Verbinding met ons

Europese parlement

Verklaring 'Ter verdediging van demokrasie' kombineer hoë beginsel met verkiesingspolitiek

DEEL:

Gepubliseer

on

Vier politieke groepe in die Europese Parlement het 'n gesamentlike verklaring 'Ter verdediging van demokrasie' uitgereik. Die verklaring van die Sosialiste, Renew, die Groenes en die Links is ongetwyfeld 'n opregte verklaring van kommer oor die bedreiging vir demokratiese vryhede. Maar dit moet gelees word in die konteks nie net van die Europese verkiesings nie, maar van wat daarna kan kom, skryf politieke redakteur Nick Powell.

’n Verwagte verskuiwing na regs in die verkiesings kan die grootste groep, die EVP, die keuse gee om saam te werk met die groep regs daarvan, die ECR. Nie die EVP of die ECR het die verklaring onderteken nie, maar dit word ondersteun deur die sentrum- en sentrum-linkse groepe waarmee die EVP tradisioneel saamgewerk het om 'n meerderheid vir deurslaggewende stemme te vind. Dit sluit in die aanstelling van kandidate in sleutelrolle binne die Parlement self en ook die bekragtiging van die President en Kommissarisse van die Europese Kommissie.

Die verklaring kan dus as 'n uitdaging aan veral die EVP beskou word om ook aan te meld en enige stryd met die ECR uit te sluit. Toe die ECR se grootste lid, PiS, in Pole aan bewind was, is dié land gereeld in die parlement daarvan beskuldig dat hy teruggeval het op die verbintenis tot Europese waardes wat bedoel is om deel te wees van EU-lidmaatskap.

Die verklaring lui soos volg:

Die Europese Unie is gegrond op die waardes van respek vir menswaardigheid, vryheid, demokrasie, gelykheid, die oppergesag van die reg en respek vir menseregte, insluitend die regte van persone wat aan minderhede behoort. Hierdie waardes is gemeen aan die lidlande in 'n samelewing waarin pluralisme, nie-diskriminasie, verdraagsaamheid, geregtigheid, solidariteit en gelykheid tussen vroue en mans heers.

Europa sal sy 75 jaar van vrede vier. Dit is 'n geskiedkundige projek van vooruitgang wat die afgelope dekades gedeelde welvaart na ons vasteland gebring het en wat ons gemeenskaplike krag gee om ons toekoms saam as Europeërs te vorm.

Die Europese Unie is die wêreld se mees gevorderde projek om 'n transnasionale demokrasie te bou met 'n sterk parlement in sy hart, die Europese Parlement. 'n Reeks onlangse aanvalle teen politici en politieke byeenkomste in ons lidlande toon egter duidelik dat ons dit nie as vanselfsprekend kan aanvaar nie.

advertensie

Ons staan ​​voor 'n deurslaggewende oomblik in die geskiedenis van ons Europese projek, waar die verregses weer probeer om die donkerste bladsye van ons geskiedenis terug te bring, alles wat ons gebou het uit te daag en ons demokrasieë te vergiftig. Die Europese Unie het nog altyd vasgestaan ​​teen die dreigemente van ekstremisme, van alle kante van die politieke spektrum.

Die opkoms van die verregse en radikale partye in Europa is 'n bedreiging vir ons gemeenskaplike projek, sy waardes en vir die burgerlike vryhede en fundamentele regte van sy burgers. In duidelike kontras, ons, leiers wat pro-Europese magte verteenwoordig, deel 'n geskiedenis van veg teen

bring mense bymekaar, moenie hulle teen mekaar stel nie. Ons beveg ongelykhede, verdeeldheid en onverdraagsaamheid.

Ons staan ​​met trots vir die versekering van gelyke regte, vir die oppergesag van die reg, demokrasie en fundamentele regte, vir die burgerlike samelewing en vryheid van pers, vir vroueregte en geslagsgelykheid, en ons staan ​​vas teen alle vorme van diskriminasie, haatspraak en haatmisdaad.

Onlangs het miljoene burgers die strate ingevaar om teen verregses in Europa te betoog. Ons, Europese leiers van die verskillende politieke groepe, staan ​​saam met hulle.

Saam veroordeel ons die onlangse wrede aanval teen MEP Matthias Ecke, MP Kai Gehring en ander politieke families, die gewelddadige dade van verregse ondersteuners in Stockholm, aanvalle teen partyhoofkwartiere in Spanje en die teiken van politici se huise in België ten sterkste.

Ons veroordeel ten sterkste die voortdurend groeiende gevalle van teistering, vandalisme, verspreiding van disinformasie, laster en haatspraak deur verregse partye oor alle lidlande om politici, aktiviste, joernaliste en Europese burgers elke dag te dreig. Dit het geen plek in Europa nie en ons sal nooit stilgemaak word nie. Ons sal nooit toelaat dat enige burger bedreig word in die uitoefening van hul demokratiese regte nie.

Ons betreur ook die toenemende verslae van politici, insluitend MEP's, wat betaal word om die verspreiding van Russiese propaganda te versprei, en herhaal die Europese Parlement se vorige veroordeling van vorige gevalle van politieke vennootskappe tussen verregse partye en radikale partye in Europa en die Russiese leierskap.

Vir ons politieke families is daar geen onduidelikheid nie:

Ons sal nooit saamwerk of 'n koalisie vorm met die verregse en radikale partye op enige vlak nie. Ons doen 'n beroep op die President van die Europese Kommissie en alle demokratiese Europese partye om enige normalisering, samewerking of alliansie met die verregse en radikale partye beslis te verwerp. Ons verwag van hulle om dit formeel en onomwonde in hul verkiesingsmanifeste en partyverklarings in te sluit.

As Europese leiers sal ons waaksaam bly en sal ons veg vir 'n demokratiese, inklusiewe, vrye en gelyke samelewing waar almal met waardigheid en respek behandel word. Hierdie waardes is die grondslag van die Europese projek en beginsels wat ons altyd sal verdedig.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings