Verbinding met ons

Onderwys

Volwassenes in onderwys en opleiding in die EU-streke

DEEL:

Gepubliseer

on

Die verspreiding van volwasse deelnamekoerse aan formele en nie-formele leer gedurende die laaste 4 weke op streeksvlak (NUTS 2 streke) is geneig om binne baie homogeen te wees EU lande, wat nasionale eerder as streeks weerspieël onderwys en opleidingsinisiatiewe. 

In 2022 het 96 uit 240 streke deelnamekoerse gelyk aan of bo die EU-gemiddelde van 11.9% gehad. Hierdie groep het elke streek van Denemarke, Spanje, Nederland, Oostenryk, Slowenië, Finland en Swede ingesluit, sowel as Estland, Luxemburg en Malta (almal enkele streke op hierdie vlak van detail).

Boaan die lys was daar 24 streke waar minstens een kwart van mense tussen die ouderdomme 25 - 64 deelgeneem het aan onderwys en opleiding gedurende die vier weke voor die opname. In 8 streke van Swede was die deelnamekoerse hoër as in enige ander streek in die EU, met 'n hoogtepunt van 38.1% in die hoofstad van Stockholm. Hierdie groep het ook al 5 streke van Denemarke en 9 uit die 12 streke in Nederland ingesluit, met die hoogste koerse wat in Hovedstaden (die Deense hoofstad) en Utrecht (Nederland) waargeneem is. Twee ander hoofstadstreke is op hierdie lys: Helsinki-Uusimaa in Finland en Bratislavský kraj in Slowakye. 

Aan die ander kant het 29 streke deelnamekoerse vir volwasse onderwys en opleiding onder 5.0% in 2022 waargeneem. Hierdie groep was gekonsentreer in Bulgarye (al 6 streke), Griekeland (10 uit 12 streke; geen data vir Ionia Nisia) en Kroasië ( 3 uit 4 streke), maar het ook 5 streke in Pole, 3 in Roemenië, sowel as een in België en 'n ander in Duitsland ingesluit.

Hoër deelnamekoerse vir vroue in 192 uit 233 NUTS 2-streke

In 2022 het 12.9% van vroue tussen die ouderdomme 25–64 deelgeneem aan onderwys en opleiding gedurende die vier weke voor die opname. Dit was 2.1 persentasiepunte (pp) hoër as die ooreenstemmende aandeel wat vir mans aangeteken is (10.8 %). Hoër deelnamekoerse vir onderwys en opleiding vir vroue is waargeneem in 192 uit 233 NUTS 2-streke waarvoor data beskikbaar is. Daar was 3 streke waar die deelnamekoerse tussen die geslagte dieselfde was, terwyl die oorblywende 38 streke hoër deelnamekoerse vir mans gehad het.

Die hoër koerse van vroue wat aan onderwys en opleiding deelneem, was veral uitgesproke in streke wat gekenmerk word deur baie hoë algehele deelnamekoerse. Dit was veral die geval vir die 8 Sweedse streke, waar deelname van vroue 11.5 tot 17.6 pp hoër was as dié van mans; die grootste gaping is in Mellersta Norrland waargeneem (17.6 pp). Aansienlik hoër tariewe is ook in die hoofstadstreke van twee ander aangeteken Nordiese EU-lande: Helsinki-Uusimaa in Finland (9.8 pp gaping) en Hovedstaden in Denemarke (9.1 pp).

advertensie

Die streke waar volwasse deelnamekoerse aan onderwys en opleiding hoër was onder mans, was oor Duitsland (13 streke), Roemenië (5 streke), Tsjeggië (4 streke), Italië (ook 4 streke, hoofsaaklik in die noorde), Griekeland en Slowakye gekonsentreer. (albei met 3 streke). 

Horisontale staafgrafiek: geslagsgaping vir deelnamekoerse aan onderwys en opleiding, 2022 (persentasiepuntverskil tussen die aandele van vroue en mans tussen die ouderdomme 25-64 wat gedurende die vier weke voor die opname aan onderwys en opleiding deelgeneem het, volgens NUTS 2-streke)

Bron datastel:  trng_lfse_04


Hierdie inligting is teenwoordig in die 2023-uitgawe van Eurostat se streeksjaarboek, wat fokus op die Europese Jaar van Vaardighede, wat ontwerp is om individue te ondersteun om die regte vaardighede vir kwaliteit werk te kry, terwyl besighede help om vaardigheidstekorte aan te spreek. Uitgebreide hoofstukke oor onderwys en die arbeidsmark meet hoe die verskillende streke vaar. 

Wil jy meer weet oor onderwys en opleiding in die EU? 

Jy kan meer lees in die toegewyde afdeling van die Streke in Europa - 2023 interaktiewe uitgaween in die toegewyde hoofstuk in die Eurostat-streekjaarboek - 2023-uitgawe, ook beskikbaar as 'n Statistiek verduidelik artikel. Die ooreenstemmende kaarte in die Statistiese Atlasverskaf 'n volskerm interaktiewe kaart. 

Meer inligting

Metodologiese notas

  • Formele onderwys en opleiding word gedefinieer as “onderwys wat geïnstitusionaliseer, opsetlik en beplan is deur openbare organisasies en erkende private liggame, en – in hul totaliteit – die formele onderwysstelsel van 'n land uitmaak. Formele onderwysprogramme word dus as sodanig deur die betrokke nasionale onderwys- of gelykwaardige owerhede erken, bv enige ander instelling in samewerking met die nasionale of sub-nasionale onderwysowerhede. Formele onderwys bestaan ​​meestal uit aanvangsonderwys [...]. Beroepsonderwys, spesiale behoefte-onderwys en sommige dele van volwasse onderwys word dikwels erken as deel van die formele onderwysstelsel. Kwalifikasies uit formele onderwys word per definisie erken en is dus binne die bestek van ISCED. Geïnstitusionaliseerde onderwys vind plaas wanneer 'n organisasie gestruktureerde opvoedkundige reëlings voorsien, soos student-onderwyser-verhoudings en/of interaksies, wat spesiaal ontwerp is vir onderwys en leer." Hierdie definisie is gebaseer op ISCED 2011.
  • Nie-formele onderwys en opleiding word gedefinieer as “onderwys wat geïnstitusionaliseer, opsetlik en beplan is deur 'n onderwysverskaffer. Die kenmerkende kenmerk van nie-formele onderwys is dat dit 'n byvoeging, alternatief en/of aanvulling tot formele onderwys is binne die proses van lewenslange leer van individue. Dit word dikwels verskaf om die reg op toegang tot onderwys vir almal te waarborg. Dit maak voorsiening vir mense van alle ouderdomme, maar pas nie noodwendig 'n deurlopende padstruktuur toe nie; dit kan kort in duur en/of lae intensiteit wees; en dit word tipies in die vorm van kortkursusse, werkswinkels of seminare verskaf. Nie-formele onderwys lei meestal tot kwalifikasies wat nie deur die betrokke nasionale of sub-nasionale onderwysowerhede as formeel of gelykstaande aan formele kwalifikasies erken word nie of tot geen kwalifikasies nie. Nietemin kan formele, erkende kwalifikasies verkry word deur eksklusiewe deelname aan spesifieke nie-formele onderwysprogramme; dit gebeur dikwels wanneer die nie-formele program die bevoegdhede voltooi wat in 'n ander konteks verkry is”. Hierdie definisie is gebaseer op ISCED 2011.

As jy enige navrae het, besoek asseblief die kontak bladsy.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings