#Brexit - Senior konserwatiewe wetgewer in die Verenigde Koninkryk sê dat hy nie die regering wat deur Corbyn gelei is, kon steun nie

| Augustus 19, 2019
'N Konserwatiewe regsgeleerde in die middelpunt van die poging om Brexit te onderhandel, het Saterdag (17 Augustus) gesê hy is pessimisties oor sy kanse omdat hy en ander partykollegas nie 'n opsigteregering onder leiding van die opposisieleier Jeremy Corbyn, kon ondersteun nie. skryf Kate Holton.

Aangesien premier Boris Johnson belowe het om teen 31 Oktober Brittanje uit die Europese Unie te neem met of sonder 'n ooreenkoms, het anti-Brexit-politici van alle kante probeer, en tot dusver versuim, om saam te stem oor 'n plan om dit te voorkom.

Corbyn, leier van die opposisieparty van die Arbeidersparty, wil 'n opsigteregering hê met homself as hoof en dan 'n verkiesing.

Maar ander teenstanders van 'n Brexit-ooreenkoms is bekommerd dat Corbyn, 'n harde linkses, nie genoeg steun sou kry nie, wat leiers van kleiner partye sal versoek om hul eie voorstelle te stel oor wie 'n regering lank genoeg kan lei om Brexit te vertraag.

Oliver Letwin, 'n wetgewer van Johnson se regerende konserwatiewes, is vandeesweek gevra om sy steun aan Corbyn te verleen, maar hy het Saterdag aan BBC Radio gesê: 'Ek dink nie dit is waarskynlik dat 'n meerderheid daarvoor gevorm sal word nie en ek sou nie kan dit nie ondersteun nie, nee. ”

Gevra om te verduidelik waarom, het hy gesê selfs 'n tussentydse regering wat deur Corbyn gelei word, kan meer skade berokken as 'n wanordelike uitgang uit die grootste handelsblok ter wêreld.

Konserwatiewe teenstanders van 'n Brexit-ooreenkoms is diep agterdogtig oor Corbyn, wat hulle beskou as 'n gevaarlike Marxistiese voorneme om die streke van die Britse nywerheid te nasionaliseer en om staatsbesteding en belasting te vererger.

'Dit is die moeite werd om met almal regoor die Parlement besprekings te voer, want daar is waarskynlik 'n meerderheid LP's (parlementslede) wat nie 'n uitgang sonder enige ooreenkoms wil hê nie, maar die kwessie is: kan ons al die LP's op 'n alternatiewe voorstel kry? ?

'Ek is nie baie optimisties hieroor nie, want ek sien nog nie 'n ooreenkoms daaroor nie,' 'het hy gesê.

Ten einde 'n nuwe parlementêre meerderheid met dwarsparty-steun te vorm, het Letwin gesê dat wetgewers eers 'n strategie vir Brexit moet saamstem, en die afdelings onthul wat die EU-politici belemmer het sedert hulle die 2016-referendum verloor het.

Sommige aanvaar die uitslag en wil 'n onderhandelde onttrekking uit die blok hê om die ekonomiese impak te versag, maar ander dring aan op 'n tweede referendum in die hoop om die 2016-stem om te keer om die EU te verlaat.

"Daar is helaas 'n groot waarskynlikheid dat hierdie land op 31 Oktober sonder enige ooreenkoms gaan vertrek," het Letwin gesê.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, Konserwatiewe Party, EU, Jeremy Corbyn, Arbeid, UK

Kommentaar gesluit.