Verbinding met ons

Oesbekistan

Strategiese ontwikkelingsdoelwitte van Oesbekistan vereis nakoming van die beginsels van arbeidswetgewing

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die strategiese doelwit van Oesbekistan is om 'n ontwikkelde staat te bou, en die algoritme van alle aksies en hervormings is stelselmatig hierop gefokus. Daar moet kennis geneem word dat dit tipies is vir ontwikkelde lande dat mense 'n hoë lewenstandaard, gevorderde tegnologiese infrastruktuur en 'n ontwikkelde ekonomie het. Volgens die klassifikasie van die Internasionale Monetêre Fonds behoort Oesbekistan tot die groep ontwikkelende lande. Die oorgang van 'n ontwikkelende staat na 'n lys van ontwikkelde lande vereis die implementering van 'n aantal hervormings op die gebied van ekonomie, welsyn van die bevolking, menseregte en vryhede, skryf Shukhratjon Ismoilov, Hoof van die Departement Arbeidsreg, Tasjkent State Law University, doktor in die regte.

Danksy die verandering van politieke mag wat in 2016 in Oesbekistan plaasgevind het, asook die sterk politieke wil tot hervorming, is verskeie belangrike dokumente in die land aangeneem. In die besonder, as 'n voorbeeld hiervan, kan ons die Aksiestrategie vir die vyf prioriteitsareas van ontwikkeling van die Republiek van Oesbekistan vir 2017-2021 aanhaal, Die Ontwikkelingstrategie van die Nuwe Oesbekistan vir 2022-2026, bestaande uit sewe prioriteitsareas, die Strategie "Oesbekistan – 2030", wat uit vyf prioriteitsareas bestaan. Daarbenewens het die aanvaarding van 'n nuwe weergawe van die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan by 'n referendum gehou op 30 April 2023, gedien om die grondwetlike grondslae van die skepping te versterk van 'n Nuwe Oesbekistan. Ook op dieselfde dag, vir die tweede keer in die geskiedenis van onafhanklike Oesbekistan, het die nuwe Arbeidskode in werking getree.

Daar moet kennis geneem word dat een van die kenmerkende aspekte van die nuwe weergawe van die Grondwet was dat Uzbekistan in artikel 1 van die Grondwet as 'n sosiale staat aangewys is. Die sosiale staatsmodel is gebaseer op die beginsel van sosiale geregtigheid, terwyl arbeidsregte as die belangrikste element van hierdie beginsel beskou word. Die aankondiging van die bou van 'n sosiale staat het die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan verryk met nuwe inhoud, wat weer 'n aantal regte insluit wat verband hou met die reg op werk en die uitoefening van arbeidsaktiwiteit. Dit sluit in die reg op ordentlike werk, die reg om vrylik 'n beroep en tipe aktiwiteit te kies, die reg om in werksomstandighede te werk wat aan die vereistes van veiligheid en higiëne voldoen, billike vergoeding sonder enige diskriminasie by die werk en nie minder as die vasgestelde minimum nie. vergoeding, die reg op beskerming teen werkloosheid in ooreenstemming met die prosedure wat deur die wet vasgestel is (artikel 42), die reg op beroepsopleiding en heropleiding (artikel 43), die verbod op dwangarbeid, die verbod op enige vorm van kinderarbeid (artikel 44). ), die reg op rus, die reg op beperkte werksure (artikel 45).

Daar moet kennis geneem word dat die siening van die basiese regte en pligte van 'n werknemer as beginsels van arbeidsreg wyd versprei is in die dertigerjare van die XX eeu. Ten spyte van die feit dat byna 'n eeu verby is, het hierdie sienings steeds nie hul relevansie vir moderne arbeidsreg verloor nie. Daarom is dit gepas om afsonderlik kennis te neem van die wysigings wat aan die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan gemaak is in 'n nuwe uitgawe oor die reg om te werk. Eerstens moet daarop gelet word dat die reg op werk vervang is deur die "reg op ordentlike werk". As deel van die grondwetlike hervormings het die reg van burgers om te werk 'n nuwe voorkoms gekry en is aangevul met die woord "waardig". Nou beteken "ordentlike werk" werke met billike lone, voldoende werksomstandighede en betroubare maatskaplike beskerming. Byvoorbeeld, in hierdie verband sê Shukhrat Ganiev, 'n onafhanklike menseregte-aktivis wat die katoenoesproses al vir etlike jare saam met die Internasionale Arbeidsorganisasie volg: “Ons moet daarop fokus om ordentlike werk te skep. In Oesbekistan het mense ’n werk nodig met ordentlike lone en goeie werksomstandighede”. Dit is gepas om te erken dat Oesbekistan die reg het op ordentlike werk, dit wil sê werk wat ooreenstem met die beroep, kwalifikasies en spesialiteit, sowel as werk betaal in ooreenstemming met die hoeveelheid en kwaliteit van arbeid, indiensneming met gunstige werksomstandighede.

Die volgende innovasie was om die keuse van 'n vrye beroep te verander na "vrye keuse van beroep en tipe aktiwiteit". Hier moet kennis geneem word dat die reg om 'n beroep te kies die verwesenliking van die reg om te werk slegs deur die sluiting van 'n dienskontrak is. Aan die ander kant kan die reg om te werk ook verwesenlik word in sulke vorme soos om betrokke te raak by entrepreneuriese aktiwiteit, die sluiting van sivielregtelike kontrakte vir die uitvoering van werke en die verskaffing van dienste, toetrede tot die staatsdiens, self-indiensneming. Nog 'n belangrike aspek hou verband met die reg om in billike werksomstandighede te werk, verskans in artikel 37 van die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan, wat ongeldig geword het. Op grond van die feit dat hierdie reg 'n algemene konsep is, is verduidelikings gemaak tot artikel 42 van die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan in 'n nuwe weergawe.

Die nuwe weergawe van die Grondwet het ook 'n aparte norm daargestel wat enige vorm van kinderarbeid verbied. Ons kan sê dat hierdie norm 'n sterk politieke wil in ons land verteenwoordig het om te verseker dat kinderarbeid nie meer toegelaat word nie. Dit is opmerklik dat sedert 30 April 2023 'n nuwe arbeidskode in Oesbekistan in werking getree het. In hierdie kode sien ons nuwe veranderinge in die wetlike regulering van arbeidsverhoudinge. Een daarvan is dat artikel 3 van die Arbeidskode vir die eerste keer die basiese beginsels van die regulering van arbeidsverhoudinge lys. Hulle het ingesluit:

1) gelykheid van arbeidsregte, verbod op diskriminasie in die sfeer van werk en beroep; 2) vryheid van werk en verbod op dwangarbeid; 3) maatskaplike vennootskap op die gebied van arbeid; 4) waarborg van arbeidsregte en nakoming van arbeidspligte; 5) ontoelaatbaarheid van verswakking van die regstatus van die werknemer.

advertensie

Daar moet kennis geneem word dat die bogenoemde beginsels prakties ooreenstem met die fundamentele regte en beginsels in die werkveld waarvoor voorsiening gemaak word in die IAO-verklaring wat op 18 Junie 1998 aangeneem is. Hierdie Verklaring bevat veral die volgende basiese regte en beginsels in die arbeidsveld: a) erkenning van vryheid van assosiasie en erkenning van die reg op kollektiewe bedinging; b) verbod op alle vorme van dwangarbeid; c) verbod op kinderarbeid; d) nie-diskriminasie op die gebied van werk en beroep.

Hierdie basiese regte en beginsels word weerspieël in die 8 hoof-IAO-konvensies (№29, 87, 105, 98, 100, 111, 138, 182), wat almal deur Oesbekistan bekragtig is. Dit is ook opmerklik dat die basiese regte en beginsels in die Verklaring nie net arbeidsregte was nie, maar ook grondwetlike regte en beginsels.

Volgens navorsers M.Rakhimov, N.Kuryanov, is dwangarbeid in Oesbekistan wydverspreid in die vorm van katoenpluk en ander landbouwerk, skoonmaak en landskap, herstelwerk by werkplekke en ander plekke, konstruksie, ontspanning en deelname aan diens op vakansiedae. Volgens die data het dwangarbeid in katoenverbouing in Oesbekistan afgeneem van 14% in 2015 tot 1% teen 2021. Oesbekistan is die sesde grootste katoenprodusent ter wêreld. Onder leiding van president Sh. Mirziyoyev, het modernisering van die voormalige model van die land se agrariese ekonomie begin en dwangarbeid en kinderarbeid, wat voorheen in katoenoes gebruik is, is laat vaar. Volgens die direkteur-generaal van die ILO G.Volgens Ryder het Oesbekistan die sistematiese gebruik van dwangarbeid en kinderarbeid in katoenverbouing gestaak, wat die land sal toelaat om 'n hoër plek in die produksie- en voorsieningsketting in te neem, asook skep miljoene permanente ordentlike werksgeleenthede in die tekstiel- en kleresektor.

Dit is opmerklik dat vir die eerste keer 'n boikot van Oezbeekse katoen in 2009 aangekondig is. Sedertdien het 331 handelsmerk- en kleremaatskappye, insluitend soos Adidas, Zara, C&A, Gap Inc., H&M, Levi Strauss & Co., Tesco. en Wal mart, het 'n boikot van Oezbeekse katoen aangekondig. Vir 2021, gegrond op die resultate van onafhanklike monitering van die katoenoes wat deur die Oesbekiese Forum vir Menseregte uitgevoer is, het The Cotton Campaign-koalisie die boikot van Oesbeekse katoen gekanselleer. Op 9 April 2021 het Oesbekistan die status van 'n begunstigde van die gemeenskaplike stelsel van voorregte "GSP+" van die Europese Unie ontvang. Dié besluit is in 2021 geneem weens die feit dat kinder- en dwangarbeid in die katoenoes nie in die land toegelaat is nie. In Mei 2022 het die Internasionale Arbeidsorganisasie en die Wêreldbank 'n projek voltooi vir onafhanklike monitering van katoenoes, en op versoek van die regering van Oesbekistan, die Unie van Werkers en Werkgewers, is 'n nuwe program "Beter Werk" in die land. In Tasjkent is 'n memorandum van verstandhouding onderteken oor die bekendstelling van hierdie program, sowel as maatreëls vir samewerking oor volhoubare ontwikkeling vir 2023-2024 tussen Better Cotton en die Nasionale Kommissie vir die Bestryding van Mensehandel en Gedwonge Arbeid. 'n Spesiale melding van hierdie prestasies is gemaak deur die President van die Republiek van Oesbekistan tydens sy toespraak by die 78ste sitting van die VN se Algemene Vergadering.

Die "Better Work"-program, wat in Oesbekistan van stapel gestuur is, stel plaaslike maatskappye in staat om vennootskappe met globale handelsmerke te vestig. Byvoorbeeld, op 25 Maart 2023 het die wêreldbekende Disney-maatskappy 'n lys van verskafferlande gepubliseer, wat ook Oesbekistan ingesluit het. Daar moet kennis geneem word dat een van die hoofvoorwaardes vir samewerking met globale handelsmerke die beskikbaarheid van 'n Better Work-program in 'n spesifieke land is. Die feit dat die beginsels waarvoor die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan en die Arbeidskode voorsiening maak "basiese beginsels" genoem word en as voorwaardelik beskou moet word.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings