Die kommissie gee toestemming vir nege #Geneties-gemodifiseerde produkte vir voedsel- en voergebruik en een as sierknipblom

| Julie 29, 2019

Die Kommissie het tien geneties gemodifiseerde organismes (GGO's) gemagtig: sewe vir voedsel- en voergebruik (katoen GHB614xLLCotton25xMON1598, mielies 5307, mielies MON 87403, mielies 4114, mielies MON87411, mielies Bt11xMIRXNXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX) (verkragting van oliesade Ms162xRf1507 en mielies 21xNK87751) en een angelier as sierknipblom.

Al hierdie geneties gemodifiseerde organismes het 'n omvattende magtigingsprosedure ondergaan, insluitende 'n gunstige wetenskaplike evaluering deur die Europese Food Safety Authority (EFSA).

Die goedkeuringsbesluite dek nie verbouing nie. Al die lidlande het die reg gehad om hul mening in die Staande Komitee en daarna die Appèlkomitee uit te spreek. Gegewe die uitkoms van die proses het die Europese Kommissie die wetlike plig om voort te gaan met die magtiging.

Die magtigings is geldig vir 10 jaar, en enige produkte wat geproduseer word uit hierdie geneties gemodifiseerde organismes is onderworpe aan die streng EU-bepalings etikettering en naspeurbaarheidsreëls. Vir meer inligting oor GMO's in die EU, sien hier afgelaai word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Kos, gesondheid

Kommentaar gesluit.