Verbinding met ons

Onderwys

Die EU het in 5.24 2021 miljoen skoolonderwysers gehad

DEEL:

Gepubliseer

on

In 2021 was 5.24 miljoen onderwysers werksaam in primêre, laer sekondêre en hoër sekondêre onderwys in die EU (ISCED vlakke 1-3). Om te vier Wêreld Onderwysersdag, lig ons die mees onlangse data oor onderwysers uit.

Soos in vorige jare het vroue steeds die meerderheid van die onderrig uitgemaak werksmag, wat verantwoordelik was vir 73% (3.8 miljoen) van onderwysers wat in 2021 in primêre, laer sekondêre en hoër sekondêre onderwys in diens was, terwyl mans verantwoordelik was vir 27% (1.43 miljoen).

Infografika: Skoolonderwysers in die EU in 2021, %

Bron datastel: educ_uoe_perp01

Wat ouderdom betref, in 2021 was slegs 8% (393 428 onderwysers) van die totale onderwyswerkersmag jonger as 30 jaar oud in hierdie drie onderwysvlakke in die EU. Daarteenoor was 2.1 miljoen onderwysers 50 of ouer, wat 39% van onderwysers op hierdie vlakke uitmaak.

Byna die helfte van die manlike onderwysers ouer as 50 het in hoër sekondêre onderwys onderrig gegee

In primêre en sekondêre onderwys (ISCED-vlakke 1-3) het byna die helfte (46%) van die manlike onderwysers ouer as 50 in hoër sekondêre onderwys onderrig gegee, terwyl 38% in laer sekondêre onderwys gegee het en minder as een vyfde (16%) was onderrig in primêre onderwys. 

Vir vroulike onderwysers ouer as 50 in ISCED-vlakke 1-3 was die verdeling meer eweredig versprei, met 40% onderrig in primêre onderwys, 32% in laer sekondêr en 28% in hoër sekondêr.

advertensie

Getal leerlinge per onderwyser was gemiddeld 12.1 in 2021

In die EU in 2021, die gemiddelde aantal leerlinge per onderwyser op primêre, sekondêre en hoër sekondêre vlakke - die verhouding van leerlinge en studente tot onderwysers - was 12.1. Dit was 'n afname van 0.2 persentasiepunte vergeleke met 2020 (12.3). 

Die aantal leerlinge per onderwyser het sedert 2013 afgeneem toe hierdie data-insameling verpligtend geword het. In daardie jaar was die verhouding 13.3, wat 'n afname van 1.2 persentasiepunt in vergelyking met 2021 aandui. 

Staafgrafiek: Verhouding van leerlinge en studente tot onderwysers in primêre tot hoër sekondêre onderwys, 2021

Bron datastel: educ_uoe_perp04

Die hoogste verhoudings is in Nederland (16.4 leerlinge per onderwyser), Frankryk (14.9), Slowakye (14.3), Roemenië (14.1) en Ierland (13.4) aangemeld. Intussen is die laagste verhouding in Griekeland (8.2) aangeteken, gevolg deur Malta (8.7), Kroasië (9.1), België en Luxemburg (albei 9.3). 

Meer inligting

Metodologiese notas

  • Primêre, laer sekondêre en hoër sekondêre onderwys: vlakke gedefinieer in ooreenstemming met die ISCED klassifikasie.
  • Die data oor onderwysers en leerlinge wat vir die berekening gebruik word, word uitgedruk in voltydse ekwivalente. Die vergelykbaarheid van leerling-onderwyserverhoudings oor lande heen kan beïnvloed word deur verskille in klasgrootte volgens graad en in die aantal ure wat onderrig word, sowel as verskillende skoolruimtelike verspreiding, praktyke op skoolskofte en multigraadklasse.
  • Estland, Frankryk, Duitsland, Ierland, Italië, Portugal en Slowenië: definisie verskil met betrekking tot die verhouding van leerlinge en studente tot onderwysers. Sien asseblief die metadata

As jy enige navrae het, besoek asseblief die kontak bladsy.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings