Verbinding met ons

Landbou

Kommissie keur €450 miljoen Italiaanse staatshulpskema goed om beleggings in die landbousektor te bevorder

DEEL:

Gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge EU-staatshulpreëls 'n Italiaanse skema van €450 miljoen goedgekeur om die landbousektor te ondersteun deur beleggings te bevorder wat verband hou met primêre landbouproduksie, sowel as die verwerking en bemarking van landbouprodukte.

Die skema sal oop wees vir maatskappye wat aktief is in primêre landbouproduksie en verwerking en bemarking van landbouprodukte in Italië. Kragtens die maatreël, wat tot 31 Desember 2025 sal strek, sal die hulp die vorm aanneem van gesubsidieerde lenings en dek tot 80% van die kwalifiserende koste.

Die doel van die skema is om die mededingendheid en veerkragtigheid van die landbousektor te verbeter deur projekte te bevorder wat onder andere verband hou met (i) die konstruksie, verkryging of verbetering van onroerende eiendom; (ii) die aankoop van masjinerie en toerusting; en (iii) die aankoop, ontwikkeling of gebruik van IT-oplossings.

Die Kommissie het die skema veral onder EU-staatssteunreëls beoordeel Artikel 107 (3) (c) VWEU, wat lidlande toelaat om die ontwikkeling van sekere ekonomiese aktiwiteite onder sekere omstandighede te ondersteun, en die 2022 Riglyne vir staatshulp in die landbou- en bosbousektore en in landelike gebiede. Die Kommissie het bevind dat die skema is nodig en toepaslik om die relevante beleggings in die landbousektor aan te moedig. Verder het die Kommissie bevind dat die skema is eweredig aangesien dit beperk is tot die minimum wat nodig is, en 'n beperkte impak op mededinging en handel tussen lidlande sal hê. Op hierdie basis het die Kommissie die Italiaanse skema goedgekeur onder EU-staatssteunreëls.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.107521 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings