#SecurityUnion: EU open onderhandelinge met Japan oor die oordrag van #PassengerNameRecord (PNR) data

| September 28, 2019

Soos aangekondig deur president Jean-Claude Juncker by die Europa Connectivity Forum: Connectivity EU-Asia, het die Europese Kommissie aanbeveel dat die Raad die begin van onderhandelinge vir 'n EU-Japan-ooreenkoms magtig om die oordrag en gebruik van data van passasiersnaamrekord (PNR) toe te laat ten einde terrorisme en ernstige transnasionale misdaad te voorkom en te bestry. Die ooreenkoms sal die raamwerk en voorwaardes vir die uitruil van PNR-gegewens uiteensit, ten volle ten opsigte van die beskerming van data en fundamentele regte, in ooreenstemming met die Handves van Fundamentele Regte.

Dimitris Avramopoulos, kommissaris van migrasie, binnelandse sake en burgerskap, het gesê: “Japan is 'n strategiese vennoot in die stryd teen terrorisme en georganiseerde misdaad. Ons neem hierdie samewerking 'n stap verder - slegs deur saam te werk kan ons wêreldwye veiligheid verhoog. '

Julian King, kommissaris van die Veiligheidsunie, het gesê: “Gegevens oor passasiersnaamrekord (PNR) help ons om verdagte reispatrone te identifiseer en om gevaarlike misdadigers en terroriste op te spoor. Dit is belangrik dat ons hierdie data met noue vennote soos Japan deel, ons sekuriteitsamewerking versterk en dat ons dit doen ten volle aan die standaarde van databeskerming. ”

Die EU en Japan is jarelange strategiese vennote, insluitend in die stryd teen terrorisme en ernstige misdaad, soos bevestig in die Strategiese vennootskapsooreenkoms tussen EU en Japan in Julie 2018 onderteken. Die opening van onderhandelinge vir 'n PNR-ooreenkoms tussen die EU en Japan beklemtoon verder die belangrikste strategiese vennootskap tussen die EU en Japan. Die volle persverklaring is aanlyn beskikbaar.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europese Kommissie, Japan, PNR (PNR)

Kommentaar gesluit.