Verbinding met ons

Indiensneming

Vrye beweging van mense: Vyf stappe om voordeel te trek burgers, groei en indiensneming in die EU

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

abc_011_r1Die gesamentlike verantwoordelikheid van lidlande en die EU-instellings om die regte van EU-burgers om in 'n ander EU-land te woon en werk, te handhaaf, word onderstreep in 'n beleidstuk wat pas deur die Europese Kommissie aanvaar is. Ter ondersteuning van die pogings van die lidlande om dit te doen, word in die artikel van die Kommissie vyf konkrete aksies uiteengesit om die reg op vrye beweging te versterk, terwyl lidlande gehelp word om die positiewe voordele te put wat dit meebring. In die beleidsdokument word die regte van burgers van die EU op vrye beweging en toegang tot sosiale voordele duidelik gemaak, en word aandag gegee aan die kommer wat sommige lidlande opper met betrekking tot die uitdagings wat migrasievloei vir plaaslike owerhede kan bied.

"Die reg op vrye beweging is 'n fundamentele reg en dit gaan tot die kern van die burgerskap van die EU. Meer as twee derdes van die Europeërs sê dat vrye beweging voordelig is vir hul land. Ons moet dit versterk en beskerm," het Viviane Reding, kommissaris van justisie, gesê. . 'Ek is bewus van die kommer van sommige lidlande rakende moontlike misbruik wat verband hou met mobiliteitsvloei. Mishandeling verswak die vrye beweging. Die Europese Kommissie is daar om lidlande te help om sulke uitdagings die hoof te bied. Daarom het die Kommissie vandag vyf aksies voorgestel wat lidlande sal help om moontlike misbruiksake aan te pak en EU-geld vir sosiale insluiting doeltreffender te gebruik. Kom ons werk saam aan die beskerming van die reg op vrye beweging. Europese burgers reken hierop. '

László Andor, kommissaris vir indiensneming, maatskaplike sake en insluiting, het gesê: "Die Kommissie is daartoe verbind om te verseker dat burgers van die EU in die praktyk in staat is om hul regte om in enige EU-land te werk en te woon, uit te oefen. Die lidstaten en die EU moet saamwerk om te verseker dat gratis bewegingsreëls bly die voordele vir ons burgers en vir ons ekonomieë maksimaal. Die Kommissie erken dat daar plaaslike probleme kan wees wat veroorsaak word deur 'n groot, skielike toevloei van mense uit ander EU-lande na 'n bepaalde geografiese gebied. Hulle kan byvoorbeeld 'n spanning plaas oor onderwys, behuising en infrastruktuur. Dit staan ​​dus gereed om met lidlande in gesprek te tree en om munisipale owerhede en ander te help om die Europese Sosiale Fonds ten volle te benut. "

advertensie

Met meer as 14 miljoen EU-burgers wat in 'n ander lid-state woon, het die EU die meeste Europese burgers die reg om die vrye verkeer - of die vermoë om te woon, werk en studeer in die Unie. EU-werkers het voordeel getrek uit hierdie reg sedert die begin van die Europese Unie, met die beginsel vasgelê in die eerste Europese Verdrag van Rome in 1957.

Die vrye verkeer van burgers is ook 'n integrale deel van die interne mark en 'n sentrale element van sy sukses. Dit stimuleer ekonomiese groei deur mense in staat te stel om te reis, winkel en werk oor grense en deur maatskappye toe te laat om van 'n groter talentpoel te werf. Arbeidsmobiliteit tussen lidlande dra by tot die aanspreek van vaardighede en werksgeleenthede wanverhoudings teen 'n agtergrond van beduidende wanbalanse in die EU-arbeidsmarkte en 'n veroudering van die bevolking.

Ten slotte bevat die EU-reëls vir vry verkeer 'n reeks voorsorgmaatreëls wat toelaat dat lidlande misbruik voorkom.

advertensie

Die mededeling van vandag analiseer die impak van mobiele EU-burgers op die welsynstelsels van gasheerlande. Die feitelike getuienis dui oorweldigend daarop dat die meeste EU-burgers wat na 'n ander lidstaat verhuis, dit doen om te werk. Hulle is meer geneig om ekonomies bedrywig te wees as onderdane en is minder geneig om op sosiale voordele aanspraak te maak. In werklikheid is die persentasie mobiele EU-burgers wat voordele ontvang, relatief laag vergeleke met die onderdane van die lidstaten en nie-EU-burgers (Bylae 3). In die meeste lande dra mobiele EU-burgers netto bydraes tot die welsynstelsel van die gasheerland.

Die mededeling word die regte en verpligtinge wat die EU-burgers het onder die EU-wetgewing. Dit verduidelik die voorwaardes burgers moet voldoen aan die reg op vrye beweging, om voordeel te trek uit maatskaplike bystand en om sosiale sekerheid. Met inagneming van uitdagings wat ontstaan ​​het in 'n aantal lidstaten, dit verduidelik ook die voorsorgmaatreëls te misbruik, bedrog en foute teen te werk. Dit beskryf ook die sosiale insluiting instrumente beskikbaar vir lidlande en plaaslike gemeenskappe in die gesig staar die besonder druk wat verband hou met die invloei van mobiele burgers van die EU.

Kommer in sommige EU-lidlande oor die implementering van die vrye beweging reëls op die grond spreek, die Kommissie stel vyf aksies om nasionale en plaaslike owerhede te help om:

  • Veg huwelike van gerief: Die Kommissie sal help nasionale owerhede implementeer EU-reëls wat hulle in staat stel om potensiële misbruik van die reg tot vryheid van beweging te veg deur die voorbereiding van 'n Handboek oor die aanspreek van huwelike van gerief.
  • Pas die EU-koördineringsreëls toe vir sosiale sekerheid: die Kommissie werk nou saam met die lidstaten om die 'gewone verblyftoets' wat in die EU-reëls oor die koördinering van sosiale sekerheid gebruik word, uit te klaar (Regulasie 883 / 2004 / EG) In 'n praktiese gids wat teen die einde van 2013 geproduseer sal word. Die streng kriteria van hierdie toets verseker dat burgers wat nie werk nie, slegs toegang tot maatskaplike sekuriteit in 'n ander lidstaat het as hulle hul sentrum van belang vir daardie staat werklik verhuis het (byvoorbeeld hul familie is daar).
  • Adres sosiale uitdagings uitdagings: Hulp-lidstaten gebruik verder die Europees Sociaal Fonds om sosiale integrasie aan te pakken: vanaf 1 Januarie 2014 moet ten minste 20% van die ESF-fondse bestee word aan die bevordering van sosiale insluiting en armoedebestrijding in elke lidstaat.
  • Bevorder die uitruil van beste praktyke onder plaaslike owerhede: Die Kommissie sal help plaaslike owerhede om kennis ontwikkel in Europa 'n beter adres sosiale insluiting uitdagings te deel. Die Kommissie sal produseer teen die einde van 2013 'n studie te evalueer die impak van vrye beweging in ses groot stede. Dit sal burgemeesters nooi in Februarie 2014 om uitdagings te bespreek en uit te ruil beste praktyke.
  • Verseker die toepassing van die EU-vrye bewegingsreëls op die grond: die Kommissie sal ook in samewerking met die lid-state 'n aanlyn-opleidings module opstel om personeel in plaaslike owerhede te help om die vrye verkeer regte van EU-burgers ten volle te verstaan ​​en toe te pas. . vandag 47% van die EU-burgers sê dat die probleme wat hulle ondervind as hulle in 'n ander land van die EU om te lewe is te danke aan die feit dat amptenare in plaaslike owerhede nie voldoende vertroud is met vrye beweging regte EU-burgers.

agtergrond

20 jaar gelede, die Verdrag van Maastricht verleng die reg tot vryheid van beweging aan alle burgers van die EU, ongeag of hulle is ekonomies aktiewe of nie. Die spesifieke reëls en voorwaardes van toepassing is op vrye beweging en verblyf word in 'n richtlijn lidlande in 2004 ooreengekom stel (2004 / 38 / EG).

Vir 56% van die Europese burgers, vrye beweging is die mees positiewe prestasie van die Europese Unie. Inderdaad, hoe meer Europeërs baat vind by hierdie reg en leef in 'n ander lidstaat van die EU: aan die einde van 2012, 14.1 miljoen burgers was wat in 'n ander as hul eie lidstaat. In Eurobarometer opnames, meer as twee derdes van die Europeërs (67%) is van mening dat vrye beweging van mense binne die EU het ekonomiese voordele vir hul land (sien aanhangsel 1).

Elke EU-burger het die reg om tot drie maande in 'n ander EU-land te woon sonder enige voorwaardes of formaliteite. Die reg om langer as drie maande te woon is onderhewig aan sekere voorwaardes, afhangende van die individu se status in die gasheer-EU-land (sien MEMO / 13 / 1041 vir verdere besonderhede).

Meer inligting

Europese Kommissie - EU vrye beweging

Vrye beweging van werkers

Tuisblad van Viviane Reding

Volg Viviane Reding op Twitter: @VivianeRedingEU

László Andor se webwerf

Volg László Andor op Twitter

Volg EU Justisie op Twitter: @EU_Justice

Teken in op die gratis e-pos nuusbrief van die Europese Kommissie oor werk, sosiale aangeleenthede en insluiting.

ekonomie

Verlaging van werkloosheid: EU-beleid verduidelik

gepubliseer

on

Nadat die ontplooiing in die EU sedert 2013 geleidelik toegeneem het, het die COVID-19-pandemie gelei tot 'n styging in 2020. Ontdek hoe die EU werk om werkloosheid te verminder en armoede te beveg.

Alhoewel die arbeidsmarkomstandighede in die EU en werkersregte die afgelope paar jaar aansienlik verbeter het, is die stryd teen werkloosheid en die gevolge daarvan COVID krisis bly uitdagings vir die Europese Unie terwyl hulle streef na kwaliteit werk en a sosiaal-inklusiewe Europa.

Vind meer uit oor hoe die EU werk en werkers beskerm wat deur die coronavirus -pandemie geraak word, beskerm.

Daar is op verskeie terreine pogings aangewend, onder meer om jong mense te help om die arbeidsmark te betree, langtermynwerkloosheid te bekamp, ​​vaardighede op te gradeer en die mobiliteit van werkers in die EU te vergemaklik.

EU werkloosheidsyfer

In April 2021, die werkloosheidsyfer in die eurosone was 8%, af van 8.1% in Maart 2021 en van 7.3% in April 2020.

advertensie

EU vs-lid-state bevoegdhede

EU-lande is steeds primêr verantwoordelik vir werk- en maatskaplike beleid. Die EU aanvul en koördineer lidmaatskap aksies en bevorder die deel van beste praktyke.

Volgens artikel nege van die Verdrag oor die werking van die Europese Unie moet die EU die doel van 'n hoë vlak van indiensneming oorweeg in die bepaling en implementering van al sy beleide en aktiwiteite.

advertensie

Europese werkgelegenheid strategie 

In 1997 het EU -lande 'n stel gemeenskaplike doelwitte en teikens vir die werkbeleid opgestel om werkloosheid te beveg en meer en beter werkgeleenthede in die EU te skep. Hierdie beleid staan ​​ook bekend as die Europese werkgelegenheid strategie (EES).

Die Europese Kommissie monitor en implementeer die strategie deur die Europese Semester, 'n jaarlikse siklus van koördinering van ekonomiese en indiensnemingsbeleid op EU-vlak.

Die sosiale en werksituasie in Europa word geëvalueer in die konteks van die EU-semester en gebaseer op die Indiensnemingsriglynegemeenskaplike prioriteite en teikens vir nasionale indiensnemingsbeleid. Om die EU-lande te help vorder, stel die Kommissie landspesifieke aanbevelings uit, gebaseer op hul vordering teenoor elke doelwit.

Hoe dit befonds word

Die Europese Sosiale Fonds (ESF) is die belangrikste instrument van Europa om eerlike werksgeleenthede vir almal wat in die EU woon, te verseker: werkers, jongmense en almal wat werk soek.

Die Europese Parlement stel voor om die befondsing te verhoog die EU se begroting vir 2021-2027. Die nuwe weergawe van die fonds, bekend as die Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+), met 'n begroting van € 88 miljard, fokus op onderwys, opleiding en lewenslange leer, asook gelyke toegang tot kwaliteit werk, sosiale insluiting en die bestryding van armoede.

Die werkgelegenheids- en maatskaplike innovasieprogram (EaSI) het ten doel om die werk- en maatskaplike beleid te moderniseer, toegang tot finansiering vir maatskaplike ondernemings of kwesbare mense te verbeter wat 'n mikromaatskappy wil vestig en die mobiliteit van arbeid via die EURES-netwerk. Die European Jobs Network vergemaklik mobiliteit deur inligting aan werkgewers en werksoekers te verskaf en beskik ook oor 'n databasis van werksgeleenthede en aansoeke regoor Europa.

Die Europese Globalisering fonds vir aanpassing (EGF) ondersteun werkers wat hul werk weens globalisering verloor, aangesien maatskappye hul produksie kan sluit of skuif na nie-EU-lande, of die ekonomiese en finansiële krisis, om nuwe werk te vind of hul eie besighede te vestig.

Die Fonds vir Europese hulp aan die swakste (FEAD) ondersteun lidmaatskapinisiatiewe om voedsel, basiese materiaalbystand en maatskaplike insluiting aktiwiteite aan die swakste te bied.

Die bygewerkte weergawe van die European Social Fund Plus kombineer 'n aantal bestaande fondse en programme (die ESF, die EaSI, die FEAD, die jeugwerk -inisiatief), wat hul hulpbronne saamvoeg en meer geïntegreerde en doelgerigte ondersteuning aan burgers bied.

Veg jeugdwerkloosheid

Onder die EU -maatreëls om te kombineert werkloosheid onder die jeug is die jeug Guarantee, 'n verbintenis deur lidlande om te verseker dat alle jongmense onder die ouderdom van 30 jaar 'n goeie gehalte aanbod van indiensneming, voortgesette onderwys, 'n leerlingskap of 'n stage ontvang binne vier maande nadat hulle werkloos geword het of formele opleiding verlaat het. Die implementering van die Jeugwaarborg word ondersteun deur EU-belegging deur die Jeugdiensinisiatief.

Die Europese Solidariteitskorps stel jongmense in staat om vrywillig te werk en in solidariteitverwante projekte regoor Europa te werk. Die Jou eerste EURES-werkplatform help jongmense van 18 tot 35, wat belangstel om professionele ondervinding in die buiteland te verwerf, vind 'n werkplasing, stage of leerlingskap.

Regte vaardighede, regte werk

Deur die bevordering en verbetering van vaardigheidsverryking, die maak van kwalifikasies meer vergelykbaar en die verskaffing van inligting oor die eise vir vaardighede en werk, ondersteun die EU mense om goeie werkgeleenthede te vind en beter beroepskeuses te maak.

Die Nuwe vaardigheidsagent vir Europa, wat in 2016 gelanseer is, bestaan ​​uit 10-maatreëls om die regte opleiding en ondersteuning vir mense beskikbaar te stel en 'n aantal bestaande gereedskap, soos die Europese CV-formaat Europass, te hersien).

Uitdaging van langtermynwerkloosheid

Langdurige werkloosheid, wanneer mense vir meer as 12 maande werkloos is, is een van die oorsake van volgehoue ​​armoede. Dit bly baie hoog in sommige EU-lande en reken nog amper 50% van totale werkloosheid.

Om die langdurige werkloses beter in die arbeidsmark te integreer, het die EU-lande aangeneem aanbevelings: hulle moedig die registrasie van langtermyn-werkloses aan by 'n indiensnemingsdiens, individuele diepgaande assessering om hul behoeftes te identifiseer, asook 'n pasgemaakte plan om hulle weer aan die werk te kry ('n arbeidsintegrasie-ooreenkoms). Dit sal beskikbaar wees vir almal wat werkloos is vir 18 maande of langer.

Langdurige afwesigheid van werk lei dikwels tot werkloosheid en werkers wat die arbeidsmark permanent verlaat. Om werkers in die werkplek te behou en weer te integreer wat ly aan beserings of chroniese gesondheidsprobleme, het die Europees Parlement in 2018 'n stel van maatreëls vir lidlande om te werk, soos om werkplekke meer aanpasbaar te maak deur vaardigheidsontwikkelingsprogramme, om soepel werksomstandighede te verseker en ondersteuning aan werkers te bied (insluitend afrigting, toegang tot 'n sielkundige of terapeut).

Bevordering van werkers se mobiliteit

Om dit makliker te maak vir mense om in 'n ander land te werk, kan help om werkloosheid aan te pak. Die EU het 'n reeks gemeenskaplike reëls in plek om mense se beskerming te beskerm sosiale regte verwant aan werkloosheid, siekte, kraam / vaderskap, gesinsvoordele, ens. wanneer hulle binne Europa beweeg. Reëls op die plasing van werkers vestig die beginsel van dieselfde betaal vir dieselfde werk by dieselfde werkplek.

Vind meer uit oor wat die EU doen oor die impak van globalisering op werk.

Vind meer uit oor die sosiale beleid van die EU

Vind meer uit 

Lees verder

ekonomie

Arbeidstekort in Hongarye laat die regering werkers in die buiteland soek

gepubliseer

on

Die gewoonlik immigrant-huiwerige regering in Boedapest soek buitelanders om te help met 'n tekort aan arbeidsmag, skryf Cristian Gherasim, korrespondent in Boekarest.

Die minister van buitelandse sake van Hongarye het gesê dat ondernemings toegelaat sal word om geskoolde arbeidsmag uit nie-EU-lande te werf. Peter Szijjarto, die minister van buitelandse sake, het die besluit ondersteun en gesê dat dit sal help met die groeimikpunt van 5.5% wat vanjaar vir Hongarye gestel is.

Een sektor wat deur arbeidstekorte geraak word, is byvoorbeeld die gasvryheidsbedryf in Hongarye, wat onlangs sterk kommer uitgespreek het oor die gebrek aan kokke en skoonmaakpersoneel. Tamás Flesch, hoof van die Hongaarse hotel- en restaurantvereniging, het tydens 'n onderhoud gesê dat hotelle -eienaars in Boedapest baie moeite doen om die broodnodige arbeidsmag te beveilig, en die voorbeeld is dat hotelbestuurders self kamers moet skoonmaak.

advertensie

Baie ander lande in Sentraal- en Oos -Europa sukkel met 'n tekort aan personeellede te midde van 'n vinniger as verwagte ekonomiese herstel na die pandemiebeperkings.

Die regering in Boedapest was tot nou toe huiwerig om sy deure vir buitelanders oop te maak te midde van premier Viktor Orban se beleid teen immigrante, wat gereeld botsings met die Europese Unie tot gevolg gehad het.

'N Ander sektor waar die tekort aan arbeid in Hongarye sterk voel, is landbou. Hongaarse boere sukkel om genoeg werkers te kry om hul vrugte en groente te oes, met goedere van meer as 190 miljoen euro wat slegs die afgelope jaar vernietig is.

advertensie

Kenners meen dat die beste manier om mense te lok om op plase te werk, lone verhoog word. Hulle glo dat die bedryf minstens 'n dekade nodig sal hê om te herstel van werksverliese en om 'n nuwe manier van sake doen.

En waarskynlik die mees verrassende sektor wat deur die tekort aan personeellede in Hongarye geraak word, is aanlynhandel. Die arbeidskrisis beperk e-handel, en baie aanlynwinkels word gedwing om aanlyn-advertensies op te skort omdat hulle nie 'n groter vraag kan hanteer nie. Kristof Gal, stigter van Klikkmarketing, 'n aanlynbemarkingsonderneming in Boedapest, skat dat tussen 30 en 40% van die aanlynwinkels deur hierdie probleem geraak kan word.

Szijjarto het gesê nuwe wetgewing, insluitend tydelike werknemers, het ten doel om 'die vinnige herbegin van die ekonomie te help, om die vinnigste in Europa te herbegin'.

Aangesien die ekonomie van Hongarye beter vaar as wat verwag is in die eerste kwartaal van hierdie jaar ondanks die sluitingsmaatreëls vir koronavirus, het die regering in Boedapest ander maatreëls aangekondig, waaronder die verligting van burokratiese laste op klein en middelgrote ondernemings, sowel as goedkoop lenings om Hongaarse ondernemings te help om na die buiteland uit te brei of belê in groen projekte.

Die regering in Boedapest is herhaaldelik deur die EU gekritiseer oor sy standpunt ten opsigte van migrante, aanvalle op persvryheid en teen LGBT -gemeenskap. Die Europese Kommissie en die Europese Parlement het voorheen 'n "oppergesag van die reg" teen Hongarye rakende burgerlike vryhede begin. Parlementslede vra die Europese Kommissie om met regstappe voort te gaan en selfs Hongarye toegang tot die € 750 miljard Covid-19 pandemiese herstelplan te weier, as die regering van Orban nie die koers omkeer nie.

Lees verder

Indiensneming

Slegs 5% van die totale aansoeke om langtermyn geskoolde werksvisums wat in die eerste kwartaal ingedien is, kom van EU-burgers, volgens data

gepubliseer

on

Die syfers wat die Britse binnelandse kantoor bekend gemaak het, gee 'n aanduiding van hoe Brittanje se nuwe immigrasie-stelsel na die Brexit die aantal EU-burgers sal beïnvloed wat na die Verenigde Koninkryk gaan werk. Tussen 1 Januarie en 31 Maart vanjaar het EU-burgers 1,075 5 aansoeke gedoen vir langtermyn geskoolde werksvisums, insluitend die gesondheids- en sorgvisum, wat net 20,738% van die totale XNUMX XNUMX aansoeke vir hierdie visums was.

Die Migration Observatory aan die Universiteit van Oxford het gesê: “Dit is nog te vroeg om te sê watter impak die immigrasie-stelsel na die Brexit sal hê op die aantal en eienskappe van mense wat in die Verenigde Koninkryk kom woon of werk. Tot dusver was die aansoeke van EU-burgers onder die nuwe stelsel baie laag en verteenwoordig dit slegs 'n paar persent van die totale vraag na Britse visums. Dit kan egter 'n rukkie neem voordat potensiële aansoekers of hul werkgewers vertroud raak met die nuwe stelsel en die vereistes daarvan. ”

Die data toon ook dat die aantal migrerende gesondheidswerkers wat in die Verenigde Koninkryk gaan werk, tot rekordvlakke gestyg het. 11,171 2018 borgsertifikate is gedurende die eerste kwartaal van hierdie jaar vir gesondheids- en maatskaplike sorgwerkers gebruik. Elke sertifikaat is gelykstaande aan 'n trekarbeider. Aan die begin van 3,370 was daar 40 2010. Byna 280 persent van alle geskoolde aansoeke vir werkvisums was vir mense in die gesondheids- en maatskaplikewerk-sektor. Daar is nou meer immigrante vir immigrante in die Verenigde Koninkryk as ooit tevore sedert rekords in XNUMX begin het. Alhoewel die aantal borglisensies vir gesondheidsvisums gedurende die eerste sluiting verlede jaar tot XNUMX gedaal het, het dit sedertdien steeds gestyg, 'n patroon wat was nie beïnvloed deur die derde uitsluiting hierdie winter nie.

advertensie

Omgekeerd het die IT, onderwys, finansies, versekering, professionele, wetenskaplike en tegniese sektore tot dusver vanjaar 'n afname in die aantal migrante gesien, ondanks die toename in die tweede helfte van 2020. Die aantal migrerende IT-werkers is steeds aansienlik laer as die pre-Covid vlakke. In die eerste kwartaal van 2020 is daar 8,066 geskoolde werksvisums in die IT-sektor uitgereik, daar is tans 3,720 XNUMX. Die aantal migrerende beroepslui en wetenskaplike en tegniese werkers het ook effens onder die vlakke voor die Covid gedaal.

Die visakenner Yash Dubal, direkteur van AY & J Prokureurs, het gesê: “Die data toon dat die pandemie steeds die beweging beïnvloed van mense wat na die Verenigde Koninkryk gaan werk, maar dit gee 'n aanduiding dat die vraag na geskoolde werkvisums vir werkers buite die EU bly groei sodra die reis genormaliseer is. Daar is nou veral belangstelling in Britse IT-werk van werkers in Indië, en ons verwag dat hierdie patroon sal voortduur. ”

Intussen het die Binnelandse Sake 'n verbintenis gepubliseer om die wettige beweging van mense en goedere in staat te stel om ekonomiese welvaart te ondersteun, terwyl onwettige migrasie aangepak word. As deel van sy uitkomsplan vir hierdie jaar beloof die departement ook om 'EU-uittreegeleenthede aan te gryp deur die wêreld se mees effektiewe grens te skep om die welvaart van die Verenigde Koninkryk te verhoog en die veiligheid te verbeter', terwyl hy erken dat die inkomste wat hy uit visageld invorder, kan daal as gevolg van verminderde vraag.

advertensie

Die dokument herhaal die regering se plan om die "helderste en beste na die Verenigde Koninkryk" te lok.

Dubal het gesê: 'Hoewel die getalle met betrekking tot visums vir IT-werkers en diegene in die wetenskaplike en tegniese sektore hierdie verbintenis nie bevestig nie, is dit nog steeds vroeë dae vir die nuwe immigrasie-stelsel, en die pandemie het 'n groot uitwerking op internasionale reise gehad. Vanuit ons ervaring om werkvisums vir migrante te vergemaklik, is daar 'n opgekropte vraag wat die komende 18 maande sal realiseer. ”

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings