Verbinding met ons

omgewing

European Green Deal: Kommissie stel nuwe strategie voor om EU-woude te beskerm en te herstel

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag (16 Julie) die Nuwe EU-bosstrategie vir 2030, 'n vlagskipinisiatief van die Europese Green Deal wat voortbou op die EU Biodiversiteitstrategie vir 2030. Die strategie dra by tot die pakket van maatreëls voorgestel om kweekhuisgasemissies teen 55 met minstens 2030% te verminder en klimaatneutraliteit in 2050 in die EU. Dit help ook die EU om sy verbintenis tot die verwydering van koolstof deur natuurlike wasbakke te verbeter Klimaatreg. Deur die sosiale, ekonomiese en omgewingsaspekte saam aan te spreek, beoog die Bosstrategie om die multifunksionaliteit van EU-woude te verseker en beklemtoon die sleutelrol wat bosbouers speel.

Bosse is 'n noodsaaklike bondgenoot in die stryd teen klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit. Dit funksioneer as koolstofwasbakke en help ons om die gevolge van klimaatsverandering te verminder, byvoorbeeld deur stede af te koel, ons teen swaar oorstromings te beskerm en die impak van droogte te verminder. Ongelukkig ly die bosse in Europa onder baie verskillende druk, waaronder klimaatsverandering.

Beskerming, herstel en volhoubare bestuur van woude

Die Bosstrategie stel 'n visie en konkrete aksies om die hoeveelheid en kwaliteit van woude in die EU te verhoog en die beskerming, herstel en veerkragtigheid daarvan te versterk. Die voorgestelde aksies sal die koolstofsekwestrasie verhoog deur verbeterde wasbakke en voorraad en sodoende bydra tot die versagting van klimaatsverandering. Die strategie is daartoe verbind om primêre en ou-groeiende woude streng te beskerm, vernielde woude te herstel en te verseker dat dit volhoubaar bestuur word - op 'n manier wat die lewensbelangrike ekosisteemdienste wat bosse bied en waarvan die samelewing afhanklik is, bewaar.

Die strategie bevorder die beste klimaat- en biodiversiteitsvriendelike bosbestuurspraktyke, beklemtoon die noodsaaklikheid om die gebruik van houtagtige biomassa binne volhoubaarheidsgrense te hou en moedig hulpbroneffektiewe houtgebruik aan in ooreenstemming met die kaskadebeginsel.

Die verskaffing van die multifunksionaliteit van EU-woude

Die strategie voorsien ook die ontwikkeling van betalingskemas aan boseienaars en bestuurders vir die lewering van alternatiewe ekostelseldienste, byvoorbeeld deur die behoud van dele van hul woude. Die nuwe gemeenskaplike landboubeleid (CAP), onder andere, sal 'n geleentheid wees vir meer doelgerigte ondersteuning aan bosbouers en die volhoubare ontwikkeling van woude. Die nuwe bestuurstruktuur vir woude sal 'n meer inklusiewe ruimte skep vir lidstaten, boseienaars en bestuurders, die industrie, die akademie en die burgerlike samelewing om te bespreek oor die toekoms van woude in die EU en om hierdie waardevolle bates vir die komende geslagte te handhaaf.

Ten slotte kondig die bosstrategie 'n wettige voorstel aan om bosmonitering, verslagdoening en data-insameling in die EU te verskerp. Geharmoniseerde EU-insameling van data, tesame met strategiese beplanning op lidstaatvlak, sal 'n omvattende beeld gee van die staat, die evolusie en die beoogde toekomstige ontwikkeling van woude in die EU. Dit is van uiterste belang om seker te maak dat woude hul veelvuldige funksies vir klimaat, biodiversiteit en ekonomie kan uitvoer.

Die strategie gaan gepaard met 'n padkaart om teen 2030 drie miljard ekstra bome regoor Europa te plant met inagneming van ekologiese beginsels - die regte boom op die regte plek vir die regte doel.

Uitvoerende visepresident vir die Europese Green Deal Frans Timmermans het gesê: 'Woude bied 'n tuiste aan die grootste deel van die biodiversiteit wat ons op aarde vind. Om ons water skoon te maak en ons grond ryk te wees, het ons gesonde woude nodig. Europa se woude loop gevaar. Daarom sal ons werk om hulle te beskerm en te herstel, om bosbestuur te verbeter en om bosbouers en bosopsigters te ondersteun. Uiteindelik is ons almal deel van die natuur. Wat ons doen om die klimaat- en biodiversiteitskrisis te beveg, doen ons vir ons eie gesondheid en toekoms. ”

Landboukommissaris Janusz Wojciechowski het gesê: “Woude is die longe van ons aarde: dit is noodsaaklik vir ons klimaat, biodiversiteit, grond- en luggehalte. Woude is ook die longe van ons samelewing en ekonomie: hulle verseker lewensonderhoud in landelike gebiede, lewer noodsaaklike produkte vir ons burgers en hou 'n diep sosiale waarde in hul aard. Die nuwe Bosstrategie erken hierdie multifunksionaliteit en wys hoe omgewingsambisie hand aan hand kan gaan met ekonomiese welvaart. Deur middel van hierdie strategie, en met ondersteuning van die nuwe gemeenskaplike landboubeleid, sal ons woude en ons bosbouers lewe blaas in 'n volhoubare, welvarende en klimaatneutrale Europa. '

Virginijus Sinkevičius, kommissaris vir omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Europese woude is 'n waardevolle natuurerfenis wat nie as vanselfsprekend aanvaar kan word nie. Die beskerming, herstel en opbou van die veerkragtigheid van Europese woude is nie net noodsaaklik om die klimaat- en biodiversiteitskrisisse te bestry nie, maar ook om die sosio-ekonomiese funksies van woude te bewaar. Die groot betrokkenheid by openbare konsultasies toon dat Europeërs omgee vir die toekoms van ons woude, daarom moet ons die manier waarop ons ons woude beskerm, bestuur en laat groei, verander sodat dit werklike voordele vir almal sal inhou. '

agtergrond

Bosse is 'n noodsaaklike bondgenoot in die stryd teen klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit, danksy hul funksie as koolstofwasbakke, sowel as hul vermoë om die gevolge van klimaatsverandering te verminder, byvoorbeeld deur stede af te koel, ons teen swaar oorstromings te beskerm en droogte te verminder. impak. Dit is ook waardevolle ekosisteme, waar 'n groot deel van Europa se biodiversiteit tuis is. Hul ekosisteemdienste dra by tot ons gesondheid en welstand deur waterregulering, voedsel-, medisyne- en materiaalvoorsiening, vermindering en beheer van ramprisiko's, grondstabilisering en erosiebeheer, lug- en watersuiwering. Woude is 'n plek vir ontspanning, ontspanning en leer, sowel as deel van lewensonderhoud.

Meer inligting

Nuwe EU-bosstrategie vir 2030

Vrae en antwoorde oor die nuwe EU-bosstrategie vir 2030

Natuur en woude-feite

Feiteblad - 3 miljard ekstra bome

3 miljard bome webwerf

European Green Deal: Kommissie stel die transformasie van die EU-ekonomie en die samelewing voor om aan klimaatambisies te voldoen

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur die Franse skema van € 30.5 miljard goed om produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun 'n Franse steunskema goedgekeur om hernubare elektrisiteitsproduksie te ondersteun. Die maatreël sal Frankryk help om sy doelwitte vir hernubare energie te bereik sonder om die mededinging onnodig te verdraai en sal bydra tot die Europese doelwit om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie hulpmaatreël sal die ontwikkeling van belangrike hernubare energiebronne stimuleer en 'n oorgang na 'n omgewingsvolhoubare energievoorsiening ondersteun, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelstellings. Die keuse van die begunstigdes deur middel van 'n mededingende bodproses sal die beste waarde vir belastingbetalers se geld verseker, terwyl die kompetisie in die Franse energiemark behou word. ” 

Die Franse skema

Frankryk het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n nuwe skema in te stel ter ondersteuning van elektrisiteit wat uit hernubare energiebronne geproduseer word, naamlik aan landoperateurs van son-, land- en hidroëlektriese installasies. Die skema verleen ondersteuning aan hierdie operateurs wat via mededingende tenders toegeken word. In die besonder sluit die maatreël sewe soorte tenders in vir 'n totaal van 34 GW nuwe kapasiteit vir hernubare energie wat tussen 2021 en 2026 gereël sal word: (i) son op die grond, (ii) son op geboue, (iii) wind op land, (iv) hidroëlektriese installasies, (v) innoverende sonkrag, (vi) selfverbruik en (vii) 'n tegnologie-neutrale tender. Die steun het die vorm van 'n premie bo-op die elektrisiteitsmarkprys. Die maatreël het 'n voorlopige totale begroting van ongeveer € 30.5 miljard. Die skema is oop tot 2026 en hulp kan uitbetaal word vir 'n maksimum tydperk van 20 jaar nadat die nuwe hernubare installasie aan die netwerk gekoppel is.

Kommissie se beoordeling

Die Kommissie het die maatreël beoordeel volgens die EU-reëls vir staatshulp, veral die 2014 riglyne op die staat steun vir beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die hulp nodig is om die opwekking van hernubare energie verder te ontwikkel om aan Frankryk se omgewingsdoelstellings te voldoen. Dit het ook 'n aansporingseffek, aangesien die projekte andersins nie sou plaasvind in die afwesigheid van openbare steun nie. Verder is die steun eweredig en beperk tot die minimum wat nodig is, aangesien die vlak van hulp deur mededingende tenders bepaal sal word. Daarbenewens het die Kommissie bevind dat die positiewe effekte van die maatreël, in die besonder, die positiewe omgewingseffekte swaarder weeg as enige moontlike negatiewe effekte in terme van mededingingsvervalsing. Uiteindelik het Frankryk ook verbind om 'n ex-pos evaluering om die kenmerke en implementering van die hernubare skema te beoordeel.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Franse skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskillende tegnologieë in Frankryk sal vergemaklik en die uitstoot van kweekhuisgasse sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en sonder om mededinging onbehoorlik te verdraai.

agtergrond

Die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatssteun vir Environmental Protection en Energie lidlande in staat stel om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun, onderworpe aan sekere voorwaardes. Hierdie reëls is daarop gemik om lidlande te help om die EU se ambisieuse energie- en klimaatdoelwitte te bereik teen die minste moontlike koste vir belastingbetalers en sonder onnodige mededingingsvervalsing in die interne mark.

Die Hernubare energie richtlijn van 2018 'n bindende teiken vir hernubare energie vir die hele EU van 32% teen 2030 opgestel het Europese Green Deal-kommunikasie in 2019 het die Kommissie sy klimaatambisies versterk en 'n doel gestel om geen netto uitstoot van kweekhuisgasse in 2050 te hê nie. Europese Klimaatreg, wat die 2050-klimaatneutraliteitsdoelstelling verskans en die tussentydse doelwit stel om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, het die grondslag vir die "geskik vir 55' wetgewende voorstelle wat op 14 Julie 2021 deur die Kommissie aanvaar is. Onder hierdie voorstelle het die Kommissie 'n wysiging van die Richtlijn Hernubare Energie, wat 'n verhoogde teiken stel om teen 40 2030% van die EU-energie uit hernubare bronne te produseer.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.50272 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Lees verder

Plastiekafval

Plastiekafval en herwinning in die EU: feite en syfers

gepubliseer

on

Byna 'n derde van die plastiekafval in Europa word herwin. Vind meer feite en syfers uit oor plastiekafval en die herwinning daarvan in die EU met hierdie infografie, Samelewing.

Infografiese inligting oor plastiekafval en herwinning in Europa
Vind uit die feite oor plastiekafval en herwinning in die EU  

Die produksie van plastiek het binne enkele dekades eksponensieel gegroei - van 1.5 miljoen ton in 1950 tot 359 miljoen ton in 2018 wêreldwyd - en daarmee saam die hoeveelheid plastiekafval. Na 'n skerp daling in die produksie in die eerste helfte van 2020 as gevolg van die COVID-19-pandemie, het die produksie in die tweede helfte van die jaar weer herstel.

Die EU tref reeds maatreëls om die hoeveelheid plastiekafval te verminder, maar wat word ondanks alle pogings met die afval gegenereer? En hoe kan plastiekherwinningstariewe verhoog word?

Behandeling van plastiekafval in Europa

In Europa is energieherwinning die mees gebruikte manier om plastiekafval weg te gooi, gevolg deur herwinning. Sowat 25% van al die gegenereerde plastiekafval word gestort.

Die helfte van die plastiek wat vir herwinning versamel word, word uitgevoer om in lande buite die EU behandel te word. Redes vir uitvoer sluit in die gebrek aan kapasiteit, tegnologie of finansiële hulpbronne om die afval plaaslik te behandel.

Voorheen is 'n beduidende deel van die uitgevoerde plastiekafval na China gestuur, maar onlangs beperkings op die invoer van plastiekafval in China sal waarskynlik die uitvoer van die EU verder verminder. Dit hou die risiko in van verhoogde verbranding en storting van plastiekafval in Europa. Intussen probeer die EU sirkelvormige en klimaatvriendelike maniere vind om sy plastiekafval te bestuur.

Die lae aandeel plastiekherwinning in die EU beteken aansienlike verliese vir die ekonomie sowel as vir die omgewing. Na raming gaan 95% van die waarde van plastiekverpakkingsmateriaal vir die ekonomie verlore na 'n kort siklus vir eerste gebruik.

wêreldwyd, navorsers skat dat die produksie en verbranding van plastiek in 850 meer as 2019 miljoen ton kweekhuisgasse in die atmosfeer gepomp het. Teen 2050 kan die emissies tot 2.8 miljard ton styg, waarvan 'n deel vermy kan word deur beter herwinning.

Lees meer oor afvalbestuur in die EU.

Probleme met plastiekherwinning

Die belangrikste kwessies wat die herwinning van plastiek bemoeilik, is die kwaliteit en prys van die herwinde produk, vergeleke met hul nie-herwinde eweknie. Plastiekverwerkers benodig groot hoeveelhede herwinde plastiek, vervaardig volgens streng beheerde spesifikasies en teen 'n mededingende prys.

Aangesien plastiek egter maklik aangepas kan word volgens die behoeftes - funksioneel of esteties - van elke vervaardiger, bemoeilik die diversiteit van die grondstof die herwinningsproses, wat dit duur maak en die kwaliteit van die eindproduk beïnvloed. As gevolg hiervan neem die vraag na herwinde plastiek vinnig toe, hoewel dit in 2018 slegs 6% van die vraag na plastiek in Europa uitmaak.

Vind meer uit oor die EU-planne om 'n sirkulêre ekonomie teen 2050 te bereik, insluitend plastiek reduksie.

EU oplossings om herwinningskoerse te verhoog

In Mei 2018 het die Europese Kommissie 'n voorstel ingedien om die kwessie van plastiese mariene rommel. Dit sluit 'n EU-verbod in op die produksie van die tien beste plastiek vir eenmalige gebruik wat vanaf 10 Julie 3 op Europese strande voorkom.

As deel van die Green Deal, Moet 55% van die plastiekverpakkingsafval teen 2030 herwin word. Dit sou 'n beter ontwerp vir herwinbaarheid impliseer, maar MEP's meen dat daar ook maatreëls nodig is om die mark vir herwinde plastiek te stimuleer.

Hierdie maatreëls kan insluit:

  • Die skep van kwaliteitstandaarde vir sekondêre plastiek;
  • sertifisering aan te moedig om die vertroue van sowel die industrie as die verbruiker te verhoog;
  • verpligte reëls oor minimum herwinde inhoud in sekere produkte in te stel, en;
  • EU-lande aan te moedig om BTW op herwinde produkte te verlaag.


Die Europese Parlement ondersteun ook die beperking van plastiek sakke in ligte gewig in die EU in 2015.

Daarbenewens het die parlementslede 'n beroep op die Kommissie gedoen werking teen mikroplastiek.

Lees meer oor die EU-strategie om plastiekafval te verminder.

Vind meer uit 

Lees verder

omgewing

Waterbestuur: Kommissie is van plan om lyste van besoedelingstowwe wat oppervlak- en grondwater beïnvloed, by te werk

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n aanlyn openbare konsultasie om standpunte in te win oor die komende hersiening van die lyste van besoedelingstowwe wat in oppervlak- en grondwater voorkom, asook oor ooreenstemmende regulatoriese standaarde. Hierdie inisiatief is veral belangrik vir die implementering van die pas aangenome Nulbesoedelingsaksieplan as deel van die Europese Green Deal, en wyer pogings om die doeltreffender en veiliger gebruik van water te verseker.

Virginijus Sinkevičius, kommissaris vir omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Alle Europeërs moet voordeel trek uit skoon water. Die versekering van 'n goeie gehalte oppervlak en grondwater in Europa is uiters belangrik vir die gesondheid van die mens en vir die omgewing. Besoedeling wat veroorsaak word deur plaagdoders, chemikalieë wat deur die mens gemaak is, of deur residue van farmaseutiese middels, moet soveel moontlik vermy word. Ons wil u siening hoor oor hoe dit die beste bereik kan word. ”

'N Onlangse evaluering (' fiksheidstoets ') in Desember 2019, gevind EU-waterwetgewing moet breedweg geskik wees vir die doel. Verbetering is egter nodig oor aspekte soos belegging, implementering van reëls, integrasie van waterdoelstellings in ander beleide, administratiewe vereenvoudiging en digitalisering. Hierdie hersiening is daarop gemik om enkele tekortkominge in verband met chemiese besoedeling en die wetlike verpligting om die lyste van besoedelingstowwe gereeld te hersien, asook om die implementering te bespoedig, aan te spreek. Die openbare konsultasie is oop vir terugvoer tot 1 November 2021. Meer inligting is hierin nuusvrystelling.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings