Verbinding met ons

België

Eerste president van die 80ste verjaardag van #Kazakhstan Nursultan Nazarbayev en sy rol in internasionale betrekkinge

gepubliseer

on

Aigul Kuspan, die ambassadeur van Kazakhstan in die koninkryk van België en hoof van die missie van die Republiek Kazakstan by die Europese Unie, kyk na die lewe en prestasies van die eerste president Nursultan Nazarbayev van Kazakstan.

Aigul Kuspan, die ambassadeur van Kazakstan

Ambassadeur Kuspan

6 Julie 2020 was die 80ste verjaardag van die eerste president van die Republiek van Kazakstan - Elbasy Nursultan Nazarbayev. Die opkoms van my land van net 'n deel van die Sowjetunie tot 'n betroubare vennoot in internasionale betrekkinge - insluitende die EU en België - is 'n verhaal van 'n leierskapsukses waarvoor Eerste president toegeken moet word. Hy moes 'n land bou, 'n leër oprig, ons eie polisie, ons interne lewe, alles van paaie tot die grondwet. Elbasy moes van Kazakse mense van 180 grade verander, van totalitêre regime na demokrasie, van staatseiendom na privaatbesit.


Kazakstan in internasionale betrekkinge

Die eerste president van Kazakhstan Nursultan Nazarbayev het in 1991 'n historiese besluit geneem om afstand te doen van die wêreld se vierde grootste arsenaal, waardeur Kazakstan en die hele Sentraal-Asiatiese streek vry van kernwapens kan word. Vanweë sy sterk begeerte om die wêreld 'n vreedsame plek vir ons almal te maak, word hy erken as 'n uitstaande staatsman in Kazakstan en oor die hele wêreld.

Proaktiewe diplomasie het een van die belangrikste instrumente geword om die soewereiniteit en veiligheid van Kazakstan te verseker en om die nasionale belange van die land konsekwent te bevorder. Gebaseer op die beginsels van multi-vektorsamewerking en pragmatisme, het Nursultan Nazarbayev konstruktiewe verhoudings met ons naaste bure China, Rusland, Sentraal-Asiatiese lande en die res van die wêreld gevestig.

Vanuit 'n Europese en internasionale perspektief is die erfenis van die Eerste President ewe indrukwekkend: Nursultan Nazarbayev het sy lewe beywer vir 'n bydrae tot die streeks- en internasionale vrede, stabiliteit en dialoog. Met sy Europese eweknieë het hy die grondslae vir die landmerk EU-Kazakhstan Enhanced Partnership and Cooperation Agreement (EPCA) opgerig. Hy het talle internasionale integrasie- en dialoogprosesse van stapel gestuur, waaronder Astana-vredesgesprekke oor Sirië, die resolusie van die VN se Algemene Vergadering, waarin hy gevra het vir 'n internasionale dag teen kerntoetse, die konferensie vir interaksie en vertrouensbou-maatreëls in Asië (CICA), die Shanghai Cooperation Organisation ( SCO), en Samewerkingsraad van Turkse Spreekstate (Turkse Raad).

Nursultan Nazarbayev by die VN-Veiligheidsraad, 2018

Die voorsitterskap van Kazakstan in die Organisasie vir Veiligheid en Samewerking in Europa (OVSE) in 2010 en die VN-Veiligheidsraad in Januarie 2018 (wat die agenda vorm vir veiligheidskwessies vir die hele wêreld) het getoon dat die pad wat deur Nursultan gekies is, sukses en lewensvatbaarheid het Nazarbayev in die internasionale arena.

OVSE-beraad in Nur-Sultan, 2010

Betrekkinge tussen Kazakstan en die EU

Kazakstan is 'n belangrike en betroubare vennoot vir die Europese Unie. Met sy Europese eweknieë het Eerste President die grondslag gelê vir die kenmerkende EU-Kazakhstan Verbeterde Vennootskaps- en Samewerkingsooreenkoms (EPCA) wat op 1 Maart 2020 in werking getree het. Die ooreenkoms is die begin van 'n splinternuwe fase van die Kazakse en Europese betrekkinge. en bied wye geleenthede om op lang termyn volskaalse samewerking op te bou. Ek is vol vertroue dat die effektiewe implementering van die ooreenkoms ons in staat sal stel om handel te diversifiseer, ekonomiese bande uit te brei, beleggings en nuwe tegnologieë te lok. Die belangrikheid van samewerking word ook weerspieël in die handels- en beleggingsverhouding. Die EU is die belangrikste handelsvennoot van Kazakstan, wat 40% van die buitelandse handel verteenwoordig. Dit is ook die belangrikste buitelandse belegger in my land, wat 48% van die totale (bruto) direkte buitelandse belegging uitmaak.

Nursultan Nazarbayev en Donald Tusk

Bilaterale betrekkinge tussen België en Kazakstan

Omdat ek as ambassadeur in die Koninkryk België geakkrediteer is, is ek bly dat die verhouding tussen Kazakstan en België sedert die onafhanklikheid van my land voortdurend versterk is. Op 31 Desember 1991 het die Koninkryk België die staatssoewereiniteit van die Republiek van Kazakstan amptelik erken. Die stigting van die bilaterale betrekkinge is begin met 'n amptelike besoek van president Nazarbayev in België in 1993, waar hy met koning Boudewijn I en premier Jean-Luc Dehaene vergader het.

Nursultan Nazarbayev het Brussel agt keer besoek, meesal in 2018. Kulturele uitruilings het tussen België en Kazakstan plaasgevind buite besoeke op hoë vlak. In 2017 vier ons lande hul 25ste bestaansjaar van die bilaterale verhouding. Daar was ook verskeie besoeke op die hoë vlak van die Belgiese kant aan Kazakstan. Eerste besoek in 1998 van premier Jean-Luc Dehaene, asook twee besoeke van kroonprins en koning van België Philippe in 2002, 2009 en 2010. Interparlementêre betrekkinge ontwikkel positief as 'n effektiewe instrument om politieke dialoog te versterk.

Vergadering met koning Philippe

'N Sterk diplomatieke verhouding het voortdurend ontwikkel deur die onderlinge voordelige handelsverhouding te ondersteun. Die ekonomiese uitruilings tussen België en Kazakstan het ook sedert 1992 aansienlik toegeneem met prioriteitsareas van samewerking in energie, gesondheidsorg, landbousektore, tussen hawens en nuwe tegnologieë. In 2019 het die hoeveelheid kommersiële uitruilings tot meer as € 636 miljoen gestyg. Op 1 Mei 2020 is 75 ondernemings met Belgiese bates in Kazakstan geregistreer. Die volume Belgiese beleggings in die Kazakse ekonomie het gedurende die periode 7.2 tot 2005 € 2019 miljard beloop.

Amptelike ontvangs in die Egmontpaleis

Die nalatenskap van die eerste president

Die eerste president Nursultan Nazarbayev het my land gelei van 1990 tot 2019. In die vroeë negentigerjare het Elbasy die land gelei tydens die finansiële krisis wat die hele post-Sowjet-gebied geraak het. Verdere uitdagings het gewag toe die Eerste President die 1990-Asiatiese krisis in 1997 en die Russiese finansiële krisis van 1998 moes hanteer, wat die ontwikkeling van ons land beïnvloed het. In antwoord daarop het Elbasy 'n reeks ekonomiese hervormings geïmplementeer om die nodige groei in die ekonomie te verseker. Gedurende hierdie tyd het Nursultan Nazarbayev toesig gehou oor die privatisering van die olie-industrie en die nodige investering uit Europa, die Verenigde State, China en ander lande gebring.

As gevolg van historiese omstandighede het Kazakstan etnies diverse lande geword. Die Eerste President het die gelyke regte van alle mense in Kazakstan verseker, ongeag etniese en godsdienstige affiliasies as 'n riglyn vir die staatsbeleid. Dit was een van die voorste hervormings wat gelei het tot die voortgesette politieke stabiliteit en vrede in die binnelandse beleid. Tydens verdere ekonomiese hervormings en modernisering het maatskaplike welsyn in die land toegeneem en 'n groeiende middelklas ontstaan. Nog belangriker, die verskuiwing van die hoofstad van Almaty na Nur-Sultan as 'n nuwe administratiewe en politieke sentrum van Kazakstan, het tot die verdere ekonomiese ontwikkeling van die hele land gelei.

Een van die belangrikste uitdagings wat Nursultan Nazarbayev vir die land uiteengesit het, was die strategie van Kazakhstan in 2050. Die doel van hierdie program is om Kazakstan in een van die 30 mees ontwikkelde lande ter wêreld te bevorder. Dit het die volgende fase van modernisering van die ekonomie en die burgerlike samelewing van Kazakstan van stapel gestuur. Hierdie program het gelei tot die implementering van vyf institusionele hervormings sowel as die Nasie se 100 konkrete stappe-plan om die ekonomie en staatsinstellings te moderniseer. Die vermoë van die Eerste President om konstruktiewe internasionale en diplomatieke betrekkinge te ontwikkel, was 'n leidende faktor in die land se ontwikkeling en het gelei tot 'n stroom van miljarde euro se belegging in Kazakstan. Intussen het my land by die top 50 mededingende ekonomieë van die wêreld aangesluit.

'N Hoogtepunt van die nalatenskap van die Eerste President was sy besluit om nie 'n kernstaat na te jaag nie. Hierdie belofte is gesteun deur die grootste terrein vir kerntoetse ter wêreld in Semipalatinsk te sluit, sowel as deur die kernwapenprogram van Kazakhstan heeltemal te laat vaar. Elbasy was ook een van die leiers wat die integrasieprosesse in Eurasië bevorder. Hierdie integrasie het gelei tot die Eurasiese Ekonomiese Unie, wat gegroei het tot 'n groot vereniging van lidlande wat vrye vloei van goedere, dienste, arbeid en kapitaal verseker het, en Kazakstan en sy bure bevoordeel het.

In 2015 het die eerste president Nursultan Nazarbayev aangekondig dat die verkiesing sy laaste is en dat “sodra institusionele hervormings en ekonomiese diversifikasie bereik is; die land moet 'n grondwetlike hervorming ondergaan wat die oordrag van mag van die president na die parlement en die regering behels."

Die nuwe leierskap het voortgegaan uit sy posisie in 2019, onmiddellik vervang deur Kassym-Jomart Tokayev, en het voortgegaan om in die eerste president se gees van ekonomiese ontwikkeling en konstruktiewe internasionale samewerking te werk.

Soos president Tokayev in sy onlangse artikel genoem het: “Slegs 'n regte politikus, wys en vooruitskouend, kan sy eie weg kies, tussen twee dele van die wêreld - Europa en Asië, twee beskawings - Wes- en Oostelikes - twee stelsels - totalitêr en demokraties. Met al hierdie komponente kon Elbasy 'n nuwe staat vorm wat Asiatiese tradisies en Westerse innovasies kombineer. Vandag ken die hele wêreld ons land as 'n vredeliewende deursigtige staat wat aktief deelneem aan die integrasieprosesse. '

Besoek aan België vir die 12de ASEM-beraad, 2018

België

Amerikaanse verkiesing 2020 - Democrats Abroad organiseer wêreldwye virtuele saamtrek vir oorsese kiesers

gepubliseer

on

Op 19 September was die stemdag, toe alle Amerikaanse oorsese en militêre kiesers hul afwesige stembriewe gestuur is om in die algemene verkiesing op 3 November te stem. Saterdag het Amerikaners ook wakker geword met die nuus oor die dood van liberale Amerikaanse hooggeregshofregter, Ruth Bader Ginsburg, liefdevol bekend as RBG. Regter Ginsburg was 'n pionier in die regsleer wat gefokus het op die aanpak van diskriminasie teen vroue. Haar loopbaan bereik 'n hoogtepunt van byna 30 jaar as lid van die Amerikaanse Hooggeregshof, waar sy van 1993 tot haar heengaan Vrydagaand (18 September) gedien het na 'n lang en swaar geveg teen kanker.
Hierdie week sal Democrats Abroad hulde bring aan Justice Ginsburg deur alle Amerikaners in die buiteland aan te moedig en te help om te stem. 'N Wêreldwye virtuele saamtrek sal plaasvind van 16: 30-20: 00 (besonderhede hier afgelaai word) en vandag (22 September) bied hulle 'n Belgiese stemaand aan om Amerikaners te help om hul afwesige stembriewe te voltooi en vinnig terug te besorg (besonderhede op webwerf). Op hul webwerf, registrasiegeleenthede en lewendige kiesershulp, Demokrate in die buiteland het hul bes gedoen om te verseker dat soveel as moontlik verkiesbare Amerikaners op die kieserslys van hul tuisstaat is en in November 'n stemming kan kry om te stem.
Benewens die verkiesing van 'n nuwe president, het die Demokrate die kans om die Amerikaanse Senaat terug te wen, wat onder meer sal stem om die president se benoemde in die Hooggeregshof te bevestig.
Voormalige vise-president en presidentskandidaat Joe Biden (foto) het op 20 September van die National Constitution Centre in Philadelphia gesê: “Volg u gewete. Moenie stem om iemand te bevestig wat benoem is onder die omstandighede wat president Trump en senator McConnell geskep het nie. Moenie soontoe gaan nie. Handhaaf u grondwetlike plig, u gewete, laat die volk praat. Verkoel die vlamme wat ons land verswelg het. Ons kan die gekoesterde stelsel van tjeks en saldo's nie ignoreer nie. ”
Democrats Abroad Belgium (DAB) was deur die loop van die jaar baie aktief om 'ALLE' Amerikaners wat in België woon, aan te moedig om te registreer om te stem. Ons vra hulle nou om ook hul senatore aan te moedig om hulself van 'n nuwe hooggeregshofregter te bevestig totdat die volgende president ingehuldig word. Ons hoop dat alle Amerikaners voortgaan om die nalatenskap van Justisie Ginsburg te eer deur hierdie week by ons aan te sluit en hul stem te laat hoor.
In 2016 het die Republikeinse Senaat-meerderheidsleier Mitch McConnell betoog dat daar nie 'n stemming in die Amerikaanse Senaat vir Barack Obama se genomineerde - Merrick Garland - sou wees nie, omdat dit 'n presidensiële veldtogjaar was. Republikeine het betoog dat die mense van die Verenigde State eers 'n president moet kies en dat die president die vakante plek moet vul. Soos ons al baie gesien het, sê Republikeinse leiers egter nou die teenoorgestelde en het hulle daartoe verbind om 'n nuwe hooggeregshofregter goed te keur, ongeag die komende verkiesing.

Lees verder

België

België ondersoek die voorste EU-denktanker vir skakels na China

gepubliseer

on

'N Voormalige Britse diplomaat en voormalige Europese Kommissie-amptenaar wat 'n Brusselse dinkskrum bestuur, word deur die Belgiese veiligheidsdienste ondersoek, omdat hulle vermoed dat hulle sensitiewe inligting aan China deurgegee het. Fraser Cameron, wat die EU-Asiesentrum bestuur, het die ondersoek na sy vermeende kontakte met twee Chinese joernaliste wat in Brussel geakkrediteer is, as "absurd" verwerp, wat volgens Belgiese veiligheidsbeamptes op voorwaarde van anonimiteit ook werk vir die Chinese ministerie van buitelandse sake. veiligheid en die Chinese weermag, soos gerapporteer deur Barbara Moens in POLITICO.

Die Belgiese amptenare met wie gepraat is Polities het ook Belgiese koerante De Standaard en L'Avenir oor die saak ingelig. Dit is onduidelik waarheen die ondersoek kan lei, aangesien die klagtes wat hy in die gesig staar nie gespesifiseer word nie en spioenasie - wat deur die Belgiese amptenare aangehaal is - nie volgens die Belgiese wetgewing as 'n misdaad beskou word nie. Volgens 'n persoon na aan die saak het die federale aanklaer 'n ondersoek na Cameron geopen, hoewel die aanklaer nie self kommentaar wou lewer nie. Die saak is geopen op grond van die Belgiese staatsveiligheidsondersoek wat beoordeel dat Cameron se beweerde aktiwiteite 'n risiko vir Europese amptenare kan inhou, hoewel hulle nie spesifiseer watter soort risiko hy kan inhou nie.

Gekontak deur Polities vir kommentaar het Cameron in 'n e-pos gesê dat die bewerings "sonder grondslag is." Hy het benadruk dat hy 'n wye verskeidenheid Chinese kontakte het as deel van my pligte met die EU-Asië-sentrum en dat sommige van hulle 'n dubbele funksie kan hê, 'maar voeg by:' Ek het 15 jaar gelede uit die amp getree en geen toegang gehad nie aan enige sensitiewe inligting. ”

Cameron het gesê dat sy prokureur nie bewus was van die opening van 'n saak nie, en het bygevoeg: 'Die bewerings self is natuurlik skadelik, maar dit is absurd as u net 'n oomblik daaraan dink.' Cameron, wat volgens sy inskrywing op die webwerf van die EU-Asia Centre '20 jaar in België woon en werk' en ''n besoekende professor aan verskeie universiteite in Asië is', word deur die Belgiese intelligensie vermoed dat hy duisende euro ontvang het vir die voorsiening van vertroulike - maar nie noodwendig geklassifiseerde - politieke en ekonomiese inligting aan die Chinese rakende Europese instellings.

In 'n aparte e-pos aan L'Avenir, gesien deur Polities, Het Cameron gesê dat die EU-Asië-sentrum "'n klein jaarlikse toekenning" ontvang van die Chinese diplomatieke sending na die EU, om te help om geleenthede oor die betrekkinge tussen die EU en China te organiseer. "Dit is die enigste finansiering wat die Chinese ontvang," het hy gesê.

Cameron het in sy antwoord aan L'Avenir bygevoeg dat die onlangse aktiwiteite van die EU-Asië-sentrum, waaronder 'n webinar oor die virtuele beraad tussen die EU en China vandeesweek, getoon het "dat ons baie krities teenoor China is!" 'Naby Beijing' Polities die name van die twee Chinese joernaliste wat na bewering betrokke was, is meegedeel, maar kon nie hul status onafhanklik bevestig nie.

Belgiese veiligheidsbeamptes het gesê dat die verdagte aktiwiteite al 'n aantal jare aan die gang was, maar hulle wou nie sê of dit Cameron se tyd by die Europese Kommissie ingesluit het voor sy aftrede in 2006 nie. Een amptenaar in die Kommissie, wat op voorwaarde van anonimiteit gepraat het, het gesê dat Cameron bekend was dat hy "baie naby Beijing was". Aangesien spioenasie nie as 'n misdaad in België geklassifiseer word nie, het openbare aanklaers lank gevra vir 'n opdatering van die land se spioenasiewet, wat dateer uit die dertigerjare.

Dit beteken dat aanklaers dalk ander strafregtelike oortredings moet identifiseer as hulle aanklagte wil instel - wat gebeur het in die geval van die voormalige Belgiese diplomaat Oswald Gantois. Ondersoek omdat hy regdeur sy loopbaan inligting aan Russiese geheime dienste uitgelek het, is hy in 2018 skuldig bevind aan onwettige omgang met die doel om vervalsing te pleeg. Staatsaanklaers het die rol van België as 'n diplomatieke middelpunt genoem, wat die EU-instellings en die NAVO-hoofkwartier aanbied, as regverdiging om die definisie van spioenasie in die nasionale wetgewing te verruim om vervolging te vergemaklik.

Die huidige federale minister van justisie, Koen Geens van die Vlaamse Christen-Demokratiese party CD&V, probeer om 'n opdatering van die spioenasiewet deur die parlement te plaas, maar het weinig vordering gemaak as gevolg van 'n impasse in die vorming van 'n regering sedert laat 2018. 'Die minister en CD&V vra al lank om oor die voorstel te stem, ”het 'n woordvoerder van die minister gesê. Vroeër vanjaar het Duitse aanklaers onthul dat hulle 'n ander voormalige EU-amptenaar vermoed dat hy inligting aan China deurgegee het. Die Duitse burger Gerhard Sabathil, 'n diplomaat wat lobbyist geword het, het die bewerings ontken en is tot dusver nog nie in hegtenis geneem of aangekla nie.

Lees verder

België

# COVID-19 - Sassoli: Straatsburg tot rooi sone verklaar

gepubliseer

on

David Sassoli, president van die Europese Parlement (Foto) het gesê: "Die setel van die Europese Parlement is Straatsburg. Dit word neergelê in die Verdrae wat ons wil respekteer. Ons het alles gedoen om die normale verloop van ons plenêre sessies in Straatsburg te hervat. Die herlewing van die pandemie in baie lidlande en die besluite wat die Franse owerhede neem om die hele Neder-Rynse departement as 'n rooi sone te klassifiseer, verplig ons om die skuif na Straatsburg te heroorweeg.

"Alhoewel ons baie teleurgesteld is oor hierdie besluit, moet ons oorweeg dat die oordrag van die administrasie van die Europese Parlement kwarantyn vir alle personeel sou meebring na hul terugkeer na Brussel. Ons gaan deur 'n moeilike tyd en ek is dankbaar vir al die samewerking, beskikbaarheid en kundigheid wat deur die stad Straatsburg, die gesondheidsowerhede en die regering getoon word. Die wens van die Europese Parlement is om na Straatsburg terug te keer en ons is vol vertroue dat dit, in die lig van 'n afname in die pandemie, sal wees moontlik. Die plenêre sitting van die Europese Parlement van 14 tot 17 September vind in Brussel plaas. "

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings