Verbinding met ons

Verdediging

Die Raad se presidentskap en die Europese Parlement bereik 'n voorlopige ooreenkoms oor die verwydering van aanlyn terroriste-inhoud

gepubliseer

on

Die EU is besig om terroriste te keer om die internet te gebruik om geweld te radikaliseer, te werf en aan te spoor. Vandag (10 Desember) het die Raadsvoorsitter en die Europese Parlement 'n voorlopige ooreenkoms bereik oor 'n konsepregulasie oor die verspreiding van terroriste-inhoud aanlyn.

Die doel van die wetgewing is 'n vinnige verwydering van terroriste-inhoud aanlyn en om een ​​gemeenskaplike instrument daarvoor in te stel. Die voorgestelde reëls is van toepassing op gasheerdiensverskaffers wat dienste in die EU aanbied, ongeag of hulle hul hoofkantoor in die lidlande het. Die vrywillige samewerking met hierdie maatskappye sal voortgaan, maar die wetgewing bied bykomende hulpmiddels vir lidlande om die terroriste-inhoud, waar nodig, vinnig te verwyder. Die konsepwetgewing bied 'n duidelike omvang en 'n duidelike eenvormige definisie van terroriste-inhoud ten einde die fundamentele regte wat beskerm word in die regsorde van die EU en veral die wat in die Handves van Fundamentele Regte van die EU gewaarborg word, volledig te respekteer.

Opheffingsbevele

Bevoegde owerhede in die lidlande sal die bevoegdheid hê om opdragte vir verwydering aan die diensverskaffers uit te reik, om terroriste-inhoud te verwyder of toegang daartoe in alle lidlande uit te skakel. Die diensverskaffers moet dan binne een uur toegang tot die inhoud verwyder of deaktiveer. Bevoegde owerhede in die lidlande waar die diensverskaffer gevestig is, kry die reg op bestellings wat verwyder word deur ander lidlande.

Samewerking met die diensverskaffers sal vergemaklik word deur die vestiging van kontakpunte om die hantering van verwyderingsbevele makliker te maak.

Dit is aan lidlande om die reëls vir boetes vas te stel in geval van nie-nakoming van die wetgewing.

Spesifieke maatreëls deur diensverskaffers

Aanbiedingsdiensverskaffers wat aan terroriste-inhoud blootgestel word, sal spesifieke maatreëls moet tref om die misbruik van hul dienste aan te spreek en hul dienste te beskerm teen die verspreiding van terroriste-inhoud. Die konsepverordening is baie duidelik dat die besluit oor die keuse van maatreëls by die diensverskaffer bly.

Diensverskaffers wat in 'n bepaalde jaar opgetree het teen die verspreiding van terroriste-inhoud, moet deursigtigheidsverslae beskikbaar stel oor die aksies wat gedurende die tydperk gedoen is.

Die voorgestelde reëls verseker ook dat die regte van gewone gebruikers en ondernemings gerespekteer sal word, insluitend vryheid van uitdrukking en inligting en vryheid om 'n besigheid te bedryf. Dit sluit effektiewe remedies in vir beide gebruikers wie se inhoud verwyder is en vir diensverskaffers om 'n klag in te dien.

agtergrond

Hierdie voorstel is op 12 September 2018 deur die Europese Kommissie ingedien na 'n oproep deur EU-leiers in Junie van daardie jaar.

Die voorstel bou voort op die werk van die EU Internet Forum, wat in Desember 2015 van stapel gestuur is as 'n raamwerk van vrywillige samewerking tussen lidlande en verteenwoordigers van groot internetondernemings om aanlyn terroriste-inhoud op te spoor en aan te spreek. Samewerking deur hierdie forum was nie voldoende om die probleem aan te pak nie en op 1 Maart 2018 het die Kommissie 'n aanbeveling aangeneem oor maatreëls om onwettige inhoud aanlyn effektief aan te pak.

Reaksie op die terreurdreigement en onlangse terreuraanvalle in Europa (agtergrondinligting)

corona

Aanvanklike DOD COVID-19-inentings is in die hele USEUCOM-streek aan die gang

gepubliseer

on

Die eerste ronde COVID-19-inentings is aan die gang
vir vooropgestelde personeel van die Departement van Verdediging (DOD) wat in die Amerikaanse Europese Kommando (USEUCOM) se verantwoordelikheidsgebied.

Die DOD-inentingsprogram het op 28 Desember in Europa begin toe die Moderna
entstof is toegedien aan gesondheidswerkers wat by drie Amerikaanse weermag diens doen
fasiliteite vir mediese behandeling in Beiere.

Drie DOD mediese fasiliteite in die Verenigde Koninkryk het ook begin om die
entstof vir pasiënte vandeesweek. Bykomende DOD mediese fasiliteite in Duitsland
en die Verenigde Koninkryk is geskeduleer om personeel hiermee in te ent
week. Volgende week is DOD-klinieke in Italië, Spanje, België en Portugal
beplan om hul eerste besending van die entstof te ontvang.

Hierdie eerste fase van die verspreiding van entstowwe binne die USEUCOM-streek is 'n
belangrike eerste stap in die rigting van DOD se algehele plan wat alle personeel aanmoedig
om ingeënt te word.

"Om almal te laat immuniseer, stel ons in staat om terug te gaan na 'n sin
van normaalheid in terme van hoe ons met mekaar omgaan, ”het brig.genl.
Mark Thompson, kommandant-generaal van Regional Health Command Europe.

Thompson het gesê die aanvanklike fase sal ongeveer 'n maand neem om te voltooi
van die tydperk van 28 dae tussen die eerste dosis en die tweede dosis van die Moderna
entstof.

Vir meer inligting, sien die USEUCOM-webblad vir verspreiding van entstowwe COVID-19

Oor USEUCOM

US European Command (USEUCOM) is verantwoordelik vir Amerikaanse militêre operasies
dwarsoor Europa, gedeeltes van Asië en die Midde-Ooste, die Arktiese en Atlantiese Oseaan
Oseaan. USEUCOM bestaan ​​uit meer as 64,000 militêre en burgerlike
personeel en werk nou saam met NAVO-bondgenote en vennote. Die opdrag is
een van die twee Amerikaanse, vorentoe ontplooide geografiese vegter-bevele met die hoofkwartier
in Stuttgart, Duitsland. Vir meer inligting oor USEUCOM, kliek hier.

Lees verder

corona

USEUCOM COVID-19 verspreiding van entstowwe

gepubliseer

on

Mediese behandelingsfasiliteite in Europa ontvang vanaf hierdie week die aanvanklike versending van die COVID-19-entstof op 28 plekke in nege lande regoor die USEUCOM-verantwoordelikheid. Aanvanklike dosisse van die entstof sal toegedien word volgens die fase-gedrewe entstofverspreidingsplan van die Departement van Verdediging (DoD) om Amerikaanse militêre en burgerlike personeel in 'n vooropgestelde volgorde in te ent.

Na afloop van die aanvanklike verspreiding en namate meer entstof beskikbaar is, sal addisionele personeel toegang tot die entstof hê. 'Terwyl die spoed waarmee hierdie entstof ontwikkel is, ongekend is, is die deeglike ondersoek wat die veiligheid en doeltreffendheid daarvan aantoon, dwingend,' het die Amerikaanse vlootkaptein gesê. Mark Kobelja, USEUCOM chirurg-generaal. "Ek sal alle in aanmerking kom personeel aanmoedig om hierdie entstof te kry wanneer dit aangebied word."

Heath-owerhede moedig die volgehoue ​​nakoming van gesondheidsvereistes aan om toepaslike maskers te dra, fisieke afstand te doen, hande te was en die toepaslike beperking van die beweging in ooreenstemming met die DoD- en gasheerregulasies. Die nuutste USEUCOM-inligting oor COVID-19 en die verspreidingsplan vir entstowwe kan wees hier gevind.

Oor USEUCOM

US European Command (USEUCOM) is verantwoordelik vir Amerikaanse militêre operasies regoor Europa, gedeeltes van Asië en die Midde-Ooste, die Arktiese en Atlantiese Oseaan. USEUCOM bestaan ​​uit meer as 64,000 militêre en burgerlike personeel en werk nou saam met NAVO-bondgenote en vennote. Die opdrag is een van twee Amerikaanse vorentoe-ontplooi geografiese vegteropdragte met hoofkwartier in Stuttgart, Duitsland. Vir meer inligting oor USEUCOM, kliek hier.

Lees verder

misdaad

Europese ouditinstellings voeg hul werk oor kuberveiligheid saam

gepubliseer

on

Aangesien die bedreigingsvlak vir kubermisdaad en kuberaanvalle die afgelope jare gestyg het, het ouditeure in die hele Europese Unie al hoe meer aandag gegee aan die veerkragtigheid van kritieke inligtingstelsels en digitale infrastruktuur. Die Ouditkompendium oor kuberveiligheid, wat vandag deur die Kontakkomitee van die EU se hoogste ouditinstellings (SAI's) gepubliseer is, bied 'n oorsig van hul relevante ouditwerk op hierdie gebied.

Kubervoorvalle kan opsetlik of onbedoeld wees en wissel van die toevallige bekendmaking van inligting tot aanvalle op besighede en kritieke infrastruktuur, diefstal van persoonlike data, of selfs inmenging in demokratiese prosesse, insluitend verkiesings, en algemene disinformasieveldtogte om openbare debatte te beïnvloed. Kuberveiligheid was al van kritieke belang vir ons samelewings voordat COVID-19 plaasgevind het. Maar die gevolge van die pandemie waarmee ons te kampe het, sal kuberbedreigings nog vererger. Baie sakeaktiwiteite en openbare dienste het van fisieke kantore na telewerk gewerk, terwyl 'fopnuus' en samesweringsteorieë meer as ooit versprei het.

Die beskerming van kritieke inligtingstelsels en digitale infrastruktuur teen kuberaanvalle het dus 'n steeds groeiende strategiese uitdaging vir die EU en sy lidlande geword. Die vraag is nie meer of kuberaanvalle sal plaasvind nie, maar hoe en wanneer dit sal plaasvind. Dit gaan ons almal: individue, besighede en openbare owerhede.

'Die COVID-19-krisis het die ekonomiese en sosiale struktuur van ons samelewings getoets. Gegewe ons afhanklikheid van inligtingstegnologie, kan 'n 'kuberkrisis' heel waarskynlik die volgende pandemie wees ', het Klaus-Heiner Lehne, president van die Europese Rekenkamer (ECA) gesê. 'Die strewe na digitale outonomie en die uitdagings van kuberbedreigings en eksterne disinformasie-veldtogte, sal ongetwyfeld steeds deel uitmaak van ons daaglikse lewe en sal in die volgende dekade op die politieke agenda bly. Dit is dus noodsaaklik om bewus te maak van onlangse ouditbevindinge oor kuberveiligheid in die EU-lidlande. ”

Europese SAI's het dus onlangs hul ouditwerk oor kuberveiligheid ingestel, met veral die fokus op databeskerming, stelselgereedheid vir kuberaanvalle en die beskerming van noodsaaklike stelsels vir openbare nutsdienste. Dit moet in 'n konteks gestel word waarin die EU die wêreld se veiligste digitale omgewing wil word. Die Europese Kommissie en die hoë verteenwoordiger van die Unie vir buitelandse aangeleenthede en veiligheidsbeleid het in werklikheid pas 'n nuwe aanbieding aangebied EU-kuberveiligheidsstrategie, wat daarop gemik is om die gesamentlike veerkragtigheid van Europa teen kuberbedreigings te bevorder.

Die Versameling op 17 Desember gepubliseer, bied agtergrondinligting oor kuberveiligheid, belangrikste strategiese inisiatiewe en relevante regsbasis in die EU. Dit illustreer ook die belangrikste uitdagings waarvoor die EU en sy lidlande te staan ​​kom, soos bedreigings vir individuele EU-burgers se regte deur misbruik van persoonlike data, die risiko vir instellings om nie noodsaaklike openbare dienste te kan lewer nie of 'n beperkte prestasie na cyberaanvalle.

Die Versameling maak gebruik van die resultate van oudits wat deur die ECA en die SAI's van twaalf EU-lidlande uitgevoer is: Denemarke, Estland, Ierland, Frankryk, Letland, Litaue, Hongarye, Nederland, Pole, Portugal, Finland en Swede.

agtergrond

Hierdie oudit Versameling is 'n produk van samewerking tussen die SAI's van die EU en sy lidlande binne die raamwerk van die EU-kontakkomitee. Dit is ontwerp om 'n bron van inligting te wees vir almal wat belangstel in hierdie belangrike beleidsveld. Dit is tans in die EU beskikbaar in Engels Kontak die Komitee webwerf, en sal later in ander EU-tale beskikbaar wees.

Dit is die derde uitgawe van die Kontakkomitee se Oudit Versameling. Die eerste uitgawe op Jeugwerkloosheid en die integrasie van jongmense in die arbeidsmark is in Junie 2018 gepubliseer. Die tweede op Openbare gesondheid in die EU is in Desember 2019 uitgereik.

Die Kontakkomitee is 'n outonome, onafhanklike en nie-politieke vergadering van die hoofde van SAI's van die EU en sy lidlande. Dit bied 'n forum vir die bespreking en aanspreek van aangeleenthede van gemeenskaplike belang met betrekking tot die EU. Deur die dialoog en samewerking tussen sy lede te versterk, dra die Kontakkomitee by tot 'n effektiewe en onafhanklike eksterne oudit van die EU-beleid en -programme

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings