Kommissie vier 30th herdenking van #JeanMonnetActivities wat Europese studies wêreldwyd bevorder

| Junie 19, 2019

Op 18 Junie, onderwyser, kultuur, jeug en sportkommissaris Tibor Navracsics (Foto) het 'n hoëvlak geleentheid aangebied om 30 se jaarlikse uitnemendheid in onderrig en navorsing oor die EU te vier. Die aktiwiteite Jean Monnet maak deel uit van die Erasmus + -program. Hulle is toegewyd aan die bevordering van uitnemendheid in Europese studies op hoër onderwysvlak regoor die wêreld, asook om akademici, navorsers en beleidmakers te verbind. Tussen 1989 en 2019, die Jean Monnet-aktiwiteite het meer as 1,000-universiteite in ongeveer 100-lande ondersteun, sodat hulle kursusse oor Europese studies as deel van hul kurrikulums kan aanbied. 300,000-studente geniet nou elke jaar voordeel.

Kommissaris Navracsics het gesê: "Ons vier 30-jare van Jean Monnet-aktiwiteite op 'n tyd wanneer hulle meer as ooit nodig is. Hulle genereer kennis wat die Europese Unie versterk en versterk die begrip van die Europese integrasie, veral onder jongmense. Die volgende stap is om hierdie aktiwiteite uit te brei na skole. Om jonger oor die Europese Unie te leer, sal jongmense bemagtig om ingeligte Europese burgers te word, wat betrokke is by die demokratiese prosesse wat die toekoms vorm. Die Jean Monnet-aktiwiteite help om die Europese projek meer tasbaar en veerkragtig te maak. "

Die Jean Monnet-aktiwiteite finansier jaarliks ​​meer as 250-nuwe maatreëls, wat betrokke is by 9,000-universiteitsonderwysers en baie ander mense en instansies. Meer as 5,000-aksies is tot dusver ondersteun.

Sedert sy bekendstelling in 1989 het die inisiatief duisende navorsingspublikasies op die gebied van Europese studies moontlik gemaak wat 'n aantal dissiplines en beleidsvelde insluit, insluitende die Europese wet, die geskiedenis van die Europese integrasie, innovasie, werk, verdediging, migrasie, gesondheidsorg, energie , vervoer en klimaataksie. Baie van hierdie state-of-the-art kennis het verskyn in topvlakjoernale en in beleidsvoorligting vir forums wat die debat beïnvloed en 'n beter beleidsvorming op nasionale en Europese vlak ondersteun, en sodoende 'n verskil maak tussen mense se lewens en geleenthede.

Jean Monnet-aktiwiteite het werklik wêreldwyd geword: in 2018 het 60% van die 1,300-subsidie ​​aansoeke van lande buite die Europese Unie gekom.

Die Europese Kommissie se voorstel vir die toekomstige Erasmus-program (2021-2027) beoog om Jean Monnet-aktiwiteite uit te brei na ander sektore van onderwys, veral skole, om jongmense se bewustheid van die Europese Unie te verbeter.

agtergrond

Jean Monnet (1888-1979), een van die stigterslede van die Europese Unie, is Jean Monnet-aktiwiteite wat deel uitmaak van Erasmus +, die Europese program ter ondersteuning van onderwys, opleiding, jeug en sport. Hulle is oop vir geleerdes van enige amptelik erkende hoër onderwys inrigting ter wêreld, wat help om onderrig en navorsing wat verband hou met die Europese Unie uit te brei na lande waar kennis daarvan baie beperk is.

Die ontvangers van Jean Monnet-toelaes geniet volle akademiese vryheid en word verwag om onafhanklike en wetenskaplike streng werk te lewer.

Jean Monnet Activities ondersteun ook verskeie aangewese instellings in Europa om uitnemendheid in Europese studies en navorsing te streef.

Vandag se gebeurtenis in Brussel is deel van die Europese Kommissie se veldtog om drie dekades van prestasies deur die Jean Monnet-aktiwiteite te vier. Hierdie veldtog duur tot die einde van 2019, met honderde geleenthede en aktiwiteite regoor die wêreld waar die verlede en huidige begunstigdes van die Jean Monnet-aktiwiteite gebruik maak van die 30th herdenking om debatte, konferensies, werkswinkels en ander aktiwiteite vir studente, beleidmakers en burgers te hou.

Meer inligting

Inligtingsblad

Erasmus + / Jean Monnet webwerf

Sibiu feiteblad - Belegging in die jeug

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Onderwys, Erasmus, Erasmus +, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.