#EuropeanAgendaOnMigration vier jaar later: gemerkte vordering moet gekonsolideer word in die lig van die wisselvallige situasie

| Oktober 17, 2019

Voor die Europese Raad in Oktober doen die Europese Kommissie verslag oor die belangrikste vordering onder die Europese agenda vir migrasie sedert 2015, met die fokus op stappe wat die EU sedert die laaste vorderingsverslag in Maart 2019 geneem het.

Die Kommissie het ook die gebiede uiteengesit waar werk moet voortgaan om huidige en toekomstige migrasieuitdagings die hoof te bied. Die hoë verteenwoordiger en vise-president Federica Mogherini het gesê: “Ons het die afgelope jare 'n EU-beleid oor eksterne migrasie opgebou toe daar nie sprake was nie. Ons het nuwe vennootskappe ontwikkel en die oues versterk, begin met die Afrika-unie en die Verenigde Nasies. Ons red saam lewens en beskerm diegene in nood deur wettige migrasiekanale moontlik te maak, die drywers van migrasie aan te spreek en te veg teen die smokkel van migrante en mensehandel. Die afgelope jare het bevestig dat geen land hierdie kompleksiteit alleen kan aanspreek nie. Dit is slegs deur saam te werk en kragte saam te werk om hierdie wêreldwye uitdagings op 'n effektiewe, menslike en volhoubare manier aan te pak. ”

Dimitris Avramopoulos, kommissaris van migrasie, binnelandse sake en burgerskap, het gesê: “Die afgelope jare het getoon dat ons slegs as 'n unie in staat is om op uiterste omstandighede te reageer. Gesamentlik het ons die strukturele en operasionele grondslae vir 'n omvattende Europese migrasiestelsel opgestel wat nie net effektief reageer en resultate lewer nie, maar ook solidariteit en verantwoordelikheid bevorder. Hoewel daar nog meer werk gedoen moet word en die situasie broos bly, is ons baie beter voorbereid as wat ons in 2015 was. ”

Toe die migrasiekrisis in 2015 uitgebreek het, het die EU vinnige en vasberade stappe gedoen om buitengewone uitdagings deur gemeenskaplike Europese oplossings die hoof te bied. Die afgelope vier jaar is die basis vir 'n sterk kollektiewe migrasiebeleid van die EU en nuwe instrumente en prosedures vir doeltreffende koördinering en samewerking nou beskikbaar. Die EU is beter as ooit tevore toegerus om operasionele en finansiële steun te verleen aan lidlande onder druk, die buitegrense te bestuur en in vennootskap met lande buite die EU te werk. Meer pogings is egter nodig om hierdie werk te voltooi en om die migrasiebeleid van die EU waarlik toekomstig, doeltreffend en veerkragtig te maak. 'N Vol persverklaring en feiteblaaie is aanlyn beskikbaar.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Agenda vir Migrasie, Europese Kommissie, Frontex, immigrasie, Internasionale Organisasie vir Migrasie (IOM)

Kommentaar gesluit.