Verbinding met ons

energie

Goethe-Instituut Brussel gebeure

DEEL:

Gepubliseer

on

POWER – Uitstalling en besprekings

10/13/2023 tot 02/25/2024, CIVA | Openingsonthaal op 12 Oktober 2023, om 7:XNUMX

Van olie- en gaspypleidings tot huisverhitting, van windturbines tot herwinningsentrums, infrastruktuur is die kern van huidige debatte oor sistemiese verandering. Hulle verdeel mag in beide betekenisse van die term. KRAG »: as energie en as politiek. Die uitstalling sal historiese verwysings, kontemporêre praktyke en projeksies in die toekoms kombineer, aangebied vanuit die hoeke van argitektuur, landskapbeplanning, kuns en filosofie. Langs die uitstalling sal POWER Talks konferensies, vertonings en intergenerasionele werkswinkels aanbied.

Halaqat – Opvoering en film

Taal, geen probleem nie - Optrede

27 Oktober 2023, Beursschouwburg

Balansering op die draad van (on)moontlike vertalings, Taal: geen brobble bring stories in Arabies, Hebreeus, Nederlands en Engels bymekaar. Hoe verander 'n persoon se verhouding tot hul moedertaal wanneer hulle ander tale begin bemeester? Watter magsverhoudings spruit voort uit veeltaligheid? Hierdie optrede deur die Palestynse kunstenaar Marah Haj ondersoek die rol van taal in ons begrip van grense en beweging. In 2022 het Marah Haj aan die Halaqat-verblyf vir uitvoerende kunste deelgeneem.

advertensie

Onder die hemel van Damaskus – Sifting en V&A-sessie

30 Oktober 2023, Bozar | Met die ondersteuning van die Duitse ambassade

’n Hegte groep jong Siriese vroue begin met ’n radikale projek: vervaardig ’n toneelstuk wat die kultuur van vrouehaat in hul land blootlê. Wanneer een van die deelnemers skielik die projek laat vaar, word die ander gedwing om persoonlik die probleme wat hulle aan die kaak stel, te konfronteer. Die rolprentmakers Heba Khaled, Talal Derki en Ali Wajeeh het dié groep gevolg. In 2023 is hul film in die Panorama Documente kategorie van die Berlinale. Die vertoning sal gevolg word deur 'n aanlyn gesprek met regisseur Heba Khaled.

Ander Halaqat-geleenthede

'n Nabyskoot van die Palestynse aktrise Hiam Abbass word vir Desember 2023 beplan, in samewerking met Bioskoop (presiese datums sal bevestig word). Ander geleenthede sal in Marokko, Egipte, Jordanië en Spanje plaasvind. Alle inligting is beskikbaar in die Halaqat-kalender .

Straub & Huillet: Uit ontzetting / From amazement - Fliek

Vanaf 5 Oktober 2023 tot Februarie 2024, CINEMATEK | Openingsonthaal op 5 Oktober 2023, om 7:XNUMX

Die werk van Danièle Huillet en Jean-Marie Straub word beskou as een van die mees sonderlinge en kompromislose werke van die moderne film en bly met 'n baie mooi estetika toegerus. Hul rolprente het voortdurend die politiek van na-oorlogse Europa uitgedaag en veroordeel hoe sekere gebeure van die verlede in huidige geweld voortgesit word. Die eerste volledige terugskouing van hul filmografie in België, saamgestel uit films in Duits, Frans en Italiaans, vind 'n besondere aanklank in 'n land wat nog altyd aan veeltaligheid gewoond was. Die opening sal plaasvind in die teenwoordigheid van Barbara Ulrich-Straub en Christophe Clavert, wat voorheen met Jean-Marie Straub saamgewerk het.

Afrika is/in die Toekoms – Fees

Van 8 tot 11 November 2023, La Bellone & Cinema Galeries

Die sewende uitgawe van Afrika is/in die Toekoms sal fokus op verskillende netwerkdinamika en verhoudings. Hoe vorm ons 'n gemeenskap? Hoe om daarvoor te sorg, vir jouself en vir ander? Met watter middele en vir watter doeleindes? Omdat gemeenskapsorg kennis en die deel daarvan is, en by uitbreiding die bewaring en evolusie daarvan. Hierdie fees gewy aan Afrika-tydhede en Afrofuturisme bied 'n stel debatte, werkswinkels, vertonings en optredes. Die Goethe-Instituut Brussel ondersteun dit met musikale bydraes direk uit Duitsland.

The Future of Living – Konferensie

8 en 9 Desember 2023, iMAL & Bozar | In samewerking met die EUNIC-netwerk

Die soeke na 'n masjien wat mense kan oortref, skud die samelewing op alle gebiede, van geopolitiek tot werk, maatskaplike sake, gesondheid en kultuur. Sommige munisipaliteite doen reeds eksperimente met “staatsamptenare-assistente” wat verantwoordelik is vir die opstel van kontrakte of die beantwoording van vrae. Maar is ons gereed om sulke sensitiewe take aan robotte toe te vertrou? ? Die derde uitgawe van Die toekoms van lewe , geregtig Finetuners , fokus op sosiale kwessies wat verband hou met die outomatisering van ons leef-, werk- en woonruimtes. Die Kodes en Algoritmes uitstalling, georganiseer as deel van die konferensie, sal vanaf 17 November by iMAL toeganklik wees.

Dit is 'n seleksie van gebeurtenisse. Inligting oor ander programaktiwiteite is beskikbaar in ons gebeure kalender .

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings