Verbinding met ons

ekonomie

'Die Europese ekonomie beweeg van herstel na uitbreiding' Gentiloni

DEEL:

gepubliseer

on

Met die aanbieding van die Herfs ekonomiese voorspelling, het Kommissaris vir die Ekonomie Paolo Gentiloni gesê: "Die Europese ekonomie beweeg van herstel na uitbreiding, maar staar nou teenwinde in die gesig."

Wat Gentiloni beskryf het as die EU se "ongekende beleidsreaksie" op die COVID-19-pandemie en die suksesvolle inentingsveldtog het die heropening van die ekonomie moontlik gemaak, met 'n gepaardgaande toename in groei.

Daar is drie sleutelbedreigings vir hierdie positiewe prentjie: 'n merkbare toename in COVID-gevalle, veral in gebiede waar inentings relatief laag is; stygende inflasie, grootliks gedryf deur 'n styging in energiepryse; en voorsieningsketting-ontwrigtings wat op talle sektore weeg. 

Die EU-ekonomie sal na verwagting 'n groeikoers van 5% in 2021, 4.3% in 2022 en 2.5% in 2023 behaal. Teen byna 14% in jaarlikse terme was die BBP-groeikoers in die EU in die tweede kwartaal van 2021 die hoogste lesing op rekord. Die EU-ekonomie het die pre-pandemiese uitsetvlak in die derde kwartaal van 2021 herwin en van herstel na uitbreiding beweeg. Binnelandse vraag gaan voortgaan om uitbreiding te dryf.

advertensie

Die Kommissie het ook bevind dat die implementering van die Herstel- en Veerkragfasiliteit (RRF) ook 'n belangrike rol begin speel in die bevordering van private en openbare investering.

6.8% werkloosheid

EU-arbeidsmarkte het verbeter danksy die verligting van beperkings. In die tweede kwartaal van vanjaar het die EU-ekonomie sowat 1.5 miljoen nuwe werkgeleenthede geskep en baie werkers het werkbehoudskemas verlaat. Op 6.8% het die EU-werkloosheidskoers in Augustus net bokant die koers gestaan ​​wat aan die einde van 2019 aangeteken is. Sake-opnames toon opkomende sakke van arbeidstekorte, veral in sektore waar aktiwiteit die meeste styg, daar is 'n mate van kommer dat dit herstel kan demp. Indiensneming sal na verwagting volgende jaar sy vlak voor die krisis oortref en in 2023 na uitbreiding beweeg. 

advertensie

Die prentjie is gemeng oor die EU. Veral Ierland sal na raming soveel as 14.6% groei sien, byna die helfte daarvan is te danke aan groot multinasionale ondernemings wat daar gesetel is, maar selfs as dit opsy gesit word, word verwag dat die plaaslike ekonomie groei van 7% sal genereer. 

Spanje se voorspelling is afwaarts hersien vir 2022 van 6.3 tot 5.5%, maar daar is steeds baie positiewe momentum. 

Baie mense was bekommerd oor die onlangse styging in inflasie, dit word toegeskryf aan die sterk hervatting van ekonomiese aktiwiteit en die styging in energiepryse. Daar word voorspel dat inflasie in die eurogebied 'n hoogtepunt van 2.4% in 2021 sal bereik, voordat dit afneem tot 2.2% in 2022 en 1.4% in 2023, aangesien energiepryse geleidelik sal afplat. Vir die EU as geheel sal inflasie na verwagting effens hoër wees.

Deel hierdie artikel:

ekonomie

Die beskerming van die EU se finansiële stelsel teen kuberaanvalle en IKT-ontwrigtings

gepubliseer

on

MEP's op die Komitee vir Ekonomiese Monetêre Sake het (1 Desember) gestem vir nuwe reëls wat daarop gemik is om die veerkragtigheid van IKT-stelsels in die finansiëledienstesektor te versterk, spesifiek die vereistes om inligting- en kommunikasie-IKT-probleme op te spoor, te bevat, te beskerm teen en te herstel. Die nuwe vereistes sal gepaard gaan met verslagdoening en toetsing van digitale vermoëns.

"Die Europese Unie is een stap nader daaraan om 'n omvattende en goed gekoördineerde stel reëls te hê wat IKT-risiko aanspreek en kuberveerkragtigheid vir alle entiteite bou," het Billy Kelleher (Renew, IE), verantwoordelik vir die regulasie, gesê.

Die reëls sal van toepassing wees op finansiële entiteite wat op EU-vlak gereguleer word, soos banke, betalingsverskaffers, elektroniese geldverskaffers, beleggingsfirmas, kripto-bate diensverskaffers en IKT derdeparty diensverskaffers.

Risiko paraatheid en verslagdoening

advertensie

Die IKT-risikobestuursraamwerk behoort beduidende verskille tussen finansiële entiteite in terme van grootte, aard, kompleksiteit en risikoprofiel in ag te neem. MEP's wil hê dat besighede effektief moet reageer en vinnig herstel terwyl hulle bedryfskontinuïteit verseker.

Ten einde 'n robuuste IKT-verwante voorvalverslagdoeningsregime vir finansiële entiteite met minder administratiewe las en geen verslagdoeningsoorvleueling te bereik, het MEP's ingestem dat hulle op 'n gesentraliseerde en geharmoniseerde wyse aan hul bevoegde owerhede moet rapporteer. Die moontlikheid om 'n enkele EU-spilpunt vir groot IKT-verwante voorvalle te vestig, moet ondersoek word.

Toesig oor IKT-derdepartyrisiko

advertensie

Die toesig moet uitbrei na verskaffers van IKT-dienste. MEP's het hul deurslaggewende bydrae tot die funksionering van die finansiële sektor erken en het daarom gevra dat hulle behoorlik toesig gehou word op 'n EU-vlak deur 'n gesamentlike toesigliggaam. Die komitee wil ook hê dat een van die Europese toesighoudende owerhede direk toesig moet hou oor kritieke IKT-derdeparty-diensverskaffers. Daarbenewens sal van kritieke IKT-derdeparty-diensverskaffers wat in derde lande gevestig is, vereis word om in die EU gevestig te wees om kontraktuele reëlings met finansiële entiteite te kan aangaan.

Laastens wil MEP's die uitruil van inligting en samewerking tussen die ESA's, nasionale bevoegde owerhede, die Network and Information Systems Cooperation Group (NIS), nasionale rekenaarsekuriteitsvoorvalreaksiespanne (CSIRT's) sowel as die Hoofopsiener en Gesamentlike Toesigliggaam verbeter . Dit is om te verseker dat die kuberveiligheidstrategieë wat deur lidlande aanvaar is konsekwent is, om finansiële toesighouers bewus te maak van kubervoorvalle en om 'n kruissektorleerproses moontlik te maak.

Deel hierdie artikel:

Lees verder

ekonomie

Die Raad stem saam onderhandelingsmandaat om kripto-bate-oordragte skoon te maak

gepubliseer

on

EU-ambassadeurs het (1 Desember) ooreengekom op 'n mandaat om met die Europese Parlement te onderhandel oor 'n voorstel om bestaande reëls op te dateer oor inligting wat oordragte van fondse vergesel. Die opdatering het ten doel om die omvang van die reëls uit te brei na sekere kripto-bates.

"Vandag se ooreenkoms is 'n belangrike stap in die rigting van die sluiting van die gapings in ons finansiële stelsels wat kwaadwillig deur misdadigers gebruik word om onwettige wins te was of terreuraktiwiteite te finansier," Andrej Šircelj, Sloweense minister van finansies. “Krypto-bates loop al hoe meer die risiko om vir geldwassery en kriminele doeleindes uitgebuit te word, en ek is bly die Raad kon vinnig vordering maak met hierdie dringende voorstel.”

Die doel van die voorstel is om 'n verpligting vir kripto-bate diensverskaffers in te stel om volledige inligting te versamel en toeganklik te maak oor die sender en begunstigde van die oordragte van virtuele of kripto bates wat hulle bedryf. Dit is wat betalingsdiensverskaffers tans doen vir bankoorplasings. Met naspeurbaarheid van kripto-bate-oordragte sal dit makliker wees om verdagte transaksies te identifiseer en te blokkeer.

Die Raad wil kripto-bate-oordragte tussen kripto-bate-diensverskaffers en beursies wat nie aangebied word nie, wil 'n volledige stel oorspronklike inligting vir die kripto-bate-oordrag hê, ongeag die transaksiebedrag. Gegewe die dringende behoefte om naspeurbaarheid van kripto-bate-oordragte te verseker, beoog die Raad in sy posisie om die toepassing van die voorstel oor oordrag van fondse en die mark in kripto-bate-regulering (MiCA) te sinchroniseer.

advertensie

Hierdie voorstel is deel van 'n pakket van wetgewende voorstelle om die EU se reëls teen geldwassery en bekamping van terrorismefinansiering (AML/CFT) te versterk, wat deur die Kommissie op 20 Julie 2021 aangebied is.

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Landbou

'Dai the Dairy' wen Walliese boerdery-toekenning

gepubliseer

on

Bekende Pembrokeshire-suiwelboer, Dai Miles (Foto), wat net buite Haverfordwest in Wallis boer, is gekies as die wenner van die 2021 Farmers' Union of Wales (FUW)-toekenning vir die persoon wat 'n uitstaande bydrae tot die Walliese Suiwelbedryf gemaak het.

Die toekenning gee erkenning aan 'n individu wat 'n groot bydrae gelewer het en 'n integrale deel van die suiwelbedryf in Wallis geword het. Die beoordelaars was beïndruk met die bydraes wat Miles tot die suiwelbedryf gemaak het en steeds lewer.

Met die toekenning van die toekenning by die Royal Welsh Winter Fair op Maandag 29 November, het FUW-president Glyn Roberts gesê: “Dai Miles kan net beskryf word as 'n staatmaker van ons suiwelbedryf. Sy passie, toewyding en entoesiasme vir alles wat suiwel is, is inspirerend. 

“Hy doen nie net 'n uitstekende werk as 'n melkboer, sien na die vee, grond en produseer volhoubare voedsame voedsel nie, hy was ook instrumenteel om 'n langtermynmark vir organiese melk uit Wallis te verseker deur organiese verwerkingsbehoeftes in Wallis te ondersteun. Die toekenning kon nie aan ’n waardiger wenner gaan nie.”

advertensie

Dai Miles het in Felin Fach naby Lampeter grootgeword en het Aberaeron Comprehensive-skool bygewoon. Nie van 'n boerefamilie nie, het Dai sy boerderyloopbaan begin deur die Walliese Landboukollege in Aberystwyth by te woon waar hy 'n Nasionale Diploma in Landbou ontvang het en 'n toebroodjiejaar by Godor Nantgaredig voltooi het.

Na universiteit het hy vyf jaar as 'n veewagter van 160 koeie by Waun Fawr, Glynarthen, Llandysul en daarna 'n verdere vyf jaar by IGER Trawscoed deurgebring en as 'n afloswagter tussen die twee melkkuddes, Lodge Farm en die organiese kudde by Ty Gwyn gewerk voordat hy die dapper stap om op sy eie 'n huurkontrak te neem.

Dai, wat die FUW se vise-president vir Suid-Wallis is, is ook 'n voormalige voorsitter van die FUW se melk- en suiwelproduktekomitee, 'n vorige distriksvoorsitter van die FUW in Pembrokeshire en ondervoorsitter van die FUW se huurderskomitee. 

advertensie

Boonop het Dai deelgeneem aan Farming Connect se Agri-Akademie Landelike Leierskapsprogram wat hom gehelp het om sy kommunikasievaardighede verder te ontwikkel om hom in staat te stel om sy rolle weg van die plaas meer effektief te vervul.

Benewens die bestuur van sy eie organiese melkplaas, het Dai Miles in 2000 een van die vier stigtersdirekteure, en die eerste voorsitter, van Calon Wen Organic Milk Co-operative geword. Die koöperasie, wat deur 25 boerefamilies besit word, help om 'n langtermynmark vir organiese melk uit Wallis te verseker deur organiese verwerkingsbehoeftes in Wallis te ondersteun. 

In 2013 het hy Besturende Direkteur van die onderneming geword en begin om die handelsmerk binne die nis-organiese melkmark te ontwikkel. Die maatskappy verskaf nou sy eie handelsmerk van melk, botter, kase en bevrore jogurt aan groot kleinhandelaars in Wallis en die VK, sowel as 'n wye reeks ander kleinhandelafsetpunte.

Sentraal tot Dai se sukses is 'n passievolle oortuiging dat 'n winsgewende landboubedryf die sleutel is tot die handhawing van die platteland en landelike kultuur van Wallis vir toekomstige geslagte.

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie
advertensie

Neigings