Verbinding met ons

Besigheid

Die internasionale veiligheidsonderneming Bollé kondig 'n vennootskap aan met die Walliese vervaardiger om die internasionale aanbod van beskermende bril-toerusting aan te dryf

DEEL:

gepubliseer

on

Die produksie van 'n nuwe reeks veiligheidsbrille vir een van die wêreld se voorste name in die bedryf, Bollé, is op 'n perseel in Wallis begin. Bolé Safety, 'n spesialis in die ontwikkeling van brille vir persoonlike beskermende toerusting (PPE), het 'n vennootskap aangekondig met die Walliese firma, RotoMedical, wat deel uitmaak van Rototherm Group, wat die Franse maatskappy se eksklusiewe Britse vervaardiger van PPE-bril vir die gesondheidsbedryf geword het.

Na die aanvang van die produksie aan die begin van Junie, word meer as drie miljoen PPE-artikels per maand op die vervaardigingsbasis van RotoMedical in Port Talbot, Suid-Wallis, vervaardig. Die vennootskap, wat deur Life Sciences Hub Wales geprys is, sal produkte versprei oor die Verenigde Koninkryk en Ierland sowel as wêreldwyd uitgevoer word na gesondheidsorgmarkte, met belangrike streke soos Europa, Australië en Noord-Amerika.

Die uitbreiding van RotoMedical na die lewenswetenskaplike sektor is ondersteun deur Life Sciences Hub Wales, wat gewerk het om die onderneming toegang tot kontakte, kundigheid en advies te gee om met die uitbreiding te help.

advertensie

Voor die produksielansering het senior verteenwoordigers by Bollé, met sy Europese hoofkantoor in Lyon, RotoMedical se vervaardigingsbasis in die Walliese valleie besoek om finale produkkontroles te doen en om certificasies te bevestig.

Ian Walbeoff, ondervoorsitter van Bollé Safety Sales, het gesê: 'Ons missie by Bollé Safety was nog altyd om die sig van gesondheidswerkers regoor die wêreld te beskerm, selfs in die mees uitdagende omgewings, om te verseker dat hulle veilig aan die frontlinie kan werk. Die kern van ons handelsmerk is 'n opregte begeerte om voortdurend te innoveer en die beste beskikbare tegnologie te gebruik om produkte van die hoogste gehalte te skep, en ons vennootskap met RotoMedical sal 'n sleutelrol speel om dit te bereik.

“Deur die samevoeging van albei ons langdurige erfenis en kundigheid, kan ons saam produkte ontwerp, vervaardig en saamstel wat innovasie op die voorgrond stel en 'n nuwe wêreldwye nywerheidstandaard stel wat prestasie, uitnemendheid en volhoubaarheid betref.

Rototherm Group, 'n onderneming uit die 1880's, spesialiseer in die vervaardiging van industriële meetinstrumente. Tydens die pandemie het die firma daarop gemik om ook mediese maskers en beskermende gesigskerms vir gesondheids- en sorgwerkers onder die handelsmerk RotoMedical te vervaardig.

Sedert die pandemie in die Verenigde Koninkryk aangekom het, het die Port Talbot-vervaardiger die produksiekapasiteit van plastiese gesigskerms verhoog van 1,000 250,000 per dag tot XNUMX XNUMX per week. Hierdie vinnige sukses het verdere uitbreiding in die lewenswetenskaplike sektor gekataliseer, aangesien RotoMedical gevorder het om BSI-gesertifiseerde Type IIR-gesigmaskers te vervaardig, wat chirurgies is en ontwerp is vir gebruik deur gesondheidswerkers.

Die direkteur van Rototherm Group vir sakeontwikkeling, Tarkan Conger, het gesê: 'Ons ambisie was nog altyd om voort te gaan met die uitbreiding en ontwikkeling van die onderneming, en om weer meer werk te skep vir die plaaslike ekonomie. Die vennootskap met Bollé sal ons in staat stel om voort te bou op ons nywerheidskundigheid en innovasie, terwyl ons onsself in die lewenswetenskaplike sektor verdiep en uitbrei na nuwe vervaardigingsvermoëns en -markte. ”

Na aanleiding van die aanbodkontrak met Bollé het die maatskappy sy veiligheidsbril bygevoeg, waarvoor hy 'n toegewyde outomatiese produksielyn geskep het. Die Bollé-gesigskerms word vervaardig deur RotoMedical, die afdeling mediese en beskermende toerusting van Rototherm, wat grondstowwe gebruik.

Die besturende direkteur van Rototherm Group, Oliver Conger, het gesê: 'Ons is trots daarop om 'n KMO in Wallis te wees, en ons strewe is om voort te gaan om vennootskappe met ander maatskappye in Wallis en internasionaal te bewerkstellig. Met die hulp van Life Sciences Hub Wales kon ons skakels in die Walliese bedryf vestig, en ons is daartoe verbind om ons wêreldwye teenwoordigheid verder uit te brei. Ons het alles wat ons het in die plaaslike ekonomie en in die besigheid belê, wat sal voortduur namate ons internasionaal uitbrei. ”

Ian Walbeoff, ondervoorsitter van Bollé Safety Sales, het bygevoeg: 'Hierdie vennootskap is die begin van 'n opwindende nuwe hoofstuk vir Bollé Safety in Wallis en die Verenigde Koninkryk, aangesien ons steeds ons teenwoordigheid in die land vergroot en in plaaslike gemeenskappe belê. Dit sal ons help om ons vermoë te ontwikkel om produkte met volhoubaarheid in hul kern te ontwikkel, aangesien ons met plaaslike produkte sal werk en trots kan spog met die 'Made in Britain' -stempel.

"Die vermoëns by Rototherm is 'n bewys van die hoogs bekwame vervaardigingspersoneel wat hier in Wallis beskikbaar is, en ons sien daarna uit om 'n rol te speel in die voortbestaan ​​van voortreflike produksie in die streek."

Oor die nuwe vennootskap tussen Rototherm en Bollé Safety, het Cari-Anne Quinn, uitvoerende hoof van Life Sciences Hub Wales, gesê: “Life Sciences Hub Wales is trots daarop om Rototherm se reis na die lewenswetenskaplike sektor te ondersteun en verwelkom die groeiende internasionale bande. Ons wens hulle geluk met die werk wat hulle gedoen het om die Verenigde Koninkryk te ondersteun gedurende 'n tyd van groot nood, en met die verkryging van hierdie kontrak sal Bollé, wat sal sien dat hierdie suksesse sal voortduur. "

Lees verder
advertensie

Aviation / aanbied

Die Kommissie keur die Italiaanse skema van € 800 miljoen goed om lughawens en grondbehandelingsoperateurs te vergoed vir die skade wat gely is weens die uitbreking van die koronavirus

gepubliseer

on

Volgens die EU-reëls vir staatssteun het die Europese Kommissie 'n Italiaanse skema van € 800 miljoen goedgekeur om lughawens en grondhanteerders te vergoed vir die skade wat gely is as gevolg van die koronavirus-uitbreking en die reisbeperkings wat Italië en ander lande moes implementeer om die verspreiding van die virus.

Uitvoerende vise-president, Margrethe Vestager, belas met mededingingsbeleid, het gesê: "Lughawens is een van die ondernemings wat veral swaar getref is deur die uitbraak van die koronavirus. Hierdie skema van € 800 miljoen sal Italië in staat stel om hulle te vergoed vir die skade wat gely is as gevolg van die reisbeperkings wat Italië en ander lande moes implementeer om die verspreiding van die virus te beperk. Ons werk steeds in noue samewerking met lidlande om werkbare oplossings te vind om die ekonomiese impak van die uitbraak van die koronavirus te versag, in ooreenstemming met die EU-reëls. ”

Die Italiaanse skema

advertensie

Italië het 'n steunmaatreël aan die Kommissie in kennis gestel om lughawens en grondbehandelingsoperateurs te vergoed vir die skade wat gely is gedurende die periode tussen 1 Maart en 14 Julie 2020 as gevolg van die uitbraak van die koronavirus en die reisbeperkings.

Ingevolge die skema sal die steun die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël sal oop wees vir alle lughawens en grondbehandelingsoperateurs met 'n geldige bedryfsertifikaat wat deur die Italiaanse burgerlugvaartowerheid afgelewer word.

'N Terugskakelingsmeganisme sal verseker dat die openbare steun wat die begunstigdes ontvang wat meer is as die werklike skade, aan die Italiaanse staat moet terugbetaal.  

Die Kommissie beoordeel die maatreël onder Artikel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU), wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur lidlande toegestaan ​​word, goed te keur om spesifieke maatskappye of spesifieke sektore te vergoed vir die skade wat direk veroorsaak word deur uitsonderlike gebeure, soos die uitbraak van die koronavirus.

Die Kommissie is van mening dat die uitbraak van die coronavirus as 'n buitengewone gebeurtenis kwalifiseer, aangesien dit 'n buitengewone, onvoorspelbare gebeurtenis is wat 'n beduidende ekonomiese impak het. As gevolg hiervan is buitengewone ingrypings deur die lidlande ter vergoeding van die skade wat verband hou met die uitbraak geregverdig. 

Die Kommissie het bevind dat die Italiaanse maatreël skadevergoeding sal vergoed wat direk aan die koronavirus-uitbraak gekoppel is, en dat dit eweredig is, aangesien die vergoeding nie meer sal wees as wat nodig is om die skade te vergoed nie, in ooreenstemming met artikel 107 (2) (b). ) VWEU.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp.

agtergrond

Finansiële steun van EU- of nasionale fondse wat aan gesondheidsdienste of ander openbare dienste toegestaan ​​word om die koronavirussituasie die hoof te bied, val buite die bestek van staatssteunbeheer. Dieselfde geld vir openbare finansiële ondersteuning wat direk aan burgers verleen word. Net so val openbare ondersteuningsmaatreëls wat beskikbaar is vir alle maatskappye, soos byvoorbeeld loonsubsidies en opskorting van betalings van korporatiewe belasting en toegevoegde waarde of maatskaplike bydraes, nie onder staatssteunbeheer nie en is die goedkeuring van die Kommissie nie onder die EU-reëls vir staatssteun nodig nie. In al hierdie gevalle kan lidlande onmiddellik optree.

Wanneer reëls vir staatssteun van toepassing is, kan lidlande voldoende steunmaatreëls ontwerp om spesifieke ondernemings of sektore te ondersteun wat ly onder die gevolge van die koronavirus-uitbraak, in lyn met die bestaande EU-raamwerk vir staatssteun.

Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen.

In hierdie opsig, byvoorbeeld:

  • Lidstate kan spesifieke ondernemings of spesifieke sektore (in die vorm van skemas) vergoed vir die skade wat gely is en direk veroorsaak is deur buitengewone voorvalle, soos dié wat deur die uitbraak van die coronavirus veroorsaak is. Dit word voorsien in artikel 107 (2) (b) VWEU.
  • Staatshulpreëls gebaseer op artikel 107 (3) (c) VWEU stel lidlande in staat om ondernemings te help om likiditeitstekorte te hanteer en dringende reddingshulp nodig te hê.
  • Dit kan aangevul word deur 'n verskeidenheid addisionele maatreëls, soos onder die de minimis-verordening en die Algemene Groepvrystellingsverordening, wat ook onmiddellik deur die lidstaten ingestel kan word, sonder die betrokkenheid van die Kommissie.

In die geval van besonder ernstige ekonomiese situasies, soos die situasie wat alle lidlande tans in die gesig staar weens die uitbreking van die koronavirus, laat die EU-reëls vir staatshulp toe dat lidlande steun verleen om 'n ernstige versteuring van hul ekonomie te herstel. Dit word voorsien in artikel 107 (3) (b) VWEU van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie.

Op 19 Maart 2020 het die Kommissie a Tydelike raamwerk vir staatshulp gebaseer op artikel 107 (3) (b) VWEU om die lidstaten in staat te stel om die volle buigsaamheid wat in die reëls van staatssteun voorsien word, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die uitbraak van die koronavirus. Die Tydelike Raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei, 29 Junie, 13 Oktober 2020 en 28 Januarie 2021, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande verleen kan word: (i) Direkte toelaes, kapitaalinspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings; (ii) Staatswaarborge vir lenings wat deur ondernemings aangegaan word; (iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan maatskappye, insluitend agtergestelde lenings; (iv) Waarborge vir banke wat staatshulp na die reële ekonomie kanaliseer; (v) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering; (vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (O&O); (vii) Ondersteuning vir die konstruksie en opskaling van toetsfasiliteite; (viii) Ondersteuning vir die produksie van produkte wat relevant is om die uitbraak van die koronavirus aan te pak; (ix) Doelgerigte steun in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskorting van sosiale bydraes; (x) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers; (xi) Gerigte ondersteuning in die vorm van ekwiteits- en / of basterkapitaalinstrumente; (xii) Ondersteuning vir onbedekte vaste koste vir ondernemings wat 'n afname in omset in die konteks van die koronavirus-uitbreking het.

Die tydelike raamwerk sal bestaan ​​tot einde Desember 2021. Met die oog op die versekering van regsekerheid, sal die Kommissie voor hierdie datum beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.63074 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie gedoen het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Lees verder

Kopiereg wetgewing

Die Kommissie doen 'n beroep op lidlande om aan die EU-reëls oor outeursreg in die digitale interne mark te voldoen

gepubliseer

on

Die Kommissie het Oostenryk, België, Bulgarye, Ciprus, Tsjeggië, Denemarke, Estland, Griekeland, Spanje, Finland, Frankryk, Kroasië, Ierland, Italië, Litaue, Luxemburg, Letland, Pole, Portugal, Roemenië, Swede, Slowenië en Slowakye versoek om te kommunikeer. inligting oor hoe die reëls vervat in die richtlijn oor outeursreg in die digitale interne mark (Richtlijn 2019 / 790 / EU) word in hul nasionale wetgewing verorden. Die Europese Kommissie het ook Oostenryk, België, Bulgarye, Ciprus, Tsjeggië, Estland, Griekeland, Spanje, Finland, Frankryk, Kroasië, Ierland, Italië, Litaue, Luxemburg, Letland, Pole, Portugal, Roemenië, Slowenië en Slowakye versoek om inligting oor die land te kommunikeer. hoe Richtlijn 2019/789 / EU op aanlyn-televisie en radioprogramme word in hul nasionale wetgewing verorden.

Aangesien die lidlande hierbo nie nasionale transponeringsmaatreëls gekommunikeer het nie, of dit slegs gedeeltelik gedoen het, het die Kommissie vandag besluit om inbreukprosedures te open deur formele kennisgewingbriewe te stuur. Die twee riglyne is daarop gemik om EU-kopieregreëls te moderniseer en om verbruikers en skeppers in staat te stel om die beste van die digitale wêreld te benut. Hulle versterk die posisie van kreatiewe bedrywe, maak meer digitale gebruik moontlik in kernareas van die samelewing, en vergemaklik die verspreiding van radio- en televisieprogramme oor die hele EU. Die sperdatum vir die omskakeling van hierdie riglyne in nasionale wetgewing was 7 Junie 2021. Hierdie lidlande het nou twee maande tyd om op die briewe te reageer en die nodige maatreëls te tref. By gebreke van bevredigende reaksie, kan die Kommissie besluit om beredeneerde opinies uit te reik.

advertensie
Lees verder

entrepreneurs

Wenners van Europa se grootste jeugondernemingsfees onthul

gepubliseer

on

370,000 40 jong entrepreneurs uit 2021 lande het op die Verenigde Nasies se Wêreldvaardigheidsdag XNUMX meegeding om Europa se maatskappy en aanvang van die jaar te word.

Swim.me en Scribo is aangewys as die wenners van die JA Europe Enterprise Challenge en die Kompanjie van die Jaar-kompetisie, nadat hulle die stryd aangesê het met Europa se beste jong entrepreneurs vandag in Gen-E 2021, die grootste ondernemingsfees in Europa.

Die Gen-E-fees word georganiseer deur JA Europe en word vanjaar aangebied deur JA Lithuania. Dit kombineer twee jaarlikse toekennings, die Kompetisie van die Jaar-kompetisie (CoYC) en die European Enterprise Challenge (EEG).

advertensie

Na aanbiedings van 180 maatskappye onder leiding van die jongste jong ondernemers in Europa, is die wenners tydens 'n virtuele seremonie aangekondig.

Die wenners van die European Enterprise Challenge vir entrepreneurs in die universiteitsouderdom was as volg:

  • 1st - Swim.me (Griekeland) wat 'n slim draagbare toestel geskep het wat die oriëntasie van blinde swemmers in die swembad behou. Die stelsel bestaan ​​uit 'n omgewingsvriendelike swempet en 'n bril en is bedoel vir gebruik in oefenomstandighede.
  • 2nd - Demp (Portugal), 'n klankabsorpsiemodule wat die eggo / galm en ongewenste frekwensies in 'n kamer kan elimineer deur materiaalreste te gebruik. Vertrou as 'n professionele, volhoubare en innoverende oplossing wat 'n sirkulêre ekonomie bevorder.
  • 3rd - Hjárni (Noorweë), wie se doel is om die wêreld se voorkeurverskaffer te word van omgewingsvriendelike looierye vir volhoubare leerproduksie. Hoewel die leer van Europa 'n jaarlikse waardekettingomset van 125 miljard euro lewer, word 85% van hierdie leer vervaardig met chroom, wat gevaarlik is vir ons gesondheid en ons omgewing.

Die wenners van die Kompanjie van die Jaar-kompetisie was as volg:

  • 1st - Scribo (Slowakye), 'n oplossing vir droë-vee-merkers wat nie herwin word nie en produseer elke jaar 'n vermorsing van 35 miljard plastiekmerkers. Hulle het 'n nul-afval droogbordbordmerkers van herwinde was ontwikkel.
  • 2nd - FlowOn (Griekeland), 'n innoverende adapter wat krane buite omskakel in 'slim krane' wat die vloei van water reguleer, wat die waterverbruik tot 80% verminder en die blootstelling aan virusse en kieme met meer as 98% verminder.
  • 3rd - Lazy Bowl (Oostenryk), is 'n vroulike onderneming wat spesialiseer in gevriesdroogde 'smoothiebowls' wat vry is van kleur- en preserveermiddels.

Vir die eerste keer ooit word op die Gen-E-fees 'n “JA Europe Teacher of the Year Award” aangekondig. Die toekenning wil die rol van onderwysers erken om jongmense te inspireer en motiveer, om hulle te help om hul potensiaal te ontdek en hulle te laat glo in hul vermoë om op te tree en die toekoms te verander.

Sedipeh Wägner, 'n onderwyser van Swede, het die prys gewen. Me Wägner is 'n ervare JA-onderwyser wat klas gee by die Inleidingsprogram, toegewy aan migrante en weerlose studente om vir die nasionale program voor te berei, hulle Sweeds te leer en moontlik hul vorige opleiding aan te vul om aan die Sweedse hoërskoolvlakke en -standaarde te voldoen. 

JA Europe, wat die fees gereël het, is die grootste nie-winsgewende Europa in Europa, toegewy aan die skep van paaie vir indiensneembaarheid, werkskepping en finansiële sukses. Die netwerk is in 40 lande bedrywig en verlede jaar het sy programme byna 4 miljoen jongmense bereik met die ondersteuning van meer as 100,000 140,000 sakevrywilligers en XNUMX XNUMX onderwysers en opvoeders.

Salvatore Nigro, uitvoerende hoof van JA Europe, het gesê: “Ons is verheug om vanjaar se wenners van die JA Company of the Year Competition en Enterprise Challenge aan te kondig. Jaarliks ​​veg meer as 370,000 XNUMX studente regoor Europa dit deur hul eie mini-ondernemings en start-ups te ontwerp om mee te ding op Gen-E, Europa se grootste ondernemingsfees.

"Ons bedoeling is altyd om loopbaanambisies te bevorder en indiensneembaarheid, ondernemingsvaardighede en houdings te verbeter. Jong entrepreneurs het soveel om ons samelewing te bied, en ons sien elke jaar 'n nuwe golf van entoesiasme om maatskaplike probleme met hul eie entrepreneurskap op te los. Dit word ook vanjaar weer by die wenners weerspieël dat jong entrepreneurs nie net sake as 'n middel tot finansiële doel sien nie, maar ook as 'n platform om die samelewing te verbeter en mense rondom hulle te help. ”

JA Europe is die grootste nie-winsgewende organisasie in Europa wat gewy is aan die voorbereiding van jongmense op indiensneming en entrepreneurskap. JA Europe is 'n lid van JA Worldwide® wat al 100 jaar ervaring oplewer in ervaringsleer in entrepreneurskap, werkgereedheid en finansiële geletterdheid.

JA skep weë vir indiensneembaarheid, werkskepping en finansiële sukses. Verlede skooljaar het die JA-netwerk in Europa byna 4 miljoen jongmense in 40 lande bereik met die ondersteuning van byna 100,000 140,000 sakevrywilligers en meer as XNUMX XNUMX onderwysers / opvoeders.

Wat is die COYC en JA Company Program? Die JA Europe Company of the Year-kompetisie is die jaarlikse Europese kompetisie van die beste JA Company Program-spanne. Die JA-bedieningsprogram bemagtig hoërskoolleerlinge (15 tot 19 jaar) om 'n behoefte te bevredig of 'n probleem in hul gemeenskap op te los, en leer hulle praktiese vaardighede wat nodig is om hul eie onderneming te konseptualiseer, te kapitaliseer en te bestuur. Studente werk tydens hul eie onderneming saam, neem belangrike sakebesluite, kommunikeer met verskeie belanghebbendes en ontwikkel kennis en vaardighede oor ondernemings. Jaarliks ​​neem meer as 350,000 studente in Europa deel aan hierdie program en skep meer as 30,000 mini-ondernemings.

Wat is die EEG- en JA-opstartprogram?? Die European Enterprise Challenge is die jaarlikse Europese kompetisie van die beste JA Start Up Program-spanne. Die Start Up-program stel post-sekondêre studente (19 tot 30 jaar) in staat om hul eie onderneming te bestuur en hulle te wys hoe om hul talente te gebruik om hul eie onderneming op te rig. Studente ontwikkel ook gesindhede en vaardighede wat nodig is vir persoonlike sukses en indiensneembaarheid, en verkry noodsaaklike begrip van selfwerksaamhede, die skepping van sake, die neem van risiko's en die hantering van teëspoed, alles saam met ervare sakevrywilligers. Jaarliks ​​neem meer as 17,000 studente van 20 lande regoor Europa aan hierdie program deel en skep meer as 2,500 nuwe ondernemings per jaar.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings