#Defence: Europese Kommissie verwelkom stappe na #Permanent StructuredCooperation

| November 14, 2017 | 0 Comments

Die Commissie is baie ingeneem met die skuif deur Oostenryk, België, Bulgarye, Tsjeggië, Kroasië, Ciprus, Estland, Finland, Frankryk, Duitsland, Griekeland, Hongarye, Italië, Letland, Litaue, Luxemburg, Nederland, Pole, Roemenië, Slowenië, Slowakye , Spanje en Swede om Permanente Gestruktureerde Samewerking (PESCO) op die verdediging te begin, deur vandag 'n gesamentlike kennisgewing te onderteken en aan die hoë verteenwoordiger Federica Mogherini te oorhandig.

President Juncker het 'n sterker Europa vir veiligheid en verdediging gevra sedert sy verkiesingsveldtog. Hy het in April 2014 gesê: "Ek glo dat ons die bepalings van die bestaande Verdrag ernstiger moet neem om die Europese lande wat dit wil doen, toe te laat om geleidelik opbou van 'n gemeenskaplike Europese verdediging. Ek weet dit is nie vir almal nie. Maar die lande wat graag wil voortgaan, moet aangemoedig word om dit te doen. Pooling van verdedigingsvermoëns in Europa maak perfekte ekonomiese sin. "

Dieselfde ambisie is uiteengesit in sy driepuntplan vir buitelandse beleid, wat in die Politieke Riglyne opgeneem is - die Juncker-kommissie se politieke kontrak met die Europese Parlement en die Europese Raad.

PESCO is 'n verdragsgerigte raamwerk en proses om verdedigingsamewerking tussen lidlande te verdiep wat in staat is en bereid is om dit te doen. Dit sal die lidlande in staat stel om gesamentlike verdedigingskapasiteite te ontwikkel, in gedeelde projekte te belê en die operasionele gereedheid en bydrae van hul gewapende magte te verbeter. Na aanleiding van die kennisgewing van 13 November, moet die Raad 'n formele besluit neem wat die einde van die jaar PESCO tot stand sal bring, met die parallelle identifisering van die eerste projekte.

Die Europees Verdediging Fonds, wat deur die Kommissie geloods is in Junie 2017, sal samewerkende projekte op die gebied van verdedigingsnavorsing, prototipe-ontwikkeling en die verkryging van vermoëns bevorder. Hierdie gesamentlike kennisgewing is 'n belangrike stap in die rigting van 'n volwaardige Europese Verdedigingsunie deur 2025, as president Juncker beklemtoon in sy Staat van die Unie-adres op 13 September 2017.

Vir meer inligting oor PESCO, sien asseblief 'n feite hier afgelaai word. Sien hier afgelaai word Die Strategiese Nota: In Verdediging van Europa deur die Europese Politieke Strategie Sentrum. U kan die PESCO-ondertekeningseremonie sien EbS.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europese Kommissie

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *