Kommissaris Navracsics hou tweede #EuropeanEducationSummit

| Augustus 21, 2019

Op 26 September vind die tweede Europese Onderwysberaad in Brussel plaas. Die eendaggeleentheid word aangebied deur Tibor Navracsics, kommissaris van onderwys, kultuur, jeug en sport.

Hierdie tweede uitgawe fokus op die onderwysprofessie - wat 'n sleutelrol speel in die opbou van 'n ware Europese onderwysarea deur 2025. Besprekings sal onder baie onderwerpe aandag gee aan die uitdagings wat onderwysers in die gesig staar, gekoppel aan faktore soos erkenning, prestige, opleiding, outonomie en demografie. Sessies ondersoek oplossings vir spesifieke kwessies soos die gebruik van nuwe tegnologieë in die klaskamer, onderrig in landelike gebiede en die bevordering van gemeenskaplike waardes in die onderwys.

Kommissaris Navracsics bied gedurende die beraad die 2019-onderwys- en opleidingsmonitor aan. Vanjaar se uitgawe van die vlagskipverslag van die Kommissie oor onderwys fokus op onderwysers en is onder meer gebaseer op die jongste resultate van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD) Onderrig en Leer Internasionale Survey.

agtergrond

Vir 'n tweede jaar vergader ministers, kundiges en onderwysers van regoor Europa om ervaring, insigte en idees oor die toekoms van onderwys in die EU uit te ruil. Die beraad beklemtoon die kritieke rol wat onderwys speel in die bevordering van veerkragtigheid, billikheid en sosiale samehorigheid. Verlede jaar se uitgawe het gehelp om besprekings te voer oor nuwe beleidsinisiatiewe wat met die Europese Onderwysarea verband hou.

Die geleentheid

Die beraad vind plaas op 26 September 2019, 09: 00 - 18: 30, op The Square, Place du Mont Des Arts, Brussel, 1000. Die geleentheid sal wees livestreamed op Facebook. Die volledige program is beskikbaar hier afgelaai word.

Vir meer inligting en akkreditasie vir joernaliste, kontak: nathalie.vandystadt@ec.europa.eu en joseph.waldstein@ec.europa.eu

die bronne

#EduSummitEU

Program van die Tweede Europese Onderwysberaad

Livestream op die Facebook-geleentheid

Meer oor die Eerste Onderwysberaad

Onderwys- en opleidingsmonitor (2018)

Erasmus + aan Facebook

Erasmus + aan Twitter

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, volwasse leer, Onderwys, Erasmus, Erasmus +, EU, Europese Kommissie, universiteite

Kommentaar gesluit.