Verbinding met ons

Oesbekistan

Die komitee dien om mededinging te bevorder en verbruikersregte te beskerm

DEEL:

Gepubliseer

on

'n Grootskaalse werk wat daarop gemik is om 'n kompakte en professionele openbare administrasiestelsel te skep, is aan die gang in Oesbekistan. In hierdie proses word spesiale aandag gegee aan die versekering van die tydige en effektiewe implementering van administratiewe hervormings, die organisering van die aktiwiteite van die republiek se uitvoerende owerhede gebaseer op opgedateerde vereistes en beginsels, skryf Farrukh Karaboev.

Die presidensiële besluit "Oor maatreëls om administratiewe hervormings van die nuwe Oesbekistan te implementeer" vanaf 21 Desember 2022, het die logiese voortsetting van werk in hierdie rigting geword. In ooreenstemming met die besluit, as deel van die eerste fase van hervormings, is 'n voorstel aanvaar vir die vorming van 'n verenigde stelsel van uitvoerende liggame van die republiek vanaf 1 Januarie 2023.

Volgens die gevestigde beginsel is staatsliggame in die vorm van 'n komitee in twee kategorieë verdeel, dit wil sê dié wat die aktiwiteite van die sektor binne die betrokke veld koördineer en reguleer en die kollegiale bestuurswerk in die stelsel organiseer, en dié wat kragtens die organisatoriese ondergeskiktheid van die ministerie en, in ooreenstemming met die wetgewing, het 'n spesiale status en direk ondergeskik aan die President van Oesbekistan en/of die kabinet van ministers.

Die uitvoerende owerhede, insluitend senior amptenare, word tot 30 persent geoptimaliseer. Die take van die republiek se uitvoerende owerhede sal ook gereguleer en met minstens 10 persent verminder word. Aanpassings word aan die aktiwiteite van leiers gemaak op grond van burgers se voorstelle, hul aanspreeklikheid teenoor die publiek word versterk, asook ander innovasies word ingestel.

Volgens hierdie besluit is die Komitee vir Mededingingbevordering en Verbruikersbeskerming op die basis van die Antimonopoliekomitee ingestel, en die funksies van die Verbruikersregtebeskermingsagentskap onder die Antimonopoliekomitee is daaraan opgedra.

In 2022 het ons Komitee 19 konsepbesluite van regulatoriese regsdokumente ontwikkel, waaronder drie wette, vier dekrete van die President, nege konsepdekrete van die Kabinet van Ministers en drie departementele dokumente van die Komitee voorberei is.

In die besonder, op die oomblik is die nuwe konsepwet "Op mededinging" wat deur die Komitee met die ondersteuning van internasionale kundiges voorberei is, goedgekeur deur die Wetgewende Kamer van Oliy Majlis.

advertensie

Ten einde die impak van konsepregsdokumente op mededinging te evalueer (vooraf), 451 dokumente wat deur ministeries en agentskappe bekendgestel is, is ondersoek. 49 persent van hulle bevat bepalings wat mededinging beperk en gevolgtrekkings is gemaak om dit uit te sluit.

Die Komitee en sy territoriale liggame het die bestaande regs- en ander dokumente hersien (ex-post) deur die plaaslike staatsowerhede en staatsadministrasieliggame aangeneem om hul impak op mededinging te evalueer. Tydens die proses is vasgestel dat 521 besluite en dokumente wat mededinging beperk, deur 76 plaaslike staatsowerhede en 9 streekafdelings van staatsadministrasieliggame aanvaar is, en maatreëls is getref om dit te herroep.

Volgens die huidige wetgewing, gemik op die verkryging van 'n voordeel deur 'n sake-entiteit of 'n groep persone in die implementering van ekonomiese aktiwiteit wat strydig is met die wetgewing, sakepraktyke en moontlike optrede wat skade aan ander sake-entiteite veroorsaak of kan veroorsaak ( mededingers) of hul besigheidsreputasie beskadig of benadeel, word as onregverdige mededinging beskou.

In 633 gevalle van onbillike mededinging het die Komitee en sy territoriale liggame geïdentifiseer en instruksies gegee om oortredings van hierdie Wet uit te skakel.

Om die markposisie in 'n mededingende omgewing te handhaaf en te versterk, moet 'n entrepreneur voortdurend aan homself werk - om maniere te soek om die koste van goedere te verminder, om innoverende oplossings en bemarking bekend te stel, om by advertensies betrokke te raak. Daarom verkies sommige entrepreneurs in die praktyk om eerder “in samespanning” met mekaar te werk as om mee te ding. Ooreenkomste deur mededingers om pryse met wedersydse instemming vas te stel, te verhoog en te koördineer, staan ​​bekend as "kartelooreenkoms" (samespanning). Sulke interaksies laat hulle toe om meerderwaardig op 'n "sluipende" wyse te beweeg. Terselfdertyd, in die praktyk, aangesien sulke kartelooreenkomste in die geheim uitgevoer word, bly die opsporing daarvan 'n baie moeilike taak.

Die Komitee het 262 kommoditeits- en diensmarkte ontleed om die mededingende omgewing in ons land in die kommoditeits-, finansiële en digitale markte te evalueer en om die versadigingsvlak van plaaslike produkte te bepaal. Hier is veral aandag gegee aan sement, minerale bemestingstowwe, elektriese meters, porseleinprodukte, die versekeringsmarkte, sekuriteit, integrasie van fiskale inligting van sake-entiteite met die belastingstelsel, dienste van aanlyn taxi-samestellers, in-diepte studie van gemonopoliseerde verwante markte van natuurlike monopolie-entiteite.

Die ontleding het aan die lig gebring dat 15 kommoditeits- en finansiële markte uit 'n monopolieposisie verwyder is danksy die vorming van voldoende mededinging, inteendeel, 7 van hierdie markte het ondernemings met 'n dominante posisie. Oor die algemeen is daar tans 85 maatskappye en groepe persone wat 'n dominante posisie in 97 kommoditeits- en finansiële markte beklee, waar mededinging swak is.

In onlangse jare het die aantal natuurlike monopolie-entiteite afgeneem van 151 tot 129. In 2022 is 134 sake-entiteite wat in die staatsregister van groot staatsmonopolieë en natuurlike monopolie-entiteite ingesluit is, vir 11 soorte dienste gemonitor. 70 persent van hierdie entiteite is ondernemings in staatsbesit, en die res is deur die private sektor bygedra.

Deur die doeltreffendheid en aanspreeklikheid van die take wat aan die Mededingingsbevordering en Verbruikersbeskermingskomitee opgedra is te verhoog, sal dit bydra tot die hervormings wat daarop gemik is om 'n nuwe Oesbekistan te bou, ekonomiese groei, die versekering van 'n gesonde mededingende omgewing en vrye toegang van entrepreneurs tot die markte, en die beskerming van die burgers se belange en die verdere verbetering van die welstand van die bevolking. In hierdie geval sal die vestiging van 'n kompakte en geïntegreerde staatsbestuurstelsel 'n leidende krag word om die doeltreffendheid van ons aktiwiteite te verseker.

Farrukh Karaboev is die adjunkvoorsitter van die Komitee vir Mededingingbevordering en Verbruikersbeskerming.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings