#SustainableFinance - Kommissaris-groepskwessies eerste verslag oor die bekendmaking van klimaatverwante inligting

| Januarie 11, 2019

Die Tegniese Expert Group on Sustainable Finance Opgestel deur die Kommissie in Julie 2018 het sy eerste verslag gepubliseer oor die bekendmaking van inligting oor klimaatverwante maatskappye.

Dit bevat aanbevelings wat die Kommissie sal toelaat om sy nie-bindende riglyne vir nie-finansiële verslagdoening op te dateer, met spesifieke verwysing na klimaatverwante inligting, in ooreenstemming met die aanbevelings van die Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD) wat deur die Finansiële Stabiliteitsraad, en met die Voorstel van die Commissie oor 'n 'taxonomie' van volhoubare ekonomiese aktiwiteite.

Die verslag bevat voorstelle vir die bekendmaking van nie net hoe klimaatsverandering die prestasie van 'n maatskappy kan beïnvloed nie, maar ook die impak van die maatskappy self op klimaatsverandering.

Die aankondiging is nog 'n stap vorentoe in die implementering van die EU Volhoubare Finansies-aksieplan wat die Kommissie in Maart 2018 gepubliseer het en op die Kommissie se wetgewing voorstell oor die bekendmaking van klimaatverwante inligting wat in Mei 2018 aangebied is. Die Tegniese Deskundig Groep verwag om teen Junie 2019 sy ander verslae, oor taksonomie, koolstofstandaarde en groen bande te voltooi.

Meer inligting oor die meld.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie, EU, Europese Kommissie, Finansies

Kommentaar gesluit.