Verbinding met ons

Visserye

Oceana doen 'n beroep op die Verenigde Koninkryk en die EU om in 'n nuwe ooreenkoms die oorbevissing van kritiek lae visvoorrade te beëindig

gepubliseer

on

Oceana vra vir 'n einde aan die oorbevissing van erg oorbenutte visvoorrade in Europese waters, aangesien onderhandelinge tussen die EU en die Verenigde Koninkryk vandag onder die Komitee vir Spesiale Visserye begin. Hierdie nuwe komitee bied 'n forum vir bespreking en ooreenkoms oor die visserybestuur om die jaarlikse konsultasies voor te berei waardeur visvangmoontlikhede vir 2022 besluit sal word.

Met onlangse data gepubliseer deur die International Council for the Exploration of the Sea (ICES) wat die kritieke status van 'n aantal belangrike visbestande beklemtoon1Oceana doen 'n beroep op onderhandelingspartye om ooreen te kom oor bestuurstrategieë wat daartoe sal lei dat alle aandele herstel en gesonde vlakke bereik.

Oceana-hoof van die Britse beleid, Melissa Moor, het gesê: "Slegs 43% van die visvoorrade wat tussen die Verenigde Koninkryk en die EU gedeel word, word op volhoubare vlakke gevis.2. Dit is onaanvaarbaar dat die res van die voorrade onderhewig is aan oorbevissing, met voorrade van belangrike spesies soos kabeljou, haring en koring op kritiek lae vlakke, of anders is hul status eenvoudig onbekend. Om visbestande te laat terugspring, moet onderhandelingspartye deur die wetenskap gelei word. Deur anders te doen, sal die verdere vernietiging van die mariene omgewing gewaarborg word, sal die bevolking van die vis uitgeput word en die weerstand teen klimaatsverandering verswak. ”

"In Junie het die EU en die Verenigde Koninkryk hul eerste jaarlikse ooreenkoms ná die Brexit aangaande hul gedeelde vispopulasies bereik, onder die voorwaardes vasgestel in die Handels- en Samewerkingsooreenkoms," het Javier Lopez, Oceana-veldtogdirekteur vir volhoubare visserye in Europa, gesê. 

"Op 'n kritieke oomblik vir die biodiversiteit van die oseaan en die klimaat, is dit die EU en die Verenigde Koninkryk se plig om ooreen te kom oor effektiewe bestuurstrategieë wat 'n einde maak aan oorbevissing in hul waters en die volhoubare ontginning van gedeelde voorrade verseker."

Aangesien die eerste vergadering van die Gespesialiseerde Visseryskomitee op 20 beginth In Julie beklemtoon Oceana drie prioriteitsareas vir ooreenkoms tussen die Verenigde Koninkryk en die EU:

· Daar moet ooreengekom word op meerjarige bestuurstrategieë vir erg oorbenutte visvoorrade, met duidelike hersteldoelwitte en tydsraamwerke om dit te bereik.

· Wanneer totale toelaatbare vangste (TAC's) vasgestel word vir gemengde visserye, waar verskillende soorte in dieselfde gebied gevang word en terselfdertyd, moet besluitnemers instem om die volhoubare benutting van die kwesbaarste visvoorkeure te prioritiseer.

· Daar moet ooreengekom word op meerjarige strategieë vir die bewaring en bestuur van nie-kwotavoorrade. Die insameling van data en wetenskaplike beoordelings vir hierdie voorrade moet aansienlik verbeter word om te verseker dat dit volhoubaar gevis word.

1. Voorbeelde van erg oorbenutte aandele uit ICES-data sluit in: Wes van Skotland kabeljouKeltiese See kabeljouWes van Skotland en Wes van Ierland haring en Ierse See-whiting.

2.       Oceana UK Fisheries Audit

agtergrond

Die onderhandelinge om tot 2022 oor visserijbestuursmaatreëls ooreen te kom, sal op 20 beginth Julie onder die bestek van die "Gespesialiseerde Visseryskomitee" (SFC). Die SFC bestaan ​​uit beide partye se afvaardigings en bied 'n forum vir bespreking en samewerking. Die bevoegdhede en pligte van die SFC word in die Handels- en samewerkingsooreenkoms (TCA - artikel FISH 16, bladsy 271).

Besprekings en besluite ingevolge die SFC sal bestuursaanbevelings bied wat die ooreenkoms tydens die finale jaarlikse konsultasies, wat na verwagting in die herfs gehou sal word, sal vergemaklik en teen 10 sal afhandel.th Desember (sien artikels FISH 6.2 en 7.1) of 20th Desember (sien artikel VISS 7.2). Daar word byvoorbeeld van die SFC verwag om ooreen te kom oor die ontwikkeling van meerjarige bestuurstrategieë en hoe om 'spesiale aandele' te bestuur (bv. 0 TAC-aandele, sien artikel VIS 7.4 en 7.5).

Ingevolge die TCA het die Verenigde Koninkryk en die EU in 2020 ooreengekom oor 'n raamwerkooreenkoms vir die bestuur van gedeelde visvoorrade. Oceana het die TCA verwelkom, aangesien doelwitte en bepalings vir visbestuur, indien goed geïmplementeer, sou bydra tot die volhoubare benutting van die gedeelde voorrade. Lees die inligting vir meer inligting oor die Oceana-reaksie op die aanvaarding van die TCA persverklaring.

Die eerste ooreenkoms ná die Brexit tussen die EU en die Verenigde Koninkryk oor visserybestuursmaatreëls vir 2021 is in Junie 2021 bereik. Omdat die onderhandelinge lank en ingewikkeld was om kontinuïteit aan visbedrywighede te bied, moes albei partye eers voorlopige maatreëls tref wat later vervang deur die ooreenkoms. Lees die inligting vir meer inligting oor die Oceana-reaksie op die 2021-ooreenkoms persverklaring.

Europese Kommissie

WTO neem belangrike stappe in die rigting van wêreldwye handelsreëls vir volhoubare visvang

gepubliseer

on

Op 15 Julie het die Wêreldhandelsorganisasie (WHO) 'n ministervergadering oor visserye-subsidies gehou, wat die verbintenis bevestig het om die koers na 'n suksesvolle uitkoms oor onderhandelinge voor die WTO se ministeriële konferensie wat in November 2021 begin, te bepaal.

Die ministers het hul gesamentlike doelwit om 'n ooreenkoms te bereik, wat 'n betekenisvolle bydrae sal lewer om die voortgesette agteruitgang van die wêreld se visseryhulpbronne en die ekonomiese aktiwiteite en lewensbestaan ​​wat hulle ondersteun, te bevestig. Terwyl daar nog afwykings bestaan, bied die gekonsolideerde teks wat deur die voorsitter van die onderhandelinge voorgestel is, 'n goeie basis vir die laaste fase van die onderhandelinge.

In sy opmerkings aan sy eweknieë regoor die wêreld het Valdis Dombrovskis, uitvoerende vise-president en kommissaris vir handel (uitgebeeld) het gesê: 'Die beskerming van wêreldwye visseryhulpbronne is 'n gedeelde verantwoordelikheid en as sodanig is die bereiking van 'n multilaterale uitkoms die enigste manier om die kwessie van skadelike subsidies aan te spreek. Ons verwelkom die verbintenis van direkteur-generaal Okonjo-Iweala om 'n ooreenkoms te bereik voor die twaalfde ministeriële konferensie en ons is ten volle daartoe verbind. Die mandaat wat in die VN se doelwit vir volhoubare ontwikkeling 12 uiteengesit word, moet ons riglyn bly in hierdie onderhandelinge. ”

Die Europese Unie (EU) het in sy gemeenskaplike visserybeleid lank 'n benadering geprioritiseer wat verseker dat visvang omgewing, ekonomies en sosiaal volhoubaar is. Dit is die resultaat van 'n diep hervormingsproses wat skadelike subsidies uitfaseer ten gunste van positiewe subsidies wat volhoubare visvang bevorder en die stelsels vir die bestuur van visbedrywighede versterk. Op grond van hierdie positiewe ervaring bepleit die EU ook dat die WHO-reëls op volhoubaarheid gebaseer moet wees. 

Lees die stelling van Valdis Dombrovskis.

Lees verder

Euro-Mediterreense verhoudings

'N Hoëvlak-vergadering gee 'n nuwe visie vir volhoubare visserye en akwakultuur in die Middellandse See en die Swart See

gepubliseer

on

Die hoëvlakvergadering oor die nuwe strategie vir die Middellandse See en die Swart See het plaasgevind onder die sambreel van die Voedsel- en Landbou-organisasie van die Verenigde Nasies se Algemene Visseryskommissie vir die Middellandse See (GFCM). Virginijus Sinkevičius, kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, het die vergadering bygewoon, saam met die direkteur-generaal van die FAO, Qu Dongyu, asook die vissersministers van GFCM-kontrakterende partye.

Die deelnemers het hul politieke verbintenisse met die MedFish4Ever en Sofia-verklarings en die nuwe onderskryf GFCM-strategie (2021-2030) met die doel om die volhoubaarheid van visserye en akwakultuur in die Middellandse See en die Swart See in die volgende dekade te verseker. Kommissaris Sinkevičius het gesê: 'Met die goedkeuring van die nuwe GFCM-strategie, het ons vandag nog 'n mylpaal oorgesteek op die pad na volhoubare bestuurde visserye en akwakultuur in die Middellandse See en die Swart See. Ons het 'n lang pad gestap met die nuwe visserybestuur wat in 2017 van stapel gestuur is, onder die raamwerk van die MedFish4Ever- en Sofia-verklarings. Tog is ons nog nie aan die einde van ons reis nie, daar moet nog baie meer gedoen word. ”

Die kommissaris het die noodsaaklikheid onderstreep om die strategie onmiddellik te begin implementeer en het plaaslike vennote aangemoedig om die ambisieuse pakket maatreëls te ondersteun wat die Europese Unie tydens die GFCM-jaarvergadering in November sal voorlê wanneer die strategie formeel sal aanvaar. Kommissaris Sinkevičius het beklemtoon hoe belangrik dit is om biodiversiteit te beskerm om veerkragtigheid en winsgewendheid in die visserye te skep. Met sy vyf hoofdoelwitte sal die nuwe GFCM-strategie voortbou op vorige prestasies. Meer inligting is in die nuusitem.

Lees verder

Europese Kommissie

Volhoubare visserye: Kommissie neem 'n oorsig oor die vordering in die EU en loods konsultasie oor visvangmoontlikhede vir 2022

gepubliseer

on

Die Kommissie het die mededeling aanvaar 'Op pad na meer volhoubare visvang in die EU: stand van sake en oriëntasies vir 2022'. In ooreenstemming met die Europese Green Deal doelwitte, die EU-visserye beweeg na meer volhoubare, ondersteun die oorgang na 'n gesonde en omgewingsvriendelike voedselstelsel van die EU en ondersteun die volhoubare inkomstebronne vir vissers in die EU, toon die mededeling. Die sosio-ekonomiese prestasie van die sektor bly goed, ondanks die koronavirus-krisis, ook as gevolg van die vinnige steun van die Kommissie.

Die mededeling vra vir verdere pogings om mariene hulpbronne te beskerm, deur die handhawing van hoë ambisievlakke binne die EU en deur die strewe om dieselfde hoë standaard te bereik in die werk met nie-EU-lande. Lidlande, Adviesrade, die visserybedryf, nie-regeringsorganisasies en belangstellende burgers word uitgenooi om tot 31 Augustus deel te neem aan 'n openbare raadpleging en hul mening uitspreek oor die visvangmoontlikhede vir 2022.

Virginijus Sinkevičius, kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, het gesê: 'EU-visserye bly op koers om die see steeds meer volhoubaar te benut. En hoewel die pandemie ons vissersgemeenskappe swaar getref het, is bevestig dat volhoubaarheid in die omgewing die sleutel tot ekonomiese veerkragtigheid is. Die situasie in sommige seebekkens verg veral aandag, maar ook in al ons seebekkies moet meer gedoen word om die blou in die Green Deal te lewer. Ek vertrou daarop dat almal hul volle rol sal speel. ”

Die mededeling van 2021 toon dat veral in die Noordoos-Atlantiese Oseaan volhoubaarheid bereik is vir die voorrade wat bestuur word onder die beginsel van maksimum volhoubare opbrengs (MSY) - die maksimum hoeveelheid vis wat vissers uit die see kan neem sonder om die wedergeboorte en toekoms in te boet. produktiwiteit van die voorraad.

Gesonde aandele het verder bygedra tot die sosio-ekonomiese prestasie van die sektor, wat dus winsgewend gebly het ondanks die gevolge van die COVID-19-pandemie. Visvangaktiwiteite is swaar getref deur die sanitêre krisis en die land se waarde van vis het na raming verlede jaar met 17% afgeneem in vergelyking met 2019. Die vinnige steun wat die Kommissie aan die sektor gebied het, veral deur die beskikbaarstelling van € 136 miljoen aan fondse onder die Europese Maritieme en Visserye-fonds, het gehelp om die gevolge van die pandemie vinnig aan te spreek.

Om gesonde visvoorrade vir toekomstige geslagte te verseker, moet daar egter gepoog word. In die Atlantiese en Baltiese See sal die Kommissie voorstel om vissterftes verder te handhaaf of te verminder in ooreenstemming met die maksimum volhoubare opbrengs (MSY) vir MSY-beoordeelde voorrade en om bestuursplanne ten volle te implementeer wat MSY-sterftesyfers bepaal. Alhoewel daar 'n effense verbetering in die Middellandse See en die Swart See was, is die uitbuitingsyfers steeds twee keer hoër as die volhoubare vlakke. Sterk pogings sal dus gerig wees op die verdere implementering van die meerjarige plan in die Wes-Mediterreense See en maatreëls wat deur die Algemene Visseryskommissie vir die Middellandse See aangeneem is. Verdere verbeterings in die Adriatiese See sal prominent voorkom in die visvanggeleenthede in 2022.

Lidlande moet ook die handhawing en beheer van die nakoming van die landingsverpligting verskerp, veral deur geskikte moderne beheermiddels te gebruik, soos elektroniese moniteringstelsels op afstand, wat die mees effektiewe en koste-effektiewe manier is om die landingsverpligting te beheer see. Die Kommissie sal voortgaan om met die Europese Parlement en die Raad 'n ooreenkoms te bereik oor die hersiene visserybeheerstelsel, wat die gebruik van hierdie instrumente kan vergemaklik. Buitendien word vissers aangemoedig om die gebruik van meer innoverende en selektiewe ratte verder aan te wend. Die Europese maritieme, visserye en akwakultuurfonds (EMFAF) kan help om sulke beleggings te finansier.

In sy betrekkinge met derde lande sal die Kommissie hoë vlakke van visvangmoontlikhede en verwante maatreëls met hoë volhoubaarheidstandaarde nastreef. Dit sal die sleutel wees om volhoubare ontginning van hulpbronne te verseker en om 'n gelyke speelveld vir die EU-industrie te bereik, gegewe die sterk skakel tussen vlote in die betrokke waters. Wat die aandele wat met die Verenigde Koninkryk gedeel word, bied die Handels- en Samewerkingsooreenkoms (TCA) 'n sterk basis vir die volhoubare bestuur van gedeelde visvoorrade, beide in jaarlikse konsultasies oor visvangmoontlikhede en deur die Gespesialiseerde Visseryskomitee.

agtergrond

Elke jaar publiseer die Kommissie 'n mededeling waarin vordering met die situasie van visvoorrade uiteengesit word en 'n wye openbare konsultasie van stapel gestuur word oor die vasstelling van jaarlikse visvangmoontlikhede vir die volgende jaar. Hierdie mededeling evalueer die vordering wat gemaak is in die rigting van volhoubare visvang in die EU en beoordeel die balans tussen visvangs en visvangmoontlikhede, die sosio-ekonomiese prestasie van die sektor en die implementering van die landingsverpligting. Dit gee ook die rede vir die voorstel oor visvangmoontlikhede vir die volgende jaar.

Volgende stappe

Na die konsultasie sal die Kommissie in die herfs sy voorstelle vir die regulasies vir visvangmoontlikhede vir 2022 in die Atlantiese, Noord- en Baltiese See, sowel as die Middellandse See en die Swart See, ter tafel lê. Die voorstelle hou rekening met die meerjarige planne en is gebaseer op wetenskaplike advies wat deur die Internasionale Raad vir die Verkenning van die See (ICES) en ander onafhanklike liggame verskaf word, asook die ekonomiese ontleding wat deur die Wetenskaplike, Tegniese en Ekonomiese Komitee gelewer is. vir Visserye (STECF).

Die voorstelle sal ook aanpassings bevat wat voortspruit uit die implementering van die landingsverpligting. Laastens sal die Raad van Ministers vir Visserye van die Europese Unie die voorstelle van die Kommissie bespreek en die toekenning van visvangmoontlikhede bepaal.

Meer inligting

kommunikasie 'Op pad na meer volhoubare visvang in die EU: stand van sake en oriëntasies vir 2022'

Vrae en Antwoorde

Gemeenskaplike visserybeleid (GVP)

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings