#InWorkPoverty - 'Ons het 'n groot probleem van armoede in die werk vir vroue' Urtasun MEP

| November 8, 2018

MEP's beklemtoon die onlangse Oxfam-studie oor die armoede in die werk van vroue in die arbeidsmag in Europa. Die studie beklemtoon die situasie wat werkende vroue in die gesig staar en die manier waarop hul veranderende patrone van werk, die swaarkry en nadele wat hulle in die gesig staar, lei tot armoede ten spyte van indiensneming. Die verslag ondersoek die uitdagings en geleenthede wat Europa se werkende vrouens in die gesig staar, veral dié wat in onvoorsiene en lae-betaalde werk is.

Ons het met die eienaar Ernest Urtasun (groen) oor die verslag gepraat. Hy het gesê dat Spanje die een in twee vroue wat in Europa werk, deur armoede bewerkstellig word. Urtasun het gesê dat die geslagsbetalingsgaping aangepak moet word, ook presiesheid in die werk - wat oorwegend vroue beïnvloed, wat die voorbeeld van die toerismesektor in Spanje gee. Hy het gesê dat die geslagsaspek spesiale aandag moet kry in die Europese semesterverslae.

Gevra of die geslagsbalans van die nasionale parlemente 'n verskil maak, sê Urtasun dat indien wetgewers manlik oorheers word, hierdie kwessies geneig word om verwaarloos te word en dit die openbare beleid beïnvloed.

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie, EU, EU, politiek