Verbinding met ons

biodiversiteit

Europa se tyd: hoe om dit nie te mors nie?

gepubliseer

on

Dit is 'n historiese oomblik vir Europa. Dit is hoe die Europese Kommissie die lys voorgestel het van die voorgestelde maatreëls om die ekonomie van die Europese Unie te herstel, geskat op 'n rekordbedrag van 750 miljard euro, met 500 miljard wat gratis as toelaes en nog 250 miljard as lenings toegeken word. Die EU-lidlande moet die plan van die Europese Kommissie goedkeur ten einde 'by te dra tot 'n beter toekoms vir 'n nuwe generasie'.

Volgens die hoof van die Europese Kommissie Ursula von der Leyen, sal ''n Doeltreffende goedkeuring van die plan 'n duidelike teken wees van Europese eenheid, ons solidariteit en gemeenskaplike prioriteite.' 'N Beduidende deel van die herstelmaatreëls is gemik op die implementering van die «Green Deal», 'n fase-oorgang na klimaatsneutraliteit van die EU-lande. Ongeveer 20 miljard euro word toegewys om die bestaande InvestEU-program te finansier met die doel om die ontwikkeling van volhoubare energietegnologieë, insluitend koolstofopvang- en opbergingsprojekte, te ondersteun.

Een van die belowendste projekte op hierdie gebied word tans in Nederland in die Ryn-Maas-delta geïmplementeer, wat van kardinale belang is vir Europese en internasionale skeepvaart. Die Smart Delta Resources Consortium het 'n veldtog van stapel gestuur om alle aspekte van die konstruksie van koolstofopvang- en bergingstelsels te evalueer vir die daaropvolgende hergebruik. Daar word beplan dat die konsortium vanaf 1 2023 miljoen ton koolstofdioksied per jaar sal vang, met 'n daaropvolgende toename tot 6.5 miljoen ton in 2030, wat die totale hoeveelheid emissies in die streek met 30% sal verminder.

Een van die lede van die konsortium is die Zeeland-raffinadery ('n gesamentlike onderneming van TOTAL en LUKOIL wat saamwerk met Europa se grootste geïntegreerde raffinadery Total Antwerp Refinery). Hierdie Nederlandse aanleg is een van die leiers op die gebied van klimaatneutraliteit. Die digitale optimaliseringstelsel vir die verwerking van middeldistillate (wat mariene brandstof insluit wat voldoen aan die streng vereistes van IMO 2020 wat onlangs in werking getree het), sowel as die onlangs opgegradeerde en een van die grootste hidrobrekingsfasiliteite in Europa, word by die plant.

Volgens Leonid Fedun, vise-president vir strategiese ontwikkeling van LUKOIL, is die maatskappy Europees en voel hy gevolglik 'n verpligting om te voldoen aan huidige tendense, insluitend klimaatneigings wat die mark vandag definieer.

Terselfdertyd, volgens Fedun, sal klimaatsneutraliteit in Europa eers teen 2065 bereik word, en om dit te bewerkstellig, is die wêreldwye harmonisering van regulatoriese benaderings van alle partye tot die Parys-ooreenkoms belangrik.

Die maatreëls wat deur die Europese Kommissie voorgestel word om die ekonomie van lidlande te ondersteun, kan 'n belangrike stap op hierdie pad word, aangesien die eerste fase daarvan die ontwikkeling en interne koördinering van die herorganiseringsplanne van elke lidstaat in die energiesektor en in die ekonomie is.

Die gebruik van bestaande deurbraakprojekte op die gebied van klimaatsneutraliteit as die beste bedryfspraktyke vir die hele streek kan help om die tyd wat nodig is om ondersteuningsmaatreëls in te stel, te verkort, asook om 'n instrument te word vir 'n dialoog binne supranasionale organisasies en internasionale ooreenkomste soos die Parys-klimaatooreenkoms .

biodiversiteit

Hoe om # Biodiversiteit te bewaar - EU-beleid

gepubliseer

on

Wêreldwyd word een miljoen spesies met uitsterwing bedreig. Vind uit wat die EU doen om biodiversiteit te bewaar.
'N Byna uitgestorwe Iberiese lynx, Lynx pardinus, wat op 'n rots staan'N Byna uitgestorwe Iberiese lynx

Ten einde bedreigde spesies te bewaar, wil die EU die biodiversiteit op die vasteland verbeter en bewaar.

In Januarie, Die parlement het gevra vir 'n ambisieuse biodiversiteit in die EU 2030 Strategie om die belangrikste dryfvere vir verlies aan biodiversiteit aan te spreek, en wetlik bindende teikens te stel, insluitend bewaring van minstens 30% van die natuurlike gebiede en 10% van die langtermynbegroting wat aan biodiversiteit gewy word

In reaksie daarop, en as deel van die Green Deal, het die Europese Kommissie die nuwe 2030-strategie in Mei 2020 aangebied.

MEP-voorsitter Pascal Canfin, voorsitter van die parlement se omgewingskomitee, verwelkom die verbintenis om die gebruik van plaagdoders met 50% te verminder en dat 25% van die plaasprodukte teen 2030 organies moet wees, asook die 30% -bewaringsdoelwit, maar sê die strategieë moet omskep word in EU-wetgewing en geïmplementeer.

Vind meer uit oor die belangrikheid van biodiversiteit.

Wat is gedoen om die biodiversiteit en bedreigde spesies in Europa te beskerm?

Die EU se pogings om biodiversiteit te verbeter, duur voort 2020 Biodiversiteitstrategie, wat in 2010 bekendgestel is.

Die EU se biodiversiteitsstrategie vir 2020

  • Die voëlrichtlijn is daarop gemik om al 500 wilde voëlspesies wat natuurlik in die EU voorkom, te beskerm
  • Die habitat-richtlijn verseker die bewaring van 'n wye verskeidenheid skaars, bedreigde of endemiese diere- en plantspesies, insluitend 200 seldsame en kenmerkende habitattipes
  • Aard 2000 is die grootste netwerk van beskermde gebiede ter wêreld, met kernteel- en rusplekke vir skaars en bedreigde spesies, en seldsame natuurlike habitatsoorte
  • Die EU-bestuiwersinisiatief beoog om die agteruitgang van bestuiwers in die EU aan te spreek en 'n bydrae te lewer tot wêreldwye bewaringspogings, met die fokus op die verbetering van kennis van die agteruitgang, die aanpak van die oorsake en bewusmaking

Daarbenewens het die Europese lewensprogram het byvoorbeeld die Iberiese lynx en die Bulgaarse kleinvalk van byna uitsterwing teruggebring.

Lees meer oor bedreigde spesies in Europa.

Die finale beoordeling van die 2020-strategie moet nog afgehandel wees, maar volgens die middeltermyn assessering, goedgekeur deur die parlement, die teikens om spesies en habitatte te beskerm, ekosisteme in stand te hou en te herstel en gesonde see te maak, het vordering gemaak, maar moes versnel.

Die doel om die indringing van uitheemse spesies te bekamp, ​​was goed op dreef. Daarteenoor het die bydrae van landbou en bosbou om die biodiversiteit in stand te hou en te verbeter, min vordering gemaak.

Die Natura 2000-netwerk van beskermde natuurgebiede in Europa het die afgelope dekade aansienlik toegeneem en beslaan nou meer as 18% van die EU-gebied.

Tussen 2008 en 2018 het die mariene Natura 2000-netwerk meer as viervoudig gegroei tot 360,000 km2. Baie voëlspesies het 'n toename in bevolking aangeteken en die status van baie ander spesies en habitatte het aansienlik verbeter.

Ondanks sy suksesse is die omvang van hierdie inisiatiewe onvoldoende om die negatiewe tendens te kompenseer. Die belangrikste dryfvere vir verlies aan biodiversiteit - verlies en agteruitgang van habitat, besoedeling, klimaatsverandering en indringende uitheemse spesies - duur voort en baie neem toe, wat 'n baie groter inspanning verg.

Die EU se biodiversiteitsstrategie vir 2030

'N Belangrike deel van Ursula von der Leyen, president van die Kommissie, se Green Deal-verbintenisse, het die Kommissie die 2030 Biodiversiteitstrategie, om hand aan hand te gaan met die Plaas-tot-vurk-strategie.

Die EU sal die volgende tien jaar konsentreer op 'n EU-wye netwerk van beskermde gebiede op land en op see, konkrete verpligtinge om verswakte stelsels te herstel, verandering moontlik te maak deur die maatreëls werkbaar en bindend te maak en die leiding te neem in die aanpak van biodiversiteit op 'n wêreldvlak.

Die nuwe strategie wat die EU-ambisie vir die raamwerk vir biodiversiteit ná 2020 uiteensit, sou op die 15de VN-konvensie oor biologiese diversiteit in Oktober 2020 in China, wat uitgestel is, aanvaar word.

Sodra dit aangeneem is, beplan die Kommissie om teen 2021 konkrete voorstelle te maak.

Lees verder

biodiversiteit

Kennis met mekaar verbind vir streeksaksie in die rigting van 'n # SustainableBioeconomy for Europe

gepubliseer

on

Die baanbrekersgebiede in Spanje, Finland en Duitsland neem die leiding met die bevordering van volhoubare ontwikkeling en ontknoping van ons ekonomie met die bekendstelling van 'n nuwe Europese biostreekfasiliteit.

Die Bioregions-fasiliteit verbind vooruitdenkende streke regoor Europa om saam te werk om hul streekspotensiaal te ontsluit deur internasionale uitruilings oor die sirkulêre bio-ekonomie in die woud. In hierdie inisiatief, gekoördineer deur die European Forest Institute (EFI), is die drie pionierstreke Baskeland (Spanje), Noord-Karelen (Finland) en Noordryn-Wesfale (Duitsland).

Die Bioregions-fasiliteit begin met 'n bekendstellingsgeleentheid wat op 9 Maart in Bilbao, Spanje gehou word, en wat deur die president van die Baskiese regering, Iñigo Urkullu, geopen word. Die EFI-direkteur, Marc Palahí, en verteenwoordigers op die hoogste vlak van die Europese Unie en die drie pionierreine sal deur toonaangewende sprekers op die gebied van sake, finansies en navorsing aangesluit word.

Peter Wehrheim, hoof van die eenheid vir bio-ekonomie en voedselsisteme, verteenwoordig die Direktoraat-generaal van die Europese Kommissie vir Navorsing en Innovasie, terwyl Philippe Mengal, direkteur van die gesamentlike onderneming Bio-based Industries (BBI JU), sal praat oor openbare-private vennootskappe vir die bio-ekonomie. . Adrian Enache, bosbousektor en spesialis in landelike ontwikkeling by die Europese beleggingsbank, sal beleggings in die sirkulêre bio-ekonomie bespreek en Nick Lyth, uitvoerende hoof van Green Angel Syndicate, bied die beleggersperspektief op die bio-ekonomie. Ulrika Landergren, voorsitter van die Commissie vir natuurlike hulpbronne (NAT) van die Europese komitee van die streek, sal praat oor die rol van streke in die bereiking van 'n sirkulêre bio-ekonomie.

Die geleentheid is die beginpunt om praktiese aksie en samewerking te begin met die oog op 'n transformasie na 'n bosgebaseerde sirkulêre bio-ekonomie. Alternatiewe vir hoëkoolstof-, energie-intensiewe en nie-hernubare produkte soos plastiek, beton of staal is dringend nodig in die lig van die klimaatskrisis waar administrasies onder toenemende druk is om die doelwitte van die Parys-ooreenkoms te bereik en om werklike oplossings vir koolstofneutraliteit te vind.

Intelligente, doeltreffende en volhoubare gebruik van ekosisteme en biomassa kan biomateriale, produkte en dienste lewer wat koolstofafhanklikheid kan vervang, maar dit moet relevant wees vir plaaslike kontekste. Sulke streeksafwykings sluit in natuurlike ekosisteme, beskikbaarheid van bos- en ander biobronne, sowel as bestaande tegnologiese en sosio-ekonomiese toestande. Om te slaag en op te skaal, moet streeksoptrede egter gebaseer wees op internasionale samewerking binne 'n gesamentlike Europese visie, wat aangebied word deur die Bioregions-fasiliteit.

Na die bekendstellingsgeleentheid is die oproep oop vir ander streke om deel te neem aan die inisiatief en daar is reeds belangstelling van verskeie ander streke, waarvan sommige verteenwoordigers na die bekendstellingsgeleentheid sal stuur om meer te wete te kom.

“Streke bied die eerste betekenisvolle skaal aan om alle relevante akteurs, landelike en stedelike, primêre produsente en nywerhede, innovasiesentrums en politieke instellings met mekaar te verbind,” sê die EFI-direkteur, Marc Palahí. 'Almal is nodig vir 'n suksesvolle en volhoubare bio-ekonomie. Daarom is streke belangrike boustene om die potensiaal van die bio-ekonomie te ontsluit, en ek is verheug dat EFI hierdie inisiatief van stapel laat loop wat wetenskaplik-ingeligte samewerking tussen streke ondersteun om die bio-ekonomie in Europa tot stand te bring. ”

Die bekendstellingsgeleentheid word opgevolg met 'n operasionele dag waar die drie pionierstreke sal begin werk aan planne vir gesamentlike strategieë en aksies, kapasiteitsbou, samewerking en ervaringsuitwisseling.

Die bekendstellinggeleentheid vir Bioregions-fasiliteit vind op 9 Maart 2020 in die Palacio Euskaduna, Bilbao, Spanje, plaas.

Meer inligting

Persverklaring (PDF - EN)

Nota de prensa (PDF - ES)

https://efi.int/biostreekgeriefskep2020

Lees verder

biodiversiteit

# Verlies van die biodiversiteit: wat veroorsaak dit en waarom is dit kommer?

gepubliseer

on

Pragtige boswoudklokbos in die lente.© Shutterstock.com/Simon Bratt

Plant- en diersoorte verdwyn steeds vinniger as gevolg van menslike aktiwiteite. Wat is die oorsake en waarom is biodiversiteit van belang?

Biodiversiteit, of die verskeidenheid van alle lewende dinge op ons planeet, het die afgelope jaar teen 'n onrusbarende tempo gedaal, hoofsaaklik as gevolg van menslike aktiwiteite, soos veranderinge in grondgebruik, besoedeling en klimaatverandering.

Op 16 Januarie het lede van die parlementslede 'n beroep gedoen wetlik bindende teikens om verlies aan biodiversiteit te stop moet op 'n VN-konferensie oor biodiversiteit (COP15) in China in Oktober ooreengekom word. Die konferensie bring partye tot die 1993 byeen VN se biodiversiteitskonvensie om oor sy strategie na 2020 te besluit. Die parlement wil hê dat die EU die leiding neem deur te verseker dat 30% van die EU-grondgebied teen 2030 uit natuurlike gebiede bestaan ​​en biodiversiteit in alle EU-beleid oorweeg.

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit word tradisioneel gedefinieer as die verskeidenheid lewens op aarde in al sy vorme. Dit bevat die aantal spesies, hul genetiese variasie en die interaksie van hierdie lewensvorme binne komplekse ekosisteme.

in 'n VN-verslag gepubliseer in 2019, het wetenskaplikes gewaarsku dat een miljoen spesies - uit 'n geskatte totaal van agt miljoen - met uitwissing bedreig word, baie binne dekades. Sommige navorsers meen selfs dat ons in die middel van die sesde massa-uitwissingsgebeurtenis in die Aarde se geskiedenis is. Vroeër bekende massa-uitwissings het tussen 60% en 95% van alle spesies uitgewis. Dit neem miljoene jare voordat ekostelsels van so 'n gebeurtenis herstel het.

Waarom is biodiversiteit belangrik?

Gesonde ekosisteme gee ons baie noodsaaklikhede wat ons as vanselfsprekend aanvaar. Plante skakel energie uit die son om dit aan ander lewensvorme beskikbaar te stel. Bakterieë en ander lewende organismes verdeel organiese materiaal in voedingstowwe wat plante van gesonde grond gee om in te groei. bestuiwers is noodsaaklik in plantproduksie, wat ons voedselproduksie waarborg. Plante en oseane tree op as belangrikste koolstof wasbakke.

Kortom, biodiversiteit bied skoon lug, vars water, grond van goeie gehalte en gewasbestuiwing. Dit help ons om klimaatsverandering te beveg en daarby aan te pas, asook om die impak van natuurlike gevare te verminder.

Aangesien lewende organismes in dinamiese ekosisteme inwerk, kan die verdwyning van een spesie 'n verreikende impak op die voedselketting hê. Dit is onmoontlik om presies te weet wat die gevolge van massa-uitwissings vir mense sou wees, maar ons weet wel dat die diversiteit van die natuur vir ons nou kan floreer.

Vernaamste redes vir biodiversiteitsverlies
  • Veranderings in grondgebruik (bv. Ontbossing, intensiewe monokultuur, verstedeliking)
  • Direkte uitbuiting soos jag en oorvissery
  • Klimaatverandering
  • Besoedeling
  • Indringer uitheemse spesies

Watter maatreëls stel die parlement voor?

Parlementslede vra vir wetlik bindende teikens plaaslik en wêreldwyd, om meer ambisieuse maatreëls aan te moedig om die bewaring en die herstel van biodiversiteit te verseker. Natuurlike gebiede moet teen 30 2030% van die EU-gebied beslaan en die afgebreekte ekosisteme moet herstel word. Om voldoende finansiering te waarborg, stel die parlement voor dat 10% van die volgende langtermynbegroting van die EU spandeer word aan die bewaring van biodiversiteit

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings