Europese Kommissie verwelkom vordering in die verhouding tussen die EU en #Switzerland

| Desember 22, 2016 | 0 Comments

Juncker-naaiNa die goedkeuring van die Switserse parlement van die Federale Wet op buitelanders op 16 Desember 2016 en die vergadering van die Gesamentlike Komitee EU-Switserland op 22 Desember het die Kommissie is verheug oor die vordering in die bilaterale verhoudinge tussen die Europese Unie en Switserland in verskeie gebiede.

President Juncker het die hoop uitgespreek dat 2017 'n mylpaal in die ontwikkeling van nader bilaterale verhoudinge kan wees.

aanneming se Switserse Parlement van die Federale Wet op buitelanders op 16 Desember 2016

Die balans wat bereik word rondom die federale wet op buitelandse burgers op 16 Desember 2016 moet dit moontlik maak om die integriteit van die kontraktuele verpligtinge tussen die Europese Unie en Switserland te behou. Die implementeringsbevel sal egter sekere verduidelikings en waarborge op sleutelpunte moet verskaf. Vrae oor toegang tot inligting oor werksgeleenthede en volle respek vir die regte van grensarbeiders is veral belangrik.

Europese Kommissie president Jean-Claude Juncker, wat persoonlik betrokke is in die soeke na 'n oplossing met sy Switserse eweknieë vir die afgelope agtien maande, het gesê: "Die Switserse owerhede en die Europese instellings onvermoeid gewerk om 'n oplossing te vind wat vol sou waarborg vind respek vir een van ons grondbeginsels: die vrye beweging van persone. Die Kommissie sal nou monitor die implementering van hierdie oplossing. 2017 kan 'n mylpaal in die ontwikkeling van nouer bande tussen die Europese Unie en Switserland wees, met die oog op die verbetering van nog verder die vitaliteit van ons ruimte van vryheid - van alle vorme van vryheid -. Tot voordeel van al ons burgers "

Die Kommissie het die hoop uitgespreek dat die transposisie en verduideliking werk in 'n gees van deursigtigheid en noue samewerking sal uitgevoer word, veral in die Gesamentlike Komitee waarvoor in die ooreenkoms oor die vrye beweging van persone.

Protokol wat voorsiening maak vir die toetreding van Kroasië aan die ooreenkoms oor die vrye beweging van persone

Die Kommissie is verheug oor Switserland se bekragtiging van die protokol wat voorsiening maak vir die toetreding van Kroasië aan die ooreenkoms oor die vrye beweging van persone wat op 16 Desember 2016 om die Europese Unie is in kennis gestel.

As gevolg van die bekragtiging van die protokol, sal Switserland ten volle by die Horizon 2020 program, en onderhandelinge oor sy deelname aan die ERASMUS-program kan nou hervat.

Institusionele raamwerk tussen die Europese Unie en Switserland

Die Kommissie is verheug oor die doel van die Federale Raad se van vernuwing en verdieping verhoudings met die Europese Unie en, in hierdie verband, sy voorneme om 'n boodskap op 'n institusionele ooreenkoms tussen die Europese Unie en Switserland neem. So 'n ooreenkoms is wat nodig is om regsekerheid te voorsien in die EU Switserse bilaterale verhoudinge en om nuwe ooreenkomste te reik na ons bande uit te brei.

Deelname aan die Europese Kohesie Program

Die Europese Kommissie is van mening dit is noodsaaklik vir die Federale Raad om sy steun vir deelname Switserland in die Europese Kohesie Program druk deur die vernuwing van sy finansiële bydrae.

ander gebiede

Die Kommissie is van mening dat daar ander dossiere waar vordering gemaak kan word, soos die skepping van 'n beter sinergie in die ontwikkeling samewerking aktiwiteite.

Meer inligting

Inligtingsblad: Verhoudings EU-Switserse

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Switserland

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *