Europa se nuwe #Research programme sal die industriële vermoë van die EU versterk

| Junie 3, 2019

Die totale gemiddelde belegging in Europa op die gebied van navorsing is 2%. Hierdie syfer val agter beide die Amerikaners en die Chinese. Hierdie jaar sal China 2.5% persent BBP belê in navorsingsaktiwiteite en die VSA sal sowat 2.85% belê, skryf Huawei Technologies vise-president vir globale openbare sake David Harmon.

Daarbenewens belê sommige Europese lande soos Duitsland, Swede en Finland aansienlik meer as 2% in navorsing, met Swede, byvoorbeeld, om 4% BBP te belê.

Groeiende politieke steun om navorsingsaktiwiteite te befonds.

EU-regerings, die Europese Kommissie en die Europees Parlement erken dat 'n sterker belegging in die navorsings-, innovasie- en wetenskapsektore die ekonomiese mededingendheid in Europa sal verbeter.

David Harmon, vise-president van Global Public Affairs Huawei Technologies en voormalige kabinetslid vir die Europese Kommissaris vir navorsing, innovasie en wetenskap 2010-2014

Die EU-program Horizon 2020 vir navorsing, innovasie en wetenskap is € 80 miljard werd en loop tussen die jare 2014-2020. 'N Minimum van € 16 miljard van hierdie syfer word toegeken vir navorsingsaktiwiteite wat die inligtingkommunikasie en tegnologie (IKT) -sektor dek. Horizon 2020 ondersteun samewerkende navorsingsbetrokkenheid om 5G te ontwikkel. Dit sal die volgende standaard vir mobiele kommunikasie wees, en dit sal help om selfrymotors in werklikheid te bring, menslike taxi-drones te lewer en meer kragtige High Definition-videodienste aan die mark te bied.

Die ontwikkeling van wolkrekenaarinnovasie word gerugsteun onder Horizon 2020. In wese beteken dit hoe mense die internet beter kan gebruik vir die verskaffing van nuwe dienste. 'N voorbeeld van cloud computing sou wees hoe veelvoude van mense e-government dienste gelyktydig kan gebruik.

Horizon 2020 ken hulpbronne toe om nuwe tegnologieë in die heide gebied te ontwikkel om byvoorbeeld die beter gebruik van robotte te help om bejaardes en swak mense te help om hul daaglikse aktiwiteite by die huis uit te voer.

Horizon Europe 2020-2027.

Daar is sterk politieke steun in Europa om befondsing vir Horizon Europe te verhoog. Dit is die volgende EU-navorsings-, innovasie- en wetenskapprogram en sal tussen die jare 2020-2027 loop. Die Europese Kommissie het 'n aanduidende begroting van 100 miljard euro vir Horizon Europe voorgestel. Die Europese Parlement wil die befondsing vir Horizon Europe oor hierdie volgende finansiële programmeringsperiode verhoog. Ons moet 'n oomblik onthou dat internasionale organisasies soos die OESO, die Wêreldbank en die Internasionale Monetêre Fonds almal daarop dui dat belegging in navorsing, innovasie en wetenskap sterker ekonomiese en sosiale opbrengste vir die samelewing lewer.

Tegnologie element in Horizon Europe.

Ondersteuning vir tegnologiese navorsingskenmerke prominent binne Horizon Europe.

Voorbeelde van areas wat oor die volgende sewe jaar sterk befondsing sal verseker, sluit die volgende in: -

  • Supercomputing, kunsmatige intelligensie, fotonika en maatreëls om IKT-infrastruktuur veiliger te maak.

Super rekenaars is baie belangrik omdat hulle die gebruik van wat 'n eksponensiële groei in dataverkeer oor die internet beter kan struktureer. Dit is baie belangrik in die ontwikkeling van byvoorbeeld die finansiële dienste bedryf.

Vooruitgang op die gebied van kunsmatige intelligensie (AI) sal help in die selfbestuur van telekommunikasienetwerke en AI is 'n sentrale komponent in die lewering van selfrigtingmotors. Die ontwikkeling van die fotonika-sektor sal help om data soos hoëdefinisie-video oor telekommunikasienetwerke beter te oordra deur die gebruik van lig. Die veiligheid van IKT-infrastruktuur is van kardinale belang, want as mense nie vertroue in hierdie stelsels het nie, sal hulle nie die dienste wat aangebied word oor hierdie telekommunikasienetwerke gebruik nie.

Die realiteit is dat inligtingskommunikasietegnologie nie meer 'n alleenstaande bedryf is nie. Dit is 'n waarskuwing om nuwe dienste in die mark te bring wat verband hou met die energie-, gesondheids-, opvoedings-, vervaardigings- en slimstadssektore.

Innovasie in Horizon Europe.

'N groter mate van ondersteuning vir die ontwikkeling van innoverende dienste en produkte is vasgelê binne die strukture van Horizon Europe. Die Europese Innovasieraad sal versterk word. Dit sal Europa help om 'n sterk voorloper in die skepping van markinnovasie te word.

As dit gaan om 'n beter gebruik van tegnologie in die lewering van nuwe produkte, is navorsing en innovasie twee kant van dieselfde munt. Maar finansiële ondersteuning vir basiese wetenskaplike pogings moet sterk wees. Anders sal 'n mens nie effektief nuwe IKT-verwante produkte in die mark kan plaas nie. Daarom is dit baie welkom dat die EU die Europese Navorsingsraad en die Marie-Sklodowska-Curie-navorsingsaksies in die volgende finansiële perspektief 2020-2027 finansieel sal ondersteun.

Huawei Technologies stel 80,000 navorsers en wetenskaplikes in diens. As een van die innoverende maatskappye in die wêreld, verstaan ​​Huawei dat dit nie kan slaag nie, tensy dit wesenlik belê in basiese wetenskaplike aktiwiteite, soos op die gebied van wiskundige algoritmes, materiaalkunde en energie-doeltreffendheid.

Breër beginsels van Horizon Europe.

Dit is duidelik dat Horizon Europe die skakels tussen navorsers, industrie en opvoedkundige liggame wil toeneem. Vandaar die verhoogde finansiële steun vir die Europese Instituut vir Tegnologie, met hoofkwartier in Boedapest in Hongarye.

Versterking van vennootskappe tussen die navorsings- en nywerheidsgemeenskappe is 'n algemene tema wat deur die voorgestelde programme onder Horizon Europe loop.

Eweneens ondersteun Horizon Europe internasionale samewerking en breër internasionale samewerkingsaksies. Dit maak uitmuntende sin. As 'n mens die mees innoverende produkte in die mark wil lewer, moet mens saamwerk met die beste talent - waar ookal die talent lê. Navorsers, wetenskaplikes en ingenieurs van die VSA, Asië, Afrika en die Midde-Ooste moet voortgaan om saam te werk - as die mees innoverende produkte en dienste ontwikkel moet word.

Horizon Europe is 'n baie progressiewe beleidsinstrument. Dit sal die behoeftes van Europa, haar mense en die breër globale gemeenskap op praktiese en innoverende wyse dien. Dit sal sterker ekonomiese ontwikkeling lewer en help om gepaste sosiale probleme aan te pak.

David Harmon is vise-president van Global Public Affairs by Huawei Technologies en is 'n voormalige kabinetslid vir die Europese kommissaris vir navorsing, innovasie en wetenskap 2010-2014.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie, Gewilde, Gewilde artikel

Kommentaar gesluit.