gemaak dat Totally Wicked 'n eis sal volg nie en het ingestem dat 'n verwysing na die CJEU gemaak word.

'N Verhoor sal nou plaasvind in Londen op die 6th Oktober 2014, waar 'n regter van die administratiewe hof sal bepaal of daar verwys moet word en indien wel, die bepalings van die vrae wat verwys word. Totally Wicked se prokureurs skakel met die Tesourie-prokureur, wat vir die minister van buitelandse sake optree, om konsepverwysings te probeer ooreenstem om dit in Oktober deur die hof goed te keur.

Die partye, en mnr Justisie Supperstone, het saamgestem dat die saak hanteer moet word dringend gegewe die voorgestelde implementeringsdatum van Mei 2016.

As die saak is verwys na CJEU, word daar verwag 'n verhoor plaasvind in 2015 om te bepaal of artikel 20 verbreek die EU-wetgewing.

advertensie

Heeltemal Wicked Besturende Direkteur Fraser kropper gesê"Baie van die regulasies vervat in artikel 20 van die richtlijn tabakprodukte kan meebring dat elektroniese sigarette aan 'n strenger reguleringsregime onderwerp word as sommige tabakprodukte. Nie net is artikel 20 dus buite verhouding nie, ons glo dat dit ook strydig is met die gevestigde EU-wetgewing. Dit is om hierdie redes dat ons die belangrike stap geneem het om die richtlijn formeel in die howe aan te durf en ons is verheug oor die vordering wat tot dusver gemaak is.

"Vir byna 30 miljoen mense in die EU is elektroniese sigarette 'n lewensvatbare alternatief vir die rook van tabaksigarette. Dit het diegene wat dit gebruik, in staat gestel om die rook agter te laat, hetsy op 'n voltydse of deeltydse basis. Elektroniese sigarette het die potensiaal om een ​​van die groot transformasieprodukte van die 21 te weesst eeu. Hierdie richtlijn, indien dit in die huidige vorm geïmplementeer word, sal hierdie potensiaal ernstig belemmer en baie mense daartoe dwing om tabaksigarette te rook.

"Ter wille van gebruikers van elektroniese sigarette en potensiële gebruikers, is dit noodsaaklik dat ons bedryf toegelaat word om te verouder binne 'n proporsionele reguleringsraamwerk, wat toepaslike beheermaatreëls en veiligheidsvereistes ondersteun, en die nodige maatskaplike verantwoordelikheid en steeds die keuse van verbruikers bied om die enorme maksimum te benut. potensiaal van hierdie produkte. Artikel 20 van hierdie richtlijn sal hierdie omgewing nie moontlik lewer nie. ”

Heeltemal Wicked word verteenwoordig deur Addleshaw Goddard LLP en Kieron Beal QC van Blackstone Chambers.

In Desember 2012 het die Europese Kommissie voorstelle ingedien om die Richtlijn Tabakprodukte (TPD) te wysig. Hierdie voorstelle het probeer om elektroniese sigarette vir die eerste keer binne die bestek van die richtlijn te plaas. Finale ooreenkoms oor die gewysigde TPD is in Desember 2013 tussen die Europese Kommissie, die Parlement en die Raad bereik. Lidlande het tot Mei 2016 om die TPD te implementeer.

Artikel 20 van die TPD handel spesifiek oor die regulering van elektroniese sigarette.

Om die TPD ten volle te lees kliek hier.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings