Verbinding met ons

demokrasie

Internasionale dag van demokrasie: Gesamentlike verklaring deur die hoë verteenwoordiger/vise-president Josep Borrell en vise-president Dubravka Šuica

DEEL:

Gepubliseer

on


Op die Internasionale Dag van Demokrasie vandag (15 September), hoë verteenwoordiger/vise -president Josep Borrell
 (Foto) en vise -president Dubravka Šuica het 'n gesamentlike verklaring uitgereik: 'Of u nou omgee vir klimaatsverandering, werk, die ekonomie of rasse- en sosiale geregtigheid, u stem sal slegs gehoor word en u stem geld slegs as u in 'n demokrasie leef. In hierdie uitdagende tye sal die EU 'n standvastige en uitgesproke voorstander bly van demokrasie, menseregte en die oppergesag van die reg wêreldwyd en binne die EU.

“Kollektiewe pogings is nodig, tesame met 'n nuwe perspektief op die ondersteuning van demokrasie wat vir burgers lewer, is nodig. Hierdie werk begin by die huis. Die bevordering van vrye en regverdige verkiesings, die versekering van die oppergesag van die reg en mediavryheid is boustene om 'n ruimte te skep waar elke burger vry en bemagtig voel. Meer as ooit moet ons die vermoë van vrye en pluralistiese media verdedig om tydige toegang tot betroubare en akkurate inligting te verskaf, en disinformasie te beveg. Ons sal aanhou werk om ons eie demokrasieë meer veerkragtig en innoverend te maak, deur voordeel te trek uit die geleenthede wat nuwe tegnologie bied. Ons sal al hoe meer moontlikhede skep om burgers te betrek deur 'n reeks deliberatiewe demokrasiebenaderings.

“Die Europese Demokrasie-aksieplan stel maatreëls uiteen om vrye en regverdige verkiesings te bevorder, mediavryheid en pluralisme te versterk, en disinformasie teë te werk. Regoor die wêreld is ons besig om ons finansiële en politieke steun op te skaal vir diegene wat, ongeag geslag of agtergrond, demokratiese deelname en insluiting bevorder, institusionele kontrole en balanse verseker, en besluitnemers tot verantwoording roep. Ons bou alliansies met almal wat daartoe verbind is om universele regte en vryhede te handhaaf, met demokratiese regerings, maar ook met internasionale organisasies, burgerlike organisasies, parlemente, politieke partye, onafhanklike media, bloggers, menseregteverdedigers en aktiviste. Hierdie jaar het die begin van die Konferensie oor die Toekoms van Europa gesien, 'n unieke en tydige geleentheid vir Europese burgers om te debatteer oor Europa se uitdagings en prioriteite.

“Die konferensie bring burgers in die hart van beleidmaking in die EU. Ons het daartoe verbind om na Europeërs te luister en om die aanbevelings wat deur die Konferensie gemaak is, op te volg. Hul visie kan die verandering dryf na 'n demokrasie wat geskik is vir die toekoms. Dit is net die begin. Hiermee hernu ons ons verbintenis om gesonder, sterker en meer gelyke samelewings vir almal te bou, waar almal ingesluit, gerespekteer, beskerm en bemagtig word. Dit is hoe ons ons demokrasieë sal versterk.” 

Die volledige verklaring is beskikbaar aanlyn

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings