Ontsteld #Hindus soek reg op verassing in #Malta, aangesien 'begrafnis die reis van siel verhinder'

| Julie 31, 2019

Hindoes is wêreldwyd ontsteld oor Malta omdat hulle nie 'n meganisme vir die verassing van die oorlede Hindoes het nie, wat die gemeenskap dwing om hul geliefdes te begrawe in stryd met hul lang geloofsoortuigings.

Hindoe staatsman Rajan Zed (uitgebeeld), het in 'n verklaring in Nevada, VSA, gesê dat Malta 'n mate van volwassenheid moet toon en meer reageer op die seer gevoelens van sy hardwerkende, harmonieuse en vreedsame Hindoe-gemeenskap; wat sedert 1800's in die land was en baie bydraes tot die nasie en die samelewing gemaak het, en voortgegaan het om dit te doen.

Zed, die president van die Universal Society of Hinduism, het opgemerk dat verassing 'n tradisie was wat voor die VHJ voorgeskryf is in ou Hindoe-tekste. Verassing geïdentifiseerde geestelike vrylating, het ernstige bande met die aardse lewe gehelp en die siel momentum gegee vir die voortgesette geestelike reis. Wêreld se oudste bestaande Skrif,Rig-Veda, het daarop gewys: Agni, stel hom weer vry om na die vaders te gaan.

Dit was net 'n hartseer vir die gemeenskap om iets op te voer in 'n duidelike skending van hul geloof. As Malta nie in staat was om behoorlike krematoriums te verskaf nie, moet Hindoes toegelaat word om hul oorledenes te veras op tradisionele oop pyne, waarvoor Malta 'n verassinggrond naby 'n watermassa moet bou; Rajan Zed aangedui.

Zed het verder gesê dat Hindoes van plan was om verskillende liggame / amptenare te nader, soos die Europese Unie, die Raad van Europa, die Europese Parlement; Europese Kommissaris vir Menseregte; Europese en Malta-ombudsman; President van Malta, premier en ander regeringskantore; Nasionale Kommissie vir die Bevordering van Gelykheid; Rooms-Katolieke aartsbiskop van Malta; ens .; oor hierdie kwessie; omdat mens 'n mens se geloofstradisies kon volg, was dit 'n fundamentele mensereg.

Begrafnisrites / seremonies was een van die belangrikste samskaras (sakramente) van die Hindoe-lewe. In die meerderheid gevalle is Hindoes veras, behalwe babas en asketika. Na enkele antieke rituele tydens die verassing is oorblyfsels (bene / as) seremonieel in die heilige rivier Ganga of ander waterliggame gedompel, wat die oorledene bevry het. In Hindoeïsme was die dood nie die einde van die bestaan ​​nie; Rajan Zed uitgewys.

Boonop moet beginsels van Hindoeïsme en ander wêreldgodsdienste in alle staatskole van Malta onderrig word, tesame met godsdienstige leer van die Rooms-Katolieke Apostoliese Geloof. Deur die kinders van Malta oop te maak vir belangrike wêreldgodsdienste en nie-gelowiges se siening, sou hulle 'n goed gevoed, goed gebalanseerde en verligte burgers van môre maak; Zed verklaar.

Rajan Zed was van mening dat Malta ook 'n mate van grond en hulp sou moes verleen met die oprig van 'n Hindoe-tempel, aangesien Maltese Hindoes nie die regte tradisionele aanbiddingsruimte het nie.

Malta moet sy eie grondwet volg, wat lui: “Alle persone in Malta moet volle vryheid van gewete hê en die vrye uitoefening van hul onderskeie wyse van aanbidding geniet”. Boonop was Malta, 'n lidland van die Europese Unie, 'n ondertekenaar van die protokol 1 tot die Europese Menseregte-konvensie; Zed merk op.

Rajan Zed het verder gesê dat as 'n oorheersende meerderheid in Malta, Katolieke ook 'n morele verantwoordelikheid het om te sorg vir minderheidsbroers / -susters uit verskillende geloofsagtergronde, en dat hulle dus ook gelykheidsbehandeling vir almal moet soek. Gelykheid was die fundamentele beginsel van die Judeo-Christelike geloof, waarvan die Katolisisme 'n beduidende rol was.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, gelowe, Hindoeïsme, Godsdiens, US

Kommentaar gesluit.