Verbinding met ons

gestremdhede

Die Europese Parlement organiseer sy eerste Gestremdheidsregteweek  

DEEL:

Gepubliseer

on

Van 27 November tot 4 Desember is die Week daarop gemik om bewustheid te kweek en die openbare debat te verbeter om te verseker dat alle mense met gestremdhede hul regte kan uitoefen.

Georganiseer rondom die Internasionale Dag van Persone met Gestremdhede op 3 Desember, sal die Gestremdheidsregteweek verskeie parlementêre komitees sien wat stem, debatteer en geleenthede oor gestremdheidsbeleid hou.

Onder die vele geleenthede sal die Ontwikkelingskomitee Dinsdag toegang tot onderwys en opleiding in ontwikkelende lande bespreek. Die Petisiekomitee hou Woensdag sy jaarlikse werkswinkel oor die regte van persone met gestremdhede. Donderdag sal die Vervoerkomitee hindernisse op die gebied van vervoer en toerisme bespreek, terwyl die Menseregte-subkomitee die regte van persone met gestremdhede in konflik en post-konfliksituasies sal debatteer.

Die Komitee vir Indiensneming en Maatskaplike Sake sal verskeie geleenthede hou, insluitend 'n uitruil van menings oor die Europese Gestremdheidskaart en Europese Parkeerkaart. Woensdagmiddag is daar 'n gesamentlike verhoor met die Vroueregte- en Geslagsgelykheidskomitee oor "Skadelike praktyke in die EU teenoor vroue en meisies met gestremdhede". ’n Vergadering met lede van nasionale parlemente oor die deelname van mense met gestremdhede aan die verkiesingsproses word ook vir 4 Desember beplan.

Vir 'n aantal geleenthede sal gebaretaal voorsien word.

Dragoș Pîslaru, chairman of the Employment and Social Affairs Committee, said: “Europeans with a disability must be able to enjoy the human rights and fundamental freedoms granted to them under the UN CRPD and fully participate in the civil, political, economic, social and cultural life of their communities. Next week, we will discuss this with several parties and with organisations representing persons with disabilities, following the core principle ‘Nothing about us without us’.”

Katrin Langensiepen, voorsitter van die VN-konvensie oor die regte van persone met gestremdhede (CRPD)-netwerk, het gesê: “Persone met gestremdhede is gelyke burgers en moet as sodanig behandel word. Volgende week wys ons ons toewyding om vermoë en diskriminasie te beëindig. Van indiensneming tot mobiliteit moet die EU die VN-konvensie wat ons meer as 10 jaar gelede onderteken het, implementeer. Onlangs het hierdie huis aangedring op belangrike projekte soos die EU-gestremdheidskaart. Saam moet ons seker maak dat die toekoms toeganklik is.”

agtergrond

Die Gestremdheidsregteweek is die jaarlikse fokuspunt van aktiwiteite deur die hele jaar om te verseker dat alle persone met alle vorme van gestremdhede 'n onafhanklike lewe kan lei en ten volle by die samelewing geïntegreer kan word.

Die Europese Parlement Buro (wat bestaan ​​uit die President, Vise-presidente en Kwestors) is daartoe verbind om voortdurende verbeterings in die interne funksionering van die EP te ondersteun. Die Parlement is daartoe verbind om alle gebruikers, hetsy MEP's, personeel of besoekers, 'n toeganklike fisiese omgewing en die onafhanklike gebruik van alle geboue te bied. In onlangse jare het verskeie maatreëls toeganklikheid vir persone met gestremdhede verbeter en nuwe projekte om geboue op te knap moet volle toeganklikheid verseker.

Die Parlement se digitale toeganklikheid het oor die laaste paar jaar verbeter, met die doel om te verseker dat digitale inhoud, soos webwerwe, toepassings, dokumente en multimedia ontwikkel word om gelyke toegang en bruikbaarheid vir almal moontlik te maak, insluitend mense met 'n gestremdheid. Die Parlement is ook gretig om deur voorbeeld te lei en 'n meer inklusiewe werkgewer te word deur meer persone met gestremdhede, insluitende leerlinge, deur middel van positiewe aksieprogramme aan te stel.

Deur hierdie aksies te implementeer, werk die Parlement aktief daaraan om digitale toeganklikheid te verbeter, inklusiwiteit te bevorder en sy verpligtinge na te kom as 'n ondertekenaar van die VN CPRD.

Meer inligting 

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings