Verdediging: EU #EuropeanArmy

| Junie 26, 2019
Foto deur die Europese Verdediging AgentskapFoto deur die Europese Verdediging Agentskap

Alhoewel daar geen EU-weermag en -verdediging is nie, bly dit net 'n saak vir lidlande. Die EU het onlangs groot stappe geneem om verdediging samewerking te bevorder.

Sedert 2016, is daar aansienlike vordering op die gebied van veiligheid en verdediging van die EU met verskeie konkrete EU-inisiatiewe om samewerking te bevorder en Europa se vermoë om hom te verdedig, te versterk. Lees die oorsig van die jongste ontwikkelings.

Hoë verwagtinge vir EU-verdediging

Europeërs verwag dat die EU veiligheid en vrede sal waarborg. Driekwart (75%) is voorstander van 'n gemeenskaplike EU-verdedigings- en veiligheidsbeleid volgens a spesiale Eurobarometer oor sekuriteit en verdediging in 2017 en 'n meerderheid (55%) was ten gunste van die skep van 'n EU-weermag. Meer onlangs het 68% van die Europeërs gesê hulle wil die EU meer op verdediging doen (Maart 2018 Eurobarometer opname).

EU-leiers besef dat geen EU-land die huidige veiligheidsbedreigings in isolasie kan aanpak nie. Byvoorbeeld, die Franse president Macron het gevra 'n gesamentlike Europese militêre projek in 2017, terwyl die Duitse kanselier Merkel gesê het "ons behoort te werk aan die visie van eendag om 'n behoorlike Europese weermag te vestig" in haar adres aan die Europees Parlement in November 2018. Om na 'n veiligheids- en verdedigingsunie te beweeg, was een van die prioriteite van die Juncker-kommissie.

EN - 2018 Eurobarometer:% van Europeërs dink dat die EU meer moet doen in die veiligheids- en verdedigingbeleid
Die meeste Europeërs wil die EU meer doen om veiligheid en verdediging te bevorder

Onlangse EU-maatreëls om verdediging samewerking te bevorder

In die Verdrag van Lissabon word 'n gemeenschappelijk defensie beleid van die Europese Unie (Artikel 42 (2) TEU). Die verdrag dui egter ook duidelik op die belangrikheid van die nasionale verdedigingsbeleid, insluitende die NAVO-lidmaatskap of neutraliteit.

In onlangse jare het die EU begin implementeer ambisieuse inisiatiewe meer hulpbronne te verskaf, doeltreffendheid te stimuleer, samewerking te fasiliteer en die ontwikkeling van vermoëns te ondersteun:

  • Permanente gestruktureerde samewerking (PESCO) was bekendgestel in Desember 2017, en 25 EU-lande neem deel aan Junie 2019. Dit werk tans op grond van 34 konkrete projekte met bindende verpligtinge, insluitende 'n Europese Mediese Command, Maritieme Surveillance System, wedersydse hulp vir kuber-sekuriteit en vinnige reaksie spanne, en 'n gesamentlike EU-intelligensie skool.
  • Die Europees Verdediging Fonds (EOF) was van stapel gestuur in Junie 2017. Dit is die eerste keer dat die EU-begroting gebruik word om verdediging samewerking te befonds, en die fonds behoort deel van die EU te wees volgende langtermynbegroting (2021-2027). EOF sal nasionale beleggings aanvul en beide prakties en finansieel voorsien aansporings vir samewerkende navorsing, gesamentlike ontwikkeling en verkryging van verdediging toerusting en tegnologie.
  • EU versterk samewerking met die NAVO in 74 areas insluitende kuberveiligheid, gesamentlike oefeninge en teen-terrorisme.
  • 'N Plan om te fasiliteer militêre mobiliteit binne en in die EU om militêre personeel en toerusting in staat te stel om vinniger op te tree as gevolg van krisisse.
  • Die finansiering van burgerlike en militêre missies en operasies meer effektief. Die EU het tans sulke missies op drie kontinente, met 'n wye verskeidenheid mandate en meer as 16-burgerlike en militêre personeel.
  • Sedert Junie 2017 is daar 'n nuwe opdrag- en beheerstruktuur (MPCC) om die EU se krisisbestuur te verbeter.

Spandeer meer, spandeer beter, spandeer saam

Op die NAVO se Wallis-beraad in 2014 het die EU-lande wat lid is van die NAVO verbind om 2% van hul bruto binnelandse produk (BBP) op verdediging deur 2024 te bestee. Die Europees Parlement het 'n beroep gedoen lidlande om daaraan te voldoen.

NAVO 2018 skat toon dat slegs ses lande (Griekeland, Estland, die Verenigde Koninkryk, Letland, Pole en Litaue) 2% van hul BBP aan verdediging bestee het.
Die opbou van die EU-verdediging is egter nie net om meer te spandeer nie, maar ook om doeltreffend te spandeer. EU-lande gesamentlik is die tweede grootste verdediging in die wêreld na die VSA, maar 'n beraamde € 26.4 miljard word vermors elke jaar weens duplisering, oorkapasiteit en hindernisse tot verkryging. As gevolg daarvan, Meer as ses keer soveel verdedigingstelsels word in Europa gebruik as in die Verenigde State. Dit is waar die EU die voorwaardes kan bied vir lande om meer saam te werk.

As Europa wêreldwyd moet meeding, sal dit sy beste vermoëns moet insamel en integreer, aangesien dit volgens 2025 China sal die tweede grootste verdedigingskneg word in die wêreld na die VSA.

Infografiese illustrasie oor voordele van nouer samewerking op verdediging op EU-vlakDie voordele van nader samewerking op verdediging

Die standpunt van die Europees Parlement
Die Europees Parlement het herhaaldelik ten volle versoek die gebruik van die potensiaal van die Lissabon-verdrag voorsiening vir die werk van 'n Europese verdediging unie. Dit ondersteun konsekwent meer samewerking, verhoogde belegging en samestelling van hulpbronne om sinergieë op EU-vlak te skep om die Europeërs beter te beskerm.

uitdagings wat betrokke is

Afgesien van praktiese uitdagings, moet die EU verskillende tradisies en verskillende strategiese kulture versoen. Die Parlement is van mening dat 'n EU witskrif op verdediging sou 'n nuttige manier wees om dit te doen en die ontwikkeling van a te ondersteun toekomstige EU-verdediging beleid.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europese Agentskap Verdediging (EDA), Europees Parlement, Europese Vredeskorps, NAVO

Kommentaar gesluit.