#WorldWildlifeConference - EU dring aan op beter beskerming van die wêreld se mees bedreigde spesies

| Augustus 19, 2019

Die EU het by die 18ste konferensie van die partye (CoP18) met die ander partye aangesluit VN se konvensie oor handel in bedreigde spesies (CITES), wat op 17-18 Augustus in Genève, Switserland, begin is om bykomende maatreëls te tref om die wêreld se mees bedreigde spesies te beskerm teen oorbenutting deur internasionale handel.

CITES is 'n wêreldwye verdrag wat poog om internasionale handel in natuurlewe volhoubaar te maak en onwettige handel teen te werk. Die EU sal aandring op meer effektiewe implementering van bestaande reëls, onder meer deur middel van 'n voorgestelde resolusie oor maatreëls om die wettigheid van handel kragtens die Konvensie te verseker. In ooreenstemming met sy prioriteite onder die EU aksieplan teen Wildlife Handel, by CoP18, sal die EU 'n beter afdwinging van die bepalings van die Konvensie deur alle partye bevorder, veral deur lande wat herhaaldelik versuim om hul verpligtinge na te kom en wat bykomende ondersteuning nodig mag hê om handelsanksies as 'n laaste uitweg te vermy.

Dit is 'n absolute moet om onwettige stropery en mensehandel wat olifante, renosters, tiere, pangoliene en palissander betref, aan te spreek. Die aanvaarding van 'n nuwe 'Strategiese Visie' vir CITES vir die jare 2021 tot 2030 sal 'n geleentheid bied om die rol van CITES in die breër konteks van internasionale omgewingsbestuur te konsolideer en duideliker te maak. Dit sluit ook die raamwerk na biodiversiteit na-2020 in wat parallel ontwikkel word onder die Konvensie oor Biologiese Diversiteit.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Switserland, handel Wildlife

Kommentaar gesluit.