Die misbruik van die Spaanse regbank van #HumanRights om voor die VN en #ECtHR ondersoek te word

| Julie 31, 2019

Volgens 'n paar voorleggings aan die VN se Universal Periodic Review maak die Spaanse regstelsel voorsiening vir die skending van menseregte, hetsy deur die EU-standaarde direk te ignoreer, of deur skuiwergate in bestaande wette, skryf Direkteur Menseregte sonder grense, Willy Fautré.

'N Embolatiese saak hiervan is die mishandeling wat die Kokorev-gesin (Vladimir Kokorev, sy vrou en hul seun) gely het, waarin die Spaanse regter drie familielede in 'n lang aanhouding van voorverhoor geplaas het, gekombineer met geen toegang tot hul saaklêer nie ( 'n regime genoem “Secreto de sumario”), en veral strawwe gevangenisvoorwaardes wat vir terroriste en gewelddadige misdadigers gereserveer is (volgens die Spaanse wette FIES-regime genoem).

Volgens prokureur Scott Crosby, wat in Julie namens Vladimir Kokorev 'n aansoek by die Europese Hof vir Menseregte ingedien het, het 'n Spaanse regter al drie familielede van 2015 tot wyle 2017 in hegtenis geneem op 'n vaagweg bewoorde vermoede van geldwassery. Geen formele klagtes is gelê nie, en 'kan nie gelê word nie omdat daar geen bewyse was dat die Kokorevs onwettig gegenereerde geld hanteer het nie', sê Crosby in sy voorlegging. Aan die einde van hierdie twee jaar gevangenisstraf is die aanhouding verleng met nog twee jaar, steeds in die afwesigheid van 'n formele klag en getuienis van 'n predikaatmisdaad. Op appèl is dit oorgeplaas na territoriale opsluiting, wat die gesin tot Gran Canaria beperk het en hulle verplig het om weekliks by die plaaslike hof aan te meld.

Tydens hul aanhouding voor die verhoor is die Kokorevs van hul vermoede van onskuld beroof, en word hulle in alle opsigte behandel as gevaarlike gevangenes soos terroriste, seksuele oortreders of oorlogsmisdadigers (FIES-5, die hoogste en strengste vlak van aanhouding), alhoewel hulle het nooit geweld gebruik of aangehits nie en het geen vorige kriminele rekord in Spanje of elders gehad nie.

Oor die afgelope vyftien jaar het die Europees Parlement en die Raad van Europa, In die besonder die Komitee vir die voorkoming van marteling (CPT), het ernstige kommer en waarskuwings uitgespreek oor die FIES-stelsel. Volgens die voorlegging van Human Rights Frontiers het die FIES - 5-status, waaraan die Kokorev-familie onderwerp is, tot gevolg gehad:

“... gereelde veranderinge in die sel, die gebruik van meganiese beperkings tydens verskuiwing, beperkte besoeke en die gevangenisadministrasie toelaat om al hul kommunikasie en besoeke sonder geregtelike magtiging te monitor en op te neem ... [ontkenning van] die voordeel van die Europese gevangenisreëls, soos die reg om apart gehou te word van veroordeelde gevangenes ... vrylating van die dag ... kontak tussen die gesin ... [en die opsie om borgtog te plaas]. Alternatiewe vir opsluiting is nie oorweeg of aangebied nie. ”

Verder is die Kokorevs aan die secreto de sumario regime, wat beteken het dat nóg hulle nóg hul prokureurs toegang gehad het tot die hofdossiere, die getuienis of die redenasie wat die regter gebruik het om hulle in die gevangenis te hou.

As menseregte sonder grense voorlegging aan die UPR verduidelik: 'Dit beteken dat hierdie saak 'n unieke bevestiging bied dat die Richtlijn 2012 / 13 / EU van die Europese Parlement en die Raad van 22, Mei 2012, die reg op inligting in strafregtelike verrigtinge (wat die secreto de sumario sedert dit gebruik is in die konteks van voorlopige aanhouding), is Spanje nie op die regte manier geïmplementeer nie Ley Orgánica 5 / 2015 van 27 April 2015. ”

'N Verdere gesamentlike voorlegging deur 'n aantal Spaanse regsfirmas wat spesialiseer in strafreg en strafreg, ontken dat Spaanse regters 'n versagtende gevangenisstraf gebruik om die persoon wat ondersoek word, te versag. Na afloop van die uiteensetting van die voorlegging is Spanje 'n oorwegend ondersoekende benadering tot die strafregtelike ondersoek, en gesê: 'Hierdie neiging tot die misbruik van voorvonnisstraf is die resultaat van (a) die kenmerke van die Spaanse strafstelsel waarin daar ondersoek ingestel word regter; (b) die geleenthede vir die ondersoek wat voortspruit uit gevangenisstraf, veral as dit gelyktydig toegepas word met ander maatreëls wat in die Spaanse regstelsel bestaan, soos die secreto de sumario en die FIES, en (c) die feit dat die reg op vergoeding vir [onregmatige] voorlopige gevangenisstraf afhanklik is van [bewys van] onskuld (daar bestaan ​​selfs verskillende soorte onskuld vir hierdie doeleindes). ”

Voorleggings van belanghebbendes het gevra dat Spanje aanspreeklik gehou moet word vir hierdie skending van menseregte. Herhaalde aanbevelings van verskillende stemme versoek Spanje om die secreto de sumario en die FIES-stelsel, om die vermoede van onskuld te respekteer, en om die praktyk van lang aanhouding voor die verhoor te hervorm.

Tans lyk dit asof die Kokorev-saak die enigste geval is waarin 'n Spaanse regter hierdie drie maatreëls in kombinasie met mekaar gebruik het, en daarom sal die Europese Hof vir Menseregte die eerste kans wees om oor hierdie soort praktyk te beslis.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Hof van Menseregte (EVRM), Gewilde, Gewilde artikel, Menseregte, Menseregte

Kommentaar gesluit.