#EuropeanElections2019 - Wat is volgende?

| Junie 12, 2019
Wat gebeur nou, is die nuwe parlement verkies? Kom meer te wete oor die volgende stappe hieronder.

Tussen 23 en 26 Mei het die Europeërs gestem om die 751-lede te verkies om hulle vir die volgende vyf jaar te verteenwoordig. Dit sal aan die lede van die Europese Parlement wees om die volgende voorsitter van die Europese Kommissie te verkies en die hele Kommissie as geheel goed te keur.

Europese politieke partye het hoofkandidate gekies om voorsiening te maak vir die presidensie van die Kommissie. Na die verkiesing, en met inagneming van die uitslae, sal die EU-leiers 'n kandidaat vir die voorsitter van die Kommissie voorstel. Die parlement het gesê dat dit nie 'n kandidaat sal aanvaar wat nie deelgeneem het nie die hoofkandidaatproses.

Voordat hulle dit doen en voor die eerste plenaire vergadering van die nuwe wetgever op 2 Julie, besluit die EP-lede watter politieke fractie, indien wel, om mee te doen. Gedurende die agtste kwartaal was daar agt groepe.

Tydens die eerste plenaire sitting, MEPs sal die president en vise-presidente van die Parlement verkies.

Die Parlement sal na verwagting tydens die tweede sitting van die tweede Julie oor die nuwe voorsitter van die Commissie stemme.

Dit is dan aan EU-lande om kommissarisse in samewerking met die nuwe voorsitter van die Kommissie voor te stel.

Die kommissaris-benoemde sal deur die parlementêre komitees verantwoordelik vir hul voorgestelde portefeuljes voordat die EP-lede stem oor of die hele Kommissie in die plenaire vergadering moet goedkeur.

Die nuwe Europese Kommissie moet op 1 November beklee.

infografiese op Europese verkiesings 2019 - tydlyn

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese verkiesings, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.