Verbinding met ons

Balkan

Die Wes-Balkan-streek kry steun van Merkel op pad na die EU-integrasie

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Duitse kanselier Angela Merkel (Foto) het genoem dat die ses lande op die Wes-Balkan in die toekoms EU-lidlande moet word. Sy beskou dit as 'n strategiese belang, wat dui op die invloed wat China en Rusland in die streek het, skryf Cristian Gherasim, korrespondent in Boekarest.

"Dit is in die Europese Unie se eie belang om die proses hier voort te dryf," het Merkel tydens 'n virtuele konferensie oor die toekoms van die Wes-Balkan gesê.

Die konferensie is bygewoon deur die regeringshoofde van Serwië, Albanië, Noord-Macedonië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kosovo, asook Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie.

advertensie

In 2003 het die Raad in Thessaloniki die integrasie van die Wes-Balkan as 'n prioriteit van die EU-uitbreiding gestel. Die EU se betrekkinge met die Westelike Balkan-state is in 2005 van die 'eksterne betrekkinge' na die 'uitbreiding'-beleidsegment verskuif.

Serwië amptelik aansoek gedoen vir lidmaatskap van die Europese Unie op 22 Desember 2009. Toetredingsonderhandelinge is tans aan die gang. Die ideaal is dat Serwië na verwagting teen 2024 sy onderhandelinge sal voltooi.

vir Albanië, het toetredingsgesprekke in Maart verlede jaar begin toe die EU-ministers 'n politieke ooreenkoms bereik het oor die opening van toetredingsgesprekke met Albanië en Noord-Macedonië. Tot nou toe het Albanië 'n totaal van € 1.2 miljard aan ontwikkelingshulp in die EU-geld ontvang van die Instrument for Pre-Accession Assistance, 'n finansieringsmeganisme vir kandidaat-lande in die EU.

advertensie

Waarskynlik word die grootste steun van alle Wes-Balkanstate in die toetrede tot die unie ontvang Montenegro. Die toetredingsonderhandelinge met Montenegro het op 29 Junie 2012 begin. Met al die onderhandelingshoofstukke geopen, kan die land se groot steun onder amptenare van die EU-lede baie waardevol wees vir Montenegro om sy sperdatum vir toetreding van 2025 te haal.

Noord-Macedonië 'n bietjie meer hindernisse in die gesig staar van sy bure om die volgende EU-lidstaat te word. Noord-Macedonië het twee afsonderlike probleme met Griekeland en Bulgarye in die gesig gestaar. Die gebruik van die landnaam "Macedonië" was die voorwerp van 'n dispuut met die naburige Griekeland tussen 1991 en 2019, wat gelei het tot 'n Griekse veto teen toetredingsgesprekke tussen die EU en die NAVO. Nadat die kwessie opgelos is, het die EU sy formele goedkeuring verleen om toetredingsgesprekke met Noord-Macedonië en Albanië in Maart 2020 te begin. Bulgarye, aan die ander kant, het in November 2020 die amptelike begin van Noord-Macedonië se EU-toetredingsonderhandelinge oor wat volgens hom stadig is, geblokkeer. vordering met die implementering van die 2017-vriendskapsverdrag tussen die twee lande, staatsondersteunde of geduldige haatspraak en minderheidsaansprake teenoor Bulgarye.

Nog minder bevoorreg op die waglys vir toetredingsgesprekke tot die EU Bosnië en Herzegovina. 'N Advies oor die aansoek van Bosnië is in Mei 2019 deur die Europese Kommissie gepubliseer. Dit bly 'n potensiële kandidaatland totdat hy al die vrae op die vraelys van die Europese Kommissie suksesvol kan beantwoord en' die funksionering van die parlementêre komitee vir stabilisering en assosiasie kan verseker. en ontwikkel 'n nasionale program vir die aanvaarding van die EU-acquis. ” Baie waarnemers skat dat Bosnië en Herzegovina aan die onderpunt is in terme van EU-integrasie onder die lande op die Wes-Balkan wat EU-lidmaatskap wil hê.

Kosovo word deur die EU erken as 'n potensiële kandidaat vir toetreding. Die stabiliserings- en assosiasie-ooreenkoms tussen die EU en Kosovo is op 26 Februarie 2016 onderteken, maar Kosovo is nog ver op die pad na die toetreding tot die EU.

Die president van die Europese Kommissie ondersteun ook die versnelling van die integrasieproses vir die ses lande in die westelike Balkan. Von der Leyen het gesê: "Ons eerste prioriteit is om die uitbreidingsagenda in die hele streek te versnel en ons Wes-Balkan-vennote te ondersteun in hul werk om die nodige hervormings deur te voer om op hul Europese pad te vorder."

Oos-vennootskap

Liberalisering van visums: die kommissie verslae oor die volgehoue ​​nakoming van vereistes deur die Wes -Balkan en die lande in die Oostelike vennootskap

gepubliseer

on

Die Kommissie het sy 4de verslag oor die monitering van die EU-visumvrye regime met Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Noord-Masedonië en Serwië, asook Georgië, Moldawië en Oekraïne. Die verslag fokus op aksies wat in 2020 geneem is om die aanbevelings in die 3de verslag onder die Visa -opskortingsmeganisme.

Vir lande wat minder as sewe jaar vrygestel is van visum (Georgië, Moldawië en Oekraïne), bied die verslag ook 'n meer gedetailleerde beoordeling van ander aksies wat geneem is om die deurlopende nakoming van die maatstawwe te verseker. Die verslag kom tot die gevolgtrekking dat alle betrokke lande steeds aan die vereistes vir visumliberalisering voldoen en vordering gemaak het met die aanpak van verlede jaar se aanbevelings. Terselfdertyd beklemtoon die verslag gebiede waar verdere pogings uit elke land nodig is. In die verslag word ook gesê dat visumvrye beweging steeds positiewe ekonomiese, sosiale en kulturele voordele inhou vir EU-lidlande en vennootlande.

Kommissaris van Binnelandse Sake, Ylva Johansson, het gesê: 'Reisvrye reise tussen die EU en die Wes-Balkan en die lande in die Oostelike vennootskap is 'n belangrike prestasie. Alhoewel beperkings wat verband hou met die COVID-19-pandemie 'n groot impak op mobiliteit gehad het, moet visumvrye lande in die Wes-Balkan en die Oos-vennootskap hul pogings om migrasie en asiel te bestuur en om korrupsie en georganiseerde misdaad te bekamp, ​​te versterk. "

advertensie

Migrasie, asiel en samewerking oor hertoelating

Die COVID-19-pandemie en die gepaardgaande reisbeperkings het 'n groot impak op migrasie en mobiliteit na die EU gehad. Die oorgrote meerderheid van diegene wat wel na die EU gereis het, het dit met legitieme gronde gedoen. Alhoewel alle lande wat beoordeel is, steeds maatreëls getref het om onreëlmatige migrasie aan te spreek, is verdere pogings nodig om deurlopende kommer aan te spreek:

 • Asiel aansoeke het skerp afgeneem in die lente van 2020. Verskeie lande moet egter voortgaan om die kwessie van ongegronde asielaansoeke deur hul burgers aan te spreek, onder meer deur deelname aan die Europese multidissiplinêre platform teen kriminele bedreigings (EMPACT) te versterk en deur te gaan met die organisering van doelgerigte inligtingsveldtogte.
 • Terwyl opbrengskoerse verminder as gevolg van die beperkte beskikbaarheid van vlugte, goeie samewerking oor terugkeer en hertoelating duur voort tussen lidlande en deelnemende lande.
 • Ondanks 'n algehele afname in die aantal onreëlmatige grensoorgange, is verbeterings op die gebiede van grens- en migrasiebestuur is nog steeds nodig. Die ontvangsvermoë in sommige lande in die Wes -Balkan wek steeds kommer, veral in Bosnië en Herzegovina.
 • Die Frontex statusooreenkomste met Noord -Masedonië en Bosnië en Herzegovina moet vinnig afgehandel en geïmplementeer word.
 • Om 'n goed bestuurde migrasie- en veiligheidsomgewing te verseker, 'n voorwaarde vir die deurlopende nakoming van die kriteria vir visumliberalisering, moet die beoordeelde lande verseker verdere aansluiting by die EU se visumbeleid.

Openbare orde en sekuriteit

advertensie

Alle lande wat beoordeel is, het steeds maatreëls getref om te voorkom en georganiseerde misdaad te bekamp. Verdere pogings is egter nodig om probleme met interne veiligheid aan te spreek:

 • Die lande moet effektief optree bestryding van georganiseerde misdaad, finansiële bedrog en geldwassery, veral deur beter koördinering tussen wetstoepassingsagentskappe.
 • Korrupsie op hoë vlak bly 'n bron van kommer. In sommige gevalle word pogings teen korrupsie steeds belemmer deur die beperkte kapasiteit en regstatus van anti-korrupsie-agentskappe sowel as die klein aantal veroordelings in korrupsiesake wat teregstaan ​​(veral in Moldawië en Oekraïne).
 • Visa-vrye lande burgerskap verleen in ruil vir belegging moet sulke skemas effektief uitfaseer om te voorkom dat onderdane van ander lande wat visum benodig, die EU-visumprosedure vir kort verblyf omseil en die diepgaande beoordeling van migrasie- en veiligheidsrisiko's.

Volgende stappe

Die Kommissie sal voortgaan met die monitering van die nakoming van die visumliberaliseringsvereistes deur vergaderings van senior amptenare sowel as deur die gereelde vergaderings van die subkomitee oor justisie, vryheid en veiligheid en bilaterale en streeksdialoë tussen die EU en visumvrye lande. Vir die Wes -Balkan vind hierdie monitering ook plaas deur gereelde uitbreidingsverslae en, waar van toepassing, toetredingsonderhandelinge oor die EU. Die Kommissie sal ten minste een keer per jaar aan die Europese Parlement en die Raad verslag doen.

agtergrond

Die EU het tans 'n visumvrye regime met 61 lande. Onder hierdie visumvrye regime kan nie-EU-burgers met 'n biometriese paspoort 90 dae binne 180 dae sonder 'n visum die Schengen-gebied binnegaan. Visasvrygestelde reisigers wat die Schengen-gebied besoek, sal onderhewig wees aan European Travel Information and Authorization System (ETIAS) vanaf einde 2022.

As deel van die Versterkte Visa -opskortingsmeganisme, wat in Maart 2017 aangeneem is, monitor die Kommissie die deurlopende nakoming van die vereistes vir visumliberalisering deur lande buite die EU wat visumvrystelling verkry het as gevolg van 'n visumliberaliseringsdialoog minder as sewe jaar gelede, en lewer ten minste verslag aan die Europese Parlement en die Raad eenkeer 'n jaar.

Die verslag is die 4de onder die Visa -opskortingsmeganisme, na aanleiding van die Eerste verslag oor die opskortingsmeganisme van Visa Desember 2017, Tweede verslag oor die opskortingsmeganisme van Visa uitgereik in Desember 2018 en Derde verslag oor die opskortingsmeganisme van Visa uitgereik in Julie 2020.

Gegewens uit hierdie verslag het betrekking op die kalenderjaar 2020, met opdaterings vir 2021 waar van toepassing.

Burgers van Montenegro, Serwië en Noord-Masedonië kan sedert Desember 2009. na die EU reis sonder 'n visum. Vir burgers van Albanië en Bosnië en Herzegovina is dit moontlik sedert einde 2010. Vir Moldawië het visumvrye reise in April 2014 in werking getree. , vir Georgië in Maart 2017 en vir Oekraïne in Junie 2017.

Meer inligting

Vierde verslag onder die opskortingsmeganisme vir visums

Personeel Werksdokument

Vraag en antwoorde

Versterkte Visa -opskortingsmeganisme

Lees verder

Misdaad

18 gearresteer vir die smokkel van meer as 490 migrante oor die Balkanroete

gepubliseer

on

Beamptes van die Roemeense polisie (Poliția Română) en grenspolisie (Poliția de Frontieră Română), ondersteun deur Europol, het 'n georganiseerde misdaadgroep wat betrokke was by migrasmokkelary oor die sogenaamde Balkanroete, afgetakel.

Die aksiedag op 29 Julie 2021 het gelei tot:

 • 22 huisondersoeke
 • 18 verdagtes in hegtenis geneem
 • Beslaglegging op ammunisie, vyf voertuie, selfone en € 22 000 kontant

Die kriminele netwerk, wat sedert Oktober 2020 aktief was, het bestaan ​​uit Egiptiese, Irakse, Siriese en Roemeense burgers. Die kriminele groep het selle gehad in die lande regoor die Balkanroete vanwaar plaaslike fasiliteerders die werwing, akkommodasie en vervoer van migrante vanaf Jordanië, Iran, Irak en Sirië bestuur het. Verskeie kriminele selle in Roemenië het die grensoorgang tussen Bulgarye en Serwië van groepe migrante vergemaklik en hul tydelike huisvesting in die omgewing van Boekarest en Wes-Roemenië gereël. Die migrante is daarna as 'n eindbestemming na Hongarye gesmokkel op pad na Duitsland. In totaal is 26 onwettige vervoer van migrante onderskep en 490 migrante is opgespoor in 'n poging om die Roemeense grens onwettig oor te steek. Die kriminele groep was baie goed georganiseer en was ook betrokke by ander kriminele aktiwiteite, soos dwelmhandel, dokumentebedrog en eiendomsmisdaad.

advertensie

Tot € 10,000 per migrant

Migrante betaal tussen € 4,000 10,000 en € 4,000 5,000, afhangende van die segment van mensehandel. Die prys vir die vergemakliking van die kruising van Roemenië na Duitsland was byvoorbeeld tussen € 60 en € 2. Die migrante, waarvan sommige gesinne met jong kinders was, is in uiters swak omstandighede gehuisves, dikwels sonder toegang tot toilette of lopende water. Vir die veilige huise het die verdagtes akkommodasie gehuur of die wonings van groeplede gebruik, hoofsaaklik in die gebiede van Călărași County, Ialomița County en Timișoara. In een van die veilige huise van ongeveer 100 mXNUMX het die verdagtes XNUMX mense gelyktydig versteek. Die migrante is toe in riskante toestande in oorvol vragmotors tussen handelsware en in bakkies wat in skuilplekke weggesteek is, sonder behoorlike ventilasie vervoer. 

Europol het die uitruil van inligting vergemaklik en analitiese ondersteuning verleen. Op die dag van aksie het Europol een ontleder na Roemenië ontplooi om intyds operasionele inligting teenoor Europol se databasisse te kontroleer om aan ondersoekers in die veld leidrade te gee. 

advertensie

Kyk na video

Lees verder

omgewing

Verslag: Steenkoolaanlegte op die Wes-Balkan besoedel twee keer soveel as dié in die EU

gepubliseer

on


'N Repordeur die Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) en Bankwatch wat op 12 Julie vrygestel sal word, wys hoe 18 steenkoolkragstasies in die Wes-Balkan twee keer soveel swaweldioksied vrygestel het as wat 221 kragstasies in die EU in een jaar: 2019. Dit is in skrille kontras met 2015, toe die uitstoot van SO2  - 'n lugbesoedeling wat asemhalingsprobleme en ander gesondheidsprobleme kan veroorsaak - van die opwekking van steenkool wat in die destydse EU28 opgewek is, was 20% hoër as dié van Wes-Balkanlande.

Die verslag, Westelike Balkan-steenkoolkragstasies het twee keer soveel besoedel as dié in die EU in 2019, bevind dat sommige individuele steenkoolkragaanlegte in die Wes-Balkan meer as hele lande in die EU uitstraal. Nikola Tesla A, in Serwië, het die totale SO oorskry2 uitstoot van die EU-land met die grootste emissie, Pole.
As daar gekyk word na emissies per GWh geproduseer elektrisiteit, Ugljevik, in Bosnië en Herzegovina, met 50 ton SO2/ GWh, is die grootste oortreder. Ter vergelyking het Bełchatów in Pole, die EU se mees besoedelende kragstasie, slegs 1.1 ton SO2 / GWh vrygestel.

Terwyl die EU sedert 30 dertig sulke steenkoolaanlegte gesluit het en voldoen aan die richtlijn vir industriële emissies, en sy vereistes om besoedeling te verminder, was dit nie die geval vir die Wes-Balkanstreek waar reëls oor die besoedelingsbeheer herhaaldelik oortree is nie.

Sedert 2018 is 17 van die 18 steenkoolkragaanlegte in die Wes-Balkan wettig verplig om die EU-richtlijn vir groot verbrandingsaanlegte (LCPD) toe te pas. Dit moes daartoe gelei het dat die SO so vinnig gedaal het2, GEENx en stofbesoedeling, gevolg deur geleidelike vermindering van hierdie besoedelingstowwe tot einde 2027. 

"Hierdie bevindings toon die dringende behoefte aan staking van steenkoolproduksieproduksie in die Wes-Balkan, sowel as dringende verbetering in die besoedelingsbeheer vir daardie aanlegte gedurende hul oorblywende diensjare," het Davor Pehchevski, koördineerder van die lugbesoedeling op die Balkan, gesê Bankhorlosie. 'Om van steenkool 'n energiebron uit die verlede te maak, sal 'n enorme voordeel wees vir lande op die Wes-Balkan wat die gesondheid van hul bevolking wil verbeter. Dit sal ook help met hul strewe na EU-lidmaatskap, en 'n koers inslaan vir 'n allesomvattende oorgang weg van alle fossielbrandstowwe vir die hele EU en die streek vir die energiegemeenskap in die komende dekades. '

CREA en Bankwatch doen 'n beroep op die Direktoraat-generaal Energie van die Europese Kommissie om sterker, effektiewe en afskrikwekkende handhawingsinstrumente te verseker om oortredings aan die Verdrag oor die Energiegemeenskap te straf, met name die nie-nakoming van LCPD. Kyk gerus na die verslage.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings