Verbinding met ons

Duitsland

Verkeersligte sê gaan!

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die groen, liberale en sosiaal-demokratiese geleide regerende koalisie - die sogenaamde 'verkeersligkoalisie' vir Duitsland - het uiteindelik die Is gestippel en die T's oorgesteek op hul koalisie-ooreenkoms, wat op net minder as 180 bladsye inkom, het die partye se leiers 'n gedetailleerde program uiteengesit vir 'n regering wat "waag vir meer vooruitgang - 'n alliansie vir vryheid, geregtigheid en volhoubaarheid"

Die ooreenkoms sal deur elke party afgeteken moet word, maar dit sal na verwagting meer van 'n formaliteit wees, groot figure in die party sal tydens die koalisiebesprekings ingelig gewees het en uit die staanspoor was dit onvermydelik dat alle kante moes maak versoenende gebare. 

Olaf Scholz (S&D) sal die volgende kanselier wees (foto), Annalena Baerbock (Groen) sal die minister van buitelandse sake wees, Christian Lindner (Renew) sal die minister van finansies wees. Die Groenes het ook beheer oor 'n nuwe ekonomie/klimaatbediening gekry. 

Spitzenkandidat

Wat meer algemene strukturele vrae in die EU betref, ondersteun die koalisie die Konferensie oor die Toekoms van Europa en selfs die moontlikheid van verdragsveranderinge. Hulle doen 'n beroep op die EU om die beginsels van subsidiariteit en proporsionaliteit en die Handves van Fundamentele Regte te respekteer. Hulle wil die Europese Parlement versterk, verkieslik binne die verdrae se grense bly met gedeeltelik transnasionale lyste en 'n bindende Spitzenkandidat-stelsel om die President van die Europese Kommissie te bepaal. Sou dit egter misluk, het hulle ingestem dat die Groenes hul keuse vir die volgende Duitse kommissaris kan maak. 

Nog 'n nuttige ontwikkeling is dat hulle van voorneme is om die Raad se werk meer deursigtig te maak, om te verseker dat Kommissievoorstelle binne 'n vasgestelde sperdatum in die openbaar in die Raad gedebatteer word, hulle vra ook vir die uitbreiding van gekwalifiseerde meerderheidstem tot nuwe velde - dit sal waarskynlik in die gesig staar sterk teenkanting van ander state oor vrae soos belasting, wat sommige state verkies het om agter geslote deure te hou. Dit is belangrik dat die koalisie ook die inligting wat aan die Bundestage verskaf word en die deelname aan besluitneming op EU-vlak sal verbeter. 

Nog ’n verandering wat die koalisie voorstel, is om die termyn van regters in die Europese Hof van Justisie na 12 jaar te verleng. 

advertensie
Verkeersligkoalisie: SPD, Groenes en FDP

Schwarze Nul

Duitsland is soms gekritiseer vir sy "Swart nul"-beleid, veral tydens die finansiële krisis, waar lande wat banke gered het, uiteindelik fiskale reëls oorskry het. Die strengste nakoming van fiskale reëls, die mees berugte deur die voormalige minister van finansies, Wolfgang Schäuble, het vermoedelik groei en Europa se herstel vertraag. Scholz, terwyl hy in koalisie met die Christen-Demokrate was, het blykbaar 'n soortgelyke standpunt ingeneem en was dikwels tjoepstil oor hierdie sake. Die EU hersien egter nou sy fiskale reëls en daar is klein liggies in die ooreenkoms. Na die eerste was van die COVID-19-pandemie, is die reëls op 'n meer buigsame manier gebruik met die aanvang van die algemene ontsnappingsklousule - tot die einde van 2022. 

Die ooreenkoms sê die koalisie wil "die ekonomiese en monetêre unie versterk en verdiep." In die debat oor fiskale reëls vra hulle vir skuldvolhoubaarheid, maar ondersteun ook volhoubare en klimaatvriendelike belegging. Terwyl sommige hoop gekoester het dat Next Generation EU (NGEU) 'n meer permanente instrument kan word, bly die ooreenkoms by die siening dat dit 'n instrument is wat in tyd en hoeveelheid beperk is.

Reël van die reg

Die koalisie doen 'n beroep op die Europese Kommissie om meer kragtige bewakers van die Verdrae te wees en om meer aksie te neem om bestaande regstaatinstrumente meer konsekwent en vinnig af te dwing. Hulle vra dat die gebruik van alle instrumente (dialoog oor die regstaat, kontrole van die oppergesag, voorwaardelikheidsmeganisme, oortredingsprosedures, aanbevelings en bevindings ingevolge artikel 7-prosedure) meer konsekwent afgedwing en ontwikkel moet word. Hulle maak dit duidelik dat hulle slegs die gebruik van die Herstel- en Veerkragfasiliteit sal aanvaar as voorwaardes soos 'n onafhanklike regbank verseker word – die sogenaamde 'rule of law conditionality'. 

Meer in die breë vra die vennote vir groter steun vir liberale demokrasie en die stryd teen: disinformasie, vals nuusveldtogte, propaganda van binne en in die buiteland.  

Bank Unie

Duitsland was een van die vernaamste voetslapers op die Europese Bankunie, spesifiek, hulle het nog altyd vordering teen 'n Europese Depositoversekeringskema (EDIS), wat deur baie gesien word as 'n kritieke pilaar van 'n bankunie. Terwyl die koalisie 'n vlakstelsel wil hê wat kleiner en mediumgrootte "plaaslik geankerde instellings" uitsluit, is dit gereed om 'n Europese herversekeringskema vir nasionale depositoversekeringskemas aan te bied wat volgens risiko gedifferensieer word, "volledige kommunitarisering van die depositowaarborgstelsels in Europa is nie die doel nie”.

Geldwassery

Die koalisie erken dat hulle geldwassery slegs op 'n doeltreffende manier kan bekamp deur samewerking op EU-vlak. Die doel is om die stryd teen geldwassery regoor Europa meer doeltreffend te maak en om enige oorblywende gapings te sluit. Hulle is ten gunste van ’n doeltreffende en onafhanklike EU-geldwasseryowerheid soos voorgestel deur die Europese Kommissie en wil hê dit moet in Frankfurt am Main gesetel wees. 

Die koalisie wil hê dat die EU-toesighoudende owerheid verder gaan as die finansiële sektor en die misbruik van kripto-bates insluit. Hulle wil ook die versterking van finansiële intelligensie-eenhede (FIU) sien. 

Brexit, die Verenigde Koninkryk en Noord-Ierland

Die vennote beskryf die Verenigde Koninkryk as een van Duitsland se naaste vennote buite die EU. Hulle wil graag samewerking in buitelandse en veiligheidsbeleid sien, en wil streef na noue bilaterale samewerking binne die raamwerk van Onttrekkingsooreenkoms en Handel en Samewerkingsooreenkoms. Die koalisie dring egter aan op volle nakoming, “veral met betrekking tot die Noord-Ierland-protokol en die Goeie Vrydag-ooreenkoms”. Hulle dui aan dat teenmaatreëls waarvoor die ooreenkoms voorsiening maak, gebruik sal word indien dit nie gedoen word nie.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings