Verbinding met ons

EU-begroting

Die EU se kantoor teen bedrog vind 20% minder bedrog in 2020 as 2019

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die finansiële impak van bedrog wat teen die EU -begroting opgespoor is, het in 2020 steeds gedaal, volgens die jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die Europese Unie (PIF -verslag) wat die Europese Kommissie vandag (20 September) aangeneem het. Die 1,056 2020 bedrieglike ongerymdhede wat in 371 aangemeld is, het 'n gesamentlike finansiële impak van € 20 miljoen, ongeveer 2019% minder as in XNUMX en het die bestendige afname van die afgelope vyf jaar voortgesit. Die aantal nie-bedrieglike onreëlmatighede het stabiel gebly, maar volgens die verslag het dit met 6%gedaal.

Kommissaris vir begroting en administrasie, Johannes Hahn, het gesê: 'Die ongekende reaksie van die EU op die pandemie stel meer as 2 biljoen euro beskikbaar om lidlande te help herstel van die gevolge van die koronavirus. Dit was nog nooit so belangrik om op EU- en lidstaatvlak saam te werk om hierdie geld teen bedrog te beskerm nie. Hand aan hand werk al die verskillende komponente van die EU se argitektuur teen bedrog ons verdediging teen die bedrieërs: die ondersoekende en analitiese werk van die European Anti-Fraud Office (OLAF), die vervolgingsbevoegdhede van die Europese Openbare Aanklaer (EPPO), die koördinerende rol van Eurojust, die operasionele kapasiteit van Europol en noue samewerking met en tussen nasionale owerhede. ”

Die positiewe nuus van vandag kom omdat die in Brussel gebaseerde EU Observer berig het dat die Europese Kommissie die Europese staatsaanklaer (EPPO) verhinder het om hul begroting te gebruik om die gespesialiseerde personeel wat hulle benodig op die gebied van finansies en IT aan te stel. Die anonieme bewerings word blykbaar bevestig deur die parlementslid Monica Hohlmeier (EPP, DE), wat voorsitter is van die komitee oor begrotingsbeheer van die Europese Parlement.

advertensie

Hoogtepunte van die vordering wat in 2020 en in die eerste helfte van 2021 gemaak is, sluit in:

• Die begin van die bedrywighede van die Europese staatsaanklaer

• 'n Hersiene regulasie vir OLAF, wat effektiewe samewerking met die EPPO verseker en versterkte ondersoekbevoegdhede

advertensie

• Strenger reëls oor die voorwaardelikheid van toewysings van die EU -begroting in gevalle waar oortredings van die beginsels van die oppergesag die beskerming van die finansiële belange van die EU beïnvloed

• Goeie vordering met die implementering van die Kommissie se strategie teen bedrog, met twee derdes van die beplande aksies geïmplementeer en die oorblywende derde lopende

Die PIF-verslag bied ook 'n refleksie oor die nuwe risiko's en uitdagings vir die finansiële belange van die EU wat uit die COVID-19-krisis voortspruit, en die hulpmiddels om dit teen te werk. Die kommissie en die lidstate moet nie hul waak teen hierdie risiko's verlaag nie, sluit die verslag af en werk hard aan die verbetering van voorkoming en opsporing van bedrog.

Die 32ste jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die EU wat vandag gepubliseer word is beskikbaar op die OLAF -webwerf.

Die EPPO het reeds 1,700 misdaadverslae geregistreer en het 300 ondersoeke geopen, met die verliese wat die EU -begroting voortduur op byna € 4.5 miljard.

Agtergrond:

Die EU en die lidlande is verantwoordelik vir die beskerming van die finansiële belange van die EU en die bestryding van bedrog. Owerhede van die lidstate bestuur ongeveer driekwart van die EU -uitgawes en versamel die EU se tradisionele eie hulpbronne. Die Kommissie hou toesig oor beide hierdie gebiede, stel standaarde en verifieer dat dit nagekom word.

Ingevolge die Verdrag oor die werking van die Europese Unie (art 325 (5)) moet die kommissie 'n jaarverslag opstel oor die beskerming van die finansiële belange van die EU (bekend as die PIF -verslag), waarin die maatreëls getref word wat by Europese en nasionale vlak om bedrog wat die EU -begroting raak, teen te werk. Die verslag is gebaseer op inligting wat deur die lidlande gerapporteer is, insluitend gegewens oor onreëlmatighede en bedrog. Die ontleding van hierdie inligting stel dit in staat om te bepaal watter gebiede die grootste gevaar loop, en sodoende aksie op sowel EU- as nasionale vlak beter teiken.

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

· Die uitvoer van onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, om te verseker dat alle EU-belastingbetalersgeld projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;

· Bydra tot die versterking van burgers se vertroue in die EU-instellings deur ondersoek in te stel na ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings;

· Die ontwikkeling van 'n gesonde EU-beleid teen bedrog.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

· Alle EU-uitgawes: die hoofbestedingskategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en platteland

ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;

· Sommige areas van die EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte;

· Vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Nadat OLAF sy ondersoek afgehandel het, is dit aan die bevoegde EU en nasionale owerhede om die opvolg van die aanbevelings van OLAF te ondersoek en te besluit. Daar word vermoed dat alle betrokke persone onskuldig is totdat hulle skuldig bevind word in 'n bevoegde nasionale of EU-geregshof.

EU-begroting

EU-begroting vir 2022: MEP's wil fokus op COVID-19-krisisherstel

gepubliseer

on

MEP's wil herstel van die pandemie ondersteun, beleggings 'n hupstoot gee, werkloosheid aanpak en die grondslag lê vir 'n meer veerkragtige en volhoubare Unie, sitting  BUDG.

Die parlement het Woensdag gestem (uitslae Donderdag bekend gemaak) oor sy standpunt oor die 2022 EU-begroting. MEP's het die meeste besnoeiings wat deur die Raad gemaak is (€ 1.43 miljard altesaam) omgekeer en sodoende die konsepbegroting herstel tot die vlak wat oorspronklik deur die Kommissie in die betrokke begrotingslyne voorgestel is.

MEP's het ook befondsing verhoog vir baie programme en beleide, wat hulle sien as bydra tot die post-pandemiese herstel, in ooreenstemming met die Parlement se prioriteite wat in sy riglyne vir 2022. Dit sluit in die Horizon Europe navorsingsprogram (+€305 miljoen bo die Kommissie se konsepbegroting), die Europa verbind Fasiliteit, wat die konstruksie van hoë-gehalte en volhoubare trans-Europese vervoer-, energie- en digitale netwerke (+€ 207m), en die omgewing en klimaataksie finansier LIFE programe (+€171m).

advertensie

Jongmense en gesondheid

Ondersteuning vir jongmense bly 'n belangrike prioriteit: Erasmus + is met €137m verhoog, gelykstaande aan 'n bykomende 40,000 onderwysuitruilings, en €700m is by die konsepbegroting gevoeg om die implementering van die Europese kinderwaarborg. EU4Gesondheid is ook 'n hupstoot gekry, met 'n bykomende €80 miljoen om 'n sterk Europese Gesondheidsunie op te bou en om nasionale gesondheidstelsels meer veerkragtig te maak.

Humanitêre hulp, migrasie, eksterne hulp

advertensie

MEP's het befondsing vir humanitêre hulp met 20% en verhoog die Asiel, migrasie en Integrasie Fonds, veral in die lig van die situasie in Afghanistan. Hulle versterk ook die Covax inisiatief vir wêreldwye billike toegang tot COVID-19-entstowwe. Op die gebied van veiligheid en verdediging het MEP's die relevante begrotingslyne met meer as €80 miljoen verhoog.

'n Gepaardgaande resolusie, wat met 521 teen 88 stemme en 84 onthoudings aangeneem is, som die Parlement se standpunt op. Die aangenome teks sal hier beskikbaar wees (onder die volgende datum: 20/10/2021).

Karlo Ressler (EPP, HR), algemene rapporteur vir die EU-begroting 2022 (vir afdeling III - Kommissie): “Ek glo sterk dat ons met hierdie pakket daarin sal slaag om aan die verwagtinge van die Europese burgers te voldoen, wat verstaanbaar baie hoog is. (...) Die sleutelelemente van ons posisie is ongetwyfeld die herstel van die arbitrêre besnoeiings deur die Raad, en die versterking van lyne wat 'n toegevoegde waarde vir Europeërs het: Eerstens, die ondersteuning van die dryfkrag van die Europese herstel en ekonomie: klein en medium ondernemings. Tweedens, versterk toekomsgerigte programme in navorsing, innovasie en onderwys met 'n spesiale fokus op die jeug en kinders. Derdens, om die Europese Gesondheidsunie te versterk. En vierdens, om ons pogings na 'n digitale, groen en veilige Europa 'n hupstoot te gee.” (kyk na sy toespraak van die voltallige debat op 20 Oktober)

Damian Boeselager (Groene/EFA, DE), rapporteur vir die ander afdelings het gesê: "Goeie instellings maak saak. Hulle is die vaste rots waarop burgers se vertroue in politiek gebou word. EU-instellings het voldoende begrotingsondersteuning nodig om hul werk te doen en die EU se verpligtinge, byvoorbeeld met die Green Deal of die toesig oor honderde miljarde bykomende fondse in die Herstelfonds." (kyk na sy toespraak van die voltallige debat op 20 Oktober)

Volgende stappe

Met hierdie stemming het die Parlement die algehele vlak van toewydingstoewysings vir 2022 (beloftes om te betaal) op € 171.8 miljard vasgestel, wat 'n verhoging van € 2.7 miljard verteenwoordig (plus € 1.3 miljard vir die Brexit-aanpassingsreserwe, wat die ooreenkoms oor die ooreenstemmende regulasie weerspieël) in vergelyking met die konsepbegroting soos voorgestel deur die Kommissie. Dit het die algehele vlak van betalingsbewilligings op € 172.5 miljard gestel.

Die stemming loods drie weke se “konsiliasie”-gesprekke met die Raad, met die doel om 'n ooreenkoms vir volgende jaar se begroting te bereik, waaroor die Parlement dan gestem en deur sy President onderteken moet word.

Meer inligting 

Lees verder

EU-begroting

EU-begroting 2022: MEP's eis dat die fokus op die COVID-19-krisis moet wees

gepubliseer

on

Die begrotingskomitee wil die herstelproses van die pandemie versterk en die grondslag lê vir 'n meer veerkragtige EU, BUDG.

Die Begrotingskomitee het Dinsdag (28 September) in 'n stemming hul standpunt oor die EU -begroting van 2022 aanvaar. Deur dit te doen, het hulle die krediete op alle poste wat die Raad in sy onderhandelingsposisie (altesaam € 1.43 miljard) besnoei het, teruggehou na die oorspronklike konsepbegroting wat die Kommissie voorgestel het.

Parlementslede het ook die befondsing vir baie programme en beleide verhoog, wat volgens hulle bydra tot die herstel na die pandemie. Dit sluit die Horizon Europe navorsingsprogram (+305 miljoen bo die konsepbegroting van die kommissie), die Europa verbind Fasiliteit, wat die bou van hoëgehalte en volhoubare trans-Europese vervoer, energie en digitale netwerke (+207 miljoen), en die omgewing en klimaataksie befonds LIFE program (+171 miljoen).

advertensie

Jongmense en gesondheid

Ondersteuning vir jongmense bly 'n belangrike prioriteit: Erasmus + is met 137 miljoen verhoog, gelykstaande aan 'n bykomende 40,000 700 mobiliteitsbeurse, en XNUMX miljoen is by die konsepbegroting gevoeg om die implementering van die Europese kinderwaarborg. EU4Gesondheid word ook versterk, met 'n ekstra 80 miljoen om 'n sterk Europese Gesondheidsunie op te bou en die veerkragtigheid van nasionale gesondheidstelsels te versterk.

Karlo Ressler (EPP, HR), algemene rapporteur vir die EU -begroting 2022 (vir afdeling III - Kommissie): 'Die Europese begroting vir volgende jaar sal elke streek, elke sektor en elke generasie in Europa beïnvloed. Ons het etlike maande gewerk om 'n duidelike en sterk posisie te bereik met die doel om die herstel na die pandemie verder te dryf. Met hierdie posisie moet ons ons kollegas in die Raad oortuig dat die belegging in herstel geen alternatief het nie en dat dit die verwagtinge van ons burgers is. ”

advertensie

Humanitêre hulp, migrasie, eksterne hulp

Lede van die Begrotingskomitee het befondsing versterk vir humanitêre hulp met 20% en verhoog die Asiel, migrasie en Integrasie Fonds, veral in die lig van die situasie in Afghanistan. Hulle versterk ook die Covax inisiatief vir wêreldwye billike toegang tot COVID-19-entstowwe. Op die gebied van veiligheid en verdediging het die parlementslede die betrokke begrotingslyne met meer as 80 miljoen verhoog.

Damian Boeselager (Greens/EFA, DE), rapporteur vir die ander afdelings: “Die parlement beklemtoon dat versigtige begrotingsondersteuning vir EU -instellings 'n dringende bron van kommer is, veral in tye van vinnig uitbreidende take vir hierdie instellings; byvoorbeeld in die konteks van die toesig oor honderde miljarde bykomende fondse in die Herstelfonds. Die parlement se lesing herstel dus die besnoeiing van die Raad op bykans alle begrotingslyne en verhoog die geselekteerde lyne bo die konsepbegroting wat deur die kommissie voorgelê is. "

Volgende stappe

Die syfers vir die begroting soos deur die komitee aanvaar, sal binnekort beskikbaar wees en die parlementslede stem op 11 Oktober oor 'n gepaardgaande resolusie. Die hele parlement sal stem oor sy standpunt oor die konsepbegroting van 2022 tydens die plenêre sitting van 18-22 Oktober. Dit sal drie weke se "versoening" -gesprekke met die Raad begin, met die doel om betyds 'n ooreenkoms te bereik waaroor die parlement oor volgende jaar se begroting kan stem en einde November deur sy president onderteken sal word.

agtergrond

Ongeveer 93% van die EU -begroting finansier aktiwiteite ter plaatse in EU -lande en daarna. Dit gaan na burgers, streke, stede, boere, navorsers, studente, NRO's en besighede.

Die EU -begroting is uniek. Anders as die nasionale begrotings, wat grootliks gebruik word vir die verskaffing van openbare dienste en die befondsing van stelsels vir sosiale sekerheid, is die begroting van die EU hoofsaaklik 'n beleggingsbegroting.

Verdere inligting 

Lees verder

EU-begroting

Ekonomiese voorspelling van die somer 2021: Heropening van brandstof herstel

gepubliseer

on

Die Europese ekonomie sal na verwagting vinniger terugspring as wat voorheen verwag is, aangesien die aktiwiteit in die eerste kwartaal van die jaar die verwagtinge oortref het en die verbeterde gesondheidsituasie 'n vinniger verligting van die beperkings op pandemiebeheer in die tweede kwartaal veroorsaak het. Verwante dokumente

Vinniger ekonomiese groei namate ekonomieë heropen en sentimentaanwysers verhelder

Volgens die tussentydse Ekonomiese Voorspelling van 2021 sal die ekonomie in die EU en die euro-gebied vanjaar met 4.8% en 4.5% in 2022 uitbrei. In vergelyking met die vorige skatting in die lente, is die groeikoers vir 2021 aansienlik hoër. in die EU (+0.6 pps.) en die eurogebied (+0.5 pps.), terwyl dit in 2022 in beide gebiede effens hoër is (+0.1 pp.). Na verwagting sal die reële BBP in die laaste kwartaal van 2021 terugkeer na sy vlak voor die krisis in sowel die EU as die eurogebied. Vir die eurogebied is dit 'n kwart vroeër as wat in die lente-voorspelling verwag is.

advertensie

Groei sal na verwagting weens verskeie faktore versterk. Eerstens het die aktiwiteit in die eerste kwartaal van die jaar die verwagtinge oortref. Tweedens het 'n effektiewe strategie vir die bevalling van virusse en vordering met inentings gelei tot 'n afname in die aantal nuwe infeksies en hospitalisasies, wat weer die EU-lande in staat gestel het om hul ekonomieë in die daaropvolgende kwartaal te heropen. Hierdie heropening het veral diensbedrywe bevoordeel. Uitmuntende resultate van die opname onder verbruikers en ondernemings, sowel as die opsporing van data, dui daarop dat 'n sterk herstel in private verbruik reeds aan die gang is. Daarbenewens is daar bewyse van 'n herlewing in toeriste-aktiwiteite binne die EU, wat verder moet baat vind by die inwerkingtreding van die nuwe EU Digital COVID-sertifikaat vanaf 1 Julie. Saam word verwag dat hierdie faktore swaarder sal weeg as die negatiewe impak van die tydelike insettekorte en stygende koste wat dele van die vervaardigingsektor raak.

Na verwagting sal private verbruik en beleggings die belangrikste dryfvere vir groei wees, ondersteun deur werkverskaffing wat na verwagting saam met ekonomiese aktiwiteit sal beweeg. Sterk groei in die belangrikste handelsvennote van die EU sal die uitvoer van goedere van die EU bevoordeel, terwyl die uitvoer van dienste waarskynlik gebuk gaan onder die internasionale beperkte toerisme.

Die Recovery and Resilience Facility (RRF) sal na verwagting 'n beduidende groeibydrae lewer. Die totale welvaart wat die RRF oor die voorspelde horison genereer, sal na verwagting ongeveer 1.2% van die EU se reële BBP vir 2019 wees. Die verwagte grootte van sy groei-impuls bly ongeveer onveranderd van die vorige voorspelling, aangesien inligting uit die herstel- en veerkragtigheidsplanne wat die afgelope maande amptelik ingedien is, die aanslag in die lente breedweg bevestig.

advertensie

Inflasie koerse effens hoër, maar matig in 2022

Die voorspelling vir inflasie vanjaar en volgende jaar is ook hoër hersien. Stygende energie- en kommoditeitspryse, produksie-knelpunte as gevolg van kapasiteitsbeperkings en die tekort aan sommige insetkomponente en grondstowwe, sowel as 'n sterk vraag in die binneland en in die buiteland, sal na verwagting vanjaar 'n opwaartse druk op die verbruikerspryse plaas. In 2022 moet hierdie druk geleidelik afneem namate produksiebeperkings opgelos word en vraag en aanbod saamvloei.

Gevolglik word die inflasie in die EU nou vanjaar gemiddeld 2.2% (+0.3 pps. Vergeleke met die lentevoorspelling) en 1.6% in 2022 (+0.1 pps) voorspel. In die eurogebied word inflasie na verwagting gemiddeld 1.9% in 2021 (+ 0.2 pps.) En 1.4% in 2022 (+0.1 pps.) Voorspel. 

Aansienlike risiko's

Onsekerheid en risiko's rondom die groeivooruitsigte is groot, maar bly oor die algemeen gebalanseerd.

Die risiko's wat die opkoms en verspreiding van COVID-19-virusvariante inhou, beklemtoon die belangrikheid daarvan om die tempo van inentingsveldtogte verder te verhoog. Ekonomiese risiko's hou veral verband met die reaksie van huishoudings en ondernemings op veranderings in beperkings.

Inflasie kan hoër wees as wat voorspel is, as die aanbodbeperkings meer aanhoudend is en die prysdruk sterker na verbruikerspryse oorgedra word.

Lede van die Kollege het gesê:

'N Ekonomie wat vir mense werk Uitvoerende vise-president Valdis Dombrovskis het gesê:' Die Europese ekonomie is besig om sterk terug te kom met al die regte stukke wat in plek val. Ons ekonomieë kon vinniger heropen as wat verwag is, danksy 'n effektiewe insluitingsstrategie en vordering met inentings. Die handel het goed gehou en huishoudings en ondernemings het ook bewys dat hulle meer aanpasbaar is vir die lewe onder COVID-19 as wat verwag is. Na baie maande se beperkings neem verbruikersvertroue en toerisme albei toe, hoewel die bedreiging van 'n nuwe variant noukeurig moet bestuur word om reis veilig te maak. Hierdie bemoedigende voorspelling is ook te danke aan die regte beleidskeuses wat op die regte tyd gemaak is, en dit is 'n belangrike faktor wat die herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit die komende maande aan ons ekonomieë sal lewer. Ons sal die stygende inflasie fyn moet dophou, wat nie die minste te wyte is aan die sterk binnelandse en buitelandse vraag nie. En soos altyd moet ons op die verskille let: sommige lidlande sal hul ekonomiese produksie reeds teen die derde kwartaal van 2021 tot hul vlakke voor die krisis sien terugkeer - 'n werklike sukses - maar ander sal langer moet wag. Ondersteunende beleid moet voortgaan solank as wat nodig is, en lande moet geleidelik na meer gedifferensieerde fiskale benaderings beweeg. In die tussentyd mag daar geen teleurstelling wees in die wedloop om Europeërs ingeënt te word sodat ons die variante kan weghou nie. ”

Kommissaris van die ekonomie, Paolo Gentiloni, het gesê: 'Die EU-ekonomie sal sy vinnigste groei in dekades vanjaar sien, aangevuur deur 'n sterk vraag sowel tuis as wêreldwyd en 'n vinniger heropening van die dienstesektore as wat verwag is sedert die lente. Danksy die beperkings in die eerste maande van die jaar wat die ekonomiese aktiwiteit minder bereik het as wat voorspel is, verbeter ons ons groeivoorspelling vir 2021 met 0.6 persentasiepunte. Dit is die hoogste opwaartse hersiening wat ons in meer as tien jaar gedoen het, en stem ooreen met die vertroue van ondernemings wat die afgelope maande 'n rekord bereik het. Met die herstel en weerbaarheidsfasiliteit, het Europa 'n unieke geleentheid om 'n nuwe hoofstuk van sterker, regverdiger en meer volhoubare groei te open. Om die herstel op koers te hou, is dit noodsaaklik om beleidsondersteuning te handhaaf so lank as wat nodig is. Dit is belangrik dat ons ons inentingspogings moet verdubbel en voortbou op die indrukwekkende vordering wat die afgelope maande gemaak is: die verspreiding van die Delta-variant is 'n ernstige herinnering dat ons nog nie uit die skaduwee van die pandemie gekom het nie. '

agtergrond

Hierdie voorspelling is gebaseer op 'n stel tegniese aannames rakende wisselkoerse, rentekoerse en kommoditeitspryse met 'n afsnydatum van 26 Junie. Vir alle ander inkomende data, insluitend aannames oor regeringsbeleid, word hierdie voorspelling in ag geneem tot en met 28 Junie. Tensy nuwe beleide geloofwaardig aangekondig en in voldoende besonderhede gespesifiseer word, aanvaar die vooruitskattings geen beleidsveranderings nie.

Die Europese Kommissie publiseer jaarliks ​​twee omvattende voorspellings (lente en herfs) en twee tussentydse voorspellings (winter en somer). Die tussentydse voorspellings dek die jaarlikse en kwartaallikse BBP en inflasie vir die huidige en daaropvolgende jaar vir alle lidlande, sowel as die totale EU- en die eurogebied.

Die volgende ekonomiese voorspelling van die Europese Kommissie sal die Herfs 2021 Ekonomiese Voorspelling wees wat na verwagting in November 2021 gepubliseer sal word.

Meer inligting

Volledige dokument: Ekonomiese voorspelling vir somer 2021

Volg die vise-president Dombrovskis op Twitter: VDombrovskis

Volg kommissaris Gentiloni op Twitter: @PaoloGentiloni

Volg DG op Twitter: ecfin

Ekonomiese voorspelling van somer 2021: Heropening van brandstofherstel Engels (50.824 kB - PDF) Laai af (50.824 kB - PDF)

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings