Kommissie beoordeel verhoudings met #China, stel 10-aksies voor

| Maart 15, 2019

Teen die agtergrond van China se groeiende ekonomiese mag en politieke invloed, hersien die Europese Kommissie en die hoë verteenwoordiger die verhouding tussen die Europese Unie en China en die verwante geleenthede en uitdagings. Met vandag se gesamentlike mededeling oor 'EU-China - 'n strategiese vooruitsig", die Europese Kommissie en die hoë verteenwoordiger beoog om 'n bespreking te begin om Europa se benadering te verfyn om meer realisties, selfversekerd en veelvlakkig te wees.

In die besonder stel hulle 10-konkrete aksies voor vir staatshoofde en regeringshoofde van die EU om tydens die Europese Raad van 21 Maart te bespreek en te onderskryf. Hierdie aksies word geformuleer in die konteks van verhoudings met China, maar sommige van hulle hou verband met die globale mededingendheid en veiligheid van die EU.

Hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid Federica Mogherini, het gesê: "China is 'n strategiese vennoot van die Europese Unie. Ons streef na sterk bilaterale en multilaterale samewerking oor lêers waar ons belange, van handel tot konneksie, van die JCPOA tot klimaatsverandering deel. En ons is bereid om sterk te hou waar ons beleide verskil of meeding. Dit is die doel van die 10-aksies wat ons voor stel om ons verhoudings met China te versterk, in 'n gees van wedersydse respek. "

Ondervoorsitter Jyrki Katainen, wat verantwoordelik is vir werk, groei, belegging en mededingendheid, het gesê: "EU en China is strategiese ekonomiese vennote sowel as mededingers. Ons ekonomiese verhouding kan baie wedersyds voordelig wees as mededinging regverdig is en handel en beleggingsverhoudinge wederkerig is. Met hierdie mededeling maak ons ​​concrete voorstelle oor hoe die EU kan optree om sy mededingendheid te versterk, meer wederkerigheid en gelyke speelveld te verseker en sy markekonomie te beskerm teen moontlike verwringings. "

Oor die algemeen moet die EU se reaksie drie doelwitte volg: Eerstens, gebaseer op duidelik omskrewe belange en beginsels, moet die EU sy verbintenis met China verdiep om gemeenskaplike belange op wêreldwye vlak te bevorder. Dan moet die EU stewig soek na meer gebalanseerde en wederkerige voorwaardes vir die ekonomiese verhouding. Ten slotte, om die welvaart, waardes en sosiale model op die langtermyn te behou, is daar gebiede waar die EU self moet aanpas by veranderende ekonomiese realiteite en sy eie binnelandse beleid en industriële basis versterk. Meer inligting is beskikbaar in Hierdie persverklaring.

'N Feiteblad oor die verhouding tussen die EU en China is ook beskikbaar aanlyn.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Sjina, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.