Verbinding met ons

Misdaad

Europese en Wêreld Dag teen doodstraf: EU onderstreep verbintenis tot universele afskaffing

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

8072331827_e645217d5bVandag (10 Oktober) is Wêreld en Europese Dag teen die doodstraf. In ooreenstemming met sy sterk en beginselvaste beleid teen die doodstraf, die EU is ongetwyfeld een van die mees prominente internasionale spelers en lood skenkers in die teenstander van slawerny oorsaak wêreldwyd.

Hoë verteenwoordiger van die Unie vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid / Ondervoorsitter van die Kommissie Catherine Ashton en die Raad van Europa Sekretaris-generaal Thorbjørn Jaglandof het 'n gesamentlike verklaring uitgereik om die geleentheid te merk.

Die stryd teen die doodstraf is die kern van die EU se menseregtebeleid en 'n persoonlike prioriteit vir die HR / VP. Die EU gebruik alle beskikbare instrumente om sy afskaffingsbeleid te bevorder, volgens die relevante EU-riglyne. In die loop van 2012 en gedurende die eerste helfte van 2013 het die EU 54 verklarings / verklarings uitgereik en 30 demars uitgevoer en sodoende die doodstraf wêreldwyd in kaart gebring.

advertensie

Die Raad vir Buitelandse Sake van 22 April het die hersiene en bygewerkte teks van die EU-riglyne oor doodstraf goedgekeur, die eerste teks van die menseregte ooit in sy soort wat in 1998 aanvaar is en daarna twee keer hersien is (2001 en 2008). Die nuwe teks is 'n konsolidasie van die ervaring van die EU in sy toonaangewende rol wêreldwyd ten opsigte van die afskaffing van die doodstraf. Soos in die verlede die geval was, sal die EU-riglyne steeds die basis bied vir die optrede van die Unie op die gebied.

In 2012, die EU gelei 'n intensiewe lobby veldtog vir beslegting die VN se Algemene Vergadering op 'n Moratorium op die gebruik van die doodstraf. Die VN se Algemene Vergadering op 21 Desember 2012 neem die resolusie met 'n ongekende aantal 111 stemme terwyl die aantal mede-borge gestyg tot 'n rekord aantal 91.

Sowel as voorste bydraes tot die pogings van burgerlike organisasies wat daarop gemik is die afskaffing van die doodstraf, die EU is die eerste plaaslike liggaam verbod op die handel in goedere wat gebruik word vir die doodstraf (of marteling en mishandeling) het aangeneem, soos sowel as op die verskaffing van tegniese hulp in verband met sodanige goedere.

advertensie

Vir meer inligting, kliek hier

Teks van gesamentlike verklaring

Gesamentlike verklaring van hoë verteenwoordiger van die Unie vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid / visepresident van die Kommissie Catherine Ashton en die Raad van Europa se sekretaris-generaal Thorbjørn Jaglandof op die Europese en Wêreld Dag teen die doodstraf, 10 Oktober 2013.

"Vandag, ter geleentheid van die Europese en Wêrelddag teen die doodstraf, herhaal die Raad van Europa en die Europese Unie hul sterk opposisie teen die gebruik van doodstraf.

'Hulle onderstreep steeds, wanneer en waar moontlik, die onmenslike en wrede aard van hierdie onnodige straf en die versuim om misdaad te voorkom. Alhoewel ons aangemoedig word deur die groeiende momentum in die rigting van die afskaffing van die doodstraf wêreldwyd, is die hervatting van teregstellings en oortredings van dekades van moratoria in verskillende wêrelddele is duidelik die noodsaaklikheid om ons jarelange aksie teen die doodstraf in Europa en wêreldwyd voort te sit. Die stemme ten gunste van die doodstraf in sommige dele van die samelewing, ook in ons kontinent, toon dat daar is 'n voortdurende behoefte om uit te spreek waarom die doodstraf in stryd is met die reg op lewe en menswaardigheid.

"Op grond van die feit dat die afgelope vyftien jaar geen teregstelling op hul grondgebied plaasgevind het nie, deel die Europese Unie en die Raad van Europa die gemeenskaplike oorkoepelende doel om die afskaffing binne en buite sy grense te konsolideer. Protokolle nr. 6 en 13 tot die Die Europese Konvensie vir Menseregte sowel as Artikel 2 (2) van die Handves van Fundamentele Regte van die Europese Unie, wat vandag bindend is vir die Europese Unie, vra dat die doodstraf afgeskaf moet word. In hierdie konteks doen ons 'n beroep op alle Europese state wat het die doodstraf nog nie onder alle omstandighede afgeskaf nie, om dit te doen deur die relevante protokolle tot die Europese Konvensie vir Menseregte te bekragtig.

"Die Raad van Europa en die Europese Unie betreur die voortdurende gebruik van doodstraf in Belo-Rusland, die enigste land in Europa wat dit nog toepas. Ons versoek die owerhede van Belo-Rusland om alle beskikbare moontlikhede te ondersoek en te ondersoek ten einde 'n moratorium op teregstellings in te stel as 'n eerste stap in die rigting van afskaffing.

"Ons verwelkom die buitengewone pogings van die landelike bondgenootskap wat die aanvaarding, met 'n ongekende aantal stemme, in Desember 2012, suksesvol gelei en gelei het, van die resolusie van die VN se Algemene Vergadering oor 'n moratorium oor die gebruik van doodstraf.

"Ons wil die simboliese en wesenlike belang van die 5de Wêreldkongres wat op 12-15 Junie 2013 in Madrid gehou is, beklemtoon en die organiseerders, die vier Europese lande wat as hoofborge opgetree het, en die ander Europese lande wat bygedra het tot die geleentheid, hartlik gelukwens. Die uitgebreide en uiteenlopende deelname aan hierdie Kongres toon duidelik die wêreldwye neiging tot die doodstraf. Die Raad van Europa en die Europese Unie sal voortgaan om nou saam te werk met alle gespreksgenote, regerings- en burgerlike samelewings, met die oog op die ontwikkeling van sinergieë vir universele afskaffing. .

"Die kandidaat-lande Turkye, die voormalige Joegoslaviese Republiek van Macedonië *, Montenegro *, Ysland + en Serwië *, die lande van die stabiliserings- en assosiasieproses en potensiële kandidate Albanië en Bosnië en Herzegovina, en die EFTA-lande Liechtenstein en Noorweë, lede van die Die Europese Ekonomiese Ruimte, sowel as die Oekraïne en die Republiek Moldawië stem ooreen met hierdie verklaring. '

* Die voormalige Slawiese Republiek van Macedonië, Montenegro en Serwië voortgaan om deel van die Stabilisasierekening en assosiasie proses + Ysland steeds 'n lid van die EVA en van die Europese Economische Ruimte wees.

EU-begroting

Die EU se kantoor teen bedrog vind 20% minder bedrog in 2020 as 2019

gepubliseer

on

Die finansiële impak van bedrog wat teen die EU -begroting opgespoor is, het in 2020 steeds gedaal, volgens die jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die Europese Unie (PIF -verslag) wat die Europese Kommissie vandag (20 September) aangeneem het. Die 1,056 2020 bedrieglike ongerymdhede wat in 371 aangemeld is, het 'n gesamentlike finansiële impak van € 20 miljoen, ongeveer 2019% minder as in XNUMX en het die bestendige afname van die afgelope vyf jaar voortgesit. Die aantal nie-bedrieglike onreëlmatighede het stabiel gebly, maar volgens die verslag het dit met 6%gedaal.

Kommissaris vir begroting en administrasie, Johannes Hahn, het gesê: 'Die ongekende reaksie van die EU op die pandemie stel meer as 2 biljoen euro beskikbaar om lidlande te help herstel van die gevolge van die koronavirus. Dit was nog nooit so belangrik om op EU- en lidstaatvlak saam te werk om hierdie geld teen bedrog te beskerm nie. Hand aan hand werk al die verskillende komponente van die EU se argitektuur teen bedrog ons verdediging teen die bedrieërs: die ondersoekende en analitiese werk van die European Anti-Fraud Office (OLAF), die vervolgingsbevoegdhede van die Europese Openbare Aanklaer (EPPO), die koördinerende rol van Eurojust, die operasionele kapasiteit van Europol en noue samewerking met en tussen nasionale owerhede. ”

Die positiewe nuus van vandag kom omdat die in Brussel gebaseerde EU Observer berig het dat die Europese Kommissie die Europese staatsaanklaer (EPPO) verhinder het om hul begroting te gebruik om die gespesialiseerde personeel wat hulle benodig op die gebied van finansies en IT aan te stel. Die anonieme bewerings word blykbaar bevestig deur die parlementslid Monica Hohlmeier (EPP, DE), wat voorsitter is van die komitee oor begrotingsbeheer van die Europese Parlement.

advertensie

Hoogtepunte van die vordering wat in 2020 en in die eerste helfte van 2021 gemaak is, sluit in:

• Die begin van die bedrywighede van die Europese staatsaanklaer

• 'n Hersiene regulasie vir OLAF, wat effektiewe samewerking met die EPPO verseker en versterkte ondersoekbevoegdhede

advertensie

• Strenger reëls oor die voorwaardelikheid van toewysings van die EU -begroting in gevalle waar oortredings van die beginsels van die oppergesag die beskerming van die finansiële belange van die EU beïnvloed

• Goeie vordering met die implementering van die Kommissie se strategie teen bedrog, met twee derdes van die beplande aksies geïmplementeer en die oorblywende derde lopende

Die PIF-verslag bied ook 'n refleksie oor die nuwe risiko's en uitdagings vir die finansiële belange van die EU wat uit die COVID-19-krisis voortspruit, en die hulpmiddels om dit teen te werk. Die kommissie en die lidstate moet nie hul waak teen hierdie risiko's verlaag nie, sluit die verslag af en werk hard aan die verbetering van voorkoming en opsporing van bedrog.

Die 32ste jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die EU wat vandag gepubliseer word is beskikbaar op die OLAF -webwerf.

Die EPPO het reeds 1,700 misdaadverslae geregistreer en het 300 ondersoeke geopen, met die verliese wat die EU -begroting voortduur op byna € 4.5 miljard.

Agtergrond:

Die EU en die lidlande is verantwoordelik vir die beskerming van die finansiële belange van die EU en die bestryding van bedrog. Owerhede van die lidstate bestuur ongeveer driekwart van die EU -uitgawes en versamel die EU se tradisionele eie hulpbronne. Die Kommissie hou toesig oor beide hierdie gebiede, stel standaarde en verifieer dat dit nagekom word.

Ingevolge die Verdrag oor die werking van die Europese Unie (art 325 (5)) moet die kommissie 'n jaarverslag opstel oor die beskerming van die finansiële belange van die EU (bekend as die PIF -verslag), waarin die maatreëls getref word wat by Europese en nasionale vlak om bedrog wat die EU -begroting raak, teen te werk. Die verslag is gebaseer op inligting wat deur die lidlande gerapporteer is, insluitend gegewens oor onreëlmatighede en bedrog. Die ontleding van hierdie inligting stel dit in staat om te bepaal watter gebiede die grootste gevaar loop, en sodoende aksie op sowel EU- as nasionale vlak beter teiken.

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

· Die uitvoer van onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, om te verseker dat alle EU-belastingbetalersgeld projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;

· Bydra tot die versterking van burgers se vertroue in die EU-instellings deur ondersoek in te stel na ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings;

· Die ontwikkeling van 'n gesonde EU-beleid teen bedrog.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

· Alle EU-uitgawes: die hoofbestedingskategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en platteland

ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;

· Sommige areas van die EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte;

· Vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Nadat OLAF sy ondersoek afgehandel het, is dit aan die bevoegde EU en nasionale owerhede om die opvolg van die aanbevelings van OLAF te ondersoek en te besluit. Daar word vermoed dat alle betrokke persone onskuldig is totdat hulle skuldig bevind word in 'n bevoegde nasionale of EU-geregshof.

Lees verder

Misdaad

Die Europese kokaïenmark: meer mededingend en gewelddadiger

gepubliseer

on

Meer gewelddadig, divers en mededingender: dit is die belangrikste kenmerke van die kokaïenhandel in Europa. Die nuwe Kokaïen Insights -verslag, wat vandag (8 September) deur Europol en UNODC bekendgestel is, gee 'n uiteensetting van die nuwe dinamika van die kokaïenmark, wat 'n duidelike bedreiging vir die Europese en globale veiligheid uitmaak. Die verslag is bekendgestel as deel van die werkprogram van CRIMJUST-Versterking van strafregtelike samewerking langs dwelmhandelroetes binne die raamwerk van die Global Illicit Flows-program van die Europese Unie.

Die versnippering van die kriminele landskap in die bronlande het nuwe geleenthede vir Europese kriminele netwerke geskep om 'n direkte toevoer van kokaïen te ontvang, wat die tussengangers uitskakel. Hierdie nuwe mededinging in die mark het gelei tot 'n groter toevoer van kokaïen en gevolglik tot meer geweld, 'n neiging wat ontwikkel het Europol se bedreiging van ernstige en georganiseerde misdaad 2021. Voorheen dominante monopolieë in die groothandel van kokaïen aan Europese markte is uitgedaag deur nuwe handelsnetwerke. Kriminele netwerke in die Wes -Balkan het byvoorbeeld direkte kontakte met produsente gesluit en 'n prominente plek in die groothandel van kokaïen verkry. 

Die verslag beklemtoon die belangrikheid van ingryping by die bron, aangesien hierdie mark baie deur die verskaffingsketting gedryf word. Die versterking van samewerking en die uitbreiding van inligting tussen wetstoepassingsowerhede sal die doeltreffendheid van ondersoeke en die opsporing van besendings verhoog. Die verslag beklemtoon die belangrikheid van geldwassery -ondersoeke om die onwettige winste op te spoor en die konfiskering van hulpmiddels wat verband hou met kriminele aktiwiteite. Hierdie finansiële ondersoeke is die kern van die stryd teen kokaïenhandel, wat verseker dat kriminele aktiwiteite nie betaal word nie.

advertensie

Julia Viedma, departementshoof van die Operasionele en Analise Sentrum by Europol, het gesê: 'Kokaïenhandel is een van die belangrikste bekommernisse oor veiligheid wat ons tans in die EU ondervind. Byna 40% van die kriminele groepe wat in Europa aktief is, is betrokke by die handel in dwelms, en die kokaïenhandel genereer kriminele winste van miljarde euro. Om die uitdagings wat ons in die gesig staar beter te verstaan, sal ons help om die gewelddadige bedreiging wat kokaïenhandelnetwerke vir ons gemeenskappe verteenwoordig, doeltreffender teë te werk. ”  

Chloé Carpentier, hoof van die afdeling vir dwelmnavorsing by UNODC, het beklemtoon hoe "die huidige dinamika van diversifikasie en verspreiding van kokaïenvoorsieningskanale, kriminele akteurs en modaliteite waarskynlik sal voortduur as dit ongemerk gelaat word".

advertensie
Lees verder

corona

Ontmasker: 23 aangehou weens bedrog deur kompromie met sake-e-posse oor COVID-19

gepubliseer

on

Owerhede in Roemenië, Nederland en Ierland het 'n gesofistikeerde bedrogskema wat e-posse en bedrog met vooruitbetaling in die gedrang bring, ontbloot as deel van 'n aksie wat deur Europol gekoördineer is. 

Op 10 Augustus is 23 verdagtes aangehou tydens 'n reeks aanvalle wat gelyktydig in Nederland, Roemenië en Ierland uitgevoer is. In totaal is 34 plekke deursoek. Daar word vermoed dat hierdie misdadigers ondernemings in ten minste 20 lande van ongeveer € 1 miljoen bedrieg het. 

Die bedrog is bestuur deur 'n georganiseerde misdaadgroep wat voor die COVID-19-pandemie reeds onwettig ander fiktiewe produkte aanlyn te koop aangebied het, soos houtkorrels. Verlede jaar het die misdadigers hul werkwyse verander en na die uitbreek van die COVID-19-pandemie beskermende materiaal begin aanbied. 

advertensie

Hierdie kriminele groep - saamgestel uit onderdane uit verskillende Afrikalande wat in Europa woon, het vals e -posadresse en webblaaie geskep wat soortgelyk is aan dié wat aan wettige groothandelsondernemings behoort. As hulle hierdie maatskappye voorgee, sou hierdie misdadigers die slagoffers - hoofsaaklik Europese en Asiatiese ondernemings - mislei om bestellings by hulle te plaas en vooraf die betalings te vra sodat die goedere gestuur kon word. 

Die aflewering van die goedere het egter nooit plaasgevind nie, en die opbrengs is gewas deur Roemeense bankrekeninge wat deur die misdadigers beheer is, voordat dit by kitsbanke teruggetrek is. 

Europol ondersteun hierdie saak sedert sy aanvang in 2017 deur: 

advertensie
  • Die nasionale ondersoekers van alle kante bymekaarbring wat gesien het dat hulle nou saamgewerk het met Europol se Europese kubermisdaadsentrum (EC3) om voor te berei vir die aksiedag;
  • die verskaffing van deurlopende intelligensie -ontwikkeling en ontleding ter ondersteuning van die veldondersoekers, en;
  • ontplooi twee van sy kubermisdaad-kundiges by die klopjagte in Nederland om die Nederlandse owerhede te ondersteun met die kontrole van intydse inligting wat tydens die operasie versamel is en met die versekering van relevante bewyse. 

Eurojust het die geregtelike samewerking met die oog op die soektogte gekoördineer en ondersteuning gebied met die uitvoering van verskeie instrumente vir geregtelike samewerking.

Hierdie aksie is uitgevoer in die raamwerk van die Europese multidissiplinêre platform teen kriminele bedreigings (EMPACT).

Die volgende wetstoepassingsowerhede was betrokke by hierdie aksie:

  • Roemenië: Nasionale polisie (Poliția Română)
  • Nederland: Nasionale Polisie (Politie)
  • Ierland: Nasionale polisie (An Garda Síochána)
  • Europol: Europese kubermisdaad sentrum (EC3)
     
EMPACT

In 2010 het die Europese Unie 'n 'n beleidsiklus van vier jaar om groter kontinuïteit in die stryd teen ernstige internasionale en georganiseerde misdaad te verseker. In 2017 het die Raad van die EU besluit om die EU -beleidsiklus vir die tydperk 2018 - 2021 voort te sit. Dit het ten doel om die belangrikste bedreigings wat georganiseerde en ernstige internasionale misdaad vir die EU inhou, aan te pak. Dit word bereik deur die verbetering en versterking van samewerking tussen die relevante dienste van EU-lidlande, instellings en agentskappe, sowel as lande en organisasies buite die EU, insluitend die private sektor, waar van toepassing. Cybercrime is een van die prioriteite vir die beleidsiklus.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings