Verbinding met ons

Europese Green Deal

Die beskerming van die seë van Europa: die Kommissie loods openbare konsultasie oor die Mariene Strategieraamwerkrichtlijn

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het 'n openbare raadpleging soek na die standpunte van burgers, instellings en organisasies uit die openbare en private sektor oor hoe om die EU te maak Marine Strategie Kaderrichtlijn meer doeltreffend, effektief en relevant vir die ambisies wat in die Europese Green Deal. Voortbouend op die inisiatiewe wat onder die European Green Deal aangekondig is, veral die Nulbesoedelingsaksieplan en die EU-biodiversiteitstrategie tot 2030, hierdie oorsig poog om te verseker dat die Europese mariene omgewing deur 'n robuuste raamwerk bestuur word, wat dit skoon en gesond hou, terwyl die volhoubare gebruik daarvan verseker word.

Kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, Virginijus Sinkevičius, het gesê: 'Gesonde seë en oseane is noodsaaklik vir ons welstand en om ons klimaat- en biodiversiteitsdoelwitte te bereik. Menslike aktiwiteite beïnvloed egter die lewe in ons see negatief. Verlies en besoedeling deur biodiversiteit bedreig steeds die seelewe en habitatte, en klimaatsverandering hou enorme bedreigings vir die oseane en die hele planeet in. Ons moet die beskerming en versorging van ons seë en oseane verskerp. Daarom moet ons ons huidige reëls van naderby bekyk en indien nodig verander voordat dit te laat is. U siening oor die mariene omgewing is van kardinale belang in hierdie proses. ”

Die raamrichtlijn mariene strategie is die belangrikste instrument van die EU om die mariene omgewing te beskerm en is daarop gemik om gesonde, produktiewe en veerkragtige mariene ekosisteme te handhaaf, terwyl 'n meer volhoubare gebruik van mariene hulpbronne verseker word tot voordeel van huidige en toekomstige geslagte. Die hersiening van die richtlijn sal in meer besonderhede kyk na hoe dit tot dusver gevaar het, met inagneming van die bevindings van die Kommissie verslag oor die mariene strategie wat in Junie 2020 gepubliseer is, en beoordeel die geskiktheid daarvan om die kumulatiewe impak van menslike aktiwiteite op die mariene omgewing aan te pak. Die openbare raadpleging is oop tot 21 Oktober. Meer inligting is in die nuusberig hier afgelaai word.

advertensie

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur die Franse skema van € 30.5 miljard goed om produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun 'n Franse steunskema goedgekeur om hernubare elektrisiteitsproduksie te ondersteun. Die maatreël sal Frankryk help om sy doelwitte vir hernubare energie te bereik sonder om die mededinging onnodig te verdraai en sal bydra tot die Europese doelwit om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie hulpmaatreël sal die ontwikkeling van belangrike hernubare energiebronne stimuleer en 'n oorgang na 'n omgewingsvolhoubare energievoorsiening ondersteun, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelstellings. Die keuse van die begunstigdes deur middel van 'n mededingende bodproses sal die beste waarde vir belastingbetalers se geld verseker, terwyl die kompetisie in die Franse energiemark behou word. ” 

Die Franse skema

advertensie

Frankryk het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n nuwe skema in te stel ter ondersteuning van elektrisiteit wat uit hernubare energiebronne geproduseer word, naamlik aan landoperateurs van son-, land- en hidroëlektriese installasies. Die skema verleen ondersteuning aan hierdie operateurs wat via mededingende tenders toegeken word. In die besonder sluit die maatreël sewe soorte tenders in vir 'n totaal van 34 GW nuwe kapasiteit vir hernubare energie wat tussen 2021 en 2026 gereël sal word: (i) son op die grond, (ii) son op geboue, (iii) wind op land, (iv) hidroëlektriese installasies, (v) innoverende sonkrag, (vi) selfverbruik en (vii) 'n tegnologie-neutrale tender. Die steun het die vorm van 'n premie bo-op die elektrisiteitsmarkprys. Die maatreël het 'n voorlopige totale begroting van ongeveer € 30.5 miljard. Die skema is oop tot 2026 en hulp kan uitbetaal word vir 'n maksimum tydperk van 20 jaar nadat die nuwe hernubare installasie aan die netwerk gekoppel is.

Kommissie se beoordeling

Die Kommissie het die maatreël beoordeel volgens die EU-reëls vir staatshulp, veral die 2014 riglyne op die staat steun vir beskerming van die omgewing en energie.

advertensie

Die Kommissie het bevind dat die hulp nodig is om die opwekking van hernubare energie verder te ontwikkel om aan Frankryk se omgewingsdoelstellings te voldoen. Dit het ook 'n aansporingseffek, aangesien die projekte andersins nie sou plaasvind in die afwesigheid van openbare steun nie. Verder is die steun eweredig en beperk tot die minimum wat nodig is, aangesien die vlak van hulp deur mededingende tenders bepaal sal word. Daarbenewens het die Kommissie bevind dat die positiewe effekte van die maatreël, in die besonder, die positiewe omgewingseffekte swaarder weeg as enige moontlike negatiewe effekte in terme van mededingingsvervalsing. Uiteindelik het Frankryk ook verbind om 'n ex-pos evaluering om die kenmerke en implementering van die hernubare skema te beoordeel.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Franse skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskillende tegnologieë in Frankryk sal vergemaklik en die uitstoot van kweekhuisgasse sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en sonder om mededinging onbehoorlik te verdraai.

agtergrond

Die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatssteun vir Environmental Protection en Energie lidlande in staat stel om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun, onderworpe aan sekere voorwaardes. Hierdie reëls is daarop gemik om lidlande te help om die EU se ambisieuse energie- en klimaatdoelwitte te bereik teen die minste moontlike koste vir belastingbetalers en sonder onnodige mededingingsvervalsing in die interne mark.

Die Hernubare energie richtlijn van 2018 'n bindende teiken vir hernubare energie vir die hele EU van 32% teen 2030 opgestel het Europese Green Deal-kommunikasie in 2019 het die Kommissie sy klimaatambisies versterk en 'n doel gestel om geen netto uitstoot van kweekhuisgasse in 2050 te hê nie. Europese Klimaatreg, wat die 2050-klimaatneutraliteitsdoelstelling verskans en die tussentydse doelwit stel om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, het die grondslag vir die "geskik vir 55' wetgewende voorstelle wat op 14 Julie 2021 deur die Kommissie aanvaar is. Onder hierdie voorstelle het die Kommissie 'n wysiging van die Richtlijn Hernubare Energie, wat 'n verhoogde teiken stel om teen 40 2030% van die EU-energie uit hernubare bronne te produseer.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.50272 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Lees verder

omgewing

European Green Deal: Kommissie stel nuwe strategie voor om EU-woude te beskerm en te herstel

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag (16 Julie) die Nuwe EU-bosstrategie vir 2030, 'n vlagskipinisiatief van die Europese Green Deal wat voortbou op die EU Biodiversiteitstrategie vir 2030. Die strategie dra by tot die pakket van maatreëls voorgestel om kweekhuisgasemissies teen 55 met minstens 2030% te verminder en klimaatneutraliteit in 2050 in die EU. Dit help ook die EU om sy verbintenis tot die verwydering van koolstof deur natuurlike wasbakke te verbeter Klimaatreg. Deur die sosiale, ekonomiese en omgewingsaspekte saam aan te spreek, beoog die Bosstrategie om die multifunksionaliteit van EU-woude te verseker en beklemtoon die sleutelrol wat bosbouers speel.

Bosse is 'n noodsaaklike bondgenoot in die stryd teen klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit. Dit funksioneer as koolstofwasbakke en help ons om die gevolge van klimaatsverandering te verminder, byvoorbeeld deur stede af te koel, ons teen swaar oorstromings te beskerm en die impak van droogte te verminder. Ongelukkig ly die bosse in Europa onder baie verskillende druk, waaronder klimaatsverandering.

Beskerming, herstel en volhoubare bestuur van woude

advertensie

Die Bosstrategie stel 'n visie en konkrete aksies om die hoeveelheid en kwaliteit van woude in die EU te verhoog en die beskerming, herstel en veerkragtigheid daarvan te versterk. Die voorgestelde aksies sal die koolstofsekwestrasie verhoog deur verbeterde wasbakke en voorraad en sodoende bydra tot die versagting van klimaatsverandering. Die strategie is daartoe verbind om primêre en ou-groeiende woude streng te beskerm, vernielde woude te herstel en te verseker dat dit volhoubaar bestuur word - op 'n manier wat die lewensbelangrike ekosisteemdienste wat bosse bied en waarvan die samelewing afhanklik is, bewaar.

Die strategie bevorder die beste klimaat- en biodiversiteitsvriendelike bosbestuurspraktyke, beklemtoon die noodsaaklikheid om die gebruik van houtagtige biomassa binne volhoubaarheidsgrense te hou en moedig hulpbroneffektiewe houtgebruik aan in ooreenstemming met die kaskadebeginsel.

Die verskaffing van die multifunksionaliteit van EU-woude

advertensie

Die strategie voorsien ook die ontwikkeling van betalingskemas aan boseienaars en bestuurders vir die lewering van alternatiewe ekostelseldienste, byvoorbeeld deur die behoud van dele van hul woude. Die nuwe gemeenskaplike landboubeleid (CAP), onder andere, sal 'n geleentheid wees vir meer doelgerigte ondersteuning aan bosbouers en die volhoubare ontwikkeling van woude. Die nuwe bestuurstruktuur vir woude sal 'n meer inklusiewe ruimte skep vir lidstaten, boseienaars en bestuurders, die industrie, die akademie en die burgerlike samelewing om te bespreek oor die toekoms van woude in die EU en om hierdie waardevolle bates vir die komende geslagte te handhaaf.

Ten slotte kondig die bosstrategie 'n wettige voorstel aan om bosmonitering, verslagdoening en data-insameling in die EU te verskerp. Geharmoniseerde EU-insameling van data, tesame met strategiese beplanning op lidstaatvlak, sal 'n omvattende beeld gee van die staat, die evolusie en die beoogde toekomstige ontwikkeling van woude in die EU. Dit is van uiterste belang om seker te maak dat woude hul veelvuldige funksies vir klimaat, biodiversiteit en ekonomie kan uitvoer.

Die strategie gaan gepaard met 'n padkaart om teen 2030 drie miljard ekstra bome regoor Europa te plant met inagneming van ekologiese beginsels - die regte boom op die regte plek vir die regte doel.

Uitvoerende visepresident vir die Europese Green Deal Frans Timmermans het gesê: 'Woude bied 'n tuiste aan die grootste deel van die biodiversiteit wat ons op aarde vind. Om ons water skoon te maak en ons grond ryk te wees, het ons gesonde woude nodig. Europa se woude loop gevaar. Daarom sal ons werk om hulle te beskerm en te herstel, om bosbestuur te verbeter en om bosbouers en bosopsigters te ondersteun. Uiteindelik is ons almal deel van die natuur. Wat ons doen om die klimaat- en biodiversiteitskrisis te beveg, doen ons vir ons eie gesondheid en toekoms. ”

Landboukommissaris Janusz Wojciechowski het gesê: “Woude is die longe van ons aarde: dit is noodsaaklik vir ons klimaat, biodiversiteit, grond- en luggehalte. Woude is ook die longe van ons samelewing en ekonomie: hulle verseker lewensonderhoud in landelike gebiede, lewer noodsaaklike produkte vir ons burgers en hou 'n diep sosiale waarde in hul aard. Die nuwe Bosstrategie erken hierdie multifunksionaliteit en wys hoe omgewingsambisie hand aan hand kan gaan met ekonomiese welvaart. Deur middel van hierdie strategie, en met ondersteuning van die nuwe gemeenskaplike landboubeleid, sal ons woude en ons bosbouers lewe blaas in 'n volhoubare, welvarende en klimaatneutrale Europa. '

Virginijus Sinkevičius, kommissaris vir omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Europese woude is 'n waardevolle natuurerfenis wat nie as vanselfsprekend aanvaar kan word nie. Die beskerming, herstel en opbou van die veerkragtigheid van Europese woude is nie net noodsaaklik om die klimaat- en biodiversiteitskrisisse te bestry nie, maar ook om die sosio-ekonomiese funksies van woude te bewaar. Die groot betrokkenheid by openbare konsultasies toon dat Europeërs omgee vir die toekoms van ons woude, daarom moet ons die manier waarop ons ons woude beskerm, bestuur en laat groei, verander sodat dit werklike voordele vir almal sal inhou. '

agtergrond

Bosse is 'n noodsaaklike bondgenoot in die stryd teen klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit, danksy hul funksie as koolstofwasbakke, sowel as hul vermoë om die gevolge van klimaatsverandering te verminder, byvoorbeeld deur stede af te koel, ons teen swaar oorstromings te beskerm en droogte te verminder. impak. Dit is ook waardevolle ekosisteme, waar 'n groot deel van Europa se biodiversiteit tuis is. Hul ekosisteemdienste dra by tot ons gesondheid en welstand deur waterregulering, voedsel-, medisyne- en materiaalvoorsiening, vermindering en beheer van ramprisiko's, grondstabilisering en erosiebeheer, lug- en watersuiwering. Woude is 'n plek vir ontspanning, ontspanning en leer, sowel as deel van lewensonderhoud.

Meer inligting

Nuwe EU-bosstrategie vir 2030

Vrae en antwoorde oor die nuwe EU-bosstrategie vir 2030

Natuur en woude-feite

Feiteblad - 3 miljard ekstra bome

3 miljard bome webwerf

European Green Deal: Kommissie stel die transformasie van die EU-ekonomie en die samelewing voor om aan klimaatambisies te voldoen

Lees verder

omgewing

EU loods groot klimaatsplan vir 'ons kinders en kleinkinders'

gepubliseer

on

Beleidmakers van die Europese Unie het Woensdag (14 Julie) hul mees ambisieuse plan tot nog toe om klimaatsverandering aan te pak, bekendgestel, met die doel om hierdie dekade van groen doelwitte konkrete optrede te maak en 'n voorbeeld te stel vir die wêreld se ander groot ekonomieë om te volg, skryf Kate Abnett, Buro Foo Yun-Chee en Reuters regoor die EU.

Die Europese Kommissie, die uitvoerende liggaam van die EU, het in noukeurige besonderhede uiteengesit hoe die 27 lande van die groep hul gesamentlike doel kan bereik om die netto uitstoot van kweekhuisgasse teen 55 met 1990% te verminder vanaf 2030-vlakke - 'n stap in die rigting van "netto nul" teen 2050. Lees meer.

Dit sal beteken dat die koste van die uitstoot van koolstof vir verwarming, vervoer en vervaardiging verhoog word, dat die heffing van hoë koolstofvliegtuie en die vervoer van brandstof wat nog nie voorheen belas is nie, en dat die invoerders aan die grens vir die koolstof wat vrygestel word by die vervaardiging van produkte soos sement, staal, gehef word. en aluminium in die buiteland. Dit sal die binnebrandenjin tot die geskiedenis toewys.

advertensie

"Ja, dit is moeilik," het Frans Timmermans, hoof van die EU-klimaatbeleid, op 'n nuuskonferensie gesê. "Maar dit is ook 'n verpligting, want as ons afstand doen van ons verpligting om die mensdom te help, binne die planetêre grense moet leef, sal ons nie net onsself nie, maar ons kinders en ons kleinkinders faal."

Die prys van mislukking was volgens hom dat hulle 'oorloë oor water en voedsel' sou voer.

Die "Fit for 55" -maatreëls benodig goedkeuring deur lidlande en die Europese parlement, 'n proses wat twee jaar kan duur.

advertensie

Aangesien beleidmakers industriële hervormings wil balanseer met die noodsaaklikheid om die ekonomie te beskerm en maatskaplike geregtigheid te bevorder, sal hulle 'n intense lobbywerk van sake, van armer lidlande wat stygings in lewenskoste wil afweer, en van die meer besoedelende lande, 'n duur oorgang in die gesig staar.

Sommige omgewingsveldtogte het gesê dat die Kommissie te versigtig is. Greenpeace was erg. "Die viering van hierdie beleide is soos 'n hoogspringer wat 'n medalje eis om onder die bar in te spring," het Jorgo Riss, direkteur van die EU, Greenpeace, in 'n verklaring gesê.

"Hierdie hele pakket is gebaseer op 'n te lae teiken, wat nie die wetenskap kan weerstaan ​​nie en die vernietiging van ons planeet se lewensondersteunende stelsels nie sal stop nie."

Maar sake is al bekommerd oor die kern daarvan.

Peter Adrian, president van DIHK, die Duitse vereniging van kamers vir nywerheid en handel, het gesê dat die hoë CO2-pryse "net volhoubaar is as terselfdertyd vergoeding voorsien word vir die maatskappye wat veral geraak word".

Die EU produseer slegs 8% van die wêreldwye uitstoot, maar hoop dat sy voorbeeld ambisieuse optrede van ander groot ekonomieë sal ontlok wanneer hulle in November in Glasgow vergader vir die volgende mylpaal VN-klimaatkonferensie.

"Europa was die eerste vasteland wat in 2050 as klimaatneutraal verklaar het, en nou is ons die heel eerste om 'n konkrete padkaart op die tafel te plaas," het Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, gesê.

Die pakket arriveer dae nadat Kalifornië een van die hoogste temperature op aarde gehad het, die jongste van 'n reeks hittegolwe wat Rusland, Noord-Europa en Kanada getref het.

Frans Timmermans, vise-president van die Europese Kommissie, sien tydens 'n nuuskonferensie om die EU se nuwe klimaatbeleidsvoorstelle in Brussel, België, op 14 Julie 2021 aan te bied. REUTERS / Yves Herman
Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, bied die nuwe voorstelle vir die EU se klimaatbeleid aan, terwyl die EU-kommissaris Paolo Gentiloni langs haar sit in Brussel, België, op 14 Julie 2021. REUTERS / Yves Herman

Aangesien klimaatsverandering sigbaar word vanaf die trope-trope tot die geblase bosveld van Australië, het Brussel 'n dosyn beleide voorgestel om die grootste bronne van die fossielbrandstofemissies wat dit veroorsaak, te rig, insluitende kragstasies, fabrieke, motors, vliegtuie en verwarmingsstelsels. in geboue.

Die EU het die emissies tot dusver met 24% verlaag vanaf 1990-vlakke, maar baie van die mees voor die hand liggende stappe, soos die vermindering van die afhanklikheid van steenkool om krag op te wek, is reeds gedoen.

Die volgende dekade sal groter aanpassings vereis, met 'n langtermyn-oog op 2050, wat deur wetenskaplikes beskou word as 'n sperdatum vir die wêreld om netto koolstofvrystellings te bereik of om die klimaatverandering katastrofies te raak.

Die maatreëls volg 'n kernbeginsel: om besoedeling duurder en groen opsies aantrekliker te maak vir die 25 miljoen ondernemings van die EU en byna 'n half miljard mense.

Ingevolge die voorstelle sal strenger emissiebeperkings dit onmoontlik maak om teen 2035 petrol- en dieselmotorverkope in die EU te verkoop. Lees meer.

Om voornemende kopers te help wat bang is dat bekostigbare elektriese motors 'n te kort reikafstand het, het Brussel voorgestel dat state teen 60 openbare laaipunte nie meer as 37 km (2025 myl) van mekaar moet installeer nie.

'N Opknapping van die EU-emissiehandelstelsel (ETS), die grootste koolstofmark ter wêreld, sal fabrieke, kragstasies en lugdienste dwing om meer te betaal om CO2 uit te stoot. Rederye sal ook vir die eerste keer vir hul besoedeling moet betaal. Lees meer.

'N Nuwe EU-koolstofmark sal CO2-koste op die vervoer- en konstruksiesektor en op verhitting van geboue lei.

Nie almal sal tevrede wees met 'n voorstel om 'n deel van die inkomste uit koolstofpermitte te gebruik om die onvermydelike styging in lae-inkomste huishoudings se brandstofrekeninge te demp nie - veral omdat lande strenger nasionale teikens in die gesig staar om die uitstoot in die sektor te verminder.

Die Kommissie wil ook die wêreld se eerste koolstofgrenstarief instel om te verseker dat buitelandse vervaardigers nie 'n mededingende voordeel het bo maatskappye in die EU wat betaal moet word vir die CO2 wat hulle geproduseer het om koolstofintensiewe goedere soos sement of kunsmis. Lees meer.

Intussen sal 'n belastinghervorming 'n belasting op die hele EU op besoedelende lugvaartbrandstowwe oplê. Lees meer.

EU-lidlande sal ook woude en grasvelde moet opbou - die reservoirs wat koolstofdioksied buite die atmosfeer hou. Lees meer.

Vir sommige EU-lande is die pakket die kans om die wêreldwye leierskap van die EU in die bestryding van klimaatsverandering te bevestig, en om aan die voorpunt te wees van diegene wat die nodige tegnologieë ontwikkel.

Maar die planne het bekende skeurings blootgelê. Armer lidlande is versigtig vir alles wat koste vir die verbruiker sal verhoog, terwyl streke wat afhanklik is van steenkoolkragstasies en -myne waarborge wil hê vir meer ondersteuning vir 'n transformasie wat ontwrigting sal veroorsaak en massa-heropleiding benodig.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings