#Hammond sê groei, nie begrotingsurplus nie, die sleutel om skuld te verminder

| November 8, 2018

Kanselier Philip Hammond (Foto) het die vooruitsig van 'n loser begrotingsbeleid na Brexit geopper en gesê vinniger groei was die beste manier om Brittanje se skuldlas te sny, maar het aangedring dat hy steeds verbind is om uiteindelik 'n begrotingsoorskot te bedryf. skryf David Milliken en Alistair Smout.

Hammond se jaarlikse begroting versterk sommige ontleders se twyfel oor sy verbintenis tot 'n begrotingsoorskot nadat hy 'n belastingafval gebruik het om openbare uitgawes te finansier, eerder as om vinniger vordering te maak om die staatskuld te verminder.

Eerste Minister Theresa Mei het verlede maand gesê dat soberheid ná 'n reeks sny aan openbare dienste en welsynsvoordele sedert 2010 afgesluit het en voorheen 'n groot toename in openbare gesondheidsorg uitgawes aangekondig het.

Die nie-partydige Instituut vir Fiskale Studies het gesê Hammond se optrede het voorgestel dat die idee wat hy regtig beoog om die begrotingstekort deur middel van die 2020's uit te skakel, "sekerlik vir die voëls" was.

Gevra deur 'n parlementêre komitee indien die tesourie die vooruitsig gestel het om 'n begroting oorskot in die volgende dekade te bedryf, het Hammond gesê: "Nee, dit is nie verlaat nie."

Hy het egter geweier om te sê wanneer hy 'n surplus verwag het. Begrotingsvoorspellings verlede week het die regering se lenings as 'n deel van die nasionale inkomste op die regte pad laat val om 0.8% in 2023 / 24 van die laer as verwagte 1.2% - of £ 25.5 miljard - hierdie finansiële jaar te val.

"Ons is binne afstand (van 'n oorskot), maar dit sal 'n beleidsbesluit wees by opeenvolgende fiskale gebeure hoe om die beskikbare fiskale hoofde te balanseer, is daar tussen die vermindering van die tekort, belastingvermindering, toenemende besteding ... en belegging in kapitaalinfrastruktuur. Hy het aan wetgewers gesê.

Die staat se lenings sal na verwagting volgende jaar na 1.4% van die bruto binnelandse produk (BBP) styg, en Hammond het gesê hy kan meer leen nadat Brittanje die volgende jaar op 29 Maart die Europese Unie verlaat en steeds voldoen aan die begrotingreëls.

"Ons kan, as ons verkies het, toelaat dat lenings 'n bietjie styg," het Hammond gesê.

Hammond het gesê dat die vind van 'n manier om stadige groei te verbeter, waarskynlik 'n meer lewensvatbare strategie sal wees om skuld vinnig te verminder as 'n deel van die BBP as aanhoudende lopende begrotingsurplusse, wat Brittanje selde in vorige dekades bestuur het.

"Daar is 'n baie moeilike manier om dit te doen, wat elke jaar 'n begrotingstekort uitloop en die kontantskuld afbetaal," het hy gesê. "En daar is 'n baie makliker manier om dit te doen, wat is om die ekonomie vinniger te laat groei."

Totale netto netto skuld van die openbare sektor word voorspel om vanjaar tot 83.7% van die BBP te val, of £ 1.835 triljoen.

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, Konserwatiewe Party, EU, UK