Verbinding met ons

jeug

'Ons moet inklusief wees in ons manier van werk'

DEEL:

gepubliseer

on

Die Vergadering van Europese Streke (AER) is die grootste onafhanklike streeksnetwerk van Europa, dit strek verder as die EU se grense na groter Europa. Tans is dit een van die vennote in die projek 'Y-FED: Europe is what we make of it!'. Y-FED poog om begrip en deelname van jongmense in besluitneming te verbeter in ooreenstemming met Europese jeugdoelwitte. 

Terug in 2008 het die AER die Youth Regional Network (YRN) gestig, 'n pan-Europese platform van streekjeugrade, -parlemente en -organisasies, wat wys dat dit 'n voorloper was om jongmense te betrek by kwessies en beleide wat vir hulle relevant is. 

EU-verslaggewer het met die president van die Vergadering van Europese Streke (AER) Magnus Berntsson vergader om meer uit te vind oor hoekom die betrokkenheid van jongmense so belangrik is: “Dit is 'n belangrike tyd vir Europa. Ons spreek die Konferensie oor die Toekoms van Europa toe en dit is belangrik dat ons mense insluit wat dalk nie soveel by hierdie besprekings ingesluit is as wat hulle behoort te wees nie. Ek praat veral van jongmense.

“Dit is belangrik om aan te spreek hoe plaaslike en streekspolitiek, sowel as Europese en nasionale beleide, hul toekoms beïnvloed. Ons is hier om hulle gereedskap en geleenthede te gee om aan die besprekings deel te neem. Ons moet hulle help om belangrike vrae te opper wat hulle in besprekings uitgelig het. So dis hoekom ons hier is.” 

advertensie

Berntsson sê dat jongmense diep deur die pandemie geraak is: “Ons het 'n peiling in sewe verskillende Europese lande gedoen wat werklik drie areas van groot belang vir jongmense wat uit die Covid-situasie kom, gespesifiseer het: geestesgesondheid, werksgeleenthede en onderwys. 

“Ons moet inklusief wees in ons manier van werk. Politici van die Europese vlak, sowel as plaaslike en streekpolitici moet jongmense by die besprekings insluit. Ons sê nie ons weet alles nie!”

Nog 'n bevinding van die verteenwoordigende peiling, wat binne die 'Y-FED'-projek deur die instituut Savanta gedoen is, was dat plaaslike en streekpolitici 'n relatief hoë vertroue geniet: “Politici in streke en stede is, met 52 persent, die mees vertroude wanneer dit kom om doeltreffend te reageer op kwessies wat burgers se lewens raak - vergeleke met 49 persent vir die EU-instellings en 41 persent vir nasionale regerings.” 

advertensie

Ek het gesien dat Berntsson 'n kenteken vir Volhoubare Ontwikkelingsdoelwitte dra, die Sweedse politikus het verduidelik: “Dit lê my na aan die hart, ek is die Minister van Omgewing op die Streeksraad van Västra Götaland. Die Green New Deal is die uitdaging by uitstek.”

Op die vraag of ons gereed is vir die uitdaging, het hy gesê: “Ons het beslis geleenthede. Elektrifisering gaan soveel vinniger as wat enigiemand vyf jaar gelede gedink het. Maar as 'n streekpolitikus wat baie nou saamwerk met ons plaaslike sakekant, moet ons dit noukeurig volg - veral komende van Göteborg wat 'n sterk motorbedryf het. Dit is 'n groot oorgang en dit verg sistemiese verandering. Ons moet byvoorbeeld seker maak dat jongmense die regte vaardighede het.”

“As ons teruggaan na die 70's en 80's was Göteborg 'n groot skeepswerf van die wêreld, dan het alles verander en dit was baie moeilik vir baie mense. Nou het ons meer mense wat in die skeepswerfgebied woon en werk as ooit tevore. Dit verg innovasie en dit kan nuwe geleenthede skep: ons sal hierdie benadering nodig hê in die oorgang na ’n groen samelewing.”

agtergrond

Die projek "Y-FED: Europe is what we make of it" het ten doel om die EU nader aan sy jong burgers te bring deur 'n voorstel te ontwikkel vir 'n verbeterde institusionele raamwerk van die Unie in ooreenstemming met die Europese Jeugdoelwitte. Die inisiatief word ondersteun deur 'n Erasmus+ "Europese Youth Together"-toekenning. Die projekvennote bestaan ​​uit 18 burgerlike organisasies sowel as 2 netwerke van Europese en streekbesluitnemers, onder wie die Jong Europese Federaliste en die Vergadering van Europese Streke.

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie

Konflikte

Jeug sokker vredesinisiatief vir Georgiese konfliksone

gepubliseer

on

'N Vredesinisiatief wat alom geprys word in Georgië, het 'n beroep geloods vir nuwe beleggings wat baie nodig is. Die internasionale vredesprojek oor die Georgiese konfliksone is geprys omdat dit gehelp het om alle kante met mekaar te versoen in 'n geskil wat Europa se "vergete oorlog" genoem word. In 'n poging om langtermynvrede in die gebied te bring, is 'n ambisieuse projek van stapel gestuur om sokkerinfrastruktuur in die konfliksone van die Gori-munisipaliteit op te stel.

Aan die hoof van die inisiatief is Giorgi Samkharadze, oorspronklik 'n sokkerskeidsregter (foto sentrum) wat nou 'n beroep op internasionale donateurs gedoen het om sy planne te finansier.

Hy het gesê: 'Ons projek is deels deur verskeie sakebedrywe gefinansier, maar dit is beslis nie genoeg om ons take aan te pak nie. Inteendeel, die situasie het vererger, spanning neem net toe sedert die begin van 'n konflik. ”

Georgiese en Suid-Ossetiese spanne

Georgiese en Suid-Ossetiese spanne

Sowat $ 250,000 XNUMX is tot dusver by 'n paar beleggers ingesamel en dit het gedreineer en 'n kunsmatige toonhoogte, maar meer investering van skenkers is dringend nodig om sy voorstelle ten volle te verwesenlik. Ondersteuning het ook gekom van die EU / Georgia Business Council en Samkharadze hoop dat hulp van sowel die openbare as die private sektor kan kom.

Ondersteuning vir wat nog steeds 'n liefdadigheidsorganisasie is, het gekom van die Georgiese parlement wat 'n ope brief geskryf het en 'n beroep doen op investering vir wat gesien word as 'n uiters belangrike plaaslike vredesinisiatief.

Die parlement van Georgië het voorkeur gegee aan die internasionale vredesprojek Ergneti, 'n staatsdokument is opgestel om skenkersorganisasies te soek, die finansies wat nodig is om kinders in die konfliksone te ontwikkel met behulp van toepaslike infrastruktuur en om die stelselmatige ontwikkeling van vrede te bevorder d.m.v. sport en kultuur.

Giorgi Samkharadze verduidelik die vredesprojek

Giorgi Samkharadze verduidelik die vredesprojek

Die brief, geskryf deur die voorsitter van die parlement se komitee vir Europese integrasie, senior Georgiese parlementslid David Songulashvili, beveel die projek sterk aan, volgens hom, "raak die versoening van die samelewings van Georgië en Tskhinvali-streek - 'n baie prominente saak vir Georgië, sowel as sy internasionale vennote. ”

Volgens hom sal die ontwikkeling van die bestaande projek mense-tot-mense-kontak, dialoogprosesse en versoening van die jeug van beide kante van die administratiewe grenslyn vergemaklik.

Hy skryf dat die komitee 'vas glo dat die doelwitte en verwagte uitkomste van hierdie projek werklik strook met die westelike rigting van die land se ontwikkeling, aangesien vreedsame oplossing van konflik en territoriale integriteit binne die internasionaal erkende grense waardes is wat ons en ons internasionale vennote is is sterk daartoe verbind. ”

Songulashvili bevestig die parlement se steun aan die projek en beveel Samkharadze aan as 'n "waardevolle potensiële vennoot."

Hy sluit af: "Ons hoop regtig dat hierdie projek sal sien ontwikkel en vorder in ooreenstemming met die land se belange."

Beker finale vieringe!

Beker finale vieringe!

Samkharadze het op hierdie webwerf gesê hy verwelkom die ingryping deur die Georgiese parlement, en het bygevoeg: 'Georgië is 'n land van parlementêre heerskappy, en as die parlement van Georgië en die Europese integrasiekomitee so 'n internasionale vredesprojek steun, sou ek hoop dat die Europese Kommissie voel u verplig om finansiële steun vir ons projek te bied. ”

Hy het gesê dat hy nou hoop om 'praktiese hulp' van die EU vir die inisiatief te sien.

Hy sê sulke pogings is nou des te belangriker as gevolg van 'n kommerwekkende onlangse oplewing in spanning in die streek.

Ergneti is een van die talle dorpies langs die administratiewe grenslyn (ABL), die grens tussen Georgië en Tskhinvali-streek of Suid-Ossetië. Na die oorlog tussen Georgië en Rusland in Augustus 2008, is doringdraadheinings op die ABL aangebring wat die vryheid van beweging van mense en goedere belemmer.

In die verlede het die EU die pogings van die projek toegejuig, maar die hoop is dat hierdie steun in finansiële hulp sal vertaal.

Georgiese TV's het nuus oor die projek uitgesaai terwyl die president van die Europese Kommissie, me. Ursula von der Leyen, en die leierskap van die Europese parlement steunbriewe gestuur het.

Samkharadze het gesê: "Hierdie internasionale vredesprojek het die praktiese betrokkenheid van beleggers nodig"

 

Giorgi Samkharadze gee TV-onderhoude na die wedstryd

Giorgi Samkharadze gee TV-onderhoude na die wedstryd

Een duidelike sukses tot dusver was die bou van 'n tydelike sokkerstadion vir gebruik deur plaaslike inwoners, 300 meter vanaf die tydelike afbakeningslyn in Ergnet. Onlangs was daar 'n vriendelike sokkerwedstryd wat saamgestel is uit die plaaslike bevolking uit die konfliksone. Dit het naby die Ossetiese grens en 300 honderd meter van Tskhinvali plaasgevind, en plaaslike gesinne van diegene wat deelgeneem het, het almal ingeskakel om die koste van die opvoering van die geleentheid te betaal.

Die gebeurtenis self was uiters simbolies en ook die datum waarop dit plaasgevind het, in Augustus - in Augustus 2008 het die bittere, alhoewel kort, oorlog begin. Verteenwoordigers van die plaaslike regering en die EU-moniteringsending in Georgië (EUMM) was onder die aanwesiges.

Samkharadze het gesê: 'Hulle het ons baie warm wyke vertel en ons almal aangemoedig om voort te gaan met ons aktiwiteite.'

Hy het aan EU Reporter gesê dat die doel is om met verskillende vennote te koördineer "om die nodige infrastruktuur in die konfliksone te bou om jongmense by sport- en kulturele aktiwiteite te betrek."

Hy voeg by: 'dit is nodig om 'n goeie infrastruktuur vir alle geleenthede te hê en 'n omgewing wat vir onderwysers en kinders bevorder word, om nie die entoesiasme wat hulle nou het, te verloor nie, maar om te ontwikkel na 'n beter toekoms.'

Ergenti is in 2008 ernstig beskadig en 'n tydelike skeidslyn loop deur die dorp.

'Dit is die rede waarom ons 'n goeie infrastruktuur vir almal moet skep,' voeg hy by. Ons wil nie oorlog hê nie, inteendeel, ons is verbind tot vrede. ”

Hy voeg by: 'Ons is mense van verskillende beroepe wat hulle verbind tot een groot doel - om jongmense sowel as werk in die konfliksone te ontwikkel.'

Op langer termyn wil hy sien dat ander sportsoorte en aktiwiteite soos rugby, atletiek en kulturele, artistieke en godsdienstige geleenthede plaasvind.

 

Aanbieding van die Beker

Aanbieding van die Beker

"Dit is nodig om 'n goeie infrastruktuur vir al sulke geleenthede te hê, en 'n omgewing wat gunstig is vir onderwysers van sport- en kultuurbyeenkomste en kinders, om nie die entoesiasme wat hulle nou het, te verloor nie, maar om te ontwikkel na 'n beter toekoms," het hy gesê. state.

Die opwindende projek - op een hektaar grond - waarvoor hy aan die hoof is, sal volgens hom ook die versoening tussen Ossetiërs en Georgiërs vergemaklik, asook die ontwikkeling van dorpe naby die omgewing.

Die gebied, as sneeu, was 'n bron van spanning sedert die opbreek van die Sowjetunie. Na 'n kort oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008, het Moskou daarna Suid-Ossetië as 'n onafhanklike staat erken en 'n proses van nouer bande begin wat Georgië as effektiewe anneksasie beskou.

Sowat 20% van die Georgiese gebied word deur die Russiese Federasie beset, en die Europese Unie erken nie die gebiede wat deur Rusland beset is nie.

Kinders van beide kante van die konfliklyn wat deur sokker verenig word

Kinders van beide kante van die konfliklyn wat deur sokker verenig word

Voor die oorlog het baie mense in Ergneti hul landbouprodukte verhandel met die nabygeleë gebied wat nou beset is. Boonop was die mark in Ergneti 'n belangrike sosio-ekonomiese ontmoetingspunt waar Georgiërs en Ossetiërs mekaar ontmoet het om sake te doen.

Samkharadze hoop om met sy baanbrekersprojek die goeie tye terug te bring, ten minste na hierdie deel van sy geboorteland. Die projek is volgens hom 'n model vir ander soortgelyke konflikte regoor die wêreld.

Daar is nou te hoop dat, hoewel die wêreld deur 'n wêreldwye gesondheidspandemie en die ooreenstemmende finansiële impak aangegryp word, die positiewe klank van hierdie klein, maar onrustige deel van Europa 'n mate van resonansie sal hê in die gange van die mag in Brussel - en verder as.

 

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Frontpage

Terwyl Sir Tom Jones 80 word, "is die herinneringe geweldig", maar nie net vir Tom nie

gepubliseer

on

Terwyl hy sy 80ste verjaardag vier, het Sir Tom Jones gesê dat hy sal aanhou sing "solank asem in my liggaam is". Sir Tom, wat in Pontypridd grootgeword het, het groot kommersiële sukses behaal met treffers, waaronder It's Not Unusual, What's New Pussycat? en soen.

Hy het een van die grootste sterre ter wêreld geword, met sy live optredes in Las Vegas wat die bewondering van Elvis Presley en Frank Sinatra verdien het.

Die Walliese legende, wat op 7 Junie 1940 gebore is, het gesê dat hy nie omgee om oud te word nie, want 'die herinneringe is geweldig' - skryf Henry St George.

https://youtu.be/MKJxblteCQI

video met vergunning van coto.pops musiek

'N Ander man met geweldige herinneringe aan Sir Tom se loopbaan is die eienaar en uitgewer van die EU-verslaggewer, Colin Stevens

In 1979 was Stevens 'n senior vermaakprodusent by HTV Wales in Cardiff en vervaardig hy die hele Tom Jones Specials vir ITV-netwerk.

Tom Jones was tien jaar lank 'n ballingskap in die VSA, het in Beverly Hills gewoon en gereeld in Caesar's Palace, Las Vegas verskyn.

Stevens het die gevoel gehad dat Tom, sodra die tien jaar lange belastingvrystelling beëindig is, Tom weer in die VK wil optree. Hy benader dus die bestuurder van Tom, die legendariese Gordon Mills, wat ook Englebert Humperdinck en Gilbert O'Sullivan bestuur het.

“Ek was ongelooflik fris,” het Stevens gesê. 'Ek het uitgevind dat Gordon van Beverly Hills sou invlieg om dinge op te stel vir die eerste Britse toer van Tom in tien jaar en het daarin geslaag om 'n vergadering van vyf minute met hom te kry.

Dit was oor middagete in die 5-ster Connaught Hotel, oorkant die kantore van MAM, Gordons platemaatskappy.

Daar was ongeveer 20 mense rondom die etenstafel, die top van die vermaaklikheidsbedryf en 'n voormalige Miss World, maar op een of ander manier het ek by Gordon gesit.

Toe die kelner die spyskaarte bring, stuur Gordon Mills hom weg en sê dat almal wors en mos moes hê, iets wat hy nie in LA kon kry nie!

Ons moes almal dertig minute wag terwyl die hotel 'n taxi stuur om worsies te soek en te koop! ”

Die verhaal word meer surrealisties, sê Stevens. 'Ek het geweet dat ek al die groot maatskappye verslaan het om eers met Tom se bestuurder te praat, maar ek het ook geweet dat HTV dit nie kon bekostig om dieselfde as die groot netwerke te betaal nie. In werklikheid het ek geen idee gehad wat ek kon aanbied nie, ek het op my voete gedink! '

Eers aan die einde van die middagete draai Tom se bestuurder na Stevens en vra wat hy kan aanbied.

'Ek het net gesê:' Ek kan nie enige fooi bekostig wat Tom wil hê nie, maar as hy na tien jaar ballingskap besluit om eers in Wallis eerder as in Londen op te tree, dink net aan die publisiteit! '

Daar was 'n stilte, tot die einde van die middagete word niks meer gesê nie. Toe Tom se bestuurder vertrek, draai hy na Stevens en sê: "Ek vlieg môre terug na LA op Concorde. As u vir my 'n blikkie Walliese koeke kan gee wat ek vir Tom kan gee, het ons 'n ooreenkoms. '

'Ek het my vrou in Cardiff gebel en haar oorreed om te begin bak.' het Stevens gesê.

“Hulle is die volgende dag in Londen na my gekoerier en ek kon daarin slaag om die blikkie Walliese koeke by die bestuurder van Tom af te lewer voordat hy op Concorde vertrek.”

'Toe Concorde opstyg, het ek 'n boodskap van Tom se bestuurder ontvang om na die dae Daily Mail te kyk. Ek het dit oopgemaak om die titel te lees “Giant Killer HTV steel Tom Jones onder die neus van Network vir 'n blikkie Welsh Cakes”. Op 'n oomblik het Gordon Mills my die waarde van PR geleer, ”sê Stevens.

Colin Stevens (middel) met Tom Jones (regs)

Colin Stevens (middel) met Tom Jones (regs)

Stevens is toe uitgenooi om Tom by sy huis in Beverly Hills te ontmoet, in Tom se privaat vliegtuig na Las Vegas en Lake Tahoe te reis, twee dokumentêre films en twee ITV-kersfees-aanbiedings saam met Tom Jones te vervaardig voordat hy na nuusproduksie gaan en redakteur word van nuusverwante programme bestuur, sy eie PR-maatskappy bestuur en uiteindelik 'n Europese nuusnetwerk op die been bring wat London Globe, EU Reporter en 'n menigte ander titels besit.

Gedurende sy loopbaan het Tom Jones homself voortdurend uitgedink en oorgedra van pop, rock en country na gospel, soul en blues en daarna elektroniese en dansmusiek.

Parallel daaraan het Stevens homself ook weer uitgevind en oorgegaan van TV-produsent, PR-uitvoerende beampte na eienaar en uitgewer van Globe News en EU Reporter.

Dit moet iets in die Brains-bier wees wat hulle albei in Wallis wil drink!

 

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Kuns

challenjam.com - die ingenieuze # video challenge site

gepubliseer

on

'N Nuwe avontuur wag vir die video-liefhebbersgemeenskap op die challenjam.com webwerf, wat 'n gevorderde platform van videokompetisies bied. Challenjam bring mense met dieselfde belangstelling vir vriendelike videokompetisies of uitdagings. Spoedtekening, drone-racing, reisvlog, vryloop, snowboarden, liedjie-hoedjie challenjams loop daar, met deelnemers kry en gee jamits mekaar mekaar om video's te evalueer.

Die webwerf bied plek vir 'n lewendige, opwindende, innemende aanlyn-gemeenskap wat daarvan hou om talente in 'n lonende omgewing te ontdek. Hoekom is dit lonend? Omdat daar twee maniere is om talente te waardeer: een is om hulle gunsteling te merk, en die ander een om hulle jamits te gee. Prestasie word beoordeel deur 'n verwelkomende gehoor sonder negatiewe kommentaar of terugvoering.

challenjam.com lok die mees avontuurlike video skeppers, en die mees gefassineerde gehoor met dieselfde passie. Dit is 'n nuwe sosiale media-hub, waar enigiemand gratis of gratis vir 'Just for Fun' of 'Just for Fame' kan begin of by challenjams aansluit. Dit is egter ook oop vir professionele persone. Hulle kan toegangsgeld challenjams instel, waar die wenpost $ prys ontvang.

Die webwerf is baie maklik om te gebruik. Besoekers kan met hul Facebook-rekening of hul e-pos adres registreer. Hulle word voorsien van 'n profielbladsy om hul aktiwiteit te volg. Om by 'n uitdaging aan te sluit, benodig slegs 'n video-boodskap (tans 'n skakel van die YouTube-video se URL). Om te wen is maklik: versamel die meeste jamits.

YouTube het 118 miljoen uitdagingsvideo's en hierdie nommer word in elke oomblik hoër, maar die individuele kanaalopstelling van YouTube ondersteun nie hierdie soort videokompetisies nie. Dit was die rede vir die bekendstelling challenjam.com laas jaar. Die internasionale gebruikers se gemeenskap van die webwerf blyk die idee te ondersteun, want dit groei steeds. Die webwerf het besoekers van 142 lande regoor die wêreld.

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie
advertensie

Neigings