#Israel - Kommissie veroordeel die sloop van Palestynse huise in Sur Baher

| Julie 22, 2019

Die EU se woordvoerder vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid / Europees nabuurschapsbeleid en uitbreiding onderhandel, Maja Kocijancic het 'n verklaring uitgereik na die onwettige vernietiging van Palestynse huise in Sur Baher.

"Die Israeliese owerhede het voortgegaan met die sloping van 10-Palestynse geboue, met 'n paar 70-woonstelle, in Wadi al Hummus, deel van die Sur Baher-omgewing in besette Oos-Jerusalem. Die meerderheid van die geboue is geleë in Gebiede A en B van die Wes-Bank, waar volgens die Oslo-ooreenkomste alle burgerlike kwessies onder die jurisdiksie van die Palestynse Owerheid val.

"Israel se nedersettingsbeleid, insluitend aksies wat in die konteks geneem is, soos gedwonge oordragte, uitsettings, sloping en konfiskering van huise, is onwettig volgens die internasionale reg. In ooreenstemming met die langdurige posisie van die EU verwag ons dat die Israeliese owerhede dadelik die voortdurende sloop sal stop.

"Die voortsetting van hierdie beleid ondermyn die lewensvatbaarheid van die twee-staatsoplossing en die vooruitsig vir 'n blywende vrede en ernstig benadeel die moontlikheid dat Jerusalem as die toekomstige hoofstad van beide state dien."

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Israel, Palestynse Owerheid (PA)

Kommentaar gesluit.