Verbinding met ons

Frankryk

Die Kommissie keur die Franse skema van € 3 miljard goed om skuld en kapitaalondersteuning te bied aan ondernemings wat geraak word deur die uitbraak van die coronavirus

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het, ingevolge die EU -reëls vir staatshulp, Franse planne goedgekeur om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuld-, baster- en ekwiteitsinstrumente belê in maatskappye wat geraak word deur die uitbraak van die koronavirus. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro sal Frankryk in staat stel om ondernemings wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun deur hul toegang tot finansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk voort in noue samewerking met lidlande om werkbare oplossings te vind om die ekonomiese impak van die uitbraak van die coronavirus te versag, in ooreenstemming met die EU -reëls. ”

Die Franse steunmaatreël

advertensie

Frankryk het die Kommissie ingevolge die tydelike raamwerk 'n skema van € 3 miljard in kennis gestel om ondernemings wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, skuld en kapitaalondersteuning te bied.

Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds, onder die naam 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat geraak word deur die COVID-19-uitbraak', met 'n begroting van € 3 miljard. Ingevolge die skema sal die steun die vorm aanneem van (i) agtergestelde en deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg.

Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en aktief is in alle sektore (behalwe die finansiële sektor), wat lewensvatbaar was voor die uitbraak van die coronavirus en die langtermyn volhoubaarheid van hul sakemodel getoon het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema.

advertensie

Die Kommissie het bevind dat die maatreëls in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. In die besonder:

  • Met betrekking tot hulp in die vorm van herkapitaliseringsmaatreëls (i) ondersteuning is slegs vir ondernemings beskikbaar as dit nodig is om hul bedrywighede te onderhou, geen ander geskikte oplossing beskikbaar is nie en dit is in die gemeenskaplike belang om in te gryp; (ii) ondersteuning is beperk tot die bedrag wat nodig is om die lewensvatbaarheid van begunstigdes te verseker en om hul kapitaalposisie te herstel tot voor die uitbraak van die koronavirus; (iii) die skema 'n voldoende vergoeding vir die staat bied en dit bevorder begunstigdes en/of hul eienaars om die steun so vroeg as moontlik terug te betaal (insluitend 'n dividendverbod en 'n verbod op bonusbetalings aan die bestuur); (iv) voorsorgmaatreëls is getref om te verseker dat begunstigdes nie onnodig voordeel trek uit die herkapitaliseringshulp deur die staat ten koste van billike mededinging in die interne mark nie, soos 'n verkrygingsverbod om aggressiewe kommersiële uitbreiding te vermy; en (v) hulp aan 'n onderneming bo die drumpel van € 250 miljoen moet afsonderlik in kennis gestel word vir individuele beoordeling.
  • Met betrekking tot hulp in die vorm van agtergestelde lenings, en aangesien daar slegs ondergeskikte lenings met 'n volume wat die relevante perke in die tydelike raamwerk oorskry, ingevolge die skema voorsien sal word, moet die steun ten volle voldoen aan bogenoemde voorwaardes vir herkapitaliseringsmaatreëls, in ooreenstemming met die tydelike raamwerk.

Ondersteuning sal verleen word nie later nie as 31 Desember 2021. Laastens kom slegs ondernemings wat nie op 31 Desember 2019 in finansiële moeilikheid was nie, in aanmerking vir hulp ingevolge hierdie skema.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die skema goedgekeur ingevolge die EU-reëls vir staatssteun.

agtergrond

Die Kommissie het 'n Tydelike raamwerk om lidlande in staat te stel om die volle buigsaamheid soos uiteengesit onder reëls vir staatshulp, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die koronavirus-uitbreking. Die Tydelike Raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei, 29 Junie, 13 Oktober 2020 en 28 Januarie 2021, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande toegestaan ​​kan word:

(I) Direkte toelaes, aandele-inspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings tot € 225,000 aan 'n onderneming wat in die primêre landbousektor aktief is, € 270,000 aan 'n onderneming wat aktief is in die vissery- en akwakultuur-sektor en € 1.8 miljoen aan 'n maatskappy wat in alle ander sektore aktief is om sy dringende likiditeitsbehoeftes aan te spreek Lidlande kan ook, tot die nominale waarde van € 1.8 miljoen per maatskappy, nulente-lenings of waarborge gee op lenings wat 100% van die risiko dek, behalwe in die primêre landbousektor en in die vissery- en akwakultuur-sektor, waar die perke van Daar is onderskeidelik € 225,000 en € 270,000 per maatskappy van toepassing.

(Ii) Staatswaarborge vir lenings deur ondernemings om te verseker dat banke aanhou om lenings te gee aan die kliënte wat hulle nodig het. Hierdie staatswaarborge kan tot 90% van die risiko's op lenings dek om ondernemings te help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan ondernemings (senior en ondergeskikte skuld) met gunstige rentekoerse vir maatskappye. Hierdie lenings kan ondernemings help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iv) Veiligheidsmaatreëls vir banke wat staatshulp aan die reële ekonomie kanaliseer dat sulke hulp beskou word as direkte hulp aan die bankkliënte, nie aan die banke self nie, en riglyne gee oor hoe om die mededinging tussen banke minimaal te verdraai.

(V) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering vir alle lande, sonder dat die betrokke lidstaat nodig het om aan te toon dat die betrokke land tydelik “nie-bemarkbaar” is.

(Vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (R&D) om die huidige gesondheidskrisis aan te spreek in die vorm van direkte toelaes, terugbetaalbare voorskotte of belastingvoordele. 'N Bonus kan toegeken word vir grensoverschrijdende samewerkingsprojekte tussen die lidstaten.

(Vii) Ondersteuning vir die oprigting en opskaling van toetsfasiliteite produkte te ontwikkel en te toets (insluitend entstowwe, ventilators en beskermende klere) wat nuttig is om die uitbraak van die coronavirus aan te pak, tot die eerste industriële ontplooiing. Dit kan die vorm aanneem van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidstaat ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Viii) Ondersteuning vir die vervaardiging van produkte wat relevant is vir die uitbreek van die coronavirus in die vorm van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidstaat ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Ix) Doelgerigte ondersteuning in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskortings van bydraes tot maatskaplike sekerheid vir die sektore, streke of vir soorte ondernemings wat die hardste getref is deur die uitbraak.

(X) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers vir die ondernemings in sektore of streke wat die meeste deur die uitbraak van die coronavirus gely het en andersins personeel moes ontslaan.

(XI) Gerigte herkapitaliseringshulp aan nie-finansiële maatskappye, indien geen ander toepaslike oplossing beskikbaar is nie. Daar is voorsorgmaatreëls ingestel om onnodige verdraaiing van die mededinging in die interne mark te voorkom: voorwaardes oor die noodsaaklikheid, toepaslikheid en omvang van die ingryping; voorwaardes vir die toetrede van die staat tot die kapitaal van maatskappye en vergoeding; voorwaardes met betrekking tot die uittrede van die staat uit die kapitaal van die betrokke maatskappye; voorwaardes rakende bestuur, insluitend dividendverbod en vergoedingsbeperkings vir senior bestuur; verbod op kruissubsidiëring en verbod op verkrygings en bykomende maatreëls om mededingingsversteurings te beperk; deursigtigheid en verslagdoeningsvereistes.

(xii) Ondersteuning vir onbedekte vaste koste vir maatskappye wat 'n afname in omset gedurende die kwalifiserende periode van minstens 30% het in vergelyking met dieselfde periode van 2019 in die konteks van die koronavirus-uitbraak. Die ondersteuning sal bydra tot 'n deel van die begunstigdes se vaste koste wat nie deur hul inkomste gedek word nie, tot 'n maksimum bedrag van € 10 miljoen per onderneming.

Die Kommissie sal ook die lidstaten in staat stel om terugbetaalbare instrumente (byvoorbeeld waarborge, lenings, terugbetaalbare voorskotte) wat onder die tydelike raamwerk toegestaan ​​is, tot 31 Desember 2022 om te skakel in ander vorme van hulp, soos direkte toekennings, mits daar aan die voorwaardes van die tydelike raamwerk voldoen word.

Die tydelike raamwerk stel die lidstaten in staat om alle ondersteuningsmaatreëls met mekaar te kombineer, behalwe lenings en waarborge vir dieselfde lening en wat die drempels wat die Tydelike Raamwerk bepaal, oorskry. Dit stel die lidstaten ook in staat om alle steunmaatreëls wat ingevolge die tydelike raamwerk toegestaan ​​word, te kombineer met bestaande moontlikhede om de minimis toe te staan ​​aan 'n onderneming van tot € 25,000 gedurende drie boekjare vir ondernemings wat in die primêre landbousektor aktief is, en € 30,000 oor drie fiskale jare vir maatskappye wat in die vissery- en akwakultuur-sektor aktief is, en 200,000 XNUMX € oor drie boekjare vir maatskappye wat in alle ander sektore bedrywig is. Terselfdertyd moet die lidstaten daartoe verbind om onnodige opeenhoping van ondersteuningsmaatreëls vir dieselfde maatskappye te vermy om steun te beperk om in hul werklike behoeftes te voorsien.

Verder komplementeer die tydelike raamwerk die vele ander moontlikhede wat die lidstaten reeds beskikbaar het om die sosio-ekonomiese impak van die uitbreek van koronavirus te verminder, in ooreenstemming met die EU-reëls vir staatssteun. Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen. Lidstate kan byvoorbeeld algemeen toepaslike wysigings aanbring ten gunste van ondernemings (bv. Belasting uitstel of die korttydse werk oor alle sektore subsidieer) wat buite die staatshulpreëls val. Hulle kan ook vergoeding aan ondernemings verleen vir skade gely as gevolg van en direk veroorsaak deur die uitbraak van die coronavirus.

Die tydelike raamwerk sal bestaan ​​tot einde Desember 2021. Met die oog op die versekering van regsekerheid, sal die Kommissie voor hierdie datum beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.63656 in die maak registreer staatssteun oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie gedoen het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder

Vloede

Een persoon word steeds vermis ná vloede in Suid -Frankryk

gepubliseer

on

By

Wind, hael en reën waai in Rodilhan, Gard, Frankryk, 14 September 2021, in hierdie skermgreep wat verkry is uit 'n video op sosiale media. @YLONA91/via REUTERS

Een persoon is Dinsdag (14 September) steeds vermis geraak nadat stortreën die Gard -streek in Suid -Frankryk getref het, het minister van binnelandse sake, Gerald Darmanin, gesê. skryf Dominique Vidalon en Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Ander mense wat as vermis aangemeld is, is gevind, het die plaaslike owerhede gesê.

'Ongeveer 60 dorpe is gedeeltelik getref', het Darmanin op BFM TV gesê.

advertensie

"Die weersituasie het sedert die middag verbeter, maar dit sal oornag weer versleg," het die prefek van die streek in 'n verklaring gesê en bygevoeg dat skole in die omgewing Woensdag (15 September) gesluit sal wees.

advertensie
Lees verder

Frankryk

Hoofverdagte sê in Parys dat hy 'n soldaat van die Islamitiese Staat is '

gepubliseer

on

By

Die hoofverdagte in 'n jihadistiese oproer wat 130 mense in Parys doodgemaak het, beskryf homself uitdagend as ''n Islamitiese Staat -soldaat' en skree Woensdag (8 September) na die hoofregter aan die begin van 'n verhoor oor die aanvalle in 2015, skryf Tangi Salaün, Yiming Woo, Michaela Cabrera, Antony Paone, Ingrid Melander, Benoit Van Overstraeten, Blandine Henault en Ingrid Melander.

Salah Abdeslam (31) is vermoedelik die enigste lid van die groep wat op 13 November 2015 die vuurwapen-en-bomaanvalle op ses restaurante en kroeë, die Bataclan-konsertsaal en 'n sportstadion uitgevoer het, waarin honderde beseer is .

Hy verskyn in die hof geklee in swart en met 'n swart gesigmasker. Die Frans-Marokkaan het sy masker gevra en sy masker verwyder en aan die hof in Parys gesê: "Ek het my werk om 'n Islamitiese Staat-soldaat te word, opgegee."

advertensie

Terwyl die ander beskuldigdes, wat daarvan beskuldig word dat hulle gewere, motors of die hulp van die aanvalle voorsien het, bloot roetine -vrae oor hul naam en beroep beantwoord het en andersins stil gebly het, wou Abdeslam duidelik die begin van die verhoor as 'n platform gebruik.

Gevra deur die hoogste regter van die hof om sy naam te gee, gebruik Abdeslam die Shahada, 'n Islamitiese eed, en sê: "Ek wil getuig dat daar geen god is behalwe Allah en dat Mohammad sy dienskneg is nie."

Hy het later vir twee minute op die hoofregter van die hof geskreeu en gesê die beskuldigdes is "soos honde behandel", het BFM televisie berig en bygevoeg dat iemand in die openbare afdeling van die hof, waar die slagoffers en die slagoffers se familielede sit, terugskree: " Jou lafaard, 130 mense is dood. ”

advertensie

Victor Edou, 'n prokureur van agt Bataclan -oorlewendes, het vroeër gesê dat Abdeslam se verklaring dat hy 'n Islamitiese staat is 'baie gewelddadig' is.

'Sommige van my kliënte vaar nie te goed nie ... nadat hulle 'n verklaring gehoor het wat hulle as 'n nuwe, direkte bedreiging aanvaar het,' het hy gesê. "Dit gaan nege maande so wees."

Ander het gesê dat hulle probeer om nie veel aandag aan Abdeslam se kommentaar te gee nie.

'Ek moet meer geskok wees ... ek is nie bang nie,' het Thierry Mallet, 'n Bataclan -oorlewende, gesê.

Die Islamitiese Staat eis aanspreeklikheid vir die aanvalle, wat volgelinge aangemoedig het om Frankryk aan te val oor sy betrokkenheid by die stryd teen die militante groep in Irak en Sirië.

Franse polisiemagte beveilig naby die hof van Parys op die Ile de la Cite France voor die aanvang van die verhoor van die aanvalle in Parys in November 2015 in Parys, Frankryk, 8 September 2021. REUTERS/Christian Hartmann
'N Gedenkplaat vir die slagoffers van Parys se aanvalle in November 2015 word gesien naby die kroeg en restaurant wat voorheen Comptoir Voltaire in Parys, Frankryk, op 1 September 2021 genoem is. Twintig beskuldigdes staan ​​voor die aanval van Parys se aanvalle in November 2015 vanaf 8 September 2021 tot 25 Mei 2022 by die hof in Parys op die Ile de la Cite, met byna 1,800 burgerlike partye, meer as 300 prokureurs, honderde joernaliste en grootskaalse veiligheidsuitdagings. Foto geneem op 1 September 2021. REUTERS/Sarah Meyssonnier/File Photo

Voor die verhoor het oorlewendes en familielede van die slagoffers gesê dat hulle ongeduldig is om getuienis aan te hoor wat hulle kan help om beter te verstaan ​​wat gebeur het en waarom dit gebeur het.

'Dit is belangrik dat die slagoffers kan getuig, die oortreders, die verdagtes wat op die staanplek is, kan vertel van die pyn,' sê Philippe Duperron, wie se 30-jarige seun Thomas in die aanvalle dood is.

'Ons wag ook angstig, want ons weet dat terwyl die verhoor plaasvind, die pyn, die gebeure alles weer na die oppervlak sal kom.'

Die verhoor sal na verwagting nege maande duur, met byna 1,800 eisers en meer as 300 advokate wat betrokke was by wat minister van justisie, Eric Dupond-Moretti, 'n ongekende geregtelike marathon genoem het. Die hooggeregshof van die hof, Jean-Louis Peries, het gesê dit was 'n historiese verhoor.

Elf van die 20 beskuldigdes sit reeds in die tronk hangende verhoor en ses sal in afwesigheid verhoor word - die meeste van hulle is vermoedelik dood. Die meeste staar lewenslange tronkstraf in die gesig as hulle skuldig bevind word.

Die polisie het streng sekuriteit rondom die Palais de Justice -hof in die middel van Parys aangebring. Verweerders verskyn agter 'n wapeningsglas in 'n doelgerigte hofsaal en alle mense moet deur verskillende kontrolepunte gaan om die hof binne te kom. Lees meer.

'Die terroristebedreiging in Frankryk is hoog, veral in tye soos die aanvalle,' het minister van binnelandse sake, Gerald Darmanin, aan Frankryk gesê.

Die eerste dae van die verhoor sal na verwagting grootliks prosedureel wees. Die getuienis van slagoffers begin op 28 September. Die verhoor van die beskuldigdes sal in November begin, maar hulle sal nie getuig oor die aand van die aanvalle en die week voor hulle tot Maart nie. Lees meer.

'N Uitspraak word nie voor einde Mei verwag nie, maar die oorlewende van Bataclan, Gaetan Honore (40), het gesê dat dit van meet af aan belangrik was.

"Dit was belangrik om simbolies op die eerste dag hier te wees. Ek hoop om op een of ander manier te verstaan ​​hoe dit kan gebeur," het hy gesê.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings