Verbinding met ons

kindersorg

'Geen inklusiewe groei met toenemende kinderarmoede'

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Afghan_girl_beggingDaar is 26.5 miljoen kinders in die hele Europese Unie wat die gevaar loop van armoede of sosiale uitsluiting - 'n halfmiljoen meer as 'n jaar gelede - en die ekonomiese, finansiële en sosiale krisis bring net nog meer kinders in gevaar, sê die EU Alliance for Investing in Children voor die geleentheid van die EPSCO-raad op 10 Maart.

Die EU Alliansie vir die belegging in kinders is beklemtoon dat die aanpak en die voorkoming van kind armoede en sosiale uitsluiting is die sleutel tot die bereiking van die Europa 2020 kop teikens., Verklaar dat daar geen inklusiewe groei sonder die aanpak en die voorkoming van kinderarmoede en die bevordering van die kind welsyn.

Om in armoede groot te word, kan kinders se kans vir die res van hul lewe negatief beïnvloed, met ingrypende gevolge - byvoorbeeld op hul toekomstige deelname aan die arbeidsmark en die samelewing. Om vroegtydig op te tree by kinderarmoede en welstand is nie net 'n morele noodsaaklikheid nie, maar is ook koste-effektief. Armoede ontken kinders hul menseregte.

advertensie

Dit maak nie net beteken dat basiese behoeftes van kinders - soos kos, klere en behuising - dalk nie nagekom word; Dit beteken ook 'n gebrek aan gelyke toegang tot bekostigbare en kwaliteit dienste en sorg, en ervaar uitsluiting van aktiwiteite met eweknieë. Met toepaslike ondersteuning, sal die huidige generasie van kinders wat grootword in ontneming en uitsluiting in staat gestel word om hul volle potensiaal te bereik, en dra by tot 'n gesonde samelewing en die ekonomie in die toekoms.

Vir kinders, kan die negatiewe gevolge van die lewe in armoede of sosiale uitsluiting laaste vir die lewe - maak dit nog meer dringend om nou op te tree. Dit is egter Europa tans wegbeweeg van die bereiking van sy 2020 anti-armoede teiken.

Alhoewel meer aandag gegee word aan die sosiale gevolge van die krisis in die Jaarlikse groei Survey vir 2014, Is die verwysing na kinderarmoede nog beperk en in die konteks van arbeidsmarkhervorming en aktiewe insluiting beleide. Dit lyk baie ver van die voorstelle van die Europese Kommissie verlede jaar, met die goedkeuring van die aanbeveling Belegging in kinders - Breek die siklus van benadeling. Die aanbeveling volg 'n broodnodige regte-gebaseerde benadering wat die beste belang van die kind, gelyke geleenthede en ondersteuning vir minderbevoorregtes in die middelpunt plaas van pogings om kinderarmoede te bekamp en kinderwelstand in Europa te bevorder. Die EU-alliansie vir belegging in kinders doen 'n beroep op ministers om:

advertensie
 • Gee prioriteit en dringendheid aan die implementering van die EG Aanbeveling Belegging in Kinders By die aanneming van gevolgtrekkings oor die Europese Semester 2014 en op die AGS 2014, en;
 • sluit die aanduiding van kinders aan die risiko van armoede of sosiale uitsluiting In die telkaart van maatskaplike en indiensnemingsaanwysers; En moedig die scorebord aan om bindend te word ten einde die sosiale dimensie van die Ekonomiese en Monetêre Unie te verdiep.

Belegging in kinders en hul gesinne maak sin - moraal, ekonomies, sosiaal en polities. Dit is die enigste volhoubare manier om die sosiale en ekonomiese ongelykhede op die lang termyn te oorkom, en om die hoofstuk van die 2020-armoede te bereik.

kinderbeskermingseenheid

Die Kommissie stel aksie voor om kinderregte te handhaaf en kinders in nood te ondersteun

gepubliseer

on

Verwante media

Die Kommissie het die eerste omvattende proses aanvaar EU-strategie vir die regte van die kind, sowel as a voorstel vir 'n aanbeveling van die Raad tot instelling van 'n Europese kinderwaarborg, om gelyke geleenthede te bevorder vir kinders met die gevaar van armoede of sosiale uitsluiting. Ter voorbereiding van albei inisiatiewe het die Kommissie, in samewerking met vooraanstaande wêreldwye kinderregte-organisasies, die sienings van meer as 10,000 XNUMX kinders versamel.

EU-strategie: ses tematiese gebiede en voorgestelde aksie

advertensie
 1. Kinders as agente van verandering in die demokratiese lewe: Die Kommissie stel 'n reeks aksies voor - van die opstel van kindervriendelike regstekste tot konsultasies met kinders in die konteks van die konferensie oor die toekoms van Europa en die implementering van die klimaatverdrag en Green Deal. Lidlande moet ook die deelname van kinders aan die burgerlike en demokratiese lewe moontlik maak.
 2. Die reg van kinders om hul volle potensiaal te verwesenlik, ongeag hul sosiale agtergrond: Die Kommissie wil 'n Europese kinderwaarborg instel om kinderarmoede en sosiale uitsluiting te bekamp. Die Kommissie sal byvoorbeeld ook geestesgesondheid by kinders aanspreek en help om gesonde en volhoubare voedsel in EU-skole te ondersteun. Die Kommissie sal daarna streef om beter standaarde vir vroeë onderwys en versorging in die hele EU te skep en inklusiewe gehalte-onderwys te bou.
 3. Die reg van kinders om vry te wees van geweld: Die Kommissie sal wetgewing voorstel om geslagsgebaseerde en gesinsgeweld te bekamp en aanbevelings ter tafel te lê om skadelike praktyke teen vroue en meisies te voorkom. Lidlande word uitgenooi om geïntegreerde kinderbeskermingsisteme te bou en hul funksies te verbeter, asook om die reaksie op geweld in skole te versterk, en om nasionale wetgewing aan te neem om lyfstraf in alle opsigte te beëindig.
 4. Die reg van kinders op kindervriendelike geregtigheid, as slagoffers, getuies, verdagtes, wat daarvan beskuldig word dat hulle 'n misdaad gepleeg het, of deelgeneem het aan enige regsgeding. Die Kommissie sal byvoorbeeld bydra tot gespesialiseerde geregtelike opleiding en werk saam met die Raad van Europa om die 2010-riglyne vir kindervriendelike geregtigheid te implementeer, en die lidstaten word genooi om byvoorbeeld opleiding te ondersteun en om sterk alternatiewe vir geregtelike optrede te ontwikkel, soos alternatiewe tot aanhouding of bemiddeling in siviele sake.
 5. Die reg van kinders om veilig deur die digitale omgewing te navigeer en die geleenthede daarvan te benut: Die Kommissie sal die opdatering van die Europese strategie vir 'n beter internet vir kinders en die voorgestelde Wet op digitale dienste beoog om 'n veilige aanlyn-ervaring te bied. Die Kommissie doen 'n beroep op die lidstaten om die reëls vir die beskerming van kinders in die hersiene Oudiovisuele Mediadienstedirektivie effektief toe te pas en om die ontwikkeling van kinders se basiese digitale vaardighede te ondersteun. Die Kommissie doen ook 'n beroep op IKT-ondernemings om skadelike gedrag aanlyn aan te spreek en onwettige inhoud te verwyder.
 6. Die regte van kinders regoor die wêreld: Kinderregte is universeel en die EU versterk sy verbintenis om hierdie regte wêreldwyd en op multilaterale gebied te beskerm, te bevorder en na te kom. Dit sal byvoorbeeld bereik word deur 10% van die fondse vir humanitêre hulp toe te ken vir onderwys in noodgevalle en langdurige krisisse. Die Kommissie sal teen 2022 'n aksieplan vir jeugdiges opstel om jeug- en kinderdeelname wêreldwyd te bevorder en om die beskermingsvermoë van kinders binne die EU-delegasies te versterk. Die Kommissie handhaaf ook 'n nultoleransiebeleid rakende kinderarbeid.

Die nuwe Europese kinderwaarborg

In 2019 het byna 18 miljoen kinders in die EU (22.2% van die kinderpopulasie) in huishoudings gewoon wat die gevaar loop van armoede of sosiale uitsluiting. Dit lei tot 'n intergeneratiewe siklus van benadeling, met diepgaande en langtermyn-effekte op kinders. Die Europese kinderwaarborg is daarop gemik om hierdie siklus te breek en gelyke geleenthede te bevorder deur toegang te verleen tot 'n stel sleuteldienste vir kinders in nood (onder 18-jariges wat die gevaar loop van armoede of sosiale uitsluiting).

Ingevolge die Europese kinderwaarborg word die lidlande aanbeveel om dit aan te bied gratis en effektiewe toegang vir kinders in nood om:

advertensie
 • Vroeë kinderopvoeding en versorging - vermy byvoorbeeld gesegregeerde klasse;
 • onderwys en skoolgebaseerde aktiwiteite - byvoorbeeld voldoende toerusting vir afstandsonderrig en skooluitstappies;
 • minstens een gesonde maaltyd elke skooldag, En;
 • gesondheidsorg - byvoorbeeld om toegang tot mediese ondersoeke en gesondheidsondersoekprogramme te vergemaklik.

Hierdie dienste moet gratis wees en beskikbaar wees vir kinders in nood.

Die Kommissie beveel ook aan dat die lidstaten kinders in nood voorsien effektiewe toegang om gesonde voeding en voldoende behuising: Kinders moet byvoorbeeld gesonde maaltye ontvang ook buite skooldae, en hawelose kinders en hul gesinne moet toegang hê tot voldoende akkommodasie.

Dubravka Šuica, vise-president vir demokrasie en demografie, het gesê: 'Hierdie nuwe omvattende EU-strategie vir die regte van die kind is 'n mylpaal in ons werk vir en met kinders. Ons bedank elke kind vir hul bydrae tot hierdie belangrike inisiatief. Dit stuur 'n boodskap van hoop en dit is 'n oproep tot aksie in die hele EU en daarna. Met hierdie strategie hernu ons ons verbintenis om gesonder, veerkragtige en gelyke samelewings vir almal op te bou, waar elke kind ingesluit, beskerm en bemagtig word. Die politiek van vandag en môre word gemaak vir sowel as saam met ons kinders. Dit is hoe ons ons demokrasieë versterk. ”

Wanneer kinders in nood geïdentifiseer word en hul nasionale maatreëls ontwerp, moet lidlande rekening hou met die spesifieke behoeftes van kinders uit agtergeblewe agtergronde, soos diegene wat haweloos is, gestremdhede, diegene met moeilike gesinsituasies, 'n migrerende agtergrond, 'n minderheidsrasse of etniese agtergrond. of diegene wat alternatiewe sorg het.

EU-befondsing ter ondersteuning van hierdie aksies is beskikbaar onder die Europese Sosiale Fonds Plus (EFS +), wat projekte finansier wat sosiale insluiting bevorder, armoede bestry en in mense belê, asook die Europese Fonds vir Streekontwikkeling, InvestEU, en die herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit.

Justisie-kommissaris Didier Reynders het gesê: “Elke kind in die EU het dieselfde beskerming en toegang tot sleuteldienste, ongeag hul agtergrond. Tog het een uit die drie kinders in die EU die een of ander vorm van differensiële behandeling ervaar. Van ongelyke toegang tot digitale tegnologie of sosio-ekonomiese ondersteuning, tot 'n gebrek aan beskerming teen mishandeling tuis, heeltemal te veel kinders het addisionele hulp nodig. Die nuwe strategie wat ons vandag voorlê, is 'n plan om dit aan te bied. ”

Volgende stappe

Die implementering van die EU-strategie sal op EU- en nasionale vlak gemonitor word, en die Kommissie sal jaarliks ​​verslag doen oor die vordering EU-forum vir die regte van die kind. Aan die einde van 2024 sal die strategie met kinders se deelname geëvalueer word.

Die Kommissie doen 'n beroep op die lidstaten om die voorstel vir die aanbeveling van die Raad vinnig in te stel om 'n Europese kinderwaarborg op te stel. Binne ses maande na die aanvaarding daarvan word regerings aangemoedig om die nasionale aksieplanne aan die Kommissie voor te lê oor hoe om dit te implementeer. Die Kommissie sal die vordering deur die Europese semester monitor en, waar nodig, landspesifieke aanbevelings uitreik.

Nicolas Schmit, kommissaris vir werk en sosiale regte, het gesê: “Reeds voor die pandemie het 22% van die kinders in die EU die gevaar gehad om armoede of sosiale uitsluiting te hê. Dit behoort in Europa ondenkbaar te wees. Die afgelope jaar het hierdie ongelykhede nog groter geword. Ons moet hierdie gevaarlike siklus deurbreek en sorg dat kinders in nood toegang het tot 'n gesonde maaltyd, opvoeding, gesondheidsorg en voldoende huisvesting, ongeag hul agtergrond. Die Kommissie staan ​​gereed om lidlande op enige manier te ondersteun om 'n wesenlike verskil in kinders se lewens te maak. ”

agtergrond

Soos onderstreep deur meer as 10,000 19 kinders in hul bydrae tot die voorbereiding van die pakket van vandag, ly kinders in en buite die EU steeds aan sosio-ekonomiese uitsluiting en diskriminasie as gevolg van hul oorsprong, status, geslag of seksuele oriëntasie - of dié van hul ouers. Kinders se stemme word nie altyd gehoor nie en hulle siening word nie altyd aan boord geneem in sake wat hulle aangaan nie. Hierdie uitdagings is vererger deur die COVID-XNUMX-pandemie. Die Kommissie reageer met 'n oorkoepelende strategie vir die volgende vier jaar wat daarop gemik is om voort te bou op alle EU-optrede om kinders se regte te beskerm en te bevorder, met duidelike verbeteringsaksies. Dit moet ook die lidstaten ondersteun om die EU-fondse ten beste te benut.

President von der Leyen het die Europese kinderwaarborg aangekondig in haar politieke riglyne vir 2019-2024. Die Europese waarborg vir kinders is 'n aanvulling op die tweede pilaar van die Strategie vir die Regte van die Kind. Dit is ook 'n belangrike aflewering van die Europese pilaar van maatskaplike regte-aksieplan, wat op 4 Maart 2021 aangeneem is, en antwoord direk op Beginsel 11 van die Pilaar: Kindersorg en ondersteuning aan kinders. Die aksieplan stel 'n teiken voor dat die EU teen 15 die aantal mense met die risiko van armoede of sosiale uitsluiting, met minstens 2030 miljoen kinders, met minstens 5 miljoen moet verminder.

Meer inligting

Webblad & Feiteblaaie: EU-strategie vir die regte van die kind & Europese kinderwaarborg

Vrae en Antwoorde

Persverklaring - 'Kinders praat oor die regte en die toekoms wat hulle wil hê'

Ons Europa. Ons regte. Ons toekoms. Rapporteer in Volle / Opsommingsverslag hier afgelaai word

Jongste inligting oor die Europese pilaar van maatskaplike reg-aksieplan

EU-strategie vir die regte van die kind: Kindervriendelike weergawe

Lees verder

kinderbeskermingseenheid

'Die beëindiging van geweld teen kinders is moontlik met 'n groter aanspreeklikheid van die regering', sê World Vision

gepubliseer

on

kinders-in-konflikKinders het die prys betaal wanneer ambisieuse verpligtinge regerings tot einde geweld is verwater deur onduidelik verantwoordelikhede en onvoldoende hulpbronne, verduidelik 'n nuwe verslag deur hulpagentskap World Vision. Die verslag gee 'n uiteensetting hoe die doel van die beëindiging van geweld teen kinders is moontlik as regerings verantwoordbaar te lewer op spesifieke dienste en afdwingbaar beleid dat kinders en jong mense te beskerm gehou.  

Van stapel gestuur op 1 Desember om 'n geleentheid wat deur parlementslid Nathalie Griesbeck in die Europese Parlement, die verslag Aanspreeklikheid en om te Zero geweld teen kinders verduidelik 'n "business as usual" benadering tot die bereiking van die nuwe volhoubare ontwikkelingsdoelwitte sal nie voldoende wees.

"Verseker die beloftes van die doelwitte vir volhoubare ontwikkeling 'n werklikheid in die lewens van kinders sal kreatiwiteit, deursettingsvermoë en verantwoordelikheid vereis," sê World Vision Senior Beleid Adviseur Tamara Tutnjevic. "Verantwoordbaarheid is van kardinale belang. Daarsonder sal ons beloftes aan die wêreld se mees kwesbare kinders te beskerm in gevaar. "

Die verslag World Vision sê uitdagings sluit in onvoldoende data en data-insameling meganismes oor geweld teen kinders, swak diens dekking wat afhanklik is van 'n wye verskeidenheid van verskaffers met vae verantwoordelikhede, dikwels versprei oor 'n verskeidenheid van fasiliteite, instellings en ministeries.

Die oorwinning van hierdie uitdagings sal van kritieke belang om te verseker dat die nuwe globale doelwitte te lewer op hul verpligtinge wees, sê World Vision. Die hulpagentskap sê een benadering is in plek maatskaplike verantwoordelikheid stelsels, wat real-time terugvoerlusse tussen burgers en hul regerings skep om te sit. Sosiale verantwoordelikheid stelsels behels plaaslike diensverskaffers, plaaslike regering, lede van die gemeenskap, tradisionele en geloof leiers.

Aanspreeklikheid en om te Zero geweld teen kinders
sluit vyf sleutel aanbevelings in:  

1) Regerings moet verantwoordelik gehou word om spesifieke dienste en afdwingbare beleid te verseker wat kinders beskerm.

2) Gesondheid, onderwys en ander relevante openbare sektore moet verantwoordelik gehou word vir hul rol in die voorkoming en aanspreek van geweld op gemeenskapsvlak.

3) Regerings is verantwoordelik vir die toeganklikheid en prestasie van gesins- en kinderondersteuningsdienste om geweld teen kinders te voorkom en daarop te reageer, veral diegene wat die kwesbaarste is.

4) In kontekste waar formele aanspreeklikheidsmeganismes wat verband hou met die uitskakeling van geweld teen kinders swak of onderontwikkeld is, kan innoverende vennootskappe waarby die regering, die burgerlike samelewing en die private sektor betrokke is, 'n alternatief wees op kort tot mediumtermyn.

5) Regerings moet nasionale koördineringsmeganismes instel of versterk om te verseker dat alle relevante belanghebbendes betrokke is by die ontwikkeling van nasionale strategieë wat daarop gemik is om geweld teen kinders uit te skakel. Voldoende buigsaamheid moet toegelaat word om voorsiening te maak vir verskillende plaaslike kontekste

"Deur die aanpassing van sosiale verantwoordelikheid strategieë om die unieke, kontekstuele aspekte van kinderbeskerming, regerings, die burgerlike samelewing en die openbare aandag kan saamwerk om te verseker dat die doelwitte vir volhoubare ontwikkeling lewer vir die kwesbare kinders wat behoort te wees in die middel van die nuwe globale agenda, "bygevoeg Tutnjevic.

Lees verder

kindersorg

Bevorder kinders se toegang tot onderwys in noodgevalle

gepubliseer

on

20150304PHT30103_originalLede sê die integrasie kind vlugtelinge in die nasionale onderwysstelsels van gasheerlande kan help breek die spiraal van geweld en ekstremisme © Hristo Rusev / www.hristorusevphotography.blogspot.com

Die parlement doen 'n beroep op lidlande om die doel van die Kommissie te steun om die aandeel van die EU-humanitêre fondse vir die onderwys van kinders in noodgevalle tot 4% te verhoog, en om alle gasheerlande te help om kindervlugtelinge in hul nasionale onderwysstelsels te integreer, in 'n resolusie wat Donderdag aangeneem is. (26 November). Dit wys daarop dat onderwys die risiko verminder dat jongmense betrokke raak by ekstremisme.

Die parlement verwelkom die aankondiging van die Kommissie van sy nuwe doel om teen 4 2019% van die EU-begroting vir humanitêre hulp aan onderwys vir kinders in noodsituasies te bestempel en doen 'n beroep op lidlande om dit te steun in die resolusie wat deur 'n handopsteek aangeneem is.

Integrasie van vlugtelinge kinders in nasionale onderwysstelselsParlementslede doen 'n beroep op lande wat vlugtelinge huisves "om te verseker dat vlugtelingkinders volle toegang tot onderwys kry, en om sover moontlik hul integrasie en insluiting in die nasionale onderwysstelsels te bevorder". Hulle doen ook 'n beroep op internasionale donateurs om onderwys te prioritiseer wanneer hulle reageer op vlugtelingkrisisse, deur middel van programme wat daarop gemik is om migrerende kinders te betrek en sielkundig te ondersteun, asook om die taal van die gasheerland te leer om 'n hoër vlak van integrasie te verseker.

Breek die spiraal van geweld en ekstremismeLede na vore te bring die feit dat jong mense tussen 12 en 20 ouderdomme het 'n baie beperkte geleenthede in gemeenskappe vlugteling, terwyl op dieselfde tyd en wyl prima teikens vir militêre diens en ander vorme van betrokkenheid in gewapende konflik.

Hulle doen 'n beroep op die EU om met vennootlande en ander donateurs saam te werk om opvoedkundige geleenthede vir jongmense in noodgevalle te verbeter, gegewe die belangrike rol wat hulle kan speel om stabiliteit na konflik te verseker en terselfdertyd die risiko van 'n "jong , bevolking buite die werk wat sosiale omwenteling veroorsaak of terugval in 'n bose kringloop van geweld ".Volgens VN-ramings woon een biljoen kinders in konflikgebiede, waarvan 250 miljoen onder die ouderdom van vyf is en hul fundamentele reg op onderwys geweier word. 'N Geskatte 65 miljoen kinders van drie tot 15 word die meeste geraak deur noodgevalle en uitgerekte krisisse, met die risiko van ontwrigting van hul onderwys. Ongeveer 37 miljoen kinders van primêre en sekondêre ouderdom is buite die skool in krisis-geaffekteerde lande.

Meer inligting

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings