Verbinding met ons

Europese Kommissie

Verkoop produksie van hoë-tegnologie teen 355 miljard in 2022

DEEL:

Gepubliseer

on

In 2022 het die verkoop produksie van hoë-tegnologie produkte in die EU 355 miljard bereik, wat 'n groei van 10.2% toon vergeleke met die vorige jaar (322 miljard in 2021). Oor die afgelope dekade was daar 'n gemiddelde jaarlikse toename van 2.6% (275 miljard in 2012).

Lyngrafiek: EU totale verkoop produksie van hoë-tegnologie produkte, 2012-2022, € miljard

Bron datastel: DS-056120, PRODCOM onttrekking

Drie kategorieë het saam byna driekwart van die totale verkope van hoëtegnologieprodukte uitgemaak. Die grootste aandeel was in elektronika-telekommunikasie (26.2%), gevolg deur aptekerswese (22.2%) en wetenskaplike instrumente (20.6%). Lugvaart het 11.5% uitgemaak en nie-elektriese masjinerie het met 6.1% bygedra. Die oorblywende kategorieë, insluitend rekenaars en kantoormasjiene, chemie, elektriese masjinerie en wapentuig, het elk minder as 5% uitgemaak.

Sirkelgrafiek: EU-verkoopte produksie van hoëtegnologieprodukte volgens sektor, 2022

Bron datastel: DS-056120,  PRODCOM onttrekking

Bewapening het, ten spyte van die kleinste aandeel in die totale verkope van hoëtegnologieprodukte, die hoogste groei oor die afgelope dekade beleef, met gemiddeld 7.0% jaarliks. Wetenskaplike instrumente en apteek het teen 'n gemiddelde jaarlikse koers van 4.4% gegroei. Aan die ander kant was nie-elektriese masjinerie (-0.7%) en rekenaars en kantoormasjiene (-1.8%) die enigste sektore wat 'n afname in verkope oor die tydperk van tien jaar gesien het. Beide hierdie sektore het egter 'n toename in 2022 ervaar vergeleke met 2021: nie-elektriese masjinerie (+16.1%) en rekenaars en kantoormasjiene (+13.6%).

Meer inligting

Metodologiese notas

  • Verkoopte produksie verwys na die produksie van vervaardigde goedere in die rapporterende lande gedefinieer as die produksie wat te eniger tyd uitgevoer en gedurende die verwysingstydperk verkoop (gefaktureer) is.

As jy enige navrae het, besoek asseblief die kontak bladsy.

advertensie

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings