Een jaar herdenking van #Greece met die afsluiting van stabiliteitsondersteuningsprogram

| Augustus 21, 2019

20 Augustus is een jaar sedert Griekeland sy Europese stabiliteitsondersteuningsprogram (ESM) suksesvol afgesluit het. Die 3-jaar stabiliteitsondersteuningsprogram het 'n gekoördineerde benadering gevolg om langdurige en diepgewortelde strukturele kwessies aan te pak, wat daartoe bygedra het dat Griekeland 'n ekonomiese krisis ondervind en toegang tot finansiële markte verloor het.

In totaal het Griekeland se Europese vennote 61.9 miljard lenings aan lenings voorsien, in ruil daarvoor dat die Griekse owerhede 'n omvattende hervormingspakket implementeer. As hulle saamgevoeg is, het hierdie hervormings die grondslag gelê vir 'n ekonomiese herstel, wat die fundamentele voorwaardes vir volgehoue ​​groei, werkskepping en gesonde openbare finansies in plek gestel het. Aanwysers bevestig dat, hoewel daar nog gewerk moet word, die pogings wat aangewend word tasbare voordele oplewer.

Byvoorbeeld, die werkloosheidsyfer het in April 17.6 tot 2019% gedaal. Alhoewel dit steeds 'n onaanvaarbare hoë koers is, is dit die eerste keer dat hierdie aanwyser sedert Julie 18 onder 2011% gedaal het en is dit laer as 'n hoogtepunt van 27.9% in Julie 2013. Dit bly belangrik dat die Griekse owerhede sal voortgaan om die sosiale en ekonomiese gevolge van die krisisjare ten volle aan te spreek. Griekeland kan op die steun van die Europese Kommissie staatmaak in hierdie poging.

Die land is nou volledig geïntegreer in die Europese semester en die voortgesette lewering van ooreengekome hervormings word onder die raamwerk vir verbeterde toesig gemonitor. Valdis Dombrovskis, visepresident van Euro en maatskaplike dialoog en finansiële stabiliteit, finansiële dienste en kapitaalmarkte, het gesê: “'n Jaar gelede het Griekeland sy ESM-stabiliteitsprogram ondersteun om finansiële stabiliteit te herstel en groei en werkskepping te bevorder. Griekeland se ekonomie het baat gevind by hervormings en die vertroue. Die groei is bestendig, werkloosheid neem af en die openbare finansies het verbeter. Dit is belangrik om op hierdie prestasies voort te bou deur voort te gaan op die pad van verantwoordelike fiskale beleid en strukturele hervormings, insluitend dié wat daarop gemik is om die Griekse finansiële sektor te versterk. ”

Pierre Moscovici, kommissaris vir ekonomiese en finansiële sake, belasting en douane, het gesê: “Griekeland het 'n lang pad gekry sedert sy stabiliteitsprogram vir 'n jaar gelede voltooi is. Ekonomiese gegewens toon positiewe tekens, wat daarop dui dat pogings voortgaan om vrugte te dra vir 'n samelewing wat baie swaarkry ervaar het. Daar is egter uitdagings en die bereidwilligheid om aktief betrokke te raak by die voltooiing van hervorming - en om nou saam met Europese vennote saam te werk - sal noodsaaklik wees om stabiliteit, groei, werkskepping en 'n beter maatskaplike welsynstelsel te ondersteun in die maande en jare. kom. Dit is belangrik dat alle openbare en private akteurs saamwerk om 'n beter toekoms vir die Griekse volk te verseker. Die Europese Kommissie sal aan Griekeland se kant bly en sy sentrale rol as lid van die Europese Unie en die eurosone ondersteun. '

Meer besonderhede oor die stabiliteitsondersteuningsprogram is beskikbaar hier afgelaai word. 'N Feiteblad oor Griekeland se belangrikste ekonomiese aanwysers is beskikbaar hier afgelaai word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Griekeland

Kommentaar gesluit.