Verbinding met ons

EU

Digitalisering van EU-regstelsels: Kommissie loods openbare konsultasie oor grensoverschrijdende geregtelike samewerking

gepubliseer

on

Op 16 Februarie het die Europese Kommissie 'n openbare raadpleging oor die modernisering van EU-regstelsels. Die EU beoog om lidlande te ondersteun in hul pogings om hul regstelsels aan te pas by die digitale era en te verbeter EU grensoverschrijdende geregtelike samewerking. Justisie-kommissaris Didier Reynders (Foto) het gesê: “Die COVID-19-pandemie het die belangrikheid van digitalisering, ook op die gebied van geregtigheid, verder beklemtoon. Regters en advokate het digitale instrumente nodig om vinniger en doeltreffender te kan saamwerk.

Terselfdertyd het burgers en ondernemings aanlyn-hulpmiddels nodig vir 'n makliker en deursigtiger toegang tot regstelsel teen laer koste. Die Kommissie streef daarna om hierdie proses vorentoe te dryf en lidlande te ondersteun in hul pogings, onder meer om hul samewerking in grensoverschrijdende geregtelike prosedures deur middel van digitale kanale te vergemaklik. In Desember 2020 het die Kommissie a kommunikasie die aksies en inisiatiewe uiteengesit om die digitalisering van regstelsels regoor die EU te bevorder.

Die openbare konsultasie sal menings insamel oor die digitalisering van burgerlike, kommersiële en strafregtelike prosedures in die EU. Die resultate van die openbare konsultasie, waaraan 'n wye verskeidenheid groepe en individue kan deelneem en beskikbaar is hier afgelaai word tot 8 Mei 2021, sal voortgaan met 'n inisiatief oor digitalisering van grensoverschrijdende geregtelike samewerking wat aan die einde van hierdie jaar verwag word, soos aangekondig in die 2021-werkprogram van die Kommissie.

EU

Die EU moet prioritiseer om Iran se staatsterrorisme te bestry bo die redding van die kernkragooreenkoms

gepubliseer

on

Meer as twee weke het verloop sedert 'n Belgiese hof die Iranse diplomaat Assadollah Assadi skuldig bevind het aan die planne om terreurmoord te pleeg deur die byeenkoms "Free Iran" wat deur die Iranse opposisie, die National Council of Resistance of Iran (NCRI), op 30 te bombardeer. Junie 2018 buite Parys, skryf Jim Higgins. 

Assadi het as derde raadgewer by die Iraanse ambassade in Wene gedien totdat hy een dag na die datum van sy beplande aanval in hegtenis geneem is. Sy inhegtenisneming is voorafgegaan deur dié van twee medesweerders, 'n Irans-Belgiese egpaar, wat in besit van 500 gram van die plofbare TATP gevind is terwyl hulle van België na Frankryk wou oorsteek. 

Die uitspraak wat op 4 Februarie aangekondig is, spruit uit 'n verhoor wat in November begin het. Voor die verhoor het 'n ondersoek van twee jaar beslis vasgestel dat die diplomaat sy mede-samesweerders die bom persoonlik voorsien het, asook instruksies om dit so na as moontlik aan die hoofspreker te plaas tydens die geteikende opposisie-saamtrek. Die speaker was die president van NCRI, Maryam Rajavi, wat die opposisie-koalisie lei. 

Jim Higgins is 'n Ierse voormalige Fine Gael-politikus. Hy was 'n senator, LP en parlementslid.

In die pas afgehandelde terreurverhoor is die direkte betrokkenheid van 'n hooggeplaaste Iraanse diplomaat duidelik gestel dat die uiteindelike verantwoordelikheid vir die komplot by die hoogste leierskap van die Islamitiese Republiek lê. In 'n verslag wat verlede jaar bekend gemaak is, het die Belgiese nasionale veiligheidsdiens gesê: 'Die planne vir die aanval is op versoek van sy leierskap in die naam van Iran ontwikkel. Assadi het nie self die planne begin nie. ” 

Alhoewel sommige beleidsmakers in die versoeking kan wees om aan te voer dat die saak met Assadi se oortuiging afgehandel is, is die werklikheid dat sy optrede van drie jaar gelede slegs een voorbeeld van 'n veel breër patroon is. Assadi is die eerste Iraanse diplomaat wat werklik aangekla word weens sy bande met terrorisme. Maar soos blyk uit die feit dat ander diplomate vroeër in 2018 uit Europa geskors is, is hy geensins die eerste persoon wat geloofwaardig van die bande beskuldig word nie. 

Wat meer is, die verrigtinge in sy saak het getuienis aan die lig gebring dat Assadi se diplomatieke posisie hom aan die hoof van 'n netwerk van persone geplaas het wat baie verder as die samesweerders in sy komplot teen die NCRI strek. Dokumente wat uit sy voertuig gevind is, het aangedui dat hy kontak onderhou het en kontantbetalings aan bates in minstens 11 Europese lande oorhandig het, terwyl hy ook aantekeninge gemaak het oor 'n aantal interessante plekke regoor die vasteland. 

Sowel die Europese Diens vir Eksterne Optrede (EEAS) as die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheid, Josep Borrell, het egter stilgebly oor hierdie bedreiging en moet nog nie die skuldigbevinding van die Iraanse diplomaat op 'n klag van terrorisme veroordeel nie. 

Dit is ontstellend gegewe die herhaalde belofte van die EU dat die kernkragooreenkoms, bekend as die JCPOA, nie sal verhinder dat Iran se onheil in ander gebiede met ernstige bekommernisse soos terrorisme en menseregteskendings aangespreek word nie. 

Hierdie bekommernisse word gedeel deur baie senior Europese politici en kundiges oor Iran wat kritiek lewer op die gebrek aan reaksie van die EU op die Iranse regime se staatsterrorisme op Europese bodem. 

Voor die vergadering van die EU-ministers van Buitelandse Sake in Brussel op 22 Februarie het 'n NGO wat in Brussel geregistreer is, die International Committee of In Search of Justice (ISJ) 'n brief aan die president van die Europese Raad, Charles Michel, gestuur om die voortgesette stilte te kritiseer. deur die EU en mnr Borrell oor hierdie verontwaardiging, en en versoek hulle om onverwyld in te gryp

Die ISJ-brief is deur my voormalige kollegas onderteken in die Europese parlement, voormalige EP-ondervoorsitter, dr Alejo Vidal Quadras, Struan Stevenson, Paulo Casaca en Giulio Terzi, voormalige minister van buitelandse sake van Italië. 

In hul brief, wat ek ten volle onderskryf, eis die ISJ optrede teen Javad Zarif vir sy rol in die moorddadige bomplot, want hy hou toesig oor en is hy verantwoordelik vir die aktiwiteite van Iranse diplomate as Iran se minister van buitelandse sake. 

'Daar kan sekerlik nie verder' soos gewoonlik 'plaasvind met 'n regime wat terrorisme as staatskaping gebruik nie. Dit is absoluut noodsaaklik vir die EU om stappe te neem teen die Iranse regime, soos om sy ambassades te sluit en alle toekomstige diplomatieke betrekkinge afhanklik te maak daarvan dat Iran sy terrorisme op Europese bodem beëindig, 'skryf die ISJ en voeg by. 

'Dit is opmerklik dat die EU-raad en presidensie in 1997, ná die sluipmoord op 4 Iranse ontevredenes deur Iranse agente in die Mykonos-restaurant in Berlyn, sterk veroordelingsbriewe en het lidlande gevra om hul ambassadeurs uit protes te herroep. " 

Assadi se skuldigbevinding regverdig die herlewing van hierdie eis, en dit moet die oorvleueling tussen die terroriste-netwerke van Iran en die diplomatieke infrastruktuur duidelik maak vir 'n nog breër deursnit van Westerse beleidmakers en Europese leiers. 

Met die Iraanse diplomaat wat nou baie jare in die tronk sit, het die werk om sy terreurnetwerk - en ander dergelike - af te breek, pas begin. 

Gegewe die onmiddellike bedreiging daarvan vir burgerlikes in Europa en die algehele veiligheid van die EU, moet die bestryding van Iran se staatsterrorisme nou 'n topprioriteit word vir die EU- en EU-leiers.  

Jim Higgins is 'n Ierse voormalige Fine Gael-politikus. Hy was 'n senator, LP en parlementslid.

Lees verder

EU

'N Hernieude multilateralisme wat geskik is vir die 21ste eeu: die agenda van die EU

gepubliseer

on

Die Kommissie en die hoë verteenwoordiger het 'n nuwe strategie voorgehou om die bydrae van die EU tot reëlgebaseerde multilateralisme te versterk. In die gesamentlike mededeling word die EU se verwagtinge van en ambisies vir die multilaterale stelsel uiteengesit. In die voorstel van vandag word voorgestel dat alle instrumente tot die EU se beskikking gebruik word, insluitend die uitgebreide politieke, diplomatieke en finansiële ondersteuning om wêreldwye vrede en veiligheid te bevorder, menseregte en internasionale reg te verdedig, en om multilaterale oplossings vir wêreldwye uitdagings te bevorder.

Josep Borrell, hoë verteenwoordiger van die Unie vir buitelandse en veiligheidsbeleid / sterker Europa in die wêreld, het gesê: “Multilateralisme is belangrik omdat dit werk. Maar ons kan nie 'multilateraliste' alleen wees nie. In 'n tyd van toenemende skeptisisme moet ons die voordeel en relevansie van die multilaterale stelsel aantoon. Ons sal sterker, meer uiteenlopende en inklusiewe vennootskappe bou om die modernisering daarvan te lei en globale reaksies op die uitdagings van die 21ste eeu te vorm, waarvan sommige die bestaan ​​van die mensdom bedreig. ”

Die kommissaris vir internasionale vennootskappe, Jutta Urpilainen, het gesê: 'Die EU was en sal steeds die beste bondgenoot van multilateralisme en sy instellings wees. Die ingewikkelder wêreldomgewing roep ons egter op om meer verenig, samehangend, gefokus en beter te benut in ons kollektiewe Team Europe-krag. Hierdie nuwe strategie stel ons ambisie vir inklusiewe multilateralisme uiteen, ons sterk verbintenis om dit te hernu, en dit sal ondersteun word deur spesifieke aksies. ”

Definisie en verdediging van EU-prioriteite en waardes in die multilaterale stelsel

Die uitdagings van die 21ste eeu vra vir meer, nie minder nie, multilaterale bestuur en reëlgebaseerde internasionale samewerking. Die EU het duidelike strategiese prioriteite gedefinieer oor kwessies wat geen land alleen kan trotseer nie: vrede en veiligheid, menseregte en die oppergesag van die reg, volhoubare ontwikkeling, openbare gesondheid of klimaat. Nou moet dit hierdie prioriteite multilateraal bevorder in 'n strategiese benadering om 'n veiliger wêreld en 'n volhoubare, inklusiewe wêreldwye herstel te verseker.

Die EU moet sy leierskap verskerp en 'lewer as een' om 'suksesvol te wees'. Vir hierdie doel sal die EU doeltreffender koördineringsmeganismes bevorder rondom gesamentlike prioriteite en beter gebruik maak van sy kollektiewe krag, insluitend om voort te bou op die Team Europe-benadering. Die demokratiese en unieke sterkpunte van die regulering is bates om 'n beter wêreld te help bou, terwyl sy veiligheid- en verdedigingstrukture wêreldwye pogings ondersteun om internasionale vrede en veiligheid te handhaaf, te handhaaf en op te bou.

Modernisering van die multilaterale stelsel Om te verseker dat die globale multilaterale stelsel 'geskik is vir die doel' om vandag se uitdagings die hoof te bied, sal die EU voortgaan om die hervormingspogings van die VN se sekretaris-generaal te ondersteun. Dit sal die modernisering van sleutelinstellings soos die Wêreldgesondheidsorganisasie en die Wêreldhandelsorganisasie bevorder. Dit sal ook die leiding neem vir die ontwikkeling van nuwe wêreldwye norme en die daarstelling van samewerkingsplatforms op gebiede soos belasting, die digitale sfeer of kunsmatige intelligensie.

'N Sterker Europa deur vennootskap

Om die multilaterale landskap te verander, het ons 'n nuwe generasie vennootskappe nodig. Die EU sal nuwe alliansies met derde lande bou, die samewerking met multilaterale en streeksorganisasies, sowel as ander belanghebbendes, veral diegene met wie dit demokratiese waardes deel, versterk en met ander 'n gemeenskaplike vraagstuk per kwessie soek. Dit sal vennootlande ondersteun om doeltreffender by die multilaterale stelsel in te skakel en om stelselmatige opvolg van bilaterale verbintenisse met vennote te verseker om multilaterale doelstellings te bevorder. Die EU beoog om 'n meer inklusiewe multilateralisme op te bou. Dit is belangrik om ook met die burgerlike samelewing sowel as die private sektor, sosiale en ander belanghebbendes in gesprek te tree.

Volgende stappe

Die Kommissie en die hoë verteenwoordiger nooi die Europese Parlement en die Raad om die benadering te onderskryf en saam te werk aan hierdie prioriteite. Agtergrond Om suksesvol te reageer op wêreldwye krisisse, bedreigings en uitdagings, het die internasionale gemeenskap 'n doeltreffende multilaterale stelsel nodig, gebaseer op universele reëls en waardes. Die VN bly die kern van die multilaterale stelsel.

Die EU en sy lidlande is die grootste finansiële skenkers aan die VN-stelsel, aan die Bretton Woods-instellings en vele ander internasionale forums. Hulle lewer byna 'n kwart van alle finansiële bydraes tot die VN se fondse en programme, terwyl die EU-lidlande ook byna 'n kwart van die VN se gewone begroting lewer. By die Internasionale Monetêre Fonds en die Wêreldbank besit die EU-lande meer as 'n kwart van die stemkrag, byna 'n derde van die finansiële bydraes kom van die EU en sy lidlande.

Die EU werk baie nou saam met en in ander internasionale organisasies en entiteite, soos die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling, die Wêreldhandelsorganisasie, die Raad van Europa, die Organisasie vir Veiligheid en Samewerking in Europa en die Noord-Atlantiese Verdrag Organisasie. Laastens wil die EU nouer samewerking hê met ander streeks- en multinasionale groeperings soos die Afrika-unie, die Organisasie van die Afrika-, die Karibiese en die Stille Oseaan, die Vereniging van Suid-Asiatiese Nasies of die Gemeenskap van Latyns-Amerikaanse en Karibiese state om gemeenskaplike uitdagings aan te spreek en om op internasionale vlak saam te werk.

Lees verder

EU

Wil u 'n ruimtevaarder wees? Europa werf vir die eerste keer in 11 jaar

gepubliseer

on

By

Europa is besig om vir die eerste keer in 11 jaar nuwe ruimtevaarders te werf, aangesien toonaangewende ruimtevaart-nasies hul missies na die Maan en uiteindelik ook na Mars rig.

Die Europese Ruimteagentskap (ESA) wil 26 permanente en reserwe-ruimtevaarders optel. Dit moedig vroue sterk aan om aansoek te doen en ondersoek hoe dit mense met gestremdhede by hul span kan voeg om die diversiteit onder bemanning te bevorder.

Maar dit sal nie maklik wees om een ​​van die gesogte posisies te land nie, het dit Dinsdag op 'n nuuskonferensie gewaarsku.

Eerstens verwag ESA dat 'n "baie hoë aantal" aansoeke sal kom gedurende die agt-week werwingsproses vanaf 31 Maart, het Lucy van der Tas, ESA-hoof van talentverwerwing, gesê.

Tweedens, diegene wie se aansoeke aanvaar word, sal 'n streng ses-fase keuringsproses ondergaan wat tot Oktober 2022 sal duur.

"Kandidate moet geestelik voorbereid wees op hierdie proses," het Van der Tas gesê.

LêERFOTO: 'n Close-up van die algehele van die Italiaanse ESA-ruimtevaarder Luca Parmitano word op sy nuuskonferensie afgebeeld nadat hy teruggekeer het vanaf die bevelvoerder van die Internasionale Ruimtestasie (ISS) -missie by die opleidingsentrum van die Europese Ruimteagentskap (ESA) naby die internasionale lughawe Keulen-Bonn in Wahn, Duitsland, 8 Februarie 2020. REUTERS / Wolfgang Rattay
'N Close-up van die overall van die Italiaanse ESA-ruimtevaarder Luca Parmitano word tydens sy nuuskonferensie afgebeeld nadat hy teruggekeer het van die bevel oor die missie van die Internasionale Ruimtestasie (ISS) by die opleidingsentrum van die Europese Ruimteagentskap (ESA) naby die internasionale lughawe Keulen-Bonn in Wahn, Duitsland, 8 Februarie 2020. REUTERS / Wolfgang Rattay

Die aanpassing van tegnologie wat mense in staat gestel het om in die ruimte te wees, kan die geleentheid bied vir mense met gestremdhede, het die Italiaanse ruimtevaarder Samantha Cristoforetti gesê.

"Wat ruimtevaart betref, is ons almal gestremd," het Cristoforetti bygevoeg.

Menslike ruimtevlug lyk vir 'n herlewing.

Na jare waarin Baikonur in die steppe van Kazakstan die enigste lanseerplek vir bemanningvlugte na die ruimte was, het samewerking met private maatskappye soos SpaceX die vooruitsigte vir meer menslike missies laat ontstaan.

Vereistes vir 'n ruimtevaarder by ESA sluit in 'n meestersgraad in natuurwetenskappe, ingenieurswese, wiskunde of rekenaarwetenskap en drie jaar nagraadse ervaring.

"Ek dink dit is 'n wonderlike geleentheid ... Dit sal 'n geleentheid wees om baie van jouself te leer," het Cristoforetti gesê.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings