Verbinding met ons

Onderwys

Kommissaris Vassiliou loods Erasmus + in Boekarest en vra vir aksie om 'NEET's' te ondersteun

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Universiteit-biblioteekDie onderwys- en werkvooruitsigte van Roemenië se jongmense sal die fokus wees op 'n besoek aan Boekarest volgende week deur Androulla Vassiliou, Europese Kommissaris vir Onderwys, Kultuur, Meertaligheid en Jeug. Op 10 Maart spreek die kommissaris 'n geleentheid aan wat deur die Ministerie van Nasionale Onderwys en die Europese Kommissie georganiseer word om die uitdagings waarmee 'NEET's' (jong mense wat nie werk, onderrig of opleiding het) in die gesig staar, aan te pak nie.

Die volgende dag loods sy Erasmus +, die nuwe finansieringsprogram van die EU vir onderwys, opleiding, jeug en sport, wat toekennings sal verleen aan 120,000 Roemeense om die volgende sewe jaar studeer, op te lei, werkservaring op te doen of as vrywilliger in die buiteland te werk - 50% meer as onder vorige EU-programme. Die kommissaris sal ook Roma-projekte in die hoofstad besoek saam met die Hongaarse filantroop George Soros, 'n jarelange kampvegter vir Roma-regte.

Kommissaris Vassiliou het voor haar besoek gesê: "Soos in baie ander Europese lande, is die jeugwerkloosheidsyfers in Roemenië diep kommerwekkend en verteenwoordig dit 'n groot vermorsing van menslike talent. Ten spyte van onlangse vordering, is die aandeel van die lae presteerders in lees, wiskunde. en wetenskaplike en vroeë skoolverlaters in Roemeense skole is baie hoog en dit vererger die NEET-probleem net. Onderwys- en opleidingsisteme moet ondersteunende leeromgewings bevorder, met die fokus op die behoeftes van individuele leerlinge, en om dringend aan te pas by vaardigheidsversoenings.

advertensie

"Ons nuwe Erasmus + -program sal die kwesbaarste jongmense help, ook diegene wat in 'n NEET-situasie is. Deur geleenthede vir nie-formele leermobiliteit te bied, byvoorbeeld deur die Europese vrywillige diens, sal Erasmus + jongmense se selfvertroue versterk, help om hulle te vind hul manier en bowenal hul vaardighede te versterk, ”het die kommissaris bygevoeg.

Roemenië sal ontvang byna € 52million in 2014 van Erasmus +, 'n toename van 11% in vergelyking met die befondsing van verlede jaar ontvang het van die voormalige lewenslange leer en Jeug in Aksie Programme. Die vlak van befondsing sal jaarliks ​​verhoog tussen nou en 2020. Roemenië kan ook voordeel trek uit Jean Monnet toekennings vir Europese studies integrasie in hoër onderwys en vir transnasionale projekte in sport.

Tussen 2007 en 2013 het ongeveer 80 000 Roemeense studente, jongmense en onderwys-, opleidings- en jeugpersoneel toelaes ontvang van die EU se voormalige programme vir lewenslange leer en jeug in aksie, wat vervang is deur Erasmus +

advertensie

Erasmus +

Erasmus + word van stapel gestuur op die oomblik dat 26 miljoen mense regoor Europa tans werkloos is, insluitend byna 6 miljoen jong mense. Die jeugwerkloosheidskoers in Roemenië is meer as 23%, met 185 000 wat sonder werk geregistreer is.

Terselfdertyd is daar meer as 2 miljoen job openings in Europa, en 'n derde van werkgewers rapporteer probleme in die werwing van personeel met die vaardighede wat hulle nodig het.

Erasmus + sal help om hierdie gaping te spreek deur die verskaffing van geleenthede vir 4 miljoen mense te bestudeer, met die trein, kry werkondervinding of vrywilliger in die buiteland. Gee jong mense die geleentheid gebruik maak dit ook meer geneig sal hulle wil, of kan, in die buiteland in die toekoms werk, dus hul langtermyn werksvooruitsigte toeneem.

Die begroting vir Erasmus + oor die volgende sewe jaar is € 14.7 miljard - 40% meer as in die vorige programme in 2007-2013. Elke lidstaat sal beduidende toename in befondsing sien oor die lewe van die program.

Benewens die ondersteuning van mobiliteitsmoontlikhede vir individue, sal Erasmus + die kwaliteit en relevansie van die Europese onderwys-, opleidings- en jeugstelsels verhoog deur ondersteuning vir die opleiding van onderwyspersoneel en jeugwerkers, asook sterker vennootskappe tussen onderwys en werkgewers.

Die € 14.7bn begroting word rekening gehou met die toekomstige skattings vir inflasie. Bykomende fondse sal na verwagting vir die uitruil van hoër onderwys en administratiewe ondersteuning met betrekking tot nie-EU-lande toegeken kan word; die besluit oor die bedrae van ekstra geld beskikbaar is te danke aan later bevestig in 2014.

Erasmus + bevat vir die eerste keer ondersteuning vir sport. Dit sal oor sewe jaar ongeveer € 265 miljoen bewillig om grensoverschrijdende bedreigings soos wedstrydknoeiery en doping aan te spreek. Dit sal ook transnasionale projekte ondersteun waarby organisasies betrokke is by sport op die grondvlak, wat byvoorbeeld goeie bestuur, geslagsgelykheid, sosiale insluiting, dubbele loopbane en fisieke aktiwiteite vir almal bevorder.

Wie baat by Erasmus +?

  • 2 miljoen hoër onderwysstudente sal in staat wees om te studeer of op te lei in die buiteland, met 450,000-studeerplekke beskikbaar;
  • 650,000 professionele studente en leerlinge sal toelaes te studeer, met die trein of in die buiteland werk ontvang;
  • 800,000 onderwysers, afrigters, onderwys personeel en jeugwerkers sal leer of op te lei in die buiteland;
  • 200,000 meestersgraadstudente wat 'n volledige kursus in 'n ander land doen, sal voordeel trek uit leningswaarborge;
  • Meer as 25,000 XNUMX studente sal toelaes ontvang vir gesamentlike meestersgrade, wat behels dat hulle in ten minste twee hoëronderwysinstellings in die buiteland studeer;
  • Meer as 500,000 jongmense in staat om in die buiteland vrywilliger of deel te neem in ruil jeug sal wees;
  • 125,000 skole, instellings vir beroepsgerigte onderwys en opleidings, hoër- en volwassenesonderwysinstellings, jeugorganisasies en ondernemings sal befondsing ontvang om 25,000 'strategiese vennootskappe' op te stel om die uitruil van ervaring en bande met die wêreld van werk te bevorder;
  • 3,500 300 onderwysinstellings en -ondernemings sal ondersteuning kry om meer as XNUMX 'kennisalliansies' en 'sektorvaardigheidsalliansies' te skep om indiensneembaarheid, innovasie en entrepreneurskap te bevorder;
  • 600 transnasionale vennootskappe in sport, insluitend Europese nie-winsgewende geleenthede, sal ook befondsing ontvang.

NEETs (Jong mense wat nie in diens is nie, onderwys of opleiding)

Volgens die Europese Stigting vir die verbetering van lewens- en werksomstandighede (Eurofound) is ongeveer 14 miljoen jongmense van 15-29 jaar nie in diens, onderrig of opleiding nie. Die gevolge van volgehoue ​​onaktiwiteit sluit die risiko van armoede, sosiale uitsluiting of vervreemding van die samelewing in. Die ekonomiese koste van hierdie situasie word geraam op € 160 miljard per jaar, oftewel 1.3% van die EU-BBP.

'N EU bestudeer toon dat jeugwerk jongmense kan help om die vaardighede en vertroue te bou wat hulle nodig het om sosiale deelname te verbeter, uitsluiting te voorkom en werksvooruitsigte te verhoog.

Vroeë skoolverlaters

Die Europa 2020-strategie het 'n teiken gestel om die deel van vroeë skoolverlaters tot onder 10% deur 2020 te verminder. In Roemenië was die aantal vroeë skoolverlaters 17.4% in 2012, teen 'n Europese gemiddelde van 12.8% en 'n nasionale teiken van 11.3% (sien IP / 13 / 324).

Die jongste PISA (Program for International Student Assessment) verslag van die OESO oor die wiskunde-, wetenskap- en leesvaardighede van 15-jariges het aan die lig gebring dat Roemenië ver onder die EU-doelwit 2020 is om die persentasie lae presteerders tot onder 15% te verlaag. Die vlakke in Roemenië is 37.3% vir lees, 40.8% vir wiskunde en 37.3% vir wetenskap (sien IP / 13 / 1198).

Onderwys

Verklaring deur kommissaris vir krisisbeheer, Janez Lenarčič, oor die internasionale dag om onderwys teen aanvalle te beskerm

gepubliseer

on

Ter geleentheid van die Internasionale Dag om Onderwys teen Aanvalle (9 September) te beskerm, herbevestig die EU sy verbintenis om die reg van elke kind om in 'n veilige omgewing te groei, toegang tot kwaliteitonderrig te bevorder en te beskerm en 'n beter en meer vreedsame toekoms, sê Janez Lenarčič (op die foto).

Aanvalle op skole, studente en onderwysers het 'n verwoestende invloed op toegang tot onderwys, onderwysstelsels en op maatskaplike ontwikkeling. Ongelukkig neem hul voorkoms in 'n onrusbarende tempo toe. Dit is maar al te duidelik uit die onlangse verwikkelinge in Afghanistan, en die krisisse in Ethiopië, Tsjaad, Afrika se Sahel -gebied, in Sirië, Jemen of Myanmar, onder vele ander. Die wêreldwye koalisie om onderwys teen aanvalle te beskerm, het in 2,400 meer as 2020 33 aanvalle op onderwysfasiliteite, studente en opvoeders geïdentifiseer, 'n styging van 2019 persent sedert XNUMX.

Aanvalle op onderwys vorm ook 'n skending van die Internasionale Humanitêre Reg, die stel reëls wat die gevolge van gewapende konflik wil beperk. Sulke oortredings neem toe, terwyl hul oortreders selde tot verantwoording geroep word. In hierdie siening stel ons die nakoming van die internasionale humanitêre reg konsekwent in die kern van die eksterne optrede van die EU. As een van die grootste humanitêre skenkers, sal die EU dus voortgaan om wêreldwye respek vir internasionale humanitêre reg te bevorder en te bepleit, beide deur state en nie-staatsgewapende groepe tydens 'n gewapende konflik.

advertensie

Behalwe die vernietiging van fasiliteite, lei aanvalle op onderwys tot langdurige opskorting van leer en onderrig, verhoog die risiko van skooluitval, lei tot dwangarbeid en werwing deur gewapende groepe en magte. Sluiting van skole versterk blootstelling aan alle vorme van geweld, insluitend seksuele en geslagsgebaseerde geweld of vroeë en gedwonge huwelike, waarvan die vlakke drasties toegeneem het tydens die COVID-19-pandemie.

Die COVID-19-pandemie het die kwesbaarheid van onderwys wêreldwyd blootgestel en vererger. Nou, meer as ooit, moet ons die ontwrigting van onderwysonderbrekings tot 'n minimum beperk en verseker dat kinders kan leer oor veiligheid en beskerming.

Onderwysveiligheid, insluitend verdere betrokkenheid by die Verklaring van veilige skole, is 'n integrale deel van ons pogings om die reg op onderwys vir elke meisie en seuntjie te beskerm en te bevorder.

advertensie

Om op aanvalle op skole te reageer en te voorkom, die beskermende aspekte van onderwys te ondersteun en studente en onderwysers te beskerm, verg 'n gekoördineerde en intersektorale benadering.

Deur EU-gefinansierde projekte in Onderwys in noodgevalle help ons om die risiko's van gewapende konflik te verminder en te verminder.

Die EU bly aan die voorpunt om onderwys in noodgevalle te ondersteun, en bestee 10% van sy begroting vir humanitêre hulp aan toegang, kwaliteit en beskerming van onderwys.

Meer inligting

Feiteblad - Onderwys in noodgevalle

Lees verder

Onderwys

Verslag van die Europese Kommissie oor volwasse onderwys en opleiding in Europa

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie s'n Eurydice netwerk het 'n verslag gepubliseer oor 'Volwasse -onderwys en -opleiding in Europa: die bou van inklusiewe paaie na vaardighede en kwalifikasies'. Die verslag ondersoek die huidige benaderings tot die bevordering van lewenslange leer, met 'n spesiale fokus op beleid en maatreëls wat die toegang van volwassenes met lae vaardighede en kwalifikasies tot leergeleenthede ondersteun. Dit kyk na 42 onderwys- en opleidingstelsels in 37 Europese lande.

Kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Hierdie pandemie het getoon dat baie volwassenes nie oor basiese vaardighede beskik nie. Dit het veral die groot digitale kloof onder die volwasse bevolking onthul. Dit is noodsaaklik om sistematiese leergeleenthede te skep waarmee mense hul basiese vaardighede op enige stadium van hul lewe kan verbeter. Ons moet ook die fragmentasie van die volwasse leersektor aanspreek, sodat volwassenes eenvoudige oorgange kan maak tussen verskillende tipes en vorme van onderwys. ”

Kommissaris vir werk en sosiale regte, Nicolas Schmit, het gesê: 'Om aan te pas by die vinnig veranderende werkswêreld, moet ons ons aandag en hulpbronne op lewenslange leer vestig. Teen 2030 wil ons hê dat minstens 60% van die volwassenes in die EU elke jaar aan opleiding moet deelneem. EU -leiers het hierdie ambisie verwelkom en hul nasionale herstel- en veerkragtigheidsplanne sluit groot beleggings in die opknapping en hervorming van volwassenes in. Saam met die maatskaplike vennote en alle belanghebbendes moet ons toegang tot leergeleenthede verseker, veral vir mense wat die meeste baat by die opgradering en hervaardiging. Hierdie aspek staan ​​sentraal in die Upskilling Pathways -inisiatief wat veral aandag gee aan die kwesbaarste. ”

advertensie

Benewens die ondersoek na hoe volwassenheidsopvoeding en opleidingsinisiatiewe op nasionale vlak gekoördineer word, bied hierdie verslag ook 'n unieke kartering van openbare befondsde en mede-befondsde programme vir volwasse onderwys en opleiding, en die bestaande leidings- en ondersteuningsmaatreëls vir die minste gekwalifiseerde. Die Eurydice-netwerk bestaan ​​uit nasionale eenhede in Europese lande en word gekoördineer deur die Onderwys, audiovisuele media en kultuur Uitvoerende Agency.

advertensie
Lees verder

Onderwys

GSOM SPbU en Kozminski Universiteit het 'n ooreenkoms onderteken oor hul eerste dubbele graadprogram

gepubliseer

on

Nagraadse Bestuurskool, Universiteit van St. Petersburg (GSOM SPbU) en Kozminski Universiteit (KU) begin hul eerste gesamentlike dubbele graadprogram in Korporatiewe Finansies en Rekeningkunde. Die nuwe dubbelgraadprogram bevat gekwalifiseerde studente van die Master in Corporate Finance (MCF) -program by GSOM en studente van Master in Finance and Accounting aan die KU. Die keuse van studente vir die nuwe dubbele graadprogram begin in die herfsemester 2021, die studie begin in die akademiese jaar 2022/2023.

As deel van 'n nuwe ooreenkoms sal studente hul drie en vier semesters by gasheerinstellings deurbring, en kandidate wat alle programvereistes van GSOM en KU suksesvol voltooi het, kry meestersgraaddiploma's van beide instellings.

"Die toekoms behoort aan vennootskappe, alliansies en samewerkings: dit help om vanuit verskillende hoeke na doelwitte te kyk, vinnig op veranderinge te reageer en relevante en geëisde produkte te skep. In die nuwe akademiese jaar begin ons saam met die Kozminski Universiteit 'n dubbelgraadprogram binne die Master in Corporate Finance-program: ons sal ervarings uitruil, ons doelwitte en resultate vergelyk en studente van beide kante voorsien van uitgebreide kennis wat oral ter wêreld toegepas kan word. Kozminski Universiteit en GSOM SPbU is jarelange akademiese vennote, ons die verhouding is deur die jare getoets en tientalle uitruilstudente. Ek is vol vertroue dat die nuwe vlak van samewerking besigheidskole nader aan mekaar sal bring en ons meestersprogramme meer interessant en praktykgerig sal maak, "het Konstantin Krotov, uitvoerende direkteur van GSOM SPbU.

advertensie

Sedert 2013 neem GSOM SPbU baccalaureus- en meestersgraadstudente deel aan uitruilprogramme en fakulteite en personeel van die sakeskool - aan akademiese uitruilprogramme aan die Kozminski Universiteit.

"Noue samewerking met die oudste universiteit in Rusland-Universiteit van Sint Petersburg en GSOM SPbU is onlangs bekroon met 'n dubbele graad in die Master in Finance and Accounting-program. Dit is 'n natuurlike stap om die uitruilgeleenthede van ons topstudente te versterk deur aan hulle te gee toegang tot een van die grootste markte. KU gaan dus voort om sy posisie as 'n globale brug vir sakegeleenthede en interkulturele begrip te versterk, "sê Franjo Mlinaric, Ph.D., leier van die Master in Finance & Accounting Program aan die KU.

Vanaf 2022 sal vier MCF -studente hul studies kan volg binne die Master in Finance and Accounting -program aan een van die voorste sakeskole in Pole. Kozminski Universiteit het drievoudige kroon akkreditasie sowel as ACCA en CFA akkreditasies. Die program Finansies en Rekeningkunde van die Kozminski -universiteit is ingedeel as die 21ste posisie in die Financial Times (FT) onder die 55 beste meestersprogramme in korporatiewe finansies ter wêreld.

advertensie

Die Master in Corporate Finance -program by GSOM SPbU is ook deur ACCA geakkrediteer. Volgens die internasionale sakekoerant Financial Times is GSOM SPbU al jare agtereenvolgens onder die wêreld se voorste programme en sakeskole. In 2020 was GSOM SPbU die 41ste plek in die Financial Times Masters in Management -posisie en 51ste in die Financial Times European Business School posisie. Die GSOM SPbU Executive MBA -program het vir die eerste keer die top 100 wêreldprogramme betree en geneem 93ste posisie in die Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU is 'n toonaangewende Russiese sakeskool. Dit is in 1993 gestig aan die Universiteit van St Petersburg, wat een van die oudste klassieke universiteite is, en die grootste sentrum van wetenskap, opvoeding en kultuur in Rusland. Vandag is GSOM SPbU die enigste Russiese sakeskool wat opgeneem is in die top-100 beste Europese skole in die Financial Times-posisie en het twee gesogte internasionale akkreditasies: AMBA en EQUIS. Die GSOM -adviesraad bevat leiers uit die sakewêreld, die regering en die internasionale akademiese gemeenskap.

Kozminski Universiteit is gestig in 1993. Dit is een van die oudste nie-openbare instellings vir hoër onderwys in Pole. Die voor-, nagraadse en doktorale studente en die deelnemers aan nagraadse en MBA -programme wat aan die KU studeer, maak 'n bevolking van 9,000 60,000 uit. Die bevolking van KU -gegradueerdes is tans meer as XNUMX. Kozminski Universiteit is 'n sake-georiënteerde instelling vir hoër onderwys wat 'n wye verskeidenheid onderwysprogramme bied met volle akademiese regte, en word beskou as die beste sakeskool in Sentraal- en Oos-Europa volgens die Financial Times posisie. In 2021 was die Kozminski Universiteit 21ste op die Global Masters in Finance Ranking gepubliseer deur Financial Times. Dit is die enigste universiteit uit Pole en Sentraal- en Oos -Europa.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings